Hatay ili Samanda ğ İ lçesi Yo ğ unoluk Köyünde Do ğ a Turizmi Geli ş tirme Projesi Ahmet AKKİPRİK Hatay Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Yumurtalık Lagünlerinin Tanıtımı ve Eğitim Merkezi
Advertisements

Özürlüler Destek Programı Hibe Programının Konusu:
Dogu Anadolu Kaplanları
ADIM ADIM TÜRKİYE Yurdumuzu Dolaşırken.
KARS KUYUCUK GÖLÜ’NDE DOĞA TURİZM İMKANLARİNİN GELİŞTİRİLMESİ
BİRLEŞMİŞ MİLLETLER GENEL MERKEZİNDE EĞİTİM SEMİNERİ
T.C DİCLE KALKINMA AJANSI
Sayıştay Konferans Salonu Ankara,
KYF II. DÖNEM HİBE PROGRAMI ETKİ DEĞERLENDİRMESİ
YATIRIM TEŞVİK BELGESİ
Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı BTC Çevresel Yatırım Programı Küçük Yatırımlar Fonu (KYF) Düzenli Toplanan Büyükbaş Hayvan Atıklarından Biyogaz.
T.C. DEREBUCAK KAYMAKAMLIĞI İlçe Özel İdare Müdürlüğü 2010 YILI FAALİYET RAPORU.
“Küçükçekmece Perakende Balık Pazarı’nda AB Standartlarının Uygulanması” Projesi
Eylem Planı Sonraki Adımlar
MARKA YÖNETİMİ HAFTA IV. Türkiye’nin Marka Değerleri 1972 tarihli Dünya Kültürel ve Doğal Mirasının Korunmasına Dair Sözleşme çerçevesinde evrensel değerlere.
ANTALYA ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ
Proje Teknik Toplantısı 9 Ocak 2013 KASTAMONU
 Denizli İlimizde 2012 Yılı Ocak ve Şubat aylarında 18 İlçe ve İl Merkezinde Av Komisyonu toplantıları tamamlandı.  Denizli İlimizde 2012 Yılı Ocak Şubat.
MUĞLA ÜNİVERSİTESİ VE GÜMÜŞLÜK BELEDİYESİ EĞİTİM İŞBİRLİĞİ
DIŞ KAYNAKLI PROJELER Suat TÜREYEN Başar BAKIR Ümit TURHAN
T.C. İZMİR VALİLİĞİ İL TARIM MÜDÜRLÜĞÜ
Avrupa Birliği’ne Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Tematik Izleme Toplantısı
Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi VABpro KAPASİTE GELİŞTİRME FAALİYETLERİ TEKLİF ÇAĞRISI Proje Uygulama Başkanlığı 26 Haziran.
T.C. ORMAN GENEL MÜDÜRLÜ Ğ Ü E Ğİ T İ M DA İ RES İ BAŞKANLI Ğ I “ULUSLARARASI VE BÖLGESEL KURULUŞLARLA İ L İ ŞK İ LER Eylül-Ekim 2010” Gülşen DURSUN Bilgisayar.
HATAY VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM M Ü D Ü RL Ü Ğ Ü Strateji Geliştirme Hizmetleri Bölümü "Fidanlar Çınarların İzinde..." Projesi
Yüksek Koruma Değerine Sahip Akdeniz Ormanlarında Çok Yönlü Çevresel Fayda Yaratan Entegre Yönetim Projesi.
UZUNKÖPRÜ - HASKOVA TARIMSAL SANAYİ GELİŞTİRME PROJESİ DOÇ. DR. SEFER GÜMÜŞ PROJE BAŞ KOORDİNATÖRÜ BEYKENT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRÜ.
KÜÇÜK YATIRIMLAR FONU ORMANLARIMIZIN EKONOMİK, SOSYAL VE ÇEVRESEL KATKILARI ÜZERİNE YEREL UYGULAMALAR PROJESİ “Yaşam için Fırsat, Doğa için Destek” İÇERİK.
KİLİS İL ÖZEL İDARESİ ( – ).
Musa KAYA Dış Kaynaklı Projeler Şube Müdürü
Sakarya Hava Kalitesi Koruma ve İyileştirme (SAHAKK-İ) Projesi Ağustos 2007 SAKARYA VALİLİĞİ SAHAKK-İ Proje Grubu.
EDA PEKCAN HATAY.
15 OCAK YILI FAALİYET PLANI SUNUMU * KUMRU İLÇE HALK KÜTÜPHANESİ.
Mardin’de Sürdürülebilir Turizmin Geliştirilmesi için Teknik Yardım Otel Temsilcileri Odak Grup Toplantısı No: Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye.
T.C. ALANYA KAYMAKAMLIĞI
İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün ulusal ortağı ve temel paydaşı olduğu Kadın Dostu Kentler Programı, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu-
KAPADOKYA.
VAN TAPU VE KADASTRO XV. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ
YERELDE AB SÜRECİ.
THE LINKING EASTERN ANATOLIA TO PROGRESS PROGRAMME(TUR/98/002) (DOĞU ANADOLU KALKINMA PROGRAMI) Erol Çakmak Programme Manager Ankara/ Eylül 2006 BİRLEŞMİŞ.
PLANLAMA VE PROJE FAALİYETLERİ
Türkiye’nin Küresel Çevre Fonu(GEF)’na Yaklaşımları ve Beklentileri
YABAN HAYATI VE DOĞA BELGESELCİLİĞİ TOPLULUĞU
ORTA ASYA VE KAFKASLARDAKİ DAĞ SU HAVZALARININ SÜRDÜRÜLEBİLİR YÖNETİMİ İÇİN KAPASİTE İNŞA ETME PROJESİ Erdoğan Özevren Proje Koordinatörü KASIM 2012 ANKARA.
AKSARAY İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
SGP İklim Değişikliği Odak Alanı Çerçevesi. Uygulama Programları OP 5. Enerji Tasarrufu ve Enerji Verimliliğinin Önündeki Engellerin Kaldırılması OP6.
KIRSAL KALKINMA Tayfun Özkaya 2012 Yılı ZM-3.
Strateji Geliştirme Başkanlığı PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLIKLARI VE İZLEME SÜRECİ 25 Kasım 2014 Antalya Coşkun KARAKOÇ İl Planlama Uzmanı.
FAALİYET/PROJE EYLEM PLANLARI
302-3 Kırsal Turizm.
ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI
EKO-OKUL PROJESİ Eko-Okullar Programı okul öncesi ile ilk ve ortaokullarda çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için.
DARICA HALK EĞİTİMİ MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ
METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRÜLÜĞÜ
YAŞAMA EN İYİ BAŞLANGIÇ PROJESİ
12/03/ / 09 / 2009 HEDEF: HEDEF: Atık Elektrik ve Elektronik Ekipmanlar (AEEE) konusunda AB ile uyum standartlarını sağlamak AMAÇ: AMAÇ: Bu.
Yönetim Danışmanları Derneği Sun Danışmanlık. Kar Amacı Gütmeyen Kurum ve Kuruluşlara Yönelik Destek Programları Mevcut durumda kamu kurumları başta olmak.
MAMASIN BARAJ GÖLÜ HAVSASINA DAİR GENEL SOSYO- EKONOMİK TESPİTLER Ağırlıklı ekonomik geçim tarım ve hayvancılık: Yem bitkileri, tahıl, baklagiller, yumrulu.
21 Ocak e-İŞKUR Vatandaşımıza en yakın yerde hizmet sunumunu ilke edinmiş olan Kurumumuz internetin olduğu her yerde. İş Arayanlar İşverenler
Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA). AB ve Türkiye Sivil Toplum Diyaloğu IV.
PROJESİ AÇILIŞ TOPLANTISINA HOŞ GELDİNİZ Bu Proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Tarafından Finanse Edilmektedir. Üçkuyu Mesleki ve Teknik Anadolu.
KUŞ GRİBİ VE İNSANA TESİR EDEN SALGINA HAZIRLIK VE MÜCADELE PROJESİ Hayvan Sağlığı Bileşeni İnsan Sağlığı Bileşeni Kamuoyu Bilinçlendirme ve Koordinasyon.
olacaktır.. 2 OSMANİYE İLİ KORUNAN ALANLARI Osmaniye İli; Bakanlığımız, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü bünyesinde 7. Bölge Müdürlüğüne.
ADI SOYADI : YUNUS ERDOĞAN BÖLÜMÜ : TURİZM REHBERLİĞİ
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI HAYAT BOYU ÖĞRENME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Türkiye’de Afet Yönetim Sistemi
Proje Kavramı Ya da İşine Dair Özet Teorik Bilgiler
Turizm Türlerinin Oluşmasında Çevrenin Etkisi
Şehir Pazarlama: Gelecekle İletişim
Sunum transkripti:

Hatay ili Samanda ğ İ lçesi Yo ğ unoluk Köyünde Do ğ a Turizmi Geli ş tirme Projesi Ahmet AKKİPRİK Hatay Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Tf:

Proje Süreci Küçük Yatırımlar Fonu 2.Dönem Hibe Projeleri Çağrısı Hatay Toplantısı, Proje öncesi saha ve konu belirleme çalışmaları, (Kamu Kurumları, Köy muhtarları, STK, Üniversite) Projeyi sunacak uygun STK arayışı, Yeni dernek kurulması (Amik Sürdürülebilir Avcılık ve Ekoturizm Derneği) Proje yazılması (proje özeti) Proje Çalışmaları Proje Sonlandırma

Hatay ili Samandağ İlçesi Yoğunoluk Köyünde Doğa Turizmi Geliştirme Projesi (Özet) Proje alanı; Çalışma alanında bulunan doğal ve kültürel değerler; 1-Tarihi Mekanlar, Kalıntılar 2-Musadağı Doğal Ormanları 3-Kuş Göç yolu PROJENİN ANA AMACI; “Yoğunoluk köyünü bölgede ekoturizm merkezi haline getirmek, yöre halkına doğayı ve kültürü korudukça sürdürülebilir gelir kazanabileceğini göstermek, Musa dağındaki tür çeşitliliğinin sürdürülebilir yönetimini sağlamak.”

PROJE HEDEFİ ; “Yoğunoluk, Batıayaz,Hıdırbey,Kapısuyu ve Eriklikuyu köylerindeki yöre halkını, Musa dağının Biyolojik çeşitlilik ve önemi, doğa koruma ve ekoturizm konusunda eğitmek ve bilinçlendirmek, yürüyüş patikalarını, kuş gözlem noktalarını belirlemek, tanıtım, işaret ve yönlendirme levha, broşür yaptırılarak altyapıyı geliştirmek, alanda yapılabilecek ekoturizm etkinliklerinin yöre halkına uygulamalı göstermek, eski bir binayı restore ederek ev pansiyonculuğu, satış standı gibi amaçlarda kullanmak, Musadağının biyolojik çeşitlilik ve ekoturizm potansiyelini tanıtmak.”

FAALİYETLER; 1.1 Eğitim ve bilinçlendirme toplantısı 2.1 Yürüyüş patikalarının belirlenmesi 2.2 Kuş gözlem noktalarının belirlenmesi 3.1 Tanıtım işaret ve yönlendirme levhası yapılması 3.2 Broşür poster yapılması 4.1 Atlı doğa Yürüyüşü yapılması 4.2 Kuş gözlem günü etkinlikleri 5.1 Eski binanın restorasyonu 5.2 Restore edilmiş binanın pansiyon ve satış standı olarak kullanılmak üzere donanımı

Proje Bütçesi US($); KYFden talep edilen destek : Başvuru sahibi katkısı(Ayni ) : Diğer destekler : Toplam Bütçe : Toplan Harcanan : 130

Batıayaz Köyü Eğitim ve Bilinçlendirme toplantıları

Kapısuyu Köyü

Yoğunoluk Köyü EKOTURİZM Merkezi

Eriklikuyu Köyü Hıdırbey Köyü

Hıdırbey köyü Doğal ve Kültürel Değerler

Batıayaz Köyü Ermeni Kilisesi

Hıdırbey Köyü Anıt Ağaç 1000 Yıllık Çınar, gövde çevresi 35 m.

Musa Dağında kaçak kömür ocağı Defne yapraklarının zamansız ve usulsüz toplanması

Sütunlu Mağara

Ambar Pınarı

Göksivri tepe (1321m.)

Vapur Manastır Kalıntısı

Kaya mezarları Sarnıç

Beşikli Mağara Roma dönemine ait olan ve kalker kayaya oyulmuş 12 kaya mezarı vardır.

Titus (VESPASİANUS) Tüneli yüksekliği 7 mt. genişliği 6 mt. 130 mt si tünel, kalanı açık kanal halinde olan tünelin uzunluğu girişten Çevliğe kadar 1380 mt. dir Tarihi kayıtlara göre, "dünyanın ilk tüneli" olarak tanımlanan Titus Tüneli, Roma döneminde dağlardan inen suların sürüklediği tortuların limanı doldurmasını önlemek için çalışmalara İmparator Vespasianus (MS.69-79) zamanında başlanmış, oğlu İmparator Titus (MS.79-81) zamanında da tamamlanmıştır. Bu çalışma sonucunda da limanın dolması önlenmiştir.

KYF Ekibinin Proje alanı gezisi

MUSADA Ğ I EKOTUR İ ZM MERKEZ İ

YOĞUNOLUK KÖYÜ DOĞA TURİZMİ GELİŞTİRME PROJESİ MUSADAĞI EKOTURİZM MERKEZİ KUŞ GÖZLEMİ DOĞA YÜRÜYÜŞÜ ATLI DOĞA YÜRÜYÜŞÜ KAMPÇILIK JEEP SAFARİ FOTO SAFARİ YÖRESEL YEMEKLER GELENEKSEL EL SANATI ÜRÜNLER Bu Proje, BTC Çevresel Yatırım Programı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, Küçük Yatırımlar Fonu Projesi Kapsamında Desteklenmektedir.

Dinlediğiniz için Teşekkür ederim…