Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

LOGO ÜRÜN GRUBU İHRACAT E-FATURA SÜRECİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "LOGO ÜRÜN GRUBU İHRACAT E-FATURA SÜRECİ"— Sunum transkripti:

1 LOGO ÜRÜN GRUBU İHRACAT E-FATURA SÜRECİ

2 Logo Tiger3Enterprisesys
Logo Tiger3Enterprisesys.exe uygulaması çalıştırılarak Yönetim \ Firmalar menüsünden ilgili firma üzerinde sağ tuş değiştir işlemi ile detaylar butonunda yer alan E-DEVLET sekmesinde yer alan ‘ E-FATURA GÜMRÜK ‘ alanı işaretlenecektir.

3 Logo Tiger3Enterprise.exe uygulaması çalıştırılarak Ana menüde iken Modüller Finans \ Ana Kayıtlar \Cari Hesaplar ekranı üzerinde ilgili cari kartta sağ tuş değiştir işlemi ile LOGOCONNECT sekmesinde yer alan ‘ E-FATURA GÜMRÜK ‘ alanı ve E-FATURA / E-ARŞİV TİPİ ‘İSTİSNA’ seçilmelidir. Posta Kutusu Etiketi: ( İlgili etiketler netleştiğinde tarafınızla paylaşılacaktır.) Gönderici Birim İlgili etiketler netleştiğinde tarafınızla paylaşılacaktır.) “e-Fatura Gümrük” parametresi işaretli Cari hesap kartlarında zorunlu alanlar; •Ticari Bilgiler Sekmesinde «Yabancı uyruklu» işaretli ise; Ülke Kodu,VKN ve Ünvan 2 alanlarının doldurulması istenecektir. • Yabancı uyruklu ve Şahıs Şirketi olduğunda ise; Ülke Kodu, Adı, Soyadı ve TCKNo alanlarının doldurulması zorunludur. NOT : “e-Fatura Gümrük” parametresi işaretli olan cari kartlarda e-Fatura/e-Arşiv Tipi “İstisna” olarak set edilecek ve değiştirilemeyecektir.

4 Logo Tiger3Enterprise.exe uygulaması çalıştırılarak Ana menüde iken Modüller Malzemeler \ Ana Kayıtlar \Malzemeler Ekranı üzerinde ilgili malzeme kartında sağ tuş değiştir işlemi ile GENEL BİLGİLER sekmesinde yer alan ‘ GTİP KODU ‘ Alanından ilgili malzemeye ait GTİP KODU seçilmelidir. Diğer e-Faturalar türlerinde bu zorunluluk olmayacaktır.

5 Logo Tiger3Enterprise.exe uygulaması çalıştırılarak Ana menüde iken Modüller İhracat \ Hareketler \ İhracat Operasyon Fişleri Ekranında ilgili kayıt üzerinde iken İHRACAT BİLGİLERİ sekmesinde yer alan ‘ SEVKİYAT BİLGİLERİ ‘ alanındaki veriler doldurulacaktır. ( Teslim Şekli, Taşıyıcı Kodu, Taşıma Tipi )

6 Logo Tiger3Enterprise.exe uygulaması çalıştırılarak Ana menüde iken Modüller İhracat \ Hareketler \ İhracat Operasyon Fişleri Ekranında ilgili kayıt üzerinde DETAYLAR sekmesinde yer alan ‘AMBALAJ KODU BİLGİLERİ‘ alanındaki veriler doldurulacaktır.( Kap Adedi ve Marka Kodu alanları isteğe bağlı olarak girilebilir. ) Ayrıca, Cari Hesap Kartında “e-Fatura Gümrük” parametresi işaretli olan cari kartlarda e-Fatura/e-Arşiv Tipi “İstisna” olarak set edilecek ve değiştirilemeyecektir durumundan dolayı ‘ KDV MUAFİYET SEBEBİ ‘ alanından ‘ KODU’ seçilerek fatura satırlarında da seçilmiş olduğu görülmelidir.

7 Logo Connect.exe uygulaması çalıştırılarak Ana menüde iken EFATURA\ E-Fatura Gönder menüsünde ‘ ONAYLANACAK’ sekmesinde ilgili fatura görülecektir. Fatura üzerinde İnceleme \ Kontrol işlemi yapıldıktan sonra Sol alttan Onayla \ Paketle \Gönder İşlemi Yapılacaktır.

8 Logo Connect.exe uygulaması çalıştırılarak Ana menüde iken EFATURA\ E-Fatura Gönder menüsünde ‘ ONAYLANACAK’ sekmesinde ilgili fatura görülecektir. Fatura üzerinde İnceleme \ Kontrol işlemi yapıldıktan sonra Sol alttan Onayla \ Paketle \Gönder İşlemi Yapılacaktır.


"LOGO ÜRÜN GRUBU İHRACAT E-FATURA SÜRECİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları