ANSİAD 7.Girişimcilik Haftası 8- 10 Aralık 2009 “Girişimcinin Yol Haritası” Orhan TURAN Yön.Kur.Başkanı.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Gençlik Çalışanları ve Gençlik Kuruluşları için Eğitim ve Ağ Kurma
Advertisements

ARVENTO MOBİL SİSTEMLER
GİRİŞİMCİLİK – Herkesin Bir Hayali Var
Avrupa Birliği.
ADOPEN.
GÜLOĞLU TİCARET Seracettin Güloğlu tarafından 1975 yılında kurulmuş olup, sektöre Teneke, Baca Armatürü ve Soba malzemeleri imalatı ile başlamıştır.
1982 yılında kurulmuş olan DORÇE Prefabrik Yapı ve İnşaat Sanayi Ticaret AŞ, zorlu ve uzak ortamlarda kaliteli hizmet gerektiren projelerin Mühendislik,
KAHRAMANMARAŞ METAL MUTFAK EŞYASI SEKTÖR STRATEJİSİ 27 Eylül 2012 KMTSO.
Avrupa ile İletişim Projesi Mustafa Bayburtlu TOBB AB Müdürü
Günümüzde Abdi İbrahim
Global Pazar Analizi 1. adım: Organizasyonun U/A’laşmaya ne derece hazır olduğunu incele. Finansal ve fiziksel kaynaklar, ilgili beceri ve yetenekler,
YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
Uluslararası İşbirliği Faaliyetleri
Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Genel Tanıtım.
TARİHÇESİ Yataş’ın temelini oluşturan Süntaş A. Ş
Türkiye Müteahhitler Birliği - TMB 1 I. PROJE VE YAPIM YÖNETİMİ KONGRESİ Orta Doğu Teknik Üniversitesi 29 Eylül – 01 Ekim 2010 Yurtiçi ve Yurtdışı Boyutlarıyla.
İTALYAN VE TÜRK TEKNOLOJİSİNİN BULUŞTUĞU NOKTA Şirketimiz 2000 yılında Mimsunar LPG Otogaz Dönüşüm adı altında bir şahıs firması olarak İzmit'de 5 adet.
TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Nüket YETİŞ’in Takdimi , İstanbul.
Girişimcilik.
GİRİŞİMCİLİK Ahmet AYDIN.
SÜLEYMAN ŞAH ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ
HAYAT BOYU ÖĞRENME (LLP) Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı
Ankara, Kasım 2010 Eurasia Capital Partners Türkiye’de Girişimcilik Nasıl Desteklenmeli? TOBB Girişimcilik Kongresi.
Türkiye’nin Rekabet Gücü Üzerine Gözlemler
2. Ankara çağrI merkezİ konferansI - KAMU
Gürsoy Yem Gıda Hayvancılık Sanayi tic. Ltd. şti.
 Yataş’ın temelini oluşturan Süntaş A.Ş., 1976 yılında kurulmuş, Anadolu’nun ilk sünger fabrikasıdır yılında tesis yatırımlarını büyüterek süngerin.
GİRİŞİMCİ VE GİRİŞİMCİLİK
HİBELER Mine MUT İstanbul Üniversitesi
1 YASED BAROMETRE 18 MART 2008 İSTANBUL.
TÜRKİYE-AB KATILIM SÜRECİ VE KADIN İSTİHDAMI I
GİRİŞİMCİ SUNUMU.
İŞ PLANI İŞ PLANI NEDİR? İşin kurulacağı güne kadar hazırlanan kapsamın ortaya çıkarılması için bir çok aktivite sıralı ve önceden belirlenen niteliklerde.
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI Hayatboyu Öğrenme Leonardo da Vinci (Mesleki Eğitim) Programı.
PCcolog ÜLKE BAYRAKLARI PCcolog.
TÜRKİYE ORGANİZE PERAKENDE SEKTÖRÜ. TÜRKİYE’DE PERAKENDE  ENERJİ, EĞİTİM VE SAĞLIKTAN SONRA DÖRDÜNCÜ BÜYÜK SEKTÖR  2006 YILI TOPLAM CİROSU MİLYAR.
ULUSLAR ARASI ANLAŞMALAR
DIŞ EKONOMİK İLİŞKİLER

ONDULINE GROUP & ONDULINE AVRASYA A.Ş. Binnur Ertuş ŞİMŞEK
GİRİŞİMCİ YAVUZ SELİM MURATOĞLU.
Dış Ticaretin Gelişimi Bölgesel Yaklaşımlar Anket Sonuçları AVRUPA I. Ticaret Müşavirleri Konferansı Nisan Nisan 2011 TİM Dış Ticaret Kompleksi.
BOSCH ‘’ Yaşam İçin Teknoloji ‘’. Dünyanın üçüncü büyük beyaz eşya üreticisi ve Avrupa’da beyaz eşya pazarı lideri olan BSH Grubu, 700 milyon Euro yatırımla.
TÜRKİYE YATIRIM DESTEK VE TANITIM AJANSI
Erasmus ve Hibeler Mine MUT Erasmus Ofis Sorumlusu 29 Kasım 2007 Erasmus Koordinatörler Toplantısı.
Yrd. Doç Dr. Ozan BÜYÜKYILMAZ
ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ B İ LG İ LEND İ RME TOPLANTISI.
Yavuz Altop:Yönetim Kurulu Başkanı
AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı 1 Eylem 4- Gençlik Destek Sistemleri GENÇLİK PROGRAMI EYLEM 4 – GENÇLİK DESTEK.
Avrupa Birliği Ülkeleri
- Önlisans ve Lisans öğrencileri için en az 2 ay -Üniversitemiz daha fazla öğrencinin yararlanması için herkese eşit olarak 2 aylık hibe vermektedir.
Öğr.Gör.SEDA AKIN GÜRDAL
Bölümün Amacı Bu bölüm, kurumsal kültür ve etik değerler ile bunların örgütlerden nasıl etkilendiğine dair görüşleri incelemektedir.
GİRİŞİMCİLİK.
OYAK RENAULT Yrd.Doç.Dr. Recep KILIÇ Emre ONAY
İÜYÖS NEDİR? İÜYÖS, Türkiye’de ön lisans ve lisans düzeyinde üniversite eğitimi almak isteyen uluslararası öğrencilere yönelik olarak hazırlanan temel.
Türkiye Ulusal Ajansı Erasmus+ Nedir? Eğitim Gençlik Spor alanlarını kapsayan Avrupa Birliği programıdır. Erasmus+ Nedir? Erasmus +; yılları.
GİRİŞİMCİNİN ÖZELLİKLERİ NELERDİR?
1 GİRİŞİMCİ SUNUM TASLAĞI. 1. İletişim Formu 2. Şirket Hakkında Bilgi 3. Genel Bilgi 4. Sektör ve Pazar Hakkında 5. Teknoloji ve Patent Hakkında 6. Rakip.
Girİşİmcİ Kİmdİr? ÖĞR.GÖR.TAYLAN VURGUN.
Uluslararası Fuarların Ülke ve Şehir Ekonomisine Katkısı
ANFAŞ FUARLARI KAZANDIRIR
AETR KONVANSİYONU
ANFAŞ FUARLARI KAZANDIRIR
ANFAŞ FUARLARI KAZANDIRIR
KONU:ÜLKELER VE BAYRAKLARI
“Tek PPG” olarak yolumuza devam ediyoruz
GİRİŞİMCİ ÖZELLİKLERİ
Sunum transkripti:

ANSİAD 7.Girişimcilik Haftası Aralık 2009 “Girişimcinin Yol Haritası” Orhan TURAN Yön.Kur.Başkanı

Girişimci; Mal ve hizmet üretiminin yapılabilmesi için, üretim öğelerini en iyi koşullar altında bir araya getiren kişidir. Riski üzerine alarak, başkalarının ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla, üretim öğelerinin alımını yapar, bunların bir araya getirilmesi imkanını sağlar. Kâr amacı güder ancak tek amaç para kazanmak değildir. Ayrıca yönetici demek değildir. Girişimcilik için en temel üç faktör ; yetenek, cesaret ve bilgidir. Girişimci Kimdir?

Girişimcide olması gereken özellikler hızlı düşünme, belirsizlik altında hızlı karar alma, kararlı ve azimli olma, güçlü sezgi sahibi, iyi gözlemci, hayal gücü yüksek, kaynaklara ulaşabilecek ilişkiler ağına sahip, kaynaklar arasında özellikle insan kaynaklarını iyi yönetebilen, düşünme ve muhakeme yetenekleri güçlü, çok yönlü düşünebilen, düşüncelerinin kabul edilmesini sağlayacak ikna gücüne sahip olan, iyi iletişim kuran, bağımsız düşünebilen,

Girişimcide olması gereken özellikler esnek, yaratıcı, kendine güvenen, dayanıklı, ısrarcı, inatçı (hedeflerde) İyi bir lider İşini seven bir olmalıdır

Yanlış Bilinenler Girişimci doğulur, sonradan olunmaz Sermaye yeni iş için en önemli girdidir

Yanlış Bilinenler Girişimciler kumarbazdır Herkes yeni bir iş kurabilir

Türkiye’de Girişimcilik Her 100 Kişiden Şirket Kuran Yeni Kurulan İşyerlerinin Tüm İşletmelere Oranı Kadın / Erkek Girişimci Oranı Meksika18,7 İrlanda12 ABD11,7 Türkiye4,6 OECD% 11 – 17 Türkiye% 3,6 29 ÜlkedeErkekler 2 Kat Türkiye’deErkekler 29 Kat

Nasıl Girişimci olunur? İşinizle ilgili her şeyi 7 gün 24 saat boyunca izleyin Satışlar, ürün geliştirme, pazarlama, müşteri hizmetleri, finansman, vs. yaptığınız işe tutkuyla sarılın. Tutumunuzun ve tutkularınızın sadece kendi görevleriniz üzerindeki etkisini değil, işçileriniz ve ortaklarınız; sektörünüz ve müşterileriniz üzerindeki etkilerini de bilin. Mutsuz bir patron, mutsuz çalışanlar/müşteriler ve başarısız bir işle sonuçlanacaktır.

Nasıl Girişimci olunur? İşlerin kötü gittiği anlarda bile yılmadan kriz yönetimi yaparak ayakta kalmayı başarın Hem iyi bir çalışan hem iyi bir yönetici, hem iyi bir patron olun. Gerektiğinde operasyonu da yüklenerek, sorunlar karşısında çözümcü olun İşinize başlamadan önce daha belki fikir aşamasındayken iyi bir fizibilite ve iş planı yapın, sermayenizi doğru belirleyin, öngörünüzü doğru planlayın Önce işinizi devam ettirin. Kendi kazancınızı sonra düşünün. “kendine güven” en büyük silahınız olsun. Emek, sabır, motivasyon, azim, inanç, güven,zaman ve en azından kendinizi yaşatacak ve işle ilgili minimum harcamaları da yapacak paranız olsun. Soğukkanlılığınızı koruyarak, doğru kararları verebilmeli alternatifler üretebilmeli ve çözümcü olun.

Girişimcinin ortaya koyması gerekenler: Maddi varlıklar, Cesaret, Yetenek, Bilgi-beceri Yöneticilik Zaman Liderlik Çevre – ilişkiler, Hayata dair beklentiler Hedefler

Girişimcinin ihtiyaç duyduğu temel unsurlar: İş fikri Girişimcilikle ilgili nitelikler Yönetsel bilgi ve beceriler Kaynaklar ► Beklemek yerine, aktivasyon alın ► Durmak yerine, koşun ► Temkinli olmak yerine, kontrollü risk alın ► Çekinmek yerine, cesaretli olun ► Yılmak yerine, baş etmeye çalışın

Girişimcilik Rotası Bilgi ile beceri Teori ile pratik Para ile yetenek GİRİŞİMCİLİK Çabukluk ile sabır

Başarılı olmak öğrenilebilir Girişimcilik

Bir Başarı Hikayesi:

1981 Yıldız Teknik Üniversitesi mezuniyeti Enka’da ilk profesyonel deneyim Marmara Üniversitesi yüksek lisans programı Hafta sonları İngilizce kursu Askerlikte yeni iş olanakları keşfi Azimle Gelen Başarı

Askerlik dönüşü iş ortaklığı Zararla sonuçlanan deneyimler Ortakların teker teker ayrılması Çevre baskısı İnatla pazara odaklanma Yalıtım sektöründe boşluğun fark edilmesi Azimle Gelen Başarı

Coşkulu & Yaratıcı Organize olmuş Risk alabilen Gerçek Bir Lider

Vizyon Program Geliştirme Reel Adımlar Aksiyonlar Büyük resmi görmek

1994Ekonomik krize rağmen 1995’te fabrika kurulmaya başlandı 1998Abdullah Öcalan nedeniyle İtalya ile yaşanan krize rağmen İtalya ile ortaklık ve ODE K-Flex yatırımı 1999İstanbul depremine rağmen Polietilen 2. hat yatırımı Eylül olayları olduğunda ODE XPS üretimi yapılıyordu 2003Irak’a sınır ötesi operasyon krizi döneminde ODE Ductflex yatırımı 2008ODE Starflex yatırımı esnasında Amerika’da dünya ölçeğinde kriz oldu Krize selam, yatırıma devam

2008 Ernst&Young Türkiye Yılın Girişimcisi ve Türkiye’yi Monte Carlo’da temsil hakkı ORHAN TURAN Elazığ’dan Monte Carlo’ya…

1985 Kuruluş 1986 Isıtma, soğutma, klima ve ENH (Enerji Nakil Hatları) taahhüt işleri; Beşiktaş’ta satış mağazası açılışı 1988 Stratejik karar: Yalıtım sektörü odaklı çalışılması 1990 İthalata başlama 1992 Yalıtım sektöründe, taahhüt işlerinden çıkış Bayilik sistemine geçiş 1996 ODE Markasıyla üretim 1996 ODE Flex Ekstrüde Polietilen Köpük 2000 ODE R-Flex Elastomerik Kauçuk Köpüğü 2001 ODE Isıpan Ekstrüde Polistren Köpük – XPS 2003 ODE Ductflex Esnek Hava Kanalları 2004 ODE Membran Polimer Bitümlü Su Yalıtım Örtüleri 2008 (Eylül) ODE Starflex Camyünü 1985 – 1996 Kuruluş ve Büyüme 1996 – 2005 Yatırım, Üretim, Markalaşma 2005 – 2007 Kurumsal Reorganizasyon Girişim Sermayesi 2010 Bölgesel Güç 2015 Bir Dünya Markası ODE Yalıtım Bugün…

1991 – 1998: İtalya’dan ithalat Bugün: İtalya’ya ihracat 45 Ülkeye İhracat - Avustralya- Makedonya- Suudi Arabistan- Pakistan - Katar- Arnavutluk- Tunus- Libya - Romanya- Mısır- Çek Cumhuriyeti- Fas - Türkmenistan- BAE- Irak- Suriye - Kazakistan- Belçika- İsviçre- Lübnan - Bulgaristan- İspanya- Azerbaycan- Bahreyn - Kıbrıs- İsrail- Kosova - Ukrayna- İsveç- Özbekistan - Hırvatistan- İtalya- Ürdün - Polonya- Cezayir- Almanya - Gürcistan- Moldova- Portekiz - Rusya- İrlanda- Macaristan - Yunanistan- Sırbistan- Bosna – Hersek İhracat

45 Ülkeye İhracat

- “İşi büyütmek değil; geliştirmek önemlidir” - Taşeronluktan ticarete - Satıcılıktan ithalatçılığa - İthalatçılıktan yatırımcılığa - Yatırımcılıktan üretime - Üretimden markalaşmaya - Markalaşmaktan kurumsallaşmaya - Türkiye ölçeğini aşmak hedefiyle sürdürülebilir kurumsal gelişim stratejisi - Yalıtım malzemesi üretimi konusunda sonu itibarıyla Türkiye’de en geniş üretim gamına sahip firma - Dünya çapında en geniş üretim gamına sahip firma olma hedefi Taşeronluktan Satıcılığa

― TTMD (Türk Tesisat Mühendisleri Derneği) ― Gelişime Katkı Ödülü ― Hizmet Ödülü ― Yapı Endüstri Merkezi (YEM) ― Altın Çekül Yapı Ürün Ödülü ― Yalıtım Sektörü Başarı Ödülleri ― Yılın Yatırımı Ödülü – 2003 ― Yılın Isı Yalıtım Ödülü – 2006 ― Yılın Yatırımı Ödülü – 2008 ― Ernst & Young Yılın Girişimcisi Ödülleri ― Yılın Girişimcisi Ödülü – 2008 ― Yıldız Teknik Üniversitesi Yılın Girişimcisi Ödülleri ― Yılın Girişimcisi Ödülü – 2008 ― İZODER ― Yalıtım Sektörüne Katkı Ödülü – 2008 ― ROTARY ― Üstün Çalışma Ödülü – 2008 Ödüller - Kurumsal

― Türk Patent Enstitüsü ― ODE Isıpan BD’ye ‘Faydalı Model Belgesi’ ― İstanbul Sanayi Odası (İSO) ― II. Büyük Sanayi Kuruluşu listesi sıra ― Capital Dergisi ― Türkiye’nin En Büyük 1000 Özel Şirketi – 883. sıra ― Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştime ve Eğitim Vakfı (PAGEV) ― İhracatta Başarı Ödülü – 2008 sonu Başarılar – Kurumsal

Üretimlerimiz ISIPAN STARFLEX MEMBRAN R-FLEX DUCTFLEX ODEFLEX

Üretim Kampüsümüz

Türkiye ölçeğini aşmak önce bölgesel sonra global oyuncu olmak

Teşekkür ederim