Doç.Dr. İnayet Pehlivan AYDIN

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
EFQM MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞTİMDE MÜKEMMELLİK MODELİ
Advertisements

GİRİŞİMCİLİK Mustafa Özhan KALAÇ
NİĞDE ÜNİVERSİTESİ Hedefler, Faaliyetler, Performans Kriterleri
1. GİRDİ KRİTERLERİ PUANLANDIRMA MATRİSLERİ
İŞ DEĞERLEME İş Değerleme: Bir iş yerinde mevcut işler arasındaki değer farklılıklarını ortaya çıkaran bir karşılaştırma yöntemidir. Böylece işlerin önem.
YÖNETİM VE ORGANİZASYON
PROJE YÖNETİMİ VE RİSK ANALİZİ
İnsan Kaynakları Planlaması
Fayda, Maliyet, İş Planlama, Raporlama, İş Tatmini
ÜNİVERSİTELERDE İŞ MÜKEMMELLİĞİ MODELİ 2 MART 2003.
Eğitim İhtiyaçları Değerlendirmesi (TNA)
Kurum misyon ve vizyonunu, net bir biçimde paydaşlara odaklanmış bir strateji ve bunu destekleyen uygun politikalar, planlar, amaçlar, hedefler ve süreçler.
SÜREÇ YÖNETİMİ Dr. Selami ERARSLAN İstanbul 2011.
Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı (BEP) Nedir?
ERK İSG&İK – –
İNSAN KAYNAKLARI SAĞLAMA VE SEÇME
KADINLARIN VE KADIN SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ GÜÇLENDİRİLMESİ HİBE PROGRAMI GÜÇLÜ KADIN GÜÇLÜ TOPLUM PROJESİ STRONG WOMEN STRONG SOCIETY PROJECT TR2009/ /69.
STRATEJİK PLANLAMA SABEK A.Ş.
Bölüm 14 Stratejik Değerleme ve Kontrol
 BÜTÜNLEŞME Çevrenin taleplerinin karşılanması için gerekli bölümler arasındaki birliğin kalitesini ifade etmektedir. Bu tanım, bağımsız birimler arasındaki.
Madencilik Otomasyon ve Tasarım Yazılımı (MOTAY)
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ ÜST DÜZEY YÖNETİCİ SEMİNERİ 1-2 MART 2003 ANTALYA.
Personel Hareketliliği
ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME DERSİ
TAPU VE KADASTRO XII. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ TAPU VE KADASTRO XII. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ MOZAİK PERSONEL PERFORMANSINI GELİŞTİRME VE İYİLEŞTİRME TAKIMI MOZAİK PERSONEL.
PERFORMANS DEĞERLEME ve 360 DERECE GERİ BİLDİRİM
ERK İSG&İK – –
Yedinci Bölüm İşletme YÖNETİMİNİN FONKSİYONLARI.
BİR PROJE YÖNETİM OFİSİ PROJESİ
İGEP Performans Yönetimi
TAPU VE KADASTRO KONYA V. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ TPC İYİLEŞTİRME TAKIMI.
PERFORMANS DEĞERLEMESİ
PERFORMANS KAVRAMI PERFORMANSIN BOYUTLARI
ADEK Bişkek TEMEL GÖREVLER  Kalite Yönetim Sistemi standartlarına göre kalite sistemini kurmak, uygulamak ve devamını sağlamak için tüm faaliyetleri.
Performans Değerlendirme
İÇERİK Akademik Birimler Bazında Stratejik Plan’da Yer Alan Amaçlara Yönelik Eylemler Devlet Konservatuvarı Fakülteler Meslek Yüksekokulları Enstitüler.
BBY373 İnsan Kaynakları Yönetimi
Akademik Becerilerin İzlenmesi ve DEğerlendirilmesi
Kariyer Yönetimi Uygulamaları
YENİKENT AHMET ÇİÇEK TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ ÜST DÜZEY YÖNETİCİ SEMİNERİ 2010 ANKARA Nihat BÜLBÜL.
YENİ ORGANİZASYON YAKLAŞIMLARI
YÖNETİM SÜRECİ VE ÖZELLİKLERİ
BÖLÜM 6 İşgören Performansını Değerlendirme. BÖLÜM 6 İşgören Performansını Değerlendirme.
Başlamak için sorular:
Toplam Kalite Yönetimi
TAKIMA DAYALI PERFORMANS DEĞERLENDİRME
Örgütsel Kariyer Planlaması
1 Proje Yönetimi / 1.Hafta “Her proje kendine has detay ve özellikler içerebilir”
Performans Değerlendirme Hataları
ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME DERSİ
Uzaktan Erişim İşletme Yüksek Lisans Programı MAN519T STRATEJİK YÖNETİM 11. Hafta Stratejik Kontrol Yrd. Doç. Dr. Pınar FALCIOĞLU.
Personel Hareketliliği
HİZMET İÇİ EĞİTİM.
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü
YÖNETİMİ GÖZDEN GEÇİRME TOPLANTISI
Yrd.Doç.Dr. Çağdaş Erkan AKYÜREK
Okul Yöneticilerinin Denetim ve Değerlendirme Rolü
Performans ve Ücret Yönetimi Yrd. Doç. Dr. Özlem BALABAN
MODERN PERFORMANS DEĞERLENDİRME YÖNTEMLERİ
İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ
13. İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ
ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SOSYAL HİZMET BÖLÜMÜ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Bölüm 14 Stratejik Değerleme ve Kontrol
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
PERFORMANS KAVRAMI PERFORMANSIN BOYUTLARI
Dereceli Puanlama Anahtarı
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

Doç.Dr. İnayet Pehlivan AYDIN Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Eğitim Yönetimi ve Planlaması Bölümü

PERFORMANS DEĞERLENDİRME Performans: Belirli bir zaman diliminde, özel iş etkinliklerini gerçekleştirmek için gösterilen davranış ya da ortaya konulan üründür.  

PERFORMANS KOŞULLARI Kişinin Özellikleri Yetenekleri İşini başarma arzusu Yönetimin bu arzuyu harekete geçirme yeterliği Sağlanan çalışma koşulları

PERFORMANS DEĞERLENDİRME   Performans Ölçümü: Nitelik, nicelik, zamanlama gibi etkililik ölçütleri bakımından performansın sayısal olarak ifade edilmesi sürecidir.

PERFORMANS DEĞERLENDİRME Performans Değerlendirme: Performans standartları ya da etkililik düzeyleri açısından göreli ya da somut performans ölçümlerinin yorumlanmasıdır.

Performans Değerlendirmenin Amaçları A-    İşgören kaynaklarından yararlanılması: 1.      Çalışanların performanslarının geliştirilmesinin sağlanması, 2.      Çalışmaların daha etkili olmasını sağlama, 3.      Çalışanların gelişme ihtiyaçlarının karşılanması, 4.      Çalışanların kariyer hedeflerinin belirlenmesi,

Performans Değerlendirmenin Amaçları 5.      Örgütteki yönetim pozisyonlarına hazırlanacakların belirlenmesi, 6.      Çalışanlardan beklenilenlerin ortaya konulması, 7.      Başka pozisyonlara eleman atama, 8.      Çalışanların eğitim gereksinmelerini tanımlama,

Performans Değerlendirmenin Amaçları 9.      Değerlendirme sürecinin geçerliliğini sınama, 10.  Çalışanlar ile değerlendiriciler arasında işbirliği sağlama, 11.  Yöneticiler ile işgörenlerin ilişkilerini güçlendirme, 12.  Çalışanların kendi aralarındaki ilişkilerini iyileştirme,

Performans Değerlendirmenin Amaçları B-    İşgörenin yapacağı görevlere temel oluşturulması:  1.      Kurallara gereğince periyodik değerlendirmenin gerçekleştirilmesi, 2.      İş başarımına göre yükseltmenin sağlanması, 3.      Performansın tanımlanması ve ödüllendirilmesi,  

Performans Değerlendirmenin Amaçları 4.      Deneme süresinde çalışanların gelişiminin izlenmesi, 5.      Kabul edilemeyecek düzeydeki performansları hakkında çalışanların uyarılması, 6.      İşten çıkarma,

Performans Değerlendirmenin Amaçları 7.      Kişisel gelişim gereksinimlerini karşılama, 8.      İşgörenin örgüt içindeki pozisyonunun yükseltilmesi ya da düşürülmesi, 9.      Kurum içi atamaların yapılması.

İş tanımı aşağıda belirlenen konuları kapsar 1.     İş sırasında yerine getirilecek görevler, 2.      Sorumluluklar, 3.      Performans ölçütleri, 4.      İşi yapacak olan elemanlarda bulunması gereken özel nitelikler, 5.      Rapor alıp verilen birimler,

İş tanımı aşağıda belirlenen konuları kapsar 6. İş sırasında ortaya çıkabilecek olağanüstü koşullar, 7.  Performansın iyi olması halinde ortaya çıkacak sonuçlar, 8.      Maliyet/fayda çizelgesi.  

Performans Değerlendirme Süreci 1. Performans standartlarının belirlenmesi:

Performans Değerlendirme Süreci 2.      Performans değerlendirme sisteminin seçilmesi:

Performans Değerlendirme Süreci 3.      Değerlendirme sonucu elde edilen bilgilerin kullanılması:

Performansı Etkileyen Faktörler 1.      Girdinin niteliği: 2.      İşleme sorunları: 3.      Etkileşim bozukluğu: 4. Çatışma: Yönetim kusurları: 6.     İşgörenin sağlığı: 7. Dış çevre:

Performans Değerlendirme Teknik ve Ölçekleri 1. Puanlama yöntemleri, işgörenin görevinde gösterilen işlem ve eylemleri ne ölçüde gerçekleştirdiğini puan olarak gösteren yöntemlerdir.

Performans Değerlendirme Teknik ve Ölçekleri 2.Karşılaştırma yöntemleri ise, bir işgörenin performansını, aynı görevi yapan başka işgörenlerin performansları ile karşılaştırarak değerlendirmeyi sağlayan yöntemleri içerir