Strateji Geliştirme Başkanlığı

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
 Amaç ve kapsam  MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, kamu kurum ve kuruluşları hariç olmak üzere ondan az çalışanı bulunanlardan, tehlikeli ve çok.
Advertisements

MTA BALIKESİR KUZEYBATI ANADOLU BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ
T.C DİCLE KALKINMA AJANSI
Döner Sermayeli İşletmeler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliği
GİDERLERİM GELİRLERİM BÜTÇEM NEDEN DENK DEĞİL? BİRİKİMLERİM, BORÇLARIM
1 Ahmet DEMİRCAN Daire Başkanı 22 MAYIS ANTALYA PERFORMANS BÜTÇE VE RAPORLAMA DAİRE BAŞKANLIĞI.
ULUTEK A.Ş TEKNOLOJİ GELİŞTİRME
T.C. DEREBUCAK KAYMAKAMLIĞI İlçe Özel İdare Müdürlüğü 2010 YILI FAALİYET RAPORU.
Türkiye’de Yerel Yönetimlerin Mali Problemleri
ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİNE SAĞLANAN DESTEK UNSURLARI
ADANA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ
STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI
4734 Sayılı Kanun Madde 10’da Yer Alan “İhale Dışı Bırakılma Durumları”  İle İlgili Sunulacak Belgeler ve Temin Yerleri.
TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU
Finansal Planlama Birimi Sorumlusu HOŞGELDİNİZ
MUHASEBE EĞİTİMİ.
KARNE GÖSTERGELERİ VE HESAPLAMA YÖNTEMLERİ MALİ KRİTERLER
19 Temmuz 2005, Ankara TÜBİTAK KAYNAKLARINDAN TRANSFER EDİLEN ÖDENEKLERİ KULLANAN KURULUŞLAR MUHASEBE SİSTEMİ Yrd.Doç.Dr.C.Yiğit ÖZBEK.
TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU
Hayrettin GÜNGÖR TBB Genel Sekreteri
TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU Finans Hizmetleri Başkan Yardımcılığı Döner Sermaye, Bütçe ve Muhasebe Uygulamaları Daire Başkanlığı Mevzuat Birimi.
HOŞ GELDİNİZ KAMU İHALE MEVZUATI TEMEL EĞİTİMİNE Alattin ÜŞENMEZ
Strateji Geliştirme Başkanlığı
T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Strateji Geliştirme Başkanlığı
Plan Program Dairesi Başkanlığı Görev Tanımları Genel Müdürlüğümüzün yıllık bütçesini, yatırım programlarını hazırlamak ve uygulanmasını sağlamak, Genel.
DÖNER SERMAYE BÜTÇE VE MUHASEBE İŞLEMLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI.
SANAYİ TEZLERİ PROGRAMI (SAN-TEZ) Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü
NAKİT BÜTÇESİ İşletmenin gelecekteki çalışmaları ile ilgili olup,belirli bir dönem(genellikle bir yıl) nakit giriş ve çıkışlarının gösterildiği bir tablo.
2012PARASAL SINIRLAR (1) 5018 Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu (35 inci madde) Parasal Sınırlar ve Oranlar Genel Tebliği a) Yapım işleri.
ÜNİVERSİTE HASTANELERİ Mali Durumları
Strateji Geliştirme Başkanlığı
Hastane İşletmeciliği Uzmanı
Sağlık Hizmetlerinin Finansman Yöntemleri
TDMS TEK DÜZEN MUHASEBE SİSTEMİ Ali Gazi Hastane İşletmeciliği Uzmanı
ASPB ENGELİ VE YAŞLI HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
KEMER ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ GELİR GİDER TABLOLARI 1.
Finansal Planlama Şubesi Sorumlusu Ramazan KAYA
Merkezî yönetim bütçesinin hazırlanması
EĞİTİM GRUBU MART AYI ÇALIŞMASI Fikri GÖZÜYUKARI Cevahir SALİHOĞLU Hakan DİNÇER Leyla KALELİ Ufuk ÖZKAN.
DÖNER SERMAYELİ İŞLETMELER KONSOLİDE ANALİZ RAPORU
KISA VADELİ YABANCI KAYNAKLAR
UZMAN TOLGA AYDIN 1/51. 2/51 Tekdüzen Muhasebe Sistemi, muhasebe uygulamalarında aynı hesap planının kullanılmasını, aynı muhasebe ilkelerinin benimsenmesini.
ANALİTİK BÜTÇE SINIFLANDIRMASI; *Harcamanın (Giderin) sınıflandırılması 4 bölüm *Harcamanın (Giderin) sınıflandırılması 4 bölüm 13 basamaktan oluşur. 13.
1 Yönetim Bilgi Sistemleri 2015– ANKARA Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI.
HESAP KAVRAMI İşleyİŞ ve kurallar A. Vecdi CAN.
Strateji Geliştirme Başkanlığı DÖNER SERMAYE DAİRE BAŞKANLIĞI.
T.C. Sağlık Bakanlığı Ankara İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Mali Hizmetler Başkanlığı Taşınır İşlemler Yönetim Birimi İl Konsolide.
Strateji Geliştirme Başkanlığı BÜTÇEGERÇEKLEŞMELERİ ( İTİBARİYLE) 1.
Strateji Geliştirme Başkanlığı
TKHK - FİNANSAL PLANLAMA
TDMS DE SIK KULLANILAN RAPORLAR
TAAHHÜT ve TALEP SİSTEMİ Gelen ödenek taleplerinin daha hızlı cevaplandırılması ve yazışmaların azaltılması amacıyla elektronik ortamda oluşturduğumuz.
NAKİT YÖNETİMİ M. GÖKHAN GÖKTEPE BURSA KHB / UZMAN.
GENEL BÜTÇE ÖDENEKLERİNİN KULLANILMA ESASLARI Emine ŞAHİN Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı Mali Hizmetler Uzmanı.
1İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı1 İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI FAALİYET RAPORU 2014 T.C. İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ.
1. 2 AMAÇ Sağlık tesislerinde sunulan sağlık hizmetleri karşılığında elde edilen gelirlerin, toplam giderleri asgari oranda karşılaması. GEREKLİ VERİLER.
1İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı1 İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI FAALİYET RAPORU 2014 T.C. İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ.
ÜNİVERSİTE HASTANELERİ MALİ YAPISI 26 Şubat 2016.
HARCAMA.
İDARİ ve MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI 2011 MALİ YILI BÜTÇE HAREKETLERİ.
TEKNOLOJİK ÜRÜN YATIRIM DESTEK PROGRAMI (TEKNOYATIRIM) 1.
GAZİ ÜNİ. FİZİKİ ALANLARI G.Ü. STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI 2.
İDARİ ve MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI 2010 BÜTÇE HAREKETLERİ.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİNİN DESTEKLENMESİ
FİNANS ÖĞR.GÖR.TAYLAN VURGUN.
BÜTÇE VE PERFORMANS ŞUBESİ
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ
BAP KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2018.
Sunum transkripti:

Strateji Geliştirme Başkanlığı Ödenek Planlama ve Tahsisler Hizmetleri Hatice KARACA KORKMAZ Mali Hizmetler Uzmanı 03.09.2014

Birimin Görevleri Bakanlık Merkez Döner Sermaye hesabına aktarılan tutarların tahsisini yapmak, Genel Bütçeden Başkanlığımıza tahsis edilen tertiplerinden ve global bütçeden Sağlık Müdürlükleri payına düşen ödeneklerin tahsisini sağlamak, Bakanlık ve Sağlık Müdürlükleri döner sermaye işletmeleri arasındaki borç veya karşılıksız kaynak aktarımı işlemlerini yürütmek,

Sağlık Bakanlığı Merkez Hissesi 209 sayılı Kanun”un 5 inci maddesinin 4 ncü fıkrasına istinaden Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumuna bağlı Döner Sermayeli İşletmelerden (Hastanelerden) aylık gayrisafi hasılattan aylık tahsil edilen tutarın yüzde 5'i Sağlık Bakanlığı Döner Sermaye Merkez Saymanlık hesabına aktarılmaktadır. Aktarılan bu tutar, sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi, kaliteli ve verimli hizmet sunumunun teşvik edilmesi, sağlık kurum ve kuruluşlarının kendi imkânlarıyla karşılayamadıkları ihtiyaçların giderilmesi, eğitim, araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin desteklenmesi, giderlerinde kullanılmaktadır.

Global Bütçe Ödenek Tahsisi Global Bütçe Ödenek Planlaması yapılırken İl Sağlık Müdürlüklerimizin Zorunlu giderleri olan; İşletme Giderleri Elektrik Giderleri Su Giderleri Telefon Giderleri Kira Giderleri Vergiler ve diğer giderler Personel Giderleri Sabit Dışı Ek ödemeler, Sabit Ek Ödemeler Nöbet Ücretleri Mesleki Zorunluluk Sigorta Giderleri Diğer Personel Giderleri

Global Bütçe Ödenek Tahsisi Hizmet Alım Giderleri, Temizlik Hizmetleri Güvenlik Hizmetleri Yemek Hizmetleri v.b giderler dikkate alınmakta diğer taraftan, İl Sağlık Müdürlüklerinin bir önceki ay sonu mali bilgileri de göz önüne alınarak ödenek tahsisi yapılmaktadır. İl Sağlık Müdürlüklerimizce her ay ayrıca ödenek talep edilmesine (Yazı ile ) gerek bulunmamaktadır. Olağandışı ortaya çıkan durumlar için ödenek talebinde bulunulması gerekmektedir.

Ödenek Tahsisleri Gerek global bütçeden yapılan ödenek tahsisleri olsun gerekse merkez paydan yapılan ödenek tahsislerinde Ödeneklerin muhasebe kayıtları TDMS üzerinden otomatik olarak oluşmaktadır. İl Sağlık Müdürlüklerimizce Döner Sermaye Kaynaklarından herhangi bir alım yapabilmek için nakit paraya (nakit mevcudu) ihtiyaç yoktur. Alım yapabilmek için Döner Sermaye Bütçesinin İlgili kaleminde ödenek bulunması yeterlidir.

Genel Bütçe Ödenekleri 03.2 Tüketime Yönelik Mal ve Malzeme Alımları Elektrik Alımları Su Alımları Kırtasiye Malzemesi Alımları Yakacak Alımları Akaryakıt ve Yağ Alımları

Genel Bütçe Ödenekleri 03.5 Hizmet Alım Giderleri Araç Kiralama Giderleri Haberleşme Giderleri Posta ve Telgraf Giderleri Bilgiye Abonelik ve İnternet Erişimi Giderleri Tarifeye Bağlı Ödemeler İlan Giderleri

Genel Bütçe Ödenekleri 03.7 Menkul Mal, Gayrimaddi Hak Alım, Bakım ve Onarım Giderleri Büro ve İşyeri Mal ve Malzeme Alımları Avadanlık ve Yedek Parça Alımları Diğer Dayanıklı Mal ve Malzeme Alımları Bilgisayar Yazılım Alımları ve Yapımları Bakım ve Onarım Giderleri Makine Teçhizat Bakım ve Onarım Giderleri Taşıt Bakım ve Onarım Giderleri Diğer Bakım ve Onarım Giderleri

Genel Bütçe Ödenekleri 03.8 Gayrimenkul Mal Bakım ve Onarım Giderleri Küçük Bakım Onarım Giderleri, Klima takılması, Tabela ve afiş giderleri, İnşaat bakım onarım giderleri

Genel Bütçe Ödenek Planlama Kriterleri Genel Bütçe Ödenek Planlaması (03.2 ve 03.5) yapılırken; İl Sağlık Müdürlüklerine gönderilecek tutar aşağıdaki kriterlere göre dağıtılmaktadır. İl Sağlık Müdürlüğü binası/binaları toplam kapalı alan (metrekare), İl toplam nüfus, Toplam personel sayısı, Müstakil istasyon sayısı, Önceki yıl gider gerçekleşme tutarı

Genel Bütçe Ödenek Planlama Kriterleri (03.8) Gayrimenkul Mal Bakım Ve Onarım Giderleri (Küçük İnşaat Bakım Onarım) tertibinden 81 İl Sağlık Müdürlüğü’ne yetecek kadar ödenek bulunmadığından, ödenek tahsisi yapılırken; gönderilecek tutar kurumların yazılı talepleri dikkate alınarak dağıtılmaktadır.

Dikkat Edilecek Hususlar İl Sağlık Müdürlükleri tarafından yapılan giderlerin ödemesi gerçekleştirilirken kaynak sıkıntısı yaşanmaması ve tahsis edilen ödeneklerin etkili, ekonomik ve verimli bir şekilde kullanımını sağlamak için; ihale yapılmak üzere alınacak onaylarda döner sermaye ve genel bütçe tertiplerinin bir arada yazılarak işlem tesis edilmesi gerekmektedir. İl Sağlık Müdürlükleri ihtiyaçların giderilmesinde öncelikle gönderilen genel bütçe dönem ödeneklerinden harcamalarını yapmaları, ödeneğin yetersiz kalması ya da bulunmaması durumunda döner sermaye kaynaklarının değerlendirilmesi gerekmektedir.

Hatice KARACA KORKMAZ : 0-(312) 573 71 37 Fatma KARACAN : 0-(312) 573 71 32 Ceyhun Atuf Kansu Cd. No: 102 Balgat / ANKARA