Uzaktan Eğitimin Temelleri

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
UZAKTAN EĞİTİM.
Advertisements

KONU: UZAKTAN EĞİTİM TÜRLERİ
ÖĞRETİM MATERYALLERİNİN SEÇİMİ ve GELİŞTİRİLMESİ
ÖZEL ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ DİĞER KONULAR
MOBİL ÖĞRENME VE MOBİL UYGULAMALAR
HAZIRLAYAN Dr. Mehmet Arif ÖZERBAŞ.
Açık ve Uzaktan Öğretim Modelleri
Dünyada Açık ve Uzaktan Eğitimin Durumu
UZAKTAN EĞİTİME GİRİŞ VE KAVRAMSAL ÇERÇEVE
Çağın Gidişine Göre Öğretmen Nasıl Olmalı?
Uzaktan Eğitimin Temelleri 2
Eğitimde Bilişim Teknolojisi Kullanımı ve Temel Kavramlar
Atatürk Üniversitesi KKEF BÖTE-2
İlköğretim Fen Bilimleri Dersi Öğretim Programı
Company name UZAKTAN E Ğİ T İ M. İ Ç İ NDEK İ LER Uzaktan Eğitimde Öğretmen Rolleri Uzaktan Eğitimin Kullanım Alanları? Uzaktan Eğitim Nasıl Yapılır?
Uzaktan Eğitimin Temelleri
Mobil Öğrenme m-öğrenme
İlköğretim Okul Müdürlerinin Teknoloji Liderliği Davranışları Bu çalışmanın amacı, ilköğretim okul müdürlerinin okullarında eğitim teknolojilerinin sağlanması.
E-Öğrenme Nedir?
Derya Duygu KARSLI
Bilişim Teknolojileri Okuryazarlığı
Akademik Personel Sayıları 2. Akademik Personel Durumu 2.STRATEJİK PLANLAMA SÜRECİ 2.1. Durum Analizi eğitim-öğretim yılında açılan Bilgisayar.
UZAKTAN EĞİTİM Prof.Dr.Petek Aşkar
Yüz yüze Akademik Danışmanlık Hizmetleri Öğrenme-öğretme süreçlerinin ve uygulamalarının öğretmen ve öğrencilerle bir arada yürütülmesi.
UZAKTAN EĞİTİMDE AKADEMİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK
Öğretimde Teknoloji Kullanımı
UZAKTAN EĞİTİM.
UZAKTAN EĞİTİM Uz. Fezile ÖZDAMLI.
UZAKTAN EĞİTİMDE YAYIN YOLLARI
PROJE TABANLI ÖĞRENME.
UE TEKNOLOJİLERİ Ders UZAKTAN EĞİTİMİN TEMELLERİ Ders Sorumlusu
UZAKTAN EĞİTİM Uzaktan Eğitim Nedir? Uzaktan Eğitim Etkili mi?
Hazırlayanlar : Elmas SOFU Müjde BALBAROS
UZAKTAN EĞİTİM KAVRAMSAL ÇERÇEVE
Kültürel amaçlı teknoloji kullanımı : çevrimiçi öğrenen toplulukları oluşturma.
ÇAĞDAŞ EĞİTİMDE YENİ TEKNOLOJİLER
UZAKTAN EĞİTİMİN TARİHSEL GELİŞİMİ
Uzaktan Eğitimde Kavramsal Çerçeve
İNTERNET TABANLI UZAKTAN EĞİTİMDE MOBİL ÖĞRENMENİN ROLÜ
Uzaktan Eğitim Çalışmaları ve Başlanan e-Eğitim Projesinin İçeriği
Melek YILMAZ.   Bilgi ve teknoloji çağını yaşadığımız günümüzde öğrencilerin bilgiye ulaşma ve problem çözme becerilerini kazanmaları önemlidir.  Bunun.
Öğretim İlke ve Yöntemleri Yrd. Doç. Dr. Cenk Akbıyık
Okul Öncesi Eğitimden İlköğretime Geçiş.
UZAKTAN EĞİTİM. Ana Hatlar ● Uzaktan Eğitim Nedir? ● Tarihçesi ● Avantajları / Dezavantajları ● Geleneksel Eğitimle vs Uzaktan Eğitim.
UZAKTAN EĞİTİM.
Uzaktan Eğitim Yrd. Doç. Dr. Cenk Akbıyık. Uzaktan eğitim, öğrenme ve öğretme süreçlerinin farklı yerlerde gerçekleştiği, öğrenenle öğretenin çoğu zaman.
İÜ AUZEF VİZYON VE STRATEJİ ÇALIŞTAYI Melih Arat ve Hakan Turgut
MORE ENSTİTÜ UZAKTAN EĞİTİM
Uzaktan Eğitime Giriş ve Kavramsal Çerçeve
Eğitim-Bilişim Ağı (EBA)
BÖLÜM 10 UZAKTAN EĞİTİM √ Uzaktan Eğitim Nedir? √ Uzaktan Eğitim Etkili mi? √ Uzaktan Eğitim Teknolojileri Nelerdir? √ En İyi Uzaktan Eğitim Teknolojisi.
Uzaktan eğitim, öğretim elemanı ya da öğretim elemanlarının, mekan ve zamanlarından farklı olarak planlanmış öğrenmeye katılan kişilere, basılı ya da.
ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ
Uzaktan Eğitimin Temelleri
Öğretim Yazılımları Hiper metin Hiper ortam Zeki Öğretim Sistemleri Yapay ZekaBenzetişim Sanal Gerçeklik.
UZAKTAN EĞİTİMİN TARİHSEL GELİŞİMİ
UZAKTAN EĞİTİM Uzaktan Eğitim Nedir? Uzaktan Eğitim Etkili mi?
UZAKTAN EĞİTİM.
ARAÇ - GEREÇLERİNİN SEÇİMİ ve HAZIRLANMASI
Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Eğitim Alanında Teknolojik Gelişmeler
Karşılaştırmalı Eğitim
Bireysel Çalışma Yöntemi
PROF.DR.B.ESRA ASLANERTİK DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ REKTÖR YARDIMCISI
ÖĞRETİM İLKE ve YÖNTEMLERİ
UZAKTAN EĞİTİMİN TEMELLERİ
Eğitimde Teknoloji Entegrasyonu
Öğretim Teknolojisi ve Öğretim Tasarımı
UZAKTAN EĞİTİM VE ÜNİVERSİTELER
GÖRSEL-İŞİTSEL ARAÇLAR.
Sunum transkripti:

Uzaktan Eğitimin Temelleri

Uzaktan Eğitimin Temelleri Tanımlar: Uzaktan eğitim, öğrenci ile öğretenin birbirinden uzakta olmalarına karşın eş zamanlı ya da ayrı zamanlı olarak bir araçla iletişim kurdukları eğitim sistemidir. Eğitimin uydu, video, ses, bilgisayar, çokluortam teknolojisi ve benzer araçlar ile elektronik olarak uzak bir mekana ulaştırılmasıdır.

Uzaktan eğitimin ana özellikleri: Öğretim sürecinin çoğunluğunda öğrenen ve öğreten ayrı yerlerde bulunur. Yer ve/veya zamandan bağımsızdır. Öğrenen ve öğreteni birleştirecek ve ders içeriğini iletecek özel olarak hazırlanmış eğitim medyası kullanılır. Öğrenenle öğreten arasında iki yönlü iletişimi ve etkileşimi sağlamak için ayrıca bilişim ve etkileşim teknolojilerinden yararlanılır Öğrenci değerlendirmesinin sağlanması için etkili bir eğitim yönetimi oluşturulur.

Eğitim Sistemindeki Darboğazlar Genel nüfus içinde genç nüfusun çokluğu Öğretmenlerin sayıca yetersizliği Öğretmenlerin nitelik problemi Bir öğretmene düşen öğrenci sayısındaki fazlalık Kapalı alanlara düşen öğrenci sayısındaki fazlalık Öğretim basamaklarına göre okullaşma oranı dengesizliği Bölgeler arası dengesizlik Kız öğrencilerin eğitimine yeterli önemin verilmemesi Anne-babaların eğitimin önemini yeterince kavrayamayışı.

Neden Uzaktan Eğitimin * Eğitimin yaygınlaştırılamaması * Fırsat ve imkan eşitsizliğinin sürmesi * Kaynakların verimli kullanılamaması * Arz-talep dengesizliği * Eğitimde nitelik düşüklüğü * Eğitimde standartların sağlanamayışı

Uzaktan Eğitim İlköğretim Ortaöğretim Açık İlköğretim Açık Üniversite Açık Öğretim İlköğretim Ortaöğretim Yükseköğretim Açık İlköğretim Açık Üniversite Açık Lise

Uzaktan Eğitim Türleri Aynı Mekanda Bir kısmı aynı/ayrı mekan Tamamen Farklı Mekanlar ZAMAN Zamandan Bağımsız A www, e-posta Zamandan Yarı Bağımsız D Kampus ortamı E Bilgi e-MBA B Internet bağlantılı sohbet Zaman Bağımlı C Video konferans

Uzaktan Eğitimin Özellikleri Küreselleşme Kişiselleştirme Endüstrileşme Hareket kabiliyeti Hızlı geri besleme Diğer eğitim sistemlerine göre ucuz olması Teknoloji ve Eğitim Vergi yükümlülerine eğitim

Uzaktan Eğitimin Yararları İnsanlara değişik eğitim seçeneği sunma Fırsat eşitsizliklerini en aza indirme Kitle eğitimini kolaylaştırma Eğitim programlarında standart sağlama Eğitimde maliyet düşürme Eğitimde niteliği arttırma Öğrenciye serbesti sağlama

Uzaktan Eğitimin Yararları Öğrenciye zengin eğitim ortamı sunma Sınıf ortamını zorunluluk olmaktan çıkarma Bireysel öğrenmeyi sağlama İlk kaynaktan bilgi sağlama Eğitimi bir taraftan kitleleştirirken, diğer taraftan bireyselleştirme Belli bir zaman kapalı alanda durma zorunluluğunu kaldırma

Uzaktan Eğitimin Sınırlılıkları Sosyalleşmenin engellenmesi : Duyuşsal ve psikomotor becerilerin kazandırılamaması Ulaşım olanakları ve iletişim teknolojilerine bağımlı olma Henüz yaygın bir standardın olmayışı Her türlü veri iletiminde güçlü ve yeterli alt yapının olmayışı Enerji kaybı ve sistem arızalarında dersin yapılamaması Deneye dayalı görüntülerin aktarılmasında görüntü kayıplarının olması

Uzaktan Eğitimin Sınırlılıkları Hocasız ve mekansız öğrenmede öğrencinin asıl amacını unutup, diğer sayfalara yönelmesi. Öğrenme sürecinde karşılaşılan öğrenme güçlüklerinin anında çözülememesi ve bu durumun ardından gelişebilecek sıkıntılar olabilir. Kendi kendine çalışma alışkanlığı olmayan ve bu yeteneğini geliştirmemiş bireyler için planlama zorluğu Çalışan bireylerin kendine ayıracakları vakitte ders çalışma zorunluluğu olabilir. Laboratuar, atölye gibi uygulama ağırlıklı konuların işlenmesindeki sınırlılıklar olabilir.