We are Clavister! SİMET BİLGİSAYAR LTD.ŞTİ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
• 2001 yılında kuruldu. • E-Ticaret ve E-Tahsilat alanlarında yazılımlar ve çözümler geliştirmekte. • 4691 sayılı Teknoloji Geliştirme Bölgesi yasasına.
Advertisements

Sanallaştırma örnekler, kısa özetler
GÖRMEK İNANMAKTIR Herkes İçin Kolay Analizler

IIS 6.0. Giriş  Geçtiğimiz yıllarda, Microsoft güvenlik açıkları nedeniyle IIS 4/5 üstünden bir çok saldırıya uğradı.  Bu sebepten Microsoft’un geliştirdiği.
Windows Intune ile Modern Cihaz Yönetimi
/ Tel: (216) Ayrıntılı bilgi için lütfen bize ulaşınız. / Tel: (216)
Elektra Konaklama ve Ağırlama Sektöründe En İleri Teknoloji.
Ericom Telekomünikasyon ve Enerji Teknolojileri A.Ş.
Elektronik ticarette güvenlik konusunda değerlendirilmesi gereken diğer bir konu da alıcıların elektronik ticaret sitelerinden alışveriş yapmak için vermek.
“IT Manager” Ünvanına Sahip Olun örnekler, kısa tanıtımlar
Kurumsal Kaynak Planlama ( Enterprise Resource Plannning)
Amaçlar  Verinin üretildiği yerden ve üretildiği anda elektronik ortamdan alınması  İnsan emeği ve hataların en aza indirilmesi  Birbirine bağlı süreçlerde.
Mobilite ile Gelen Rekabet Avantajı Sunum Öyküm Dizdar.
“Yenilik ve Yüksek Teknoloji Üretir...”. Kısaca Mobit  Mobit, 1998’den bugüne katma değerli çözümler üreten, sektörel ihtiyaçlara yönelik donanım tedariği.
MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ YÖNETİMİ
HR-WEB TANITIM SUNUMU’2014
Gantek Teknoloji AR-GE Faaliyetleri ve bir AR - GE başarı hikayesi Ertuğrul Ağar.
Çevre ve Orman Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Proxy-DNS Nedir?.
METROPOL HABERLEŞME LTD ŞTİ
BTN Elektronik Güvenlik
AĞ PROTOKOLÜ.
BTP 108 BİLGİSAYAR AĞ SİSTEMLERİ AĞ KAVRAMI Birden çok bilgisayarın birbirine bağlı olarak kullanılmasıyla oluşturulan çalışma biçimine bilgisayar ağı.
2. Ankara çağrI merkezİ konferansI - KAMU
(FIREWALLS) GÜVENLİK DUVARI GİRİŞ
İNTERNET VE AĞ GÜVENLİĞİ
Bilgisayar ve internet güvenliği için yardımcı programlar
SON KULLANICI HATALARI BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI SON KULLANICI HATALARI Cengiz Acartürk 03 Ekim 2003.
SANAL GÜVENLİK.  Günümüzde hızla değişen teknolojiyle birlikte herşey internet üzerinden yapılmakta.  Online oyun kullanıcıları ve e- ticaret ile alışveriş.
Büyük Risk Bilgisayar Ağları Network Soru-Cevap 1 Bilgisayar Ağları
Windows Server 2008’e Genel Bakış Microsoft Windows Server 2008, bilgi teknolojileri (BT) uzmanlarının altyapıları üzerindeki kontrollerini maksimum seviyeye.
İLETİŞİM ÇÖZÜMLERİNDE ENTEGRASYON
Türkiye Internet Güvenliği Riskleri: Özgür Danışman Güvenlik ve Mesajlaşma Hizmetleri Yöneticisi Rizikometre 2005 Sonuçları VOIP Riskleri
Sedat Uslu / AVG 1991 yılında kurulup cihazları, verileri ve insanları korumak için öncü yazılım ve hizmetler sağlayan bir çevrimiçi güvenlik.
Şişecam S ayısal Yönetimle Verim VIII. "Türkiye'de İnternet" Konferansı 20 ARALIK 2002 Canan Özcan Türkiye Şişe ve Cam Fab. A.Ş.
BULUT BİLİŞİM SERVİS MODELLERİ
Microsoft'un birincil hedefi işletim sistemlerinin kullanımını daha kolay hale getirmektir: Windows 2000 aşağıdaki özellikleri sayesinde bu geleneği devam.
Kurumsal Kaynak Planlama ( Enterprise Resource Plannning)
Bilgisayar ve Veri Güvenliği
Türk Hava Kurumu Üniversitesi
Vmware.
NetKafem Kullanımı Basit, Maliyeti Düşük, İşlevleri Güçlü
İnsan Kaynakları Bilgi Sistemleri
Mobil İletişimin Gelişimi
Kurumsal ve Gelişmiş Stratejik Planlama Çözümü.
Bilişim Ortağınız.
İşinizi büyütmenin en hızlı yolu | Bilişimde doğru çözüm ortağınız intercomp.com.tr.
1 E-Ticaret ve Güvenli Ödeme Kısım I. E-Ticaret Kısım II. Güvenli Ödeme Umur YILMAZ Comtech Tic. Ltd
DİSASTER CENTER FELAKET MERKEZİ. Felaket Kurtarma (Disaster Recovery) Her kurum için, vermekte olduğu hizmeti herhangi bir nedenden dolayı veremez duruma.
Ağ Donanımları Ağ Nedir ? Ağ Donanımları Bridge Hub Switch Router
SUNUM KONU BAŞLIKLARI->
Network Access Kontrol Ağ Erişim Kontrolü (NAC) Hüsnü DemirHüseyin YüceGökhan Akın ODTÜMarmara.
SUNUCU İŞLETİM SİSTEMLERİ
Marka hikayesi ERDEM OKTAY
SANALLAŞTIRMA ÇEŞİTLERİ VE YAZILIMLARI
ANTİVİRÜS ÇEŞİTLERİ ve ARALARINDAKİ FARKLAR
Bilgisayar Ağlarında Güvenlik
Bilgi İşlem Organizasyonu
haZIRLAYAN: ELİF KARAOĞLU
BİLGİ VE AĞ GÜVENLİĞİ DERSİ ÖDEVİ Ödev Konuları: 1) Dağıtık sistemler nedir avantajı nelerdir ? 2) Arp zehirlenmesi nedir? 3) Günümüzde kullanılan en güncel.
Active Directory.
VİRÜS ÇEŞİTLERİ VE BULAŞMA YÖNTEMLERİ. VİRÜS NEDİR? Bilgisayar virüsleri, aslında "çalıştığında bilgisayarınıza değişik şekillerde zarar verebilen" bilgisayar.
SECURITY HAS NEVER BEEN SIMPLER! Irmak PAKDEMİR / CEO
Intercomp.com.tr İşinizi büyütmenin en hızlı yolu | Bilişimde doğru çözüm ortağınız.
Amazon Web Servisleri ve Javascript Dilinin Birlikte Kullanımı
İçerik Tarihçe Hizmetlerimiz ve Çözümlerimiz Organizasyon Yapısı
SİBER GÜVENLİK VERİNİZİ VE GİZLİLİĞİNİZİ KORUYUN
FIRAT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ
Sunum transkripti:

We are Clavister! SİMET BİLGİSAYAR LTD.ŞTİ.

Firma Bilgileri 1997 yılında İsveç ‘te kuruldu Genel Müdürlük ve Yönetimi İsveç ‘te bulunmaktadır –İtalya, Fransa, Almanya ve Hollanda ‘da Satış ofisleri bulunmaktadır 150 kişilik personel yapısına sahiptir Her yıl çift haneli büyüme gerçekleştirmektedir –Deloitte Technology En Hızlı 500 EMEA Listesinde (2006/2007)

Aşağıda verilen firmalar ile stratejik işbirlikleri vardır: –China Power –Ericsson –France Telecom (Orange) –Motorola –Rogers Wireless –SAAB –Terremark –T-Mobile Müşteri bazlı olarak yıllık 50% büyüme Dünya genelinde adet müşteri Müşteriler

Security Services Platform SSP™ Kullanımı: IP-Tabanlı Güvenlik Sistemleri IP-Tabanlı Telekom / Servis Sağlayıcı Sistemleri Kamu ve Büyük Müşteri

Avurpa ‘nın en güçlü ağ güvenliği üreticisi –Firmaları güvenlik ihlallerinden koruma –Firewall geliştirme ile başlayan ve tüm ağ güvenlik sektörüne hitab eden yapı –Ödüllü Clavister Security Services Platform (SSP) Hedef Pazarlar –Yüksek performans ve güvenlik ihtiyacı olan herkes –Büyük kamu kullanıcıları ve Telekom operatörleri –Avrupa, Asya-Pasifik ve Güney Amerika Genel

Telekom Servis Sağlayıcılar Telekom Servis Sağlayıcılar Clavister Büyük Kamu Sektörü OEMs: Telekom operatorleri, network ve bilgisayar üreticileri OEMs: Telekom operatorleri, network ve bilgisayar üreticileri Sistem Entegratörleri ve Katma Değerli Bayiler Sistem Entegratörleri ve Katma Değerli Bayiler Küçük ve Orta Ölçekli Market

Uyumlu / Duyarlı Mükemmel Tasarım Esnek uyarlanabilir Çevreci Şirket Felsefesi

Uyumlu / Duyarlı –Yoğun çalışarak hızlı cevap veririz –Pazara odaklıyız, müşterinin gerçek ihtiyaçlarına göre üretim yaparız –Üretim aşamalarımızı Pazar ihtiyaçlarına göre hızlı entegre ederiz Bunlar Ericsson gibi lider firmalar ile stratejik işbirliği yapmamızı sağlayan ana nedenlerdir Şirket Felsefesi 1

HBS Yayıncılık konusunda uzman firma, Fransa “Karşılaştırmalı ve test ederek yapmış olduğumuz araştırma sonucunda Clavister ürünlerini seçme kararı aldık. Gerçekten, yüksek teknik isteklerimizi oldukça uygun fiyatla karşıladı. Bizim teknik seçimimizi yerel ofislerindeki uzmanların IT dergilerinde yazdığı gibi ihtiyaçlarımıza tam olarak karşılık vermeleri etkilemiştir." M. Taveau Müşterilerimiz neler söylüyor?

Sağlam tasarım temelleri –Biz İsveç firması olarak sağlam ve yenilikçi IT felsefesini kullanıyoruz Yoğun çalışan ağlar için tasarım Dünyanın en hızlı ağ geçidi ile işleriniz asla yavaşlamaz Platform tasarımı çok detaylı ve ince olarak ayarlanır Merkezi ve kolay kullanım tasarımın temelindedir –Avrupa ve Asya Pasifikte ödüllü tasarım Şirket Felsefesi 2

Liber IT İsveçli Lider yayın firması, İsveç "Clavister güvenlik ve basitliği aynı anda büyük performansla birleştiren çok gelişmiş bir yapıya sahip. Buna ilave olarak Clavister geliştirici ekibi derin bilgi birikimi ve müşteri ihtiyaçlarına odaklı yaklaşımı ile çok önde. Bu diğer ağ güvenlik ürünleri arasında lider olmasını sağlıyor." Thomas Karlsen Müşterilerimiz neler söylüyor?

Esnek Tasarım –Çözümlerin özellikleri bugünün ihtiyaçlarına cevap verebilirken aynı zamanda gelecekteki güvenlik ihtiyaçlarına da çözüm oluşturabilecek şekilde esnek tasarıma sahiptir Modul esnekliği ile kolaylıkla yeniden tasarlanabilir Tek Core üzerinde komple ürün çözümü tüm ağ ihtiyaçlarına cevap verebilir Clavister esnek lisanslama modeli ile yatırımlarınızı korur –İş ortaklarına iyi bir kar marjı sağlarken aynı zamanda toplam sahip olma maliyetini düşürmektedir Şirket Felsefesi 3

Kraliyet Veterinerlik ve Tarım Üniversitesi, Danimarka “Clavister Security Gateway ürünleri teknoloji tabanlı, işletim sisteminden bağımsız, derin programlama bilgisi gerektirmeyen yapısı ile ağ güvenliğini ve performansını yükseltmektedir." Martin Flensmark Müşterilerimiz neler söylüyor?

Clavister Security Gateway Performansında Dünya Rekoruna Sahiptir 500Gbps üzerinde Plaintext throughput, 200Gbps üzerinde IPSec VPN throughput

Clavister Security Services Platform (SSP) –Eco-system uyumlu –Kendi kod tabanımızla –Hem yazılım hem donanım (istenirse sadece yazılım) –Odaklanılan alanlar: Performans Esneklik Konfigurasyon Yönetim –Özellikle Ağ Servis Sunucuları, Veri Merkezleri, Telekom Operatörleri ihtiyaçlarını karşılayabilen ürünler Ürün Stratejisi

Clavister Security Services Platform SSP™ Harmoni içerisinde bir güvenlik platformu SSL VPN Networking SSL VPN Networking Intrusion Detection And Prevention Intrusion Detection And Prevention Anti Spam Load Balancing Load Balancing Forensics And Compliance Forensics And Compliance Layer 2-3 Networking Layer 2-3 Networking Traffic Shaping Traffic Shaping Network Access Control Network Access Control Web Content Fitering Web Content Fitering Anti-Virus Deep Inspection Firewall Deep Inspection Firewall Wireless Security Wireless Security VoIP SIP Security VoIP SIP Security IpSec VPN Networking IpSec VPN Networking Clavister SSP™

SSL VPN Networking SSL VPN Networking Intrusion Detection And Prevention Intrusion Detection And Prevention Anti Spam Load Balancing Load Balancing Forensics And Compliance Forensics And Compliance Layer 2-3 Networking Layer 2-3 Networking Traffic Shaping Traffic Shaping Network Access Control Network Access Control Web Content Fitering Web Content Fitering Anti-Virus Deep Inspection Firewall Deep Inspection Firewall Wireless Security Wireless Security VoIP SIP Security VoIP SIP Security IpSec VPN Networking IpSec VPN Networking Clavister SSP™ Security Services Platform Genel Yapısı

Clavister X-Pansion Lines TM SG 4400 Platform SG 4200 Platform

SG 3200 Platform SG 50 Platform Clavister X-Pansion Lines TM

Biz, VMWare sanal platformlar üzerine ağ güvenliği tasarımı yapan ilk firmalar arasındayız –VMWare server üzerinde çalışmak üzre tasarlanmış bir sanal makina –Özellikle Orta-Büyük ölçekli ve Büyük Servis Sağlayıcılar için çok uygun –Sanal Güvenlik Clavister ‘in bir parçasıdır Sanal yapılarda ASIC yetenekleri ile kıyaslamanız gerekmez. –Terremark gibi bir çok büyük müşteri portföyüne sahibiz –Sanallaştırma size maliyet, kapasite, güç ve yer avantajı sağlar Sanallaştırma (Virtualisation)

Clavister Virtual Security Gateway Çözümleri Sanal Makinalar Virtual Security Gateway ‘e sormadan diğer makineler ile konuşma yetkisine sahip değildir. Tüm güvenlik taramaları tek bir fiziksel security gateway üzerinde in-line olarak sanal olarak yapılır Virtualization Layer Virtual Network Hardware Virtual Switch (VLANS) VM Virtual Security Gateway

Terremark - Referans Müşteri About Terremark Terremark Worldwide (NASDAQ:TMRK) acclaimed Infinistructure utility computing architecture has redefined industry standards for scalable and flexible computing infrastructure and its digitalOps service delivery platform combines end-to-end systems management workflow with a comprehensive customer portal. TERREMARK AT A GLANCE NASDAQ: TMRK Leader in managed IT infrastructure services (Gartner - Leaders Quadrant) Datacenters in the United States, South America and Europe SAS 70 Type II Certified Microsoft Gold Certified Partner United States General Services Administration (GSA) Schedule# GS35F0073U

23 Sınıfındaki en iyi performans –Sistem Performans ve Kapasitesi >0.5 Tbps routing ve firewalling throughput (COTS platformu) 200+ Gbps IPsec VPN throughput –Esneklik Dağıtım yetenekleri ile çok noktalı yerlerde kullanılan birden çok sistem homojen tek bir sistem gibi istenilen kapasiteye hizmet verebilir –Hazır Sanallaştırma Standart ve tam sanallaştırma ile tüm alt sistemler için tam bir merkezi çözüm –Servis performansı Taşıyıcı sınıfı % bulunurluk Yeni Nesil Teknoloji

Dünya Genelinde Farklı birçok lokasyon –Yüksel Hızlı Global Ağ –Yedek Ağ – 99,999% uptime IDP İmza Dağıtımı –Güvenli imza dağıtımı (PKI ile imzalanarak) İçerik Sınıflandırma Servisi –Minimum Gecikme –Saatlik Veritabanı Güncelleme Anti Virus İmza Dağıtımı –Güvenli imza dağıtımı (PKI ile imzalanarak) Clavister SPN™ Tüm Dünyadaki UTM cihazlarına İmza Servis Dağıtım Hizmeti veren global bir ağdır. Clavister Server Provision Network™

Sektörel Uygulama - Üniversiteler Clavister, 12 yıllık geçmişinde Üniversitelerin sadece ağ güvenliği değil aynı zamanda ağ optimizasyonu ihtiyacı da olduğunu gözlemlemiştir. Örneğin, üniversite ağlarında en yoğun karşılaşılan P2P ve MSN uygulama optimizasyonu önemlidir. Bu tür uygulamalar toplam bantgenişliği kullanımını önemli oranda etkilemektedirler. Çözüm : SSP fakülte seviyesinde sunucular neredeyse onların bulunduğu yerde NAC ile koruma sağlar. Aynı zamanda farklı ağları ayırabilirsiniz; Örneğin NAC tarafından kontrol edilen networkten Doktorları ayırabilirsiniz. Daha önceden tanımlanmış bantgenişliğini her uygulama için ayrı ayrı atayarak her bir uygulamanın bantgenişliğini kontrol edebilirsiniz.

Teknik altyapınızda herhangi bir değişikliğe gitmeden sürekli ilave servisler ve ücretli hizmetler verebilmeniz nasıl olur ? Teknik altyapınızda herhangi bir değişikliğe gitmeden müşterileriniz ile yapmış olduğunuz servis anlaşmasını yükseltebilseniz ve müşteri adetlerini artırmadan her bir müşteriden daha fazla para kazansanız nasıl olur ? Sektörel Uygulama - Operatorler Clavister 12 yıllık tecrübesi ile ağ güvenlik servislerinin önemli bir gelir kaynağı olduğunu ve özellikle operatörler için gelirlerini hızlı artırmanın en önemli yollarından biri olduğunu gözlemlemiştir.

Banka sistemlerine birilerinin girdiğini ve müşteri hesaplarını ele geçirdiğini ve bu durumda ne kadar çok kişinin zarar görebileceğini düşünün. Bilişim suçları sayesinde kaybedilen para ilaç endüstrisinden daha büyük miktarlara ulaşmıştır. Bu durum sizin bankanızın başına da gelse ne yapasınız? Sektörel uygulama – Finansal Kuruluşlar ve Bankalar Clavister tüm Dünya genelinde ağ güvenliği konusunda ileri seviye uzmanlarının geliştirmiş olduğu teknolojiler ile bir çok banka sistemlerini korumaktadır. Finansal varlıkların korunmasının en etkili yöntemlerini kullanan Clavister, her tür ağ geçidi veri güvenliği uygulamaları konusunda güvenilir iş ortağınızdır.

yılında Amerika ‘da çok büyük bir perakende zinciri çok basit sistem kırma tekniklerini kullanan bir hacker tarafından kırıldı ve 2 milyon müşterinin kredi kartı bilgilerini, ev adreslerini ve benzeri bilgilerini ele geçirdi. Bu sonuçtan dolayı ilgili şirket yöneticisi sadece bir özür mektubu ile müşterilerini bilgilendirdi. Bu şirketin, müşterilerin başka firmaları tercihi ve bu olay nedeniyle 7 haneli rakamlarla zararı olmuştur. Ayrıca şirket isminin çok kötü etkilenmesi de daha sonraki dönemde önemli zararlara yol açacaktır. Bu sizin organizasyonunuzun başına gelseydi ne yapardınız ? Sektörel Uygulama - Perakende Clavister, geçmiş deneyimleri ile endüstri standartlarını belirleyen VISA gibi tüm firmalar ile ortak çalışmaktadır. VISA, CISP (cardholder information security program) programında Clavister Security Platformu ve Clavister Insight (Security Intelligence Event Management System) kullanılmaktadır.

#1: Bir güvenlik duvarı kurunuz ve kredi kartı sahiplerinin bilgilerini koruyun #2: Kullandığınız hiçbir cihazda cihaz üreticisinin standart şifrelerini kullanmayın, mutlaka değiştirin #3: Depolanmış bilgileri koruyun #4: Internet üzerinden yapılan tüm işlemlerini şifreleyin Açık yönetim programlarına dahil olun #5: Düzenli güncellemelere sahip Anti Virüs yazımı kullanın #6: Yazılımlarınızı kendiniz geliştirin ve uygulamalarınızı test ettirin Güçlü erişim kontrol sistemleri seçin #7: İş amaçlı dahi olsa müşteri bilgilerini içerde ve dışarda koruyun #8: Tüm personele bilgisayar girişleri için bir ID atayın #9: Kullanıcı bilgilerine fiziksel erişimi engelleyin Ağınızı sıklıkla görüntüleyin ve test ettirin #10: Tüm erişim işlemlerini ve özellikle kart sahiplerinin bilgilerine erişimini izleyin #11: Güvenlik sistemlerinizi ve proseslerinizi sık sık test edin Bilgi proseslerinizi gerekli oldukça güncelleyin #12: Adres bilgi edinme kurallarınızı gözden geçirin Kredi Kartı Kullanılan Güvenli Ağlar Kurulumu ve Yönetimi:

–Kullanıcı başına averaj kazanım miktarı daha fazladır. –Rekabet yatırım ve geliştirme maliyetlerini artırır –Birçok ağ tabanlı uygulama sanal çalışabilir –Sanallaştırma bir çok yeni iş modellerini de beraberinde getirir –Yeni iş modelleri ana maliyetleri düşürebilir –Yeni iş modelleri harcama ve kazançlar arasında iyi bir dağılım sağlar Lider Ağ Güvenlik Ürünleri Üreticisi Clavister ve Rekabet

Ön Teknik Detaylar

IDS / Content Filtering / Antivirus / Application Control Firewall VPN IDP Deep Packet Inspection Antivirus Web Content Filtering Unified Threat Management Application Control Clavister’s Extended Unified Threat Management

Clavister İçerik Filtreleme, istenmeyen, illegal içeriğe erişim kontrolü için kural tabanlı yönetim sağlar. Firewall VPN NIDS IPS Antivirus Web Content Filtering Application Control Web Content Filtering [CF]

Clavister Web Content Filtering Clavister Content Filter Yönetilebilir servis kontrolü: İnternet kaynaklarına erişim. İşle ilgili olmayan içeriğe erişim. İşle ilgili olmayan dosya indirme. Pornografik veya illegal internet içeriğine erişim kontrolü ve yetkilendirmesi. Kullanıcıların phishing ve diğer malicious içerikten koruma sağlar.

Web Content Filtering - Genel Yönetim Servisleri –Minimum bakım, tak ve kullan! –İlave ekipman gerektirmez Artırılmış Performans –Geliştirilmiş protokol sınıflandırma –Lokal Cache Kendi kendine öğrenme – Artificial Intelligence –Büyük alanların kullanımına ve büyük insan gücüne gerek yoktur Esnek ve Ayarlanabilir –Kullanıcılar, ağ üzerindeki adresler veya zaman bazlı kural tanımlayabilme

Web Content Filtering – “Audit Mode” 1.Audit sürecinde bilgi toplar. 2.Audit süreci sonuçları analiz edilir. 3.İş durumunu oluştur 4.“active mode” una çevir 5.Para ve zaman kazanmaya başla Yatırımın kazanca dönmesi asla kolay olmaz !

Web Content Filtering Network Senaryosu Sunucular Bölüm A Bölüm B VLAN Switch VLAN 1 VLAN 2 Ağ segmentleri için ayrı aryrı Web Content Filtering kuralları oluşturulabilir Zaman ayarları ve yetkilendirme ayrı ayrı veya beraber olarak Web Content Filtering kuralları ile uygulanabilir.

Clavister network Antivirus çözümü geniş algılama yelpazesi ile tehlikeli virüs ve spyware ‘ler için yüksek hızlı, geliştirilmiş performanslı ve düşük kayıplı güvenlik sağlar. Network Layer Antivirus Firewall VPN IPS Antivirus Web Content Filtering Application Control

Network / Stream-based Antivirus Branch Office Servers Department Corporate HQ Mobile Users Derin Koruma –Çoklu üretici ve çok seviyeli koruma –Host tabanlı AV ile değiştirilmez Yüksek Performanslı –Donanım ile hızlandırılmış –Dosya Büyüklüğü önemli değildir İyi bilinen ve ödüllü imza veritabanı üreticisi –Kaspersky Labs AV imza veritabanı Gizli, şifreli ve zaman programlı imza güncellemesi –Clavister Service Provisioning Network TM (CSPN)

AntiVirus Network Senaryosu Sunucular Bölüm A Bölüm B VLAN Switch VLAN 1 VLAN 2 FTP, HTTP ve SMTP sunucuları daha ilk noktada her tür tehdide karşı korunur. Ağ segmentleri ayrı ayrı kurallarla, kurallara atanabilecek zaman ve yetkilerle ilişkilendirilebilir

Clavister’s Intrusion Detection & Prevention System (IDP) geniş kapsamlı kolay kullanımlıdır ve tüm ataklara karşı koyabilecek network ve uygulama katmanlarında çalışır. Intrusion Detection & Prevention System [IDP] Firewall VPN IDP Antivirus Content Filtering Application Control

IDP Çözümü neden gerekli ? Branch Office Sunucular Bölüm Genel Müdürlük Firewalls provide: Access Control Authentication VPN Network Segmentation DDoS protection Network layer attack protection Mobile Users Business Data Application Attacks Worms Spyware Business Data Application Attacks Worms Spyware Data Traversing the Gateway Firewall sadece birinci seviyede güvenlik sağlar! Firewall ‘lar basittir ve uygulama katmanındaki atakları yakalamak veya durdurmak için tasarlanmamıştır!

Clavisters IDP - Genel Intrusion Detection ve Prevention amaçlı inline tarama motoru –Derin Paket İnceleme – Layer 2 den Layer 7 Benzersiz İmza Seti –Otomatik olarak oluşturulan imzalar –Parça bazlı imzalar – Sıfır-Gün (Zero-Day) atak koruması –Açıklık imzaları – Sanal Patch ile Çok Yüksek Performans –Clavister için tasarlanmış xPerformance performans Yükseltme kartları –Karmaşık ağlardaki problemleri azaltır

Intrusion Detection Prevention Network Senaryosu Yerel Sunucular Bölüm A Bölüm B VLAN Switch VLAN 1 VLAN 2 IDP kuralları arayüzler arasında hangi özel uygulama ve bununla birlikte hangi imza uygulanacağını belirler. VLAN lar arayüzler için geçerli kuralların aynı arayüz üzerinde farklı ağ grupları için uygulanmasını sağlar Kullanıcı yetkilendirme IDP kuralları ile istenilen zaman programı ile kullanılabilir.