DÖNEM TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI-4 20 Eylül 2014.  Yeni Dostları Tanıtma  Finans Teknoparkı  Stratejik Plan Çalışmaları  2014 ÖSYS Sonuçları  Üniversite.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İSTEK ÖZEL ACIBADEM LİSESİ 2010-ÖSYS Sunum , İstanbul 29 Ağustos 2009
Advertisements

Uyumsoft Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri A.Ş.
Hazırlayanlar Prof. Dr. Fevziye AKÖZ (YTÜ)
Kobi Tanımı 150 kişiden daha az çalışanı olan kurumlar
BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI «TEKNOGİRİŞİM SERMAYESİ DESTEĞİ»
GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ VE İÇ SINAVI
Yeni İş Platformunuz! Yönetim Bilişim Sistemleri Boğaziçi Üniversitesi.
Bilişim Sistemleri Mühendisliği Bölümü
“Döner Sermaye ve Finans Akışı” Dokuz Eylül Üniversitesi
SAKARYA ÜNİVERSİTESİ’NDE
1513 Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB)
BİLGİ TOPLUMU STRATEJİSİ Halil İbrahim AKÇA DPT Müsteşar Yrd. 7 Eylül 2006.

Türk Oda ve Borsaları Akreditasyon Projesi 2009 John Lockett.
İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ
İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı
BÜVAK MÜTEVELLİ HEYETİ TOPLANTISI KASIM Boğaziçi Üniversitesi 2012.
TÜBİTAK 1512 Girişimcilik Aşamalı Destek Programı
1512 Girişimcilik Aşamalı Destek Programı.
SÜLEYMAN ŞAH ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ
Mikro-İşletmelere Geçiş: Yaşanan Pratikler ve Gelecek için Stratejiler.
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı Kasım.
BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
T.C. ANKARA KALKINMA AJANSI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEK PROGRAMI-2010 ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ ANKARA TİCARET ODASI 15 NİSAN.
Uluslararası Ticaret ve Finansman 25 Eylül 2014
AR-GE, İNOVASYON ve ENDÜSTRİYEL UYGULAMA
Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu
MERSİN ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK MESLEK YÜKSEKOKULU AKADEMİK DEĞERLENDİRME ve KALİTE GELİŞTİRME TOPLANTISI NİSAN 2010.
KURUMSAL BANKACILIK TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. 3 MAYIS 2010.
BÜVAK MÜTEVELLİ HEYETİ TOPLANTISI 26 Kasım 2014 v v.
Hacettepe Üniversitesi Hacettepe Teknokent A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı
Doç. Dr. Esvet AKBAŞ YYÜ Rektörlüğü PDO Koordinatörü 2013-VAN.
YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ PROJE DESTEK OFİSİ
TÜBİTAK 1000 PROJESİ BİLGİLERİ
TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER FAKÜLTESİ
T-TTO İstanbul ticaret üniversitesi ve TTO yapılanması
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI.
İhracatta Devlet Yardımları -Uluslar arası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (2010/8 sayılı Tebliğ) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği.
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı 30.
Yaşar Üniversitesi Finans, Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü
5. İzmir İktisat Kongresi “Küresel Yeniden Yapılanma Sürecinde Türkiye Ekonomisi” NİTELİKLİ ÜNİVERSİTE EĞİTİMİ HERKESİN HAKKI Prof. Dr. Kayhan Erciyeş.
Mayıs 2013 GAZİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO)

STRATEJİK PLAN SUNUMU ME. Ü. SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU SAĞLIK PROGRAMLARI BÖLÜMÜ ANESTEZİ PROGRAMI STRATEJİK PLAN SUNUMU.
Prof.Dr. Kırali MÜRTEZAOĞLU Mühendislik Fakültesi Dekanı
GELECEK ODTÜ’DEN BAŞLAR Haziran
. Hülya SUFRACI PSi. Dan ve Reh. Öğr YGS- LYS 2015 Fahrettin Arar Çok Programlı Anadolu Lisesi.
Döner Sermayelerin Yeniden Yapılandırılması Prof. Dr. Davut AYDIN ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ Mart 2010 Asya Thermal Resort Otel.
Erzurum Teknik Üniversitesi Erzurum Teknik Üniversitesi’nin Misyonu Prof. Dr. Muammer YAYLALI Erzurum Teknik Üniversitei Rektörü.
BODRUM YAT İMALATI İŞ KÜMESİ ROTASINI ÇİZİYOR PROJESİ
5. İzmir İktisat Kongresi “Küresel Yeniden Yapılanma Sürecinde Türkiye Ekonomisi” NİTELİKLİ ÜNİVERSİTE EĞİTİMİ HERKESİN HAKKI Prof. Dr. Aydın Öztürk İzmir.
MDK ALT YAPI KIYASLAMA ÇALIŞMA GRUBU
2006 – 2011 STRATEJİK PLAN SUNUMU
KAHTA MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM MERKEZİ METAL TEKNOLOJİ ALANI
Prof. Dr. Erhan Erkut, MEF Üniversitesi
Özyeğin Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi. Kuruluş : 18 Mayıs 2007 Açılış : 15 Eylül 2008 Kampüs : Çekmeköy, Türkiye’nin ilk LEED Sertifikası alan.
Özyeğin Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi. Kuruluş : 18 Mayıs 2007 Açılış : 15 Eylül 2008 Kampüs : Çekmeköy, Türkiye’nin ilk LEED Sertifikası alan.
Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu Abdullah Gül Üniversitesi Gelen Öğrenciler ve Uluslararasılaşma 23 Ekim 2015.
Yükseköğretim Sisteminin Uluslararasılaşması Çerçevesinde Türk Üniversitelerinin Uluslararası Öğrenciler İçin Çekim Merkezi Haline Getirilmesi Araştırma.
Hacettepe Teknoloji Transfer Merkezi (HT-TTM) Girişimcilik Ofisi
FAALİYETLER VE YANSIMALARIÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİFAALİYETLER VE YANSIMALARIÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ.
T. C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI AR-GEREFORMPAKETİ Araştırma ve Geliştirme Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun ve Bazı Kanun Hükmünde.
İÇ SINAVI.
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
2016/2017 ÖSYS TERCİH HAZIRLIK SUNUMU
ARAŞTIRMA GELİŞTİRME VE YAZILIM TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
Mevlana Değişim Programı Bilgilendirme Toplantısı
Kaynak göstererek kullanabilirsiniz.
Üniversite Yönetim Kurulu Rektörlüğe Bağlı Bölümler
Bölüm 12. İşletmecilik İşletme, ürün piyasalarındaki ekonomik birim olup, üretim faaliyeti için üretim faktörleri bir araya getirilir. İşletmelerde örgütsel.
Sunum transkripti:

DÖNEM TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI-4 20 Eylül 2014

 Yeni Dostları Tanıtma  Finans Teknoparkı  Stratejik Plan Çalışmaları  2014 ÖSYS Sonuçları  Üniversite Sıralamaları ( QS World University Rankings )  Çalışma Grupları Bilgilendirme  İyi Niyet/ Temenniler Gündem v v

2014 ÖSYS Sonuçları BÜ’de Göreve Başlayan Mezunlar Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü, 1973 mezunu Behzat Azeri, Boğaziçi Üniversitesi Vakfı Genel Müdürü olarak atanmıştır. Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü, 1995 mezunu Metin Göksel, Boğaziçi Üniversitesi Kurumsal İletişim Direktörü olarak atanmıştır. v v

2014 ÖSYS Sonuçları Finans Teknoparkı Genel Amaç: Boğaziçi Üniversitesi ve Borsa İstanbul işbirliği ile finans sektörüne yönelik teknolojik altyapı hizmeti sunacak, İstanbul Finans Merkezi projesinin vizyonuyla örtüşen tematik bir teknoparkın kurulması. Özel Amaç:  Finans sektöründe faaliyet gösteren büyük firmaların ve KOBİlerin kümelenme mantığı ile bir arada olmalarını sağlamak  Teknoparkta üretilecek teknolojilerle finans sektörünün dışa bağımlılığını azaltmak  Küresel seviyede rekabet düzeyini ve pazar payını artırmak  Finans sektörü için potansiyel Ar-Ge firmalarının gelişmesine katkı sağlamak  Yurtdışına yazılım ihraç etmek  Sektördeki nitelikli istihdamı arttırmak v v

2014 ÖSYS Sonuçları Finans Teknoparkı Hedef Gruplar Bankacılık ve Finans Sektöründe Faaliyet Gösteren Büyük Şirketler:  Finans, para ve sermaye piyasaları ile yazılım, bilişim ve teknoloji alanlarında faaliyet gösteren yerli ve yabancı şirketler  Finans sektörüne yazılım ve donanım üreten KOBİler  Bilgi Teknolojilerinde yurtdışında faaliyet gösteren firmalar Start-up şirketleri: Finans, para ve sermaye piyasaları ile yazılım, bilişim ve teknoloji alanlarında faaliyet gösteren kuluçka merkezi şirketleri v v Nihai Yararlanıcılar  Proje sahipleri Borsa İstanbul ve Boğaziçi Üniversitesi  Finans ve bankacılık sektörü  Üniversiteler, Araştırma ve Uygulama Merkezleri  Finans sektöründe faaliyet gösteren veya gösterecek olan girişimciler

2014 ÖSYS Sonuçları Finans Teknoparkı Beklenen Sonuçlar  Akademik bilginin finans sektörüyle ve sektörel tecrübenin ve sektör ihtiyaçlarının akademik camia ile paylaşılması  Finans ve bankacılık sektörüne yeni bir hareket ve dinamizm getirmek ve bu sektörlerdeki yenilikçilik ve yaratıcılığı geliştirmek  Finans kuruluşlarının daha ileri seviyede bilişim ve yazılım altyapısına sahip olması  Finans ve bankacılık sektörü için yazılım ve bilişim konusunda nitelikli eleman yetiştirilmesi  Finans sektöründeki girişimciliğin ve teknoloji geliştirme kültürünün artması v v

2014 ÖSYS Sonuçları Finans Teknoparkı Üniversitemize Beklenen Katkıları  Kar payı dağıtımı ile Vakfa ve Üniversiteye düzenli gelir  Öğretim üyesi, öğrenci ve mezunlarımızın şirketlerinin Ar-Ge projeleriyle Finans Teknoparkta yer alarak büyümesi; BÜ'nün bu büyüyen şirketlere ortaklığı  Öğretim üyelerimizin Finans Teknoparkta yer alan şirketlerde görevlendirilerek uygulamalı araştırmalar yapması ve bu yolla gelir elde etmesi  Finans alanında kurulmuş araştırma merkezlerinin birer mükemmeliyet merkezi haline gelmesi; araştırma etkinliğimizin bu yolla artması  Finans alanında eğitim faaliyetlerinin gelişmesi; mezunlarının finans sektöründe öncelikle aranır olması  Finans alanında yaşam boyu eğitim faaliyetlerimizin gelişmesi ve büyümesi v v

2014 ÖSYS Sonuçları Finans Teknoparkı Yer, Plan ve Mimari Proje v v

2014 ÖSYS Sonuçları Finans Teknoparkı Yer, Plan ve Mimari Proje istinye park 800m enka spor klübü 550 m poligon itü-arı teknopark v v

2014 ÖSYS Sonuçları Finans Teknoparkı Yer, Plan ve Mimari Proje Plan kısıtları:  Emsal 1 olduğu için m2 arazide “0” kotun üstünde m2 inşaat yapılabilir. Bu nedenle bina ana girişinin olacağı “0” kotun nereden alındığı önemli.  Net m2 kiralanabilir ofis alanı ve m2 kuluçka alanı  Sosyal alanların (konferans, toplantı salonları, kafeterya vs.) oranı mevzuat gereği en az %25  Toplam inşaat alanı hedefi m 2  Modüler plan ile değişik boyutlarda ofis alanları v v

2014 ÖSYS Sonuçları Finans Teknoparkı Yer, Plan ve Mimari Proje Olası Yapı Lekesi v v

2014 ÖSYS Sonuçları Finans Teknoparkı Yer, Plan ve Mimari Proje Yer ve Plan v v

2014 ÖSYS Sonuçları Finans Teknoparkı Yer, Plan ve Mimari Proje Mimari Proje v v

2014 ÖSYS Sonuçları Finans Teknoparkı Yer, Plan ve Mimari Proje Mimari Proje v v

2014 ÖSYS Sonuçları Finans Teknoparkı Yer, Plan ve Mimari Proje Mimari Proje v v

2014 ÖSYS Sonuçları Finans Teknoparkı Yer, Plan ve Mimari Proje Mimari Proje v v

2014 ÖSYS Sonuçları Finans Teknoparkı Yer, Plan ve Mimari Proje Mimari Proje v v

2014 ÖSYS Sonuçları Finans Teknoparkı Yer, Plan ve Mimari Proje Mimari Proje

2014 ÖSYS Sonuçları Finans Teknoparkı Faaliyet Planı Temel Faaliyetler  Hazırlık Çalışmaları ve Yasal İzinlerin Alınması  Yönetici Şirketin Kurulması  Mimari Projelerin Oluşturulması  Mühendislik Projelerinin Oluşturulması  İnşaat Faaliyetleri  Tanıtım Faaliyetleri  Teknopark Sistemlerinin Oluşturulması ve Kurulması  İşletme Faaliyetleri v v

2014 ÖSYS Sonuçları Finans Teknoparkı Faaliyet Zaman Çizelgesi

2014 ÖSYS Sonuçları Finans Teknoparkı Ortaklık Yapısı Boğaziçi Üniversitesi (%10) BÜVAK (%40) Borsa İstanbul (%50) Kuruluş Sermayesi: TL v v

2014 ÖSYS Sonuçları Finans Teknoparkı Yatırım Tutarı İnşaat alanı : m2 Ofis Alanı : m 2 Kuluçka Alanı : m 2 Sosyal Alan : m 2 Geçiş Alanları : m 2 KDV Hariç İnşaat Maliyeti: TL Altyapı + Kaba inşaat : TL İnce inşaat + Tesisat : TL v v

2014 ÖSYS Sonuçları Finans Teknoparkı Finansman Modeli İSTKA Güdümlü Proje Desteği: TL BOUN + BÜVAK: TL Borsa İstanbul : TL Diğer Kaynaklar: TL  Bağış  Bakanlık v v

2014 ÖSYS Sonuçları Finans Teknoparkı Gelir Giderler Yıllık kira geliri:5.5 milyon TL Yıllık işletme gideri:2.4 milyon TL Yıllık faaliyet karı:3.1 milyon TL 2018’den itibaren beklenen Teknoloji transferi geliri:1 milyon TL v v

2014 ÖSYS Sonuçları Finans Teknoparkı İndirgenmiş Nakit Akışı

BÜ Stratejik Plan Çalışmaları BÜ Rektörlüğü, stratejik (düşünerek) planlama çalışmalarını, Üniversite içindeki kurul, komisyonlarda ve mezunlar gibi özel gruplarla görüşerek Ağustos 2014 itibariyle tamamlamıştır. Bu çerçevede, bir önceki (3 Mayıs 2014) mezunlar toplantısında, stratejik plan çalışmalarını yürütmekten sorumlu olan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Tekcan bir sunum ile bilgilendirme yapmıştır. Bunun ardından konu mezunlar dönem temsilcileri tarafından geniş biçimde tartışılmıştır. Pek çok konuya değinilen görüşmeler sırasında dile getirilen görüşler daha sonraki çalışmalarda stratejik amaçların belirlenmesi sırasında göz önüne alınarak değerlendirilmiştir. v v

Stratejik Planlama çalışmalarının bu aşamasında, Rektörlük tarafından Vizyon-Misyon-Değerler de gözden geçirilmiş, böylece »Vizyon »Misyon »Değerler »Stratejik Amaç ve Alt-Amaçlar oluşturulmuş ve ’teki Üniversite Senatosu’na sunulmuştur. BÜ Stratejik Plan Çalışmaları v v

v v BÜ Stratejik Planı ( ) Eğitimde mükemmeliyetçi Araştırmada iddialı Öğrenci odaklı Üstün niteliğe duyarlılığı yüksek Akademik özerklik konusunda titiz Etik değerlere saygılı Yönetimde ve akademik yaşamda katılımcı Akılcı ve eleştirel düşünceyi özendiren Entelektüel bağımsızlığı ve ifade özgürlüğünü savunan Birey odaklı, farklılıklara saygılı, fırsat eşitliği konusunda duyarlı Çevre duyarlılığını gözeten Küresel boyutta karşılaşılan sorunlara duyarlı; çözüm ve dönüşümlere katkıda bulunmaya hazır Kurumsal kültürüne sahip çıkan ve bu kültürü sürdürülebilir kılmakta kararlı Değerler

2014 ÖSYS Sonuçları MF4MF3MF2MF1TM1TM2TM3TS2DİL1 İLK İLK ÖSYS Sonuçları  2014 ÖSYS sonuçlarına göre, tüm puan türlerinde ilk 100’e giren öğrencilerden 93 ’ü; farklı puan türlerinde ilk 1000’e giren öğrencilerden 623 ’ü Boğaziçi Üniversitesi’nin çeşitli bölümlerine yerleşmiştir.  2014 ÖSYS sonuçları, vakıf üniversitelerinin burssuz bölümlerine yerleşen öğrencilerin sıralamaları da dikkate alınarak değerlendirildiğinde, taban puanlar ve ortalama puanlar dikkate alındığında bu yıl da Üniversitemizde bulunan bölümler kendi alanlarında, Türkiye’nin en iyi öğrencilerini almışlardır. v v

Anadolu Lisesi Anadolu Öğretmen Lisesi Özel LiseFen Lisesi Anadolu Meslek Lisesi Özel Fen Lisesi Lise Meslek Lisesi Sosyal Bilimler Lisesi 42%17%11%7%16%1%2%1%3% 2014 ÖSYS Sonuçları v v Coğrafi Bölgelere Göre Dağılım Cinsiyet Dağılımı Lise Türlerine Göre Dağılımı

2014 ÖSYS Sonuçları v v En Fazla Öğrenci Veren Liseler İstanbul Erkek Lisesi İstanbul Galatasaray Lisesi Eminönü Cağaloğlu Anadolu Lisesi Özel Amerikan Robert Lisesi Kadıköy Anadolu Lisesi İstanbul Kabataş Erkek Lisesi İstanbul Çapa Ahmet Kabaklı Anadolu Öğretmen Lisesi Eminönü Vefa Lisesi Üsküdar Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi171824

BÖLÜM ADI KONTENJANTABAN SIRALAMA FEN-EDEBİYAT BATI DİLLERİ VE EDEBİYATLARI ÇEVİRİBİLİM FELSEFE FİZİK KİMYA MATEMATİK MOLEKÜLER BİYOLOJİ VE GENETİK PSİKOLOJİ SOSYOLOJİ TARİH TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI İ.İ.B.F İKTİSAT İŞLETME SİYASET BİL. VE ULUSLARARASI İL MÜHENDİSLİK BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜH ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ KİMYA MÜHENDİSLİĞİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ Taban Puanlar ( ) 2014 ÖSYS Sonuçları

Üniversite Sıralamaları Boğaziçi Üniversitesi QS World University Rankings Akademik Yılı Sıralamasında 399. Sırada Yer Aldı. Boğaziçi Üniversitesi son iki yıldır yapılan değerlendirmelerde sürekli yükselen bir eğilim gösteriyor. QS verilerine göre akademik yılı sıralamalarında bandında, akademik yılı sıralamalarında ise bandında yer almıştı. v v

v v 2014 ÖSYS Sonuçları Üniversite Sıralamaları

v v 2014 ÖSYS Sonuçları Üniversite Sıralamaları QS Dünya Üniversiteler Sıralaması, akademisyenler arasında yapılan bir anket sonucu belirlenen akademik saygınlık (%40), işverenlere yapılan anket sonucu belirlenen mezunların işyerindeki saygınlığı (%10), öğretim üyesi – öğrenci oranı (%20), Scopus veri tabanından derlenen öğretim üyesi başına alınan atıflar (%20), uluslararası öğrenci oranı (%5) ve uluslararası öğretim üyesi oranı (%5) kriterleri kullanılarak yapılıyor.

v v 2014 ÖSYS Sonuçları Üniversite Sıralamaları Results Summary QS World University Rankings Boğaziçi Üniversitesi

v v 2014 ÖSYS Sonuçları Üniversite Sıralamaları QS World University Rankings Boğaziçi Üniversitesi Domestic Standing - Turkey

QS World University Rankings Boğaziçi Üniversitesi v v 2014 ÖSYS Sonuçları Üniversite Sıralamaları Domestic Standing - Turkey

2014 ÖSYS Sonuçları BUCard- Mezun Kart BUCard - Mezun Kartı, Boğaziçi Üniversitesi’nin lisans, önlisans, yüksek lisans, doktora programlarından herhangi birini tamamlamış ve mezuniyet belgesi almış olan, sayfasından Mezun Bilgi Sistemi’ne giriş yaparak kart talebinde bulunan tüm mezunlarımıza Mezunlarla İlişkiler Ofisi tarafından verilmektedir. Üniversitemizin kampüslerinde bulunan tenis kortları, yüzme havuzları, basketbol sahaları, tartan pist gibi spor tesislerinden, BURC Beach ve Bebek Kapı gibi tesislerden, Aptullah Kuran Kütüphanesi’nden Mezun Kart ile faydalanabilirsiniz. v v  Sisteme Kayıtlı Toplam Mezun Sayısı : 3169  Hesabını Aktifleştiren Mezun Sayısı: 3074  Kart başvurusu yapan Mezun Sayısı: 1359

v v