“Bir Buğday Tanesi’nin Maceraları”

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Yoğun Programlar (IP - Intensive Programmes)
Advertisements

DÖNEMİ ERASMUS YOĞUN DİL KURSLARI (EYDK) ERASMUS INTENSIVE LANGUAGE COURSES (EILC) Fidan BAYRAKTUTAN Öğrenci İletişim Sorumlusu
Çevrimdışı Ol, Sağlıklı Yaşam Sürdür !
HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMLARI
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ E ğ i t i m v e K ü l t ü r AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI  GENÇLİK PROGRAMI.
Sustainable Developement & International Perspective in School Bu proje T.C. Başbakanlık DPT AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (
PROGRAMI E Y L E M 1. 1 G e n ç l i k D e ğ i ş i m l e r i.
E Y L E M 3. 1 Avrupa Birliği Komşu Ülkeleri İle İş Birliği PROGRAMI.
9/1/ AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI  GENÇLİK PROGRAMI.
Akademik Gelişim Birimi Etkinlikleri
AVRUPA BİRLİĞİ OFİSİ ERASMUS
AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi Tanıtım Toplantısı Antalya 22 Ocak 2013.
HAYAT BOYU ÖĞRENME (LLP) Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı
Sustainable Developement & International Perspective in School Bu proje T.C. Başbakanlık DPT AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (
18 Şubat 2013 Pazartesi 2. Sınıflar Aqua Florya Akvaryum Gezisi
Project funded by the European Commission 1 "Bu proje T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca (Ulusal Ajans.
Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi (Ulusal Ajans)
GRUNDTVIG PROJECT BASIC SKILLS AT THE WORK PLACE (İŞ YERİNDE TEMEL BECERİLERİN GELİŞTİRİLMESİ) PROJESİ "Bu proje T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim.
Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü
EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ
HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMLARI COMENİUS PROGRAMI. Comenius Programı Nedir?  Öğrencilere ve eğitim personeline, Avrupa’daki farklı kültürleri, dilleri.
KARABÜK İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Comenius Regio Projesi Yerel Ortaklar Toplantısı.
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI Hayatboyu Öğrenme Leonardo da Vinci (Mesleki Eğitim) Programı.
SPORT AND US THE PROJECT “SPORTMEN”. Eşref Apak Turkish hammer thrower.
ULUSAL İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ BİLGİ AĞI TOPLANTISI
20 Aralık ANKARA Erasmus+ ta Okul Eğitimi Destekleri.
DÖNEMİ ERASMUS YOĞUN DİL KURSLARI (EYDK) ERASMUS INTENSIVE LANGUAGE COURSES (EILC) Seval BOZ Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi
Patlangıç Ortaokulu Tanıtım Sunusu.
KEŞFET KENDİNİ PROJESİ
Comenius Programı Onur AYDEMİR
Yetişkin Öğrenimi İçin Avrupa Uygulamaları YETİŞKİN ÖĞRENME GÜNDEMİ-2
Comenius Hazırlık Ziyaretleri ve İrtibat Seminerleri Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Hayatboyu Öğrenme Programı (LLP)
AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi. Life of Minorities with Us or Alongside Us ? Azınlıklara dair Comenius Projemiz 2012 Yılının Eylül ayında başlamıştır.
GREEN PEARLS-YEŞİL İNCİLER LdV Ortaklık Projesi T.C. GÖLBAŞI KAYMAKAMLIĞI Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü.
2013 Teklif Çağrısı Döneminde Hayatboyu Öğrenme (LLP)/ Comenius Programı Çok Taraflı Okul Ortaklıkları proje teklif sayısı 1647, kabul edilen proje sayısı.
Comenius Okul Ortaklıkları Projesi
1 T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI.
LİTVANYA SEMİNERİ / Katılımcılar: Kerim Saraçoğlu, Nihal Tomar, Fatma Yılmaz.
Türkiye’de Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Projesi Paul Weide Ekip Lideri.
POLONYA OKUL ZİYARETİ İZLENİMLERİ
KUNEFE TURKİSH DESSERT. * Sugar 2 1/2 cup * Water 1 3/4 cup * Lemon juice 2 teaspoon * Pistachionuts (chopped) 2 3/4 cup * Margarine 1 Spoon * Kadayif.
Castilla Vieja Hotel -Otelde Hoşgeldin Yemeği-Palencia
ZİYARET İLKOKULU ANASINIFI
Projenin adı: Celebrations and Ceremonies Identify and Unify Us Program adı:Hayatboyu Öğrenme Programı(LLP) Alt Program: Comenius Eylem : Çok Taraflı Okul.
SPORT AND US THE PROJECT “SPORTMEN”. Halil Mutlu.
KONUTKENT İLKOKULU. Comenius, Avrupa Birliği Bakanlığı bünyesindeki Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yürütülen ve finanse edilen bir programdır. Uluslararası.
SÜLEYMAN DEM İ REL PRIMARY AND SECONDARY SCHOOL. GENERAL INTRODUCTION SCHOOL DIRECTORY, TEACHERS AND OTHER STAFF CLASSROOMS PARTS OF THE SCHOOL GALLERY.
PROJE SAHİBİ KURUM PROJE ADI ‘’AB DÜZEYİNDE KARDİYOLOJİK ACİLLERDE ACİL BAKIM VE HEMŞİRELİK HEMŞİRELİK HİZMETLERİNİN ÖĞRENİLMESİ’’ Learning Of The.
TOMATO TURKEY SOUP TURKISH SOUP. 6 cups chicken or turkey broth 2 cans (14-1/2 ounces each) diced tomatoes, undrained 1/3 cup quick-cooking barley 1 tablespoon.
YILMAZKÖY ORTAOKULU COMENIUS İÇERİK PROJEN İ N HEDEFLER İ COMENIUS NED İ R ? PROJEN İ N ÖZET İ YILMAZKÖY ORTAOKULU PROJEN İ N ÇIKI Ş NOKTASI.
Bilgilendirme Toplantısı
ÖZEL EĞİTİM DERSİ KAPSAMINDA TARİHİNDE MANİSA BİLİM SANAT MERKEZİNE GEZİYE GİTTİK.
ÖZEL EĞİTİMİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ
Aile Atölyeleri Projesi
LdV Partnership Women Entrepreneurs and Mother União de Freguesias de Gondomar (São Cosme), Valbom e Jovim DIA-SPORT Association.
İMKB ŞEHİT UMUT SAMİ ŞENSOY ANADOLU LİSESİ
GÖNEN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
YALVAÇ İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ GATHER TOGETHER FOR BETTER "Erasmus+ Programı kapsamında Avrupa Komisyonu tarafından desteklenmektedir. Ancak burada.
Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. ÖZELLİKLE KIZ ÇOCUKLARININ OKULA DEVAM ORANLARININ ARTTIRILMASI HİBE PROGRAMI.
Pelin YILMAZ AYAN & Elif BÜYÜKUYSAL
BAHÇEŞEHİR ROTARY KULÜBÜ DÖNEM FAALİYETLERİ Başkan: Çetin KOLUKISA UR Başkanı : Kalyon&Binota BANERJEE “ İNSANLIĞI İÇİNDEKİ GÜÇLE KUCAKLAYIN ”
ÖĞRETİM YILI TANITIM YÖNELTME TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ.
RELIGIOUS TRADITIONS BAGS TO DO IN YOUR CITY T.C. Ünye Kaymakamlığı ANAFARTA ORTAOKULU.
Bolu İzzet Baysal Halk Eğitimi Merkezi ve A.S.O. GİRİŞİMCİLİK BİLGİLENDİRME TOPLANTISI.
PROJESİ AÇILIŞ TOPLANTISINA HOŞ GELDİNİZ Bu Proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Tarafından Finanse Edilmektedir. Üçkuyu Mesleki ve Teknik Anadolu.
"Bu proje T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca (Ulusal Ajans, yürütülen Erasmus+
COMENİUS PROGRAMI OKUL ORTAKLIĞI PROJE BİLGİLENDİRME TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ.
THE PROJECT SPORT AND US “Non-OLYMPIC GAMES”. FIVE STONES.
YILDIZ SINIFI OKULUM VE BEN Tarih/Sayı: Ekim 2017/1
ERASMUS
Sunum transkripti:

“Bir Buğday Tanesi’nin Maceraları” MEDİHA MAHMUTBEY ORTAOKULU COMENIUS PROJESİ İSPANYA/ALCARAZ 4. PROJE TOPLANTISI İZLENİMLERİ “Bir Buğday Tanesi’nin Maceraları” “THE ADVENTURES OF A WHEAT SEED” 2013-2015 «Her ekmek güzeldir sevgiyle yapılırsa.»

İSPANYA GEZİMİZDEN NOTLAR Okulumuz öğretmen ve öğrencileri “The adventures of a wheat seed», «Bir Buğday Tanesi’nin Maceraları ” konulu Comenius Programı Çok Taraflı Okul Ortaklığı Projesi kapsamında 4.proje toplantısını 21-25 Ekim 2014 tarihleri arasında İspanya’nın Alcaraz kasabasında bulunan CEIP NUESTRA SENORA DE CORTES okulunda gerçekleştirdiler. Toplantıya müdür yardımcımız Hafize EFENDİLER, Görsel Sanatlar öğretmenimiz Serpil Yayman ATASEVEN, Teknoloji ve Tasarım öğretmenimiz Zafer YAKAR, 6. sınıf öğrencilerinden Furkan AKGÖZ, Arda ÖZNAZLI, Merve GÜRLER ve Dilara TATLICI katıldılar. Bu gezide öğretmen ve öğrenciler dersler süresince sınıfları ziyaret ederek İspanya’nın eğitim sistemi hakkında fikir sahibi oldular. Proje faaliyetlerine katılmanın yanı sıra, Alcaraz kasabasını görme, Albacate şehrinde bulunan Bıçak Müzesi’ni, katedrali, arenayı bir ekmek fabrikasını ziyaret etme, ülkenin gelenek ve göreneklerini tanıma fırsatı buldular. Ziyarete katılan öğretmen ve öğrencilerimiz hiç bilmedikleri, tanımadıkları bir kültürü tanıdılar, farklı kültürlere saygı duymayı öğrendiler ve yeni arkadaşlık köprüleri kurdular. Bu geziyle Türkiye’yi her yönüyle en iyi şekilde tanıtma fırsatı elde ettiğimizi ve bizim de Avrupa ülkeleriyle yarışacak düzeyde olduğumuzu gösterdiğimizi düşünüyoruz.

Madrid’in tarihi güzelliklerini görme fırsatımız oldu.

Fontana di Trevi (Aşk Çeşmesi) Retiro Park/Madrid

Biraz sonra “Guernica’yı” görecek olmanın heyecanı içerisindeyiz. Vatikan

Madrid’in Sembolü

Puerta del Sol Meydanı’nda Sıfır Noktası Plaza de Mayor Meydanı

Alcaraz

Okulda karşılama töreni

Okuldan Kareler

Okuldan Kareler

Proje Kahramanları Roma Forumu

İspanyol öğrencilerin gözünden Türkiye

Öğrencilerden el emeği göz nuru hediyeler almak bizi mutlu etti. Öğrencilere hediyelerimizi sunduk. Hikayemiz mutlu sonla İzmir’de bitecek.

Sınıfları ziyaret ederek öğretmen ve öğrencilerle sohbet ettik.

Öğrencilerimizin gönderdikleri hediyeler

Hediyelerimizi sunarken

Hediyelerimiz

Öğrencilerimiz Türkiye’yi tanıtan hafıza kartı oyunu hazırlıyor.

Okuldan kareler

«churros ve çikolata» ile İspanya’ya özgü geleneksel kahvaltı yaptık.

Alcaraz Belediye Başkanını ziyaret ettik Alcaraz Belediye Başkanını ziyaret ettik. Ülkemizi ve okulumuzu tanıtan hediyelerimizi sunduk.

Alcaraz’ı tanıyoruz.

Ülkemizde «Demir tatlısı» olarak bilinen ve Alcaraz’ın geleneksel bir hamur işi olduğu söylenen tatlıyı yapmak çok ilginçti.

Hamur işi yapmak çok eğlenceliydi.

Alcaraz’ın geleneksel el sanatları

Proje Takımı Albacate’de

Albacate’de Arena Ziyareti

Albacate Şehir Turu

Ekmek Fabrikası Ziyareti

Albacate Bıçak Müzesi

Öğlen Yemeğinde geleneksel “Paella” yedik.

Boğa Çiftliğini ziyaret ettik.

Öğrencilerimiz bizi gururlandırdılar. Ev sahibi ailelerle birlikte.

Ev sahibi ailelerle birlikte

Sertifikaların verilmesi Sertifika Töreni

Okuldaki Comenius Köşemiz

Proje Toplantı Özeti İspanya’nın Alcaraz-CEIP NUESTRA SENORA DE CORTES okulunda geleneksel “Hoş geldiniz“ töreni. Ders süresince öğrencilerin ve öğretmenlerin ziyaret edilmesi. Öğrencilerin proje ile ilgili yaptıkları el işi ve sanatsal çalışmaların görülmesi. Her bir ortak tarafından öğrenciler için getirilen hediyelerin sunulması. Proje toplantılarının yapılması. Bölge yöneticisinin ziyaret edilmesi. Bölge hakkında yapılan sunumun izlenmesi. Alcaraz kasabasının rehber eşliğinde gezilmesi. Bölgeye özgü bir hamur işinin atölye çalışması şeklinde yapılması. Albacate şehrine gezi. -Yerel fırın ziyareti - Bıçak müzesi ziyareti -Katedral, arena ziyareti Okulda geleneksel hamur işi ile kahvaltı Boğa çiftliğinin ziyaret edilmesi. Buğday Tanesi Kuklası, annesi, babası, kardeşi ve günlüğün Slovakya ortağımıza teslim edilmesi. Öğretmenlere ve öğrencilere katılım sertifikalarının verilmesi.

Veda zamanı Veda Zamanı "Bu proje T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca (Ulusal Ajans http://www.ua.gov.tr) yürütülen Hayatboyu Öğrenme Programı (LLP) kapsamında ve Avrupa Komisyonu'ndan sağlanan hibeyle gerçekleştirilmiştir. Ancak burada yer alan görüşlerden Ulusal Ajans veya Avrupa Komisyonu sorumlu tutulamaz."