DOĞALGAZ KULLANMANIN KONFORUNU YAŞAYIN Evinize Doğalgaz Tesisatı alırken mutlaka uzman ve yetkili belgeli firmalara iş yaptırılmalı, tabi ki ekonomik çözümler.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KARBONMONOKSİT ZEHİRLENMELERİ (Soba, Şofben vb) ve ALINACAK ÖNLEMLER
Advertisements

Bilişim Teknolojileri ve Yönetim Dersi (IYO 713) Sunumu
BACA GAZI ZEHİRLENMELERİ
İKTİSAT Enerji Tasarrufu - Konutlarda Isınma -.
GİRİŞ Genel İster bireysel sistem, ister merkezi sistem olsun ısıtıcı ve soğutucu cihazların uygun büyüklükte seçilmesi gerekir. Her oda veya mahali, ısıtma.
EV KAZALARI.
Firma Tanıtım Sunumu.
KLİMALI RADYATÖR Ev yada iş yerinizdeki her bir radyatör artık birer klima olacak KLİMATÖR yada İKLİMATÖR.
Akıllı Yapı Sistemlerinin Enerji Tasarrufuna Etkileri
KÜRESEL ISINMA VE DOĞALGAZ KULLANIMI
Doğalgaz Yakıcı Cihazlarının Bakım Onarımı konusundaki akış
Sağlıklı ve Güvenli Tesisler
BASINÇLI KAPLAR Kazanlar Kompresörler Buhar ve sıcak su kapları
5 ADIMDA RİSK DEĞERLENDİRMESİ
SANAYİDE ENERJİ TASARRUFU ve VERİMLİLİK
Daire İstasyonları ile Merkezi Sistemlerde Anlık Sıcak Su Üretimi
ENERJİ VERİMLİLİĞİ NEDİR?
ENERJİ TASARRUFU Yaşantımızın en önemli unsurlarından biri enerjidir. Enerji, iş yapabilme gücüne denir. Günlük yaşantımızda kullandığımız başlıca enerji.
BORU ÇAPI HESABI Bölüm V.
DOĞALGAZ TESİSATLARINDA ENERJİ VERİMLİLİĞİ VE ENERJİ EKONOMİSİ
1 Çekme Butonları Yangın halinde Sistemin elle Çalıştırılmasını sağlar  Butonlar Kaçış güzergahına ve Kolay ulaşılacak Noktalara yerleştirilir ÇEKME BUTONU.
1.SU HALDEN HALE GİRER Atmosferde yükselen buhar soğuk hava tabakasıyla karşılaştığında yoğuşur. Gaz halindeki madde dışarıya ısı verdiğinde sıvı hale.
SU HALDEN HALE GİRER Atmosferde yükselen buhar soğuk hava tabakasıyla karşılaştığında yoğuşur. Gaz halindeki madde dışarıya ısı verdiğinde sıvı hale geçiyorsa.
Basınçlı Kaplar.
SOBA VE TÜPGAZ (LPG) ZEHİRLENMELERİ
ENERJİ TASARRUFUNUN ÖNEMİ
Olay Komutanı. Olay Komutanı Planlama Bölümü Şefi Operasyon Bölümü Şefi Lojistik Bölümü Şefi Finans/ Yönetim Bölümü Şefi.
ENERJİ VERİMLİLİĞİ NE DEMEKTİR?
AKILI EV SİSTEMİ.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL BİLGİLER
GİRİŞ TESTİ İnsanı etkileyen ve insanlardan etkilenen dış
MADDE VE ISI ISININ YALITIMI.
KARBON MONOKSİT ZEHİRLENMESİ
1 SU HALDEN HALE GİRER Atmosferde yükselen buhar soğuk hava tabakasıyla karşılaştığında yoğuşur. Gaz halindeki madde dışarıya ısı verdiğinde sıvı hale.
EVDE YAŞANABİLECEK KAZALAR
KARLI HAVADA YOLCULUK.
YALITIM.
İhbar Kavramı ve İhbar Yönetimi
MADDE VE ISI.
Bardaklara aynı sıcaklıkta çay koymamıza rağmen,bir süre sonra bardaklardaki çayların sıcaklıklarının aynı olmadığını fark ediyoruz. Çünkü bazı bardaklar.
Isıtma Sistemlerinin Otomasyonu ve İnternet Üzerinden Kontrolü 2 Şubat 2007 KÜTAHYA İrfan ATABA޹ Mevlüt ARSLAN¹ İbrahim UZUN² İrfan ATABA޹ Mevlüt ARSLAN¹.
ELEKTRİK TEHLİKELERİ.
İnsanı etkileyen ve insanlardan etkilenen dış ortama denir.
İSRAF NEDİR Malı, dinin ve mürüvvetin uygun görmediği yerlere dağıtmaya israf denir. Mürüvvet, faydalı olmak, iyilik yapmak arzusudur. Dine uymayan israf,
HAVALANDIRMA  Havalandırma;çalışma ortamının ısısını düşürerek,çalışma ortam havasında bulunan ve çalışanların solumak durumunda kaldıkları hava kirletici.
AKILLI HIZ KONTROL SİSTEMİ
ELEKTRİK ÇARPMASI.
KAYNAK İŞLERİNDE İŞ GÜVENLİĞİ
SU YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SU KAYIPLARI KONTROLÜ EĞİTİMİ 26 EYLÜL 2016 Hakan KÜTÜK Abone İşleri Daire Başkanı.
YAKIT İ Ç İ NDE HIZLI ÇÖZÜNEN TABLETLER 100% Aktif Maddeler İ çerir.
HASAN EROL BAĞCILAR E.M.L. KOMBİ KULLANIMI. HASAN EROL BAĞCILAR E.M.L. GECELERİ KOMBİ KULLANIMI Binanın dış hacminin soğumaması için, geceleri en düşük.
KAPALI ALANLAR. Tamamen veya kısmen kapatılmış sınırlı bir hacmi olan, içerisinde sınırlı miktarda hava bulunan, Sürekli çalışmaya göre tasarlanmamış.
Laboratuvar çalışmalarına başlamadan önce yapılacak işlemler:
TYRKISK EVDE YANGIN GÜVENLİĞİ brannvernforeningen.no.
YANGIN TESPİT SİSTEMLERİ
ENERJİ KAYNAKLARININ KULLANIMI
Pimaş Açma - Pimaş Tıkanıklığı Açma - Tıkalı Pimaş Açma
MADDE DÖNGÜLERİ Dünyamızda maddeler bir döngü içindedir. Maddeler tekrar tekrar kullanılır. Böylece hayat devam eder,canlılar neslini devam ettirir. Madde.
GÜNEŞ ENERJİSİ İLE SU ISITMA
CO2 KULLANIMI Karbondioksit gazının kendisi tüpler içerisine basınç altında doldurulur, tüpte basınç yaratmak için ayrı bir gaz kullanılmaz. CO2 basınç.
KAYSERİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ BİRİMİ
KAT ISITMASI Kat kaloriferi.
Soba Ve Doğalgaz Zehirlenmelerini n Nedenleri Isınma amaçlı kullanılan fosil yakıtlarından kömürün yanması ile olu ş an karbon monoksit gazının ortama.
Asit ve Bazların Taşıma, Depolama ve Kullanımı, Sağlık ve Güvenlik Açısından Önemli Tedbir ve Yöntemler Zeliha IŞIK
COŞKUNLAR SÜRÜCÜ KURSLARI Trafik ve Çevre Bilgisi
KOMBİ Kombi nedir ? Doğalgaz ve LPG yakan,
ISITMA SİSTEMLERİNİN GELİŞİMİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
ALİ KAZ 6146 FATİH ÖZDEMİR MOBİL SİSTEM G A. MOBİL SİSTEM VE ÖZELLİKLERİ Mobil sistemde ısıtıcı cihazdan tek bir kolon tesisatı çekilir. Kolon tesisatından.
ELEKTRİK ÇARPMASI.
Sunum transkripti:

DOĞALGAZ KULLANMANIN KONFORUNU YAŞAYIN Evinize Doğalgaz Tesisatı alırken mutlaka uzman ve yetkili belgeli firmalara iş yaptırılmalı, tabi ki ekonomik çözümler araştırılmalı ama ucuzu veya daha ucuzu yerine,daha güvenli,daha kaliteli ve daha konforlu araştırması yapılmalıdır. Evinize Doğalgaz Tesisatı alırken mutlaka uzman ve yetkili belgeli firmalara iş yaptırılmalı, tabi ki ekonomik çözümler araştırılmalı ama ucuzu veya daha ucuzu yerine,daha güvenli,daha kaliteli ve daha konforlu araştırması yapılmalıdır.

Bu ilkeyle yola çıkan firmamız AYTES MÜHENDİSLİK, tedbirsiz kullanılan doğalgazdan zarar görülmemesi için insanları bilgilendirmeyi bir görev olarak görmektedir.

Doğalgaz zehirli değildir.Havadan hafiftir ve açık havada uçucu özelliğe sahiptir. Kontrolü son derece kolaydır. Uygun tedbirler alındığında diğer yakıtlara göre son derece kullanımı kolay ve emniyetlidir.

Bu Tedbirler Nelerdir? Tabiki; GAZ ALARM CİHAZLARI ve CO (KARBONMONOKSİT) ALGILAYICILAR

Doğalgaz olan yerlerde gaz alarm cihazı veya karbon monoksit algılayıcısı bulundurmak büyük felaketleri engeller. Doğalgaz vakaları hep bu emniyetlerin olmamasından kaynaklanıyor. Mutfakta ocakta yemek pişerken yemek taşıp, ocağı söndürüyor ve mutfakta gaz sıkışıyor. Evde bulunan kişi gaz kokusunu fark edince mutfağa gidiyor ve lambayı yakar yakmaz doğalgaz patlaması meydana geliyor. Doğalgaz havadan hafif olduğundan yukarıda sıkışır. Fakat bir doğalgaz dedektörü veya selenoid vana olsaydı, sirenle haber verip, dairenin gaz girişini keser ve çok kolay bir şekilde doğalgaz patlamasını önlenebilirdi.

MODEL GD 401 Gaz Alarm Cihazı,doğalgaz kullanılan ev,iş yerleri,kazan daireleri vb. gibi gaz kaçağı ve birikimi oluşabilecek yerlerde güvenle kullanılır.Gaz alarm cihazına kumanda edilen selenoid vana gaz kaçağı durumunda daire girişinden gaz akışını keser.

MODEL GD 901 CO Algılama cihazı,zehirli ve yanıcı gazları algılamak için son teknoloji ile üretilmiştir.Gaz yoğunlaşması tehlike alt sınırına ulaştığında cihaz gazı algılayıp gerekli önlemi almanız için sesli ve ışıklı uyarı verir.

C AN G ÜVENLİĞİMİZDEN S ONRA İ KİNCİ S IRADA G ELEN D ÜŞÜK G AZ S ARFİYATI İ ÇİN N ELER Y APABİLİRİZ ?

Radyatörlerinizin üstü sıcak altı soğuk ise radyatör sistemindeki su, çeşitli nedenlerden dolayı iyi devir daim yapamamaktadır. Zira kombiden çıkıp peteklere giden su aynı hızda kombiye geri gelmelidir, aksi halde iyi ısınma sağlanamaz.

Isıtma sisteminiz içerisinde bulunan kireçli su zamanla radyatörde çamura neden olur ve suyun akışını yavaşlatır.Tıkanık radyatör ısı transferini iyi yapamadığından olması gerekenden yüksek yakıt tüketir.

Ev, iş yeri v.b. yerlerin ısınmasında kullanılan kombi cihazları uzun süredir çalıştırılmadığından, kontrol ve bakım yapmadan önce çalıştırılması cihazın performansını ve ömrünü olumsuz yönde etkiler. Kombi cihazı çalıştırılmadan önce cihazın ve tesisatının kontrol ve bakımı yapıldıktan sonra cihazın çalıştırılması önerilir. Bunun nedeni cihazın verimli çalışması, performansını koruması, yakıt tasarrufu ve oluşabilecek arızaları önceden tespit etme ve bunu önlemektir.

Az ısınan petekler genelde tesisatın en son noktasında kalan peteklerdir.Bunun nedeni kombinin su sirkülasyonunu sağlayan pompanın yakın peteklerdeki su sirkülasyonu, diğer petekler kadar yapmamasıdır.Yakın peteklerde suyu 10 kez sirkülasyon ederken uzaktaki peteklerde bunu ancak 2 veya 3 kez yapabilmesidir.Bu da kombinin zorlanması ve dolayısıyla faturanızın cebinizi yakması anlamına gelir.

SONUÇ OLARAK: Böyle önemli bir hususta kombi ve radyatör bakımının aksatılması maalesef ki müşterimize fazla maliyetle dönmektedir.