ECOGREEN Organik Torf NASIL OLUŞTU ?

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KOLAYLAR Taze Meyve-Sebze Dünyası
Advertisements

PATLICAN YETİŞTİRİCİLİĞİ
TÜRKİYE’ DE ÇEVRE SORUNLARI
CALADIUM BICOLOR (KALADYUM)
C YNODON DACTYLON Bermuda Çimi. C YNODON DACTYLON.
Havza Yönetiminde Etkin Toprak Koruma Önlemleri
Çevre kİmyasi.
BİTKİSEL BESİN ELEMENTLERİ
CHAMAEROPS HUMİLİS.
NEDİR? FAYDALARI, KULLANIM ALANLARI.
KIR ÇİÇEKLERİM’ E RakamlarImIz Akhisar Koleji 1/A.
Abdurrahman OLGUN Gökalp KILINÇ.
HAZIRLAYAN:SAVAŞ TURAN AKKOYUNLU İLKÖĞRETİM OKULU 2/D SINIFI
Doğal unsurlar ve olayların insanlara etkileri
® Formülasyonu: Islanabilir toz (WP) Etkili maddesi: 108 cfu/g
ÇİM SUYU Buğday çiminin önemi öncelikle yaprakların, yeşil görünmesini sağlayan klorofil içeriğinden gelir. Klorofil birçok bitkide bulunur. Buğday çimi.
SÜRDÜRÜLEBİLİR HAVZA YÖNETİMİ
GROWLEEN Allgrow.
SULANAN ALANLARIN DRENAJI
BİYOKÜTLE.
HOLLANDA’DA TARIM VE HAYVANCILIK
MADDE DÖNGÜLERİ.
Mikroorganizmaların Çevreye Hizmeti
Türkiye’nin Küresel Çevre Fonu(GEF)’na Yaklaşımları ve Beklentileri
Toprak Çeşitleri Ve Özellikleri
TARIMSAL DRENAJ FERİDUN ÇALIŞKAN
MISIR ve TARIMI (Zea mays L.)
USLE P FAKTÖRÜ DR. GÜNAY ERPUL.
Polinasyonda Bal Arılarının Önemi
Doç.Dr. Hasan Sabri Öztürk Tarım Ekonomisi Bölümü
Tarla Bitkileri Yetiştirme
KENT VE TARIM ÇALIŞMA EKİBİ Zir. Müh. Sertaç HEKİM
Phormium tenax.
GENEL BAHCIVANLIK SUNUMU
Doç.Dr.Hasan Sabri Öztürk
Toprak Organik Maddesi, Kolloid ve KDK Özellikleri
GENİŞ ALANDA TESİS EDİLMİŞ ELMA BAHÇELERİNDE TOPRAK İŞLEME
8. BÖLÜM DRENAJ
ERDEMLİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
ASİT YAĞMURLARI VE ETKİLERİ
SANAYİ GÜBRELERİNİN OLUŞTURDUĞU KİRLİLİK
Doç. Dr. Hüseyin KARLIDAĞ
BİLİMSEL ÇALIŞMA NASIL YAPILIR
MADDENİN DEĞİŞİMİ.
FİDE DİKİM TEKNİĞİ VE FİDE DİKİM ARAÇLARI FİDE DİKİM TEKNİĞİ VE FİDE DİKİM ARAÇLARI.
MİKORİZALAR (Mycorrhiza)
BAHÇE BAKIM & PEYZAJ. ORTAK ALAN OTOMATİK SULAMA OTOMATİK SULAMA ETKİN VE VERİMLİ KULLANILDI.
SU  İnsanoğlu, bir yandan sulardan faydalanmış, bir yandan da endüstrileşmenin ve kentleşmenin sonucu olarak ortaya çıkan atıklarını sulara dökmüştür.
GÜNCEL ÇEVRE SORUNLARI
Tarımsal üretimde yüksek verim elde etmek için gübre uygulamaları zorunluluk olarak görülmektedir. Ancak uygulanan gübrelerin miktarları, çeşitleri ve.
TOPRAKSIZ KÜLTÜR YETİŞTİRİCİLİĞİ
Hava ve İklim ile Tarım Arasındaki İlişkiler
EKOLOJİK (= ORGANİK) TARIM TANIMI, İLKELERİ
ESRA BAHAR KSU TOPRAK KİRLİLİĞİ.
SULAMA VE GÜBRELEME Bitkilere ihtiyaç duyduğu su ve gübreyi vermek üzere, yetiştirme tekniğine ve ortamına uygun bir sulama sistemi seçilmelidir. Bu sistem,
YAPRAKTAN GÜBRELEME.
Solucan Gübresi.
MADDE DÖNGÜLERİ Canlı yaşamının devamı için su, oksijen karbon, azot ve fosfor gibi temel maddeler gereklidir.
 Fosil yakıtlar, mineral yakıtlar olarak da bilinir. Hidrokarbon içeren kömür, petrol ve doğal gaz gibi doğal enerji kaynaklarıdır.
DÜNYADA ÇAY EKİM ALANI Dünya genelinde 45 ülkede toplam ha alanda çay üretimi yapılmaktadır. Çay üretim alanları sıralamasında Çin he.
ORGANİK TARIM VE ÇEVRE İLİŞKİSİ. ORGANİK TARIM VE ÇEVRE İLİŞKİSİ.
İYİ TARIM UYGULAMALARI NEDİR?  İnsan sağlığına zararlı maddelerin, fiziksel kalıntılar barındırmayan,çevreyi olumsuz şekilde etkilemeyen, doğal.
SANAY İ DE K İ MYA GÜBRELER. Bitkiler kendi besinini kendi yapan canlılardır. Besin maddelerini yaparken su, karbon dioksit ve güneş ışını kullanırlar.
Biyomların yeryüzünde dağılışını etkileyen faktörler.
BİTKİ ÖRTÜSÜ- TOPRAK İLİŞKİLERİ
Hollanda Yüz ölçümü: km 2 Nüfusu: İdare şekli:Meşruti Krallık Başkenti:Amsterdam Önemli şehirleri :Rotterdam, Groningen, Eindhoven Dili:Hollandaca.
DÜNYA TARIMSAL YAYIM VE DANIŞMANLIK Toprak İşleme Teknikleri
DÜNYA TARIMSAL YAYIM VE DANIŞMANLIK Toprak İşleme Teknikleri
SICAKLIK ETKİSİ Sıcaklığın bitki üzerindeki etkilerini ortaya koyan yıl içerisinde de vejetasyon süresini etkileyen bir takım değerler vardır. Bu değerler;
Sunum transkripti:

ECOGREEN Organik Torf NASIL OLUŞTU ? Nemli ve çok yağış alan yaz sıcaklarının düşük olduğu bölgelerde, göl yatakları, bataklık ve benzeri su altındaki arazilerde yetişen bitkilerin su dibinde çökerek hava ile ilişkisi kesilmiş bir ortamda yüzyıllarca çürüyüp birikmesi ile oluşmuştur.

ÖZELLİKLERİ ECOGREEN Organik Torf Önemli özellikleri diğer yetiştirme ortamları ile yapılan karşılaştırmalarda da öne çıkmaktadır. Torfun diğer ülkelerden özellikle baltık ülkelerinden ithal edilmesi yönündeki eğilim şiddetli olarak artmaktadır. Örneğin Hollanda ve Almanya artık kendisine ait ekonomik torf kaynaklarına sahip değildir.

ÖZELLİKLERİ ECOGREEN Organik Torf Dünyada bozulmamış toprak giderek azalmaktadır. Doğru kullanılmayan ilaç ve kimyasallar bunun sebebidir. Almanya ve Hollanda da uygun kalitede torf kalmamıştır. Baltık torfu yüzlerce yıldır dinlenmiş ve organik madde miktarı en yüksek doğal dengeli tarım torfdur.

% 100 DOĞAL ÖZELLİKLERİ ECOGREEN Organik Torf %100 Dogal Bir malzemedir. Hacim ağırlığı düşük, su tutma kapasitesi ve organik madde miktarı çok yüksektir. Ülkemizde çıkarılan torflar jeolojik olarak genç toprak olduğundan organik madde miktarı azdır ve gerçek anlamda organik madde miktarı %40-50 aralığını geçemez. İthal torfta bu oran %95 civarındadır. % 100 DOĞAL

PH ÖZELLİKLERİ ECOGREEN Organik Torf PH sı 4-6,5 arasında değişmektedir. Kullanıldığı ortamda suyun ve gübrenin bitkiye yavaşça ve düzenli bir şekilde verilmesini sağlar. Kullanıldığı alanlarda bitki kök gelişim hızını artırır. Gübrenin topraktan yıkanarak kaybolmasını önler. Toprağın uzun süreli nemli kalmasını ve gevşemesini sağlar. PH

ÖZELLİKLERİ ECOGREEN Organik Torf Sphagnum torfu-Baltık Torfu Son yıllarda yetiştirme ortamı üretiminde ön koşulları sağlayan kimyasal, fiziksel ve biyolojik özelliklerinden dolayı en önemli yetiştirme ortamı haline gelmiştir. Bu torfun gübreleme ve kireçlemeden sonra en çok kullanılan yetiştirme ortamı haline gelmesindeki nedenlerden biridir.

ÖZELLİKLERİ ECOGREEN Organik Torf Sphagnum torfunun en önemli özellikleri: Hücresel yapısı zayıftan orta dereceye kadar olan Sphagnum torfu (H1’den H5’e kadar) Yüksek su kapasitesi ile birlikte havalanma kapasite sininde garanti eder. Yüksek derecede ayrışan Sphagnum torfu (H6-H10) belirgin şekilde havalanma kapasitesine sahiptir. Düşük PH değeri ve yüksek besin maddesi içeriği bu özelliklerin geliştirilmesine izin verir.

ÖZELLİKLERİ ECOGREEN Organik Torf Sphagnum torfunun en önemli özellikleri: Torf oluşumuna bağlı olarak patojen ve zararlılardan ari dir. Aynı zamanda kontrollü üretimlerde kullanmak için uygun olarak yabancı ot tohumları da ihtiva etmez. İşlenmesi ve karıştırılması kolaydır. Sağlığa zararlı olabilecek riskler içermez. Uzun dönemde kalite özellikleri değişmez.

KULLANIM ALANLARI ECOGREEN Organik Torf Kullanım alanları: Peyzaj düzenlemesinde

KULLANIM ALANLARI ECOGREEN Organik Torf Kullanım alanları: Fidan Dikiminde

KULLANIM ALANLARI ECOGREEN Organik Torf Kullanım alanları: Fide Dikiminde, şaşırtmada

KULLANIM ALANLARI ECOGREEN Organik Torf Kullanım alanları: Tohum Ekiminde

KULLANIM ALANLARI ECOGREEN Organik Torf Kullanım alanları: Çim Saha Üretiminde

KULLANIM ALANLARI ECOGREEN Organik Torf Kullanım alanları: Mantar Üretiminde

KULLANIM ALANLARI ECOGREEN Organik Torf Kullanım alanları: Balkon ve teras süsleme

KULLANIM ALANLARI ECOGREEN Organik Torf Kullanım alanları: Saksı değişiminde, Sera ve Süs bitkileri üretiminde

KULLANIM ALANLARI ECOGREEN Organik Torf Kullanım alanları: Sebze ve meyve üretiminde

ECOGREEN Organik Torf ÖZELLİKLERİ PH değeri istenilen düzeydedir. Su tutuma kapasitesi yüksektir. Yüksek bitki besin maddesi tutma özelliğine ve ısı kapasitesine sahiptir. Bünyelerinde herhangi bir patojen bulundurmamaktadır.

ÖZELLİKLERİ ECOGREEN Organik Torf Bitki Köklerinin topraktaki nüfuzunu kolaylaştırır. Bitkilerin ve toprak canlılarının gelişimini hızlandırır. Bitkiler ve toprak için vitamin kaynağı olarak hizmet eder. Toprak mikroorganizmalarına karbon ve enerji kaynağı olarak hizmet eder.

Organik Torf Faydaları ÖZELLİKLERİ ECOGREEN Organik Torf Faydaları Bitki yetiştirme ortamının bir parçası olup, üstün çimlendirme ve köklendirme özelliğine sahiptir. EC değeri son derece iyidir.

AMBALAJI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan analiz sonuçları. ANALİZ RAPORLARI ORGANİK MADDE % 93,81 İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan analiz sonuçları.

İÇERİĞİ PARAMETRELER BİRİM NEM % 57,13 EC mhos/cm 0,97 PH Ph 6,19 KİREÇ 0,62 ORGANİK MADDE 93,81 İNORGANİK MADDE HACİM AĞIRLIĞI g/l 114,76 SU TUTMA KAPASİTESİ 1062,91 ORTAM SICAKLIĞI C 18-24