TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
YAT MEVZUATI GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI
Advertisements

TELAFİ EDİCİ VERGİ Üçüncü ülke menşeli bir eşyanın DİR kapsamında ithal edildikten sonra üretim sürecini müteakip ihraç ürünü olarak AB üyesi ülkelere,
DAHİLDE İŞLEME İZİN BELGELERİNDE İKİNCİL İŞLEM GÖRMÜŞ ÜRÜNLER
İHRACAT SÜRECİ.
YATIRIM TEŞVİK BELGESİ
DIŞ TİCARETTE KULLANILAN BELGELER
AŞIRI DÜŞÜK SORGULAMASI
GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI ANKARA VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI
Restaurant Yönetim Sistemi
EXPORTAY’11.
2013 YILI BESİLİK ERKEK SIĞIR DESTEKLEMESİ Ali ŞAHİN Veteriner Teknikeri-Tarım Danışmanı.
Prof. Dr. Nuray EKŞİ Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi
Lojistik Yönetiminde Freight Forwarder
Avrupa Birliği Hayvancılık Politikaları Dr.Mustafa ALTUNTAŞ Uzman Veteriner Hekim.
KATMA DEĞER VERGİSİ İADE İŞLEMLERİ
YURTDIŞINDA OFİS-MAĞAZA AÇMA, İŞLETME VE MARKA TANITIM FAALİYETLERİNİN DESTEKLENMESİ (Tebliğ No: 2005/4)
ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİNİN DESTEKLENMESİ
İTHALATTA ÖDEME ŞEKİLLERİ
Tanımlar Madde 43 İthal eşyasının gümrük kıymeti: İthal eşyası üzerinden advalorem sisteme göre gümrük vergisinin hesaplanmasına.
Ulaştırma ve Lojistik Terminolojisi Yrd. Doç. Dr. Gültekin ALTUNTAŞ
Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri
İHRACATTA KULLANILAN BELGELER
DIŞ TİCARET İŞLEMLERİ YÖNETİMİ DIŞ TİCARETTE BAŞLICA RİSKLER 1. ALICI RİSKİ: Mal bedelini kasıtlı olarak ödemez, ödeme güçlüğüne düşebilir,
Hariçte İşleme Rejimi Nedir?
GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü
DIŞ TİCARET’İN TANIMI DIŞ Ticaret Nedir ?
AB SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU
Dahilde ve Hariçte İşleme Rejimi
KOYUN&KEÇİ PAZAR DURUMU 22 Eylül DG AGRI C3 Forecast working group 22 Eylül 2014 Ağır ve Hafif Kuzu Karkasları için AB Ortalama Pazar Fiyat Gelişimi.
AB SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU 19 Mart DEĞİŞİM TOPLAM BÜYÜKBAŞ DEĞİŞİM TOPLAM BÜYÜKBAŞ BÜYÜKBAŞ ARALIK ARAŞTIRMASI BÜYÜKBAŞ ARALIK ARAŞTIRMASI.
İHRAÇ KAYITLI SATIŞLAR
SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU 21 HAZİRAN ÜRETİM % DEĞİŞİM BAŞ % DEĞİŞİM BAŞ BOĞA ÖKÜZ İNEK DÜVE DANA Toplam Sığır Ocak-Mart 12/11 GENÇ SIĞIR.
AB SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU 20 Eylül AB TOPLAM BÜYÜKBAŞ HAYVAN VARLIĞI CANLI HAYVAN.
AB SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU 29 Ağustos 2013.
AB SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU 13 Nisan DEĞİŞİM TOPLAM BÜYÜKBAŞ DEĞİŞİM TOPLAM BÜYÜKBAŞ BÜYÜKBAŞ HAZİRAN ARAŞTIRMASI BÜYÜKBAŞ HAZİRAN ARAŞTIRMASI.
AB SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU
AB SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU 22 Mayıs AB TOPLAM BÜYÜKBAŞ HAYVAN VARLIĞI CANLI HAYVAN Aralık Araştırması CANLI HAYVAN Aralık Araştırması.
AB SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU 11 Aralık 2014.
AB SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU 27 Ağustos 2015.
AB SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU 6 Kasım DEĞİŞİM TOPLAM BÜYÜKBAŞ DEĞİŞİM TOPLAM BÜYÜKBAŞ BÜYÜKBAŞ HAZİRAN ARAŞTIRMASI BÜYÜKBAŞ HAZİRAN ARAŞTIRMASI.
AB SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU 19 Kasım AB % BAŞ DEĞİŞİMİ ÜRETİM BOĞA BAŞ ÖKÜZ İNEK DÜVE BUZAĞI GENÇ SIĞIR Büyükbaş Hayvan Eti.
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı.
İNCOTERMS TESLİM ŞEKİLLERİ
TRANSİT REJİMİ.
Uluslararası Ticaret Bölümü
INCOTERMS 3. ) DELIVERED DUTY PAID ( DDP ) a
INCOTERMS 2. ) DELIVERED AT PLACE ( DAP ) a
INCOTERMS 2.) CARRIAGE AND INSURANCE PAID TO (CIP ) a.) Satıcının Yükümlülükleri b.) Alıcının Yükümlülükleri c.) Taşıma Sözleşmesi d.) Sigorta Sözleşmesi.
INCOTERMS 4.) COST, INSURANCE AND FREIGHT ( CIF ) a.) Satıcının Yükümlülükleri b.) Alıcının Yükümlülükleri c.) Taşıma Sözleşmesi d.) Sigorta Sözleşmesi.
INCOTERMS 3) FREE ALONGSIDE SHIP ( FAS ) Satıcının Yükümlülükleri
Satıcının Yükümlülükleri Alıcının Yükümlülükleri
Satıcının Yükümlülükleri Alıcının Yükümlülükleri
INCOTERMS 1. ) CARRIAGE PAID TO (CPT ) a. ) Satıcının Yükümlülükleri b
KATILIMCI FİRMANIN ÜNVANI:…………………………………..………………….………….…………… POSTA ADRESİ:…………………………………………………….………….…………….. TELEFON NUMARASI:……..…………………………………………….………….………………
SERBEST DOLAŞIMA GİRİŞ REJİMİ
AHUM Destekleri: İHRACAT UYGULAMASI
KOBİ VE KÜMELENME DESTEKLERİ DAİRESİ
KOBİ VE KÜMELENME DESTEKLERİ DAİRESİ
Çin’e İhracatta Lojistik Çözümler
LOGO ÜRÜN GRUBU İHRACAT E-FATURA SÜRECİ
AB SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU
TEV’İN OLUŞMASI İÇİN;. Ticaretin DİİB kapsamında gerçekleştirilmesi,
e-Fatura Uygulaması ile Pratik Hayatta Gelen Değişiklikler
2008/2 TASARIM DESTEĞİ TEBLİĞ VE GENELGE
2008/2 Sayılı Tasarım Desteği Hakkında Tebliğ
Fikri Mülkiyet ve Gümrük Mevzuatı Masaları
15 Stoklar 15 Stoklar 150 İlk Madde Malzeme 151 Yarı Mamüller – Üretim
2008/2 TASARIM DESTEĞİ TEBLİĞ VE GENELGE
Sunum transkripti:

TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ 3) Çeki Listesi: Ticari faturada belirtilen ve malzemenin brüt-net ağırlığına ilişkin bilgileri tedarikçi dışında 3. bir şahıs ya da tedarikçi tarafından beyan edilmesidir. 4) Koli / Ambalaj Listesi: Malzemenin paketleme, kutulama, sandıklama, balyalama vb. ayrıntıları ile her paket içerisinde bulunan malzemenin dökümlerinin yer aldığı listedir. 5) Spesifikasyon Belgesi: Koli listesindeki bilgilere ek olarak malzemeye ait birim fiyat ve tutarını gösterir.

TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ 6) İhracatçı Kalite Kontrol Belgesi: Bu belge ihracatçı tarafından düzenlenen malzemenin gerekli kalite kontrol ölçütlerinin yapıldığını beyan eden belgedir. İthalatçı ihracatçının bu belgesini yeterli görmez ise 3. bir gözetim şirketine kalite kontrolünü yapmasını ve yeni bir belge düzenlenmesini talep edebilir. 7) Üçüncü Tarafın Düzenlediği Kalite Kontrol Belgesi: Malzemenin incelenmesinin gözetim şirketince yapılması ve belgelenmesidir. 8) Gemi Ölçüm Raporu: Sıvı olarak tankere ve gemiye yüklenen yakıt, kimyevi madde vb. nin gemi tankını ne kadar doldurduğunu ve boşaltma esnasında ne kadar fire olduğunu gösteren belgedir. Denizcilik şirket uzmanlarınca veya gözetim şirketi tarafınca düzenlenir.

TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ RESMİ BELGELER: 1) Dolaşım Belgesi: AB ülkelerine üye ülkeler arasında gümrük vergileri oranlarında belirli bir indirim sağlayan belgedir. 2) Konsolosluk Belgesi: Tedarikçi tarafından ithalatı yapılan ülkenin konsolosluğu tarafından düzenlenecek olan belgenin doldurulup konsoloklukça tasdiki yapılan dökümandır.

TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ 3) Sağlık ve Veteriner Sertifikası: İnsan veya hayvan sağlığı ile ilgili giriş-çıkışlarında sağlık kurumları tarafından verilen belgedir. Gıda maddeleri, deri, et, canlı hayvan vb. ürünlerin satımında istenen belgedir. Bu belgelerde hijyenik özelliklerin ne oranda yer aldığını gösteren belgedir. 4) Helal Belgesi: Müslüman ülkelerin yaptıkları gıda ürünlerinde alıcılar tarafından talep edilen belge olup ilgili ülkenin diyanet işleri kurumu tarafından düzenlenir. 5) Boykot / Kara Liste Sertifikasyonu: Birbirleri ile savaş halinde olan veya siyasi ilişkileri kesilmiş ülkeler birbirlerini kara listeye aldıkları zaman uluslar arasıticarette tedarikçi firmalar ilgili malzemenin o ülkeye ait kara sularından, hava sularından ya da taşıma aracından faydalanamayacağını beyan eden belgedir.

TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ 6) Radyasyon Belgesi: Tedarikçi tarafından ihraç ülkesinin nükleer enerji kurumuna başvurarak o malzemede radyasyon olmadığını gösteren belgedir. 7) Tasdikli Fatura: Tedarikçi faturasının ithalatçı ülkesinin konsolosluğu tarafından tasdik edilmiş halidir. Yurtdışından malzeme ithal edecek iseniz ve sizin gümrüğünüzde bu malzeme için bazı koşullar varsa, o faturanın ithalatçı ülkenin konsolosluğuna gidip tasdik ettirmek gerekir. 8) Menşei Şahadetnamesi: Malzemenin imal edildiği ülkesini gösteren belgesine denir. Bu belge ihracatçının ülkesindeki yerel ticaret odaları tarafından tasdik edilen belgedir.