Ünite Ürün Dosyası Sunumu

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Mutluköy İlköğretim Okulu
Advertisements

MAİ VE SİYAH.
Gözün kısımlarını yerleştirme oyunu
DENİZLİ YAŞAR SANİYE GEMİCİ ANADOLU LİSESİ
REİS BEY ÜNİTE TANITIM SUNUMU
ÜNİTE PLANI ÖZETİ Öğrencilerin, Denizli ve çevresindeki tarihi yerleri, coğrafi özelliklerini ve bugünkü durumlarını öğrenerek; tarihi ve doğal çevrelere.
Ünite Portfolyo Sunumu Zeynep Üzümcü
KARMAŞIK SAYILAR.
Ünite Ürün Dosyası Sunumu Bülent ÖZTÜRK
Çağın Gidişine Göre Öğretmen Nasıl Olmalı?
ÖĞRETİM PROGRAMLARINDA ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
Herkes Gibi Benim de Yuvam Var Ünite Ürün Dosyası Sunumu Gamze BARIN Ünite Ürün Dosyası Sunumu Gamze BARIN.
Newton’un Hareket Kanunları
EN İYİ MESLEKLER YARIŞI
İlköğretim Fen Bilimleri Dersi Öğretim Programı
MADDENİN HAL DEĞİŞİMİ.
Hazırlayan Sibel Güler- Fatma Akfırat Binnur Sancak Palaz- Volkan Tay
AkçanSA Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu
Elektrik Akımı Hazırlayan: Mustafa Arbay.
EĞİTİMDE YENİ YAKLAŞIMLAR VE KÖY ENSTİTÜLERİ ÖRNEĞİNDE TÜRK MİLLİ EĞİTİM SİSTEMİ VE 21. YÜZYIL BECERİLERİ.
Erkan Evrensel, Seval Ergün, Tuğba Günay, Çisem Aytin
ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME
21. Yüzyıl becerileri.
Tömük Yeşilyurt İlköğretim Okulu 6.Sınıf Leyla YILMAZ
Ünite Planı Özeti: Bu ünitede temel soru ile çevremizdeki cisimlerin disiplinler arası bağlantı kurularak öğrencilerin aklına gelebilecek her şekilde.
TÜRK EĞİTİM SİSTEMİ VE OKUL YÖNETİMİ Ders Notları Eser ÇEKER (M.Sc.)
Ünite Portfolyo Sunumu
Öğrenme Öğretim sürecinde kullanılan stratejiler genel olarak üç grupta toplanabilir: Pasif öğretim (öğretmen merkezli) Etkileşimli öğretim Aktif öğrenme.
1.DÜNYA SAVAŞI. Ünite Özeti  Bir çok dünya devletinin biraraya gelerek yaptığı 1.dünya savaşının nedenleri,savaşın ortaya çıkardığı sonuçlar incelenecek.
Ünite Portfolyö Sunumu
Telif Hakkı  2008 Intel Firması. Tüm hakları saklıdır. Intel, Intel logosu (the Intel Logo), Intel Eğitim Girişimi (Intel Education Initiative) ve Intel.
Programs of the Intel Education Initiative are funded by the Intel Foundation and Intel Corporation. Copyright © 2007 Intel Corporation. All rights reserved.
CANLILAR DÜNYASINI GEZELİM TANIYALIM
EĞİTİM SİSTEMİ VE ÖLÇMENİN SİSTEMDEKİ YERİ
Proje, Performans Değerlendirme
Atatürk ilke ve İnkılapları Ünite Tanıtım Sunusu
KLASİK DÖNEM BESTECİLERİ
ÜNİTE ÜRÜN DOSYASI SUNUMU
PROJE TABANLI ÖĞRENME. Proje tabanlı öğrenme, öğrenci merkezli bir öğretim modelidir.
İLETİŞİM - DİL VE KÜLTÜR İLİŞKİSİ
HAVA DURUMU VE MEVSİMLER
Gelişimi FarklI Olan Çocuklar
Ünite Portfolyo Sunumu Serap Karaman
PORTFOLYO DEĞERLENDİRME
DÜN BUGÜN YARIN Ünite Portfolyo Sunumu Fatma KIYMAZ Asuman İŞLER.
Öğrenme Düzeyi Araştırması 3:
ÇEVRE DOSTU POŞET TASARLAYALIM
EKONOMİK MUCİZENİN ÜLKESİ JAPONYA
UZAKTAN ve AÇIK EĞİTİMDE ÜSTBİLİŞSEL ETKİNLİKLER
BİLSEM EĞİTİM PROGRAMLARI
ÜNİTE TANITIM SUNUSU HAZIRLAYAN SEDEN HACISÜLEYMAN.
ÖĞRETMEN EĞİTİMİNDE GELİŞMELER VE UYGULAMALAR
Eylem İçin Çevresel ÇağrıSürdürülebilir Yaşam Sağlama Maddiyatçılığın Ve Zenginliğin Sosyal Psikolojisi HANGİ ANA BAŞLIKLARI İŞLEYECEĞİZ :
KIZ KARDEŞİM MOMMO.
Özel Gereksinimli Öğrenciler ve Fen Öğretimi
Büyük Fasulye Yarı şı Ünite Ürün Dosyası Sunumu. Ünite Özeti Büyük Fasülye Yarışı devam etmektedir! En uzun fasülyeyi yetiştirme yarışı farklı okullardaki.
Eğitim Psikolojisi Yrd Doç. Dr. Cenk Akbıyık
EĞİTİMDE YARATICI DRAMA
Emre Özgen Bilkent Üniversitesi Psikoloji Bölüm Başkanı
TÜRK EĞİTİM SİSTEMİ VE OKUL YÖNETİMİ Ders Notları
Teknoloji ve tasarım dersi
Mutluköy İlköğretim Okulu
Yapılandırmacılık (Oluşturmacılık / Constructivism)
Öğretim Programı Tasarım Soruları
Ünite Portfolyo Sunumu Penny Archer
Programdan Sorular.
21. YY BECERİLERİ.
1 EĞİTİMDE YARATICI DRAMA EĞİTİMDE YARATICI DRAMA.
Sunum transkripti:

Ünite Ürün Dosyası Sunumu Ülkeler arası köprüler

Ünite Özeti 1. Dünya Savaşı öncesinde Osmanlı Devleti ve Avrupa ülkelerinin siyasal ve ekonomik yapıları,savaşın neden ve sonuçlarını Dünyadaki belli başlı sivil toplum kuruluşları ve onların dünya barışına katkılarını Etkin bir vatandaş olarak küresel sorunların çözümündeki rolümüzü Sanatçı,sporcu ve devlet adamlarının dünya barışına sağladıkları katkıyı Ortak mirasın öğelerini ve ortak mirasın yaşatılması konusundaki sorumluluklarımızı Kültürel mirasımızı korumak adına neler yapılabileceğini öğrenirler

Öğretim Programları Tasarım Soruları Temel Soru: Dünyada Neler Oluyor?

Ünite Soruları: 1 -Savaşın başladığı ülkenin dışında,geniş alanlara yayılarak başka ülkeleri de etkilemesinin nedenleri neler olabilir? 2 -Barış nasıl korunacak?

Ünite Soruları: 3 -Dünya neden ısınıyor 4 -Küresel ısınmayı yavaşlatmak için ne yapabiliriz?

Ünite Soruları: 5 -Neden yaşatmalıyız? 6 -Ortak mirasa nasıl katkıda bulunabiliriz? -

Ünite İçerik Soruları: 1- 1. Dünya Savaşı’nın nedenleri nelerdir? 2- Çanakkale Savaşı’nın önemi nedir? 3- 1. Dünya Savaşı sonunda taraf devletler arasında imzalanan antlaşmalar nelerdir? 4-Birleşmiş Milletlerin uluslar arası sorunlara getirdiği çözümlere örnek veriniz? 5- Küresel ısınmanın ülkemize etkisi nelerdir? 6-Ortak mirasın korunmasında sorumluluklarımız nelerdir? 7-Küresel sorunların çözümünde rol alan uluslar arası kuruluşlar örnek veriniz.

Öğrenci Gereksinimlerini Ölçme Amaç: Öğrencilerin uluslar arası sorunlar ve bunların insanlığa etkileri ile insanlığın ortak mirası hakkında ne bildikleri ve bu konuya ne ölçüde ilgi duyduklarını saptamak. Öğrencilerimden ne öğrenmek isterim? Ünite soruları hakkında ne bildiklerini ve proje tasarımı konusundaki düzeylerini öğrenmek isterim Üst düzey düşünmeyi özendirmek için neler denedim? Olayların nedenleri ve sonuçları arasında ilişkiler bulmalarını ve sonuçlar çıkarmalarını isterim Değerlendirme sonunda elde ettiğim veriler ünitenin ilerleyen etkinliklerini planlamama nasıl yardımcı oldu? Proje tasarımı konusunda eksik ve yanlış anlamalara yönelik destek sağlayabilirim.Bu değerlendirme aracını ünite boyunca belirli aralıklarla kullanarak öğrencilerin gelişimlerini izleyebilirim. Ne tür geribildirim ya da ek fikir almak isterdiniz? Üst düzey düşünmeyi geliştirme konusunda daha fazla yardıma ihtiyacım var.

21.Yüzyıl Becerileri Kendi bireysel okuma,yazma,araştırma ve düşünme stratejilerini değerlendirme ve gerektiğinde bunları uyarlayarak değiştirme Kendi çalışmalarını değerlendirmek ve akranlarla işbirliğine gitmek Ünite sorularını cevaplamaya yönelik sonuçlar çıkarmak

Kursa İlişkin Hedeflerim Öğrencilerimin Sosyal Bilgiler dersine daha fazla merak duymalarını sağlayacak yollar bulmak Öğrencilerimi motive edecek farklı teknolojiler hakkında bilgi sahibi olmak Öğrencilerin çok yönlü düşünme becerilerini geliştirerek,yaratıcı ürünler ortaya koymalarını sağlamak Öğrencilerin,proje tabanlı öğrenme sistemini kullanarak sorunların çözümüne yeni bakış açıları getirebilecekleri ürünler ortaya koymalarını sağlamak Diğer öğretmenlerin düşünce ve birikimlerinden yararlanmak

Öğrencilerimin Hedefleri Bilim insanlarının nasıl düşündüklerini ve veri toplama yöntemlerinin neler olduğunu öğrenmek Bağımsız öğrenme becerisi geliştirmek Sorunların çözümünde çok yönlü düşünebilmek ve alternatif yaklaşımlar sunabilmek