1436 | 2015 - 3 - il Organizatörleri:.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
Advertisements

Ahmet YORDAM EVRENİN YARATILIŞI
AİLE İRŞAD VE REHBERLİK BÜROSU
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
Böylelikle toplam üye sayımız ’ya ulaştı. İlk bilgi evini açtığımızdan bu yana toplamda ödünç kitap verdik.
2007 / 30 SAYILI MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMDE TANITIM VE YÖNELTME ÇALIŞMALARI GENELGESİ DOĞRULTUSUNDA İLÇEMİZ İLKÖĞRETİM VE ORTAÖĞRETİM KURUMLARINDA YAPILMASI.
Konu: Ordu İli Genelindeki Anaokulları, İlkokullar, Ortaokullar ve Ortaöğretim Okulları arası “Bir Kitap da Sen Anlat” yarışması. Amaç: Türk Milli Eğitiminin.
İLMİHAL Bir müslümanın dinini en güzel şekilde yaşaması için öğrenmesi.
BİLGİSAYAR VE İNTERNET GÜVENLİĞİ
YAZ KUR’AN KURSLARINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR
1. 2 YAZ KURSLARININ ÖNEMİ Hayrullah KÖKEN Program Geliştirme Şubesi Müdürü
E-Twinning Avrupa Okul Ortaklıkları Eşleştirme Projesi
Yaşanmış Din Dersi Diyalogları
Farabi Değişim Programı Tanıtım Toplantısı Öğrenci Değişimi Prof. Dr. Ş aban ÇALI Ş ’ın tarihli sunumundan alınmı ş tır.
HOŞGELDİNİZ. HOŞGELDİNİZ Prof. Dr. Mehmet Zeki AYDIN Sivas CÜ İlâhiyat Fakültesi Prof. Dr. Mehmet Zeki AYDIN Sivas CÜ İlâhiyat.
OCAK 2014 OCAK T.C. GÜLYALI KAYMAKAMLIĞI T.C. İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ.
2010 YILI ÇALIŞMALARININ DEĞERLENDİRİLMESİ (1 ağustos-31 aralık) Hazırlayan: İbrahim TUNÇ.
Semavi Kitaplara İman Hilal DEMİRTAŞ.
ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT İLKÖĞRETİM OKULU
EDM Araç Kiralama Paketi. EDM Web Paketi EDM Web Paketini satın alan müşterilerimiz kendi web sitelerini hem de en gelişmiş dizayn özellikleri ve en zengin.
Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Proje Ekibi
KURAN VE YORUMU 10. SINIF 4. ÜNİTE pedagojiformasyon.com.
Temel Eğitici Nitelikleri
10. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ
UZAKTAN ÖĞRETMEN EĞİTİMİ SEMİNERİ
YÜKSEK SADAKAT KONSERİ
İZMİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2014 – 2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEKLİ ÖĞRENCİLERİN TANILAMA SÜRECİ ŞUBAT 2014.
YARIN SİZDEYİZ PROJESİ
KAZA VE KADERE İMAN AHİRET GÜNÜNE İMAN RABİA DOĞAN ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAK. DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİL. EĞİTİMİ ÖĞRT.
DOĞRUGÖZ NAMIK KEMAL ORTAOKULU
ALACA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
PEYGAMBERLERE VE İLAHİ KİTAPLARA İMAN
BENİM LİSEM HANGİSİ?.
Japon Üniversitelerinde İngilizce Eğitim İmkanı
HATAY İL MÜFTÜLÜĞÜ AİLE VE DİNİ REHBERLİK BÜROSU
MUHAMMED YILDIRIM Psikolojik Dan ış man YENİ SINAV SİSTEMİ.
T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI DURMUŞALİ TOKSOY İLK-ORTA OKULU/ KURUMU MÜDÜRLÜĞÜ BRİFİNG DOSYASI
2014 YILI KUTLU DOĞUM HAFTASI KAPSAMINDA -SAKARYA İL MÜFTÜLÜĞÜ VE – SAKARYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İŞBİRLİĞİ İLE ORTAOKUL, İMAM HATİP ORTAOKULU, LİSE.
İLETİŞİM - DİL VE KÜLTÜR İLİŞKİSİ
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ
TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI DURMUŞALİ TOKSOY İLKOKULU/ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ
ORTAK SINAVLAR ÖĞRENCİ ANKETİ DEĞERLENDİRME RAPORU SINAV YÖNETİMİ, MORAL MOTİVASYON VE REHBERLİK DAİRE BAŞKANLIĞI OCAK 2015.
YÜKSEK SADAKAT KONSERİ
BİLGİ VE DUYURU PANOSU. BİLGİ VE DUYURU PANOSU.
KUR’AN’ IN ANA KONULARI
PROFESYONELLER KATEGORİSİ 1. PROFESYONELLER KATEGORİSİ 2.
KİLİMLİ CUMHURİYET ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ 2013 ORTAK SINAV UYGULAMALARI.
DİYARBAKIR MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
MAHALLİ EĞİTİM İŞ VE İŞLEM BASAMAKLARI Öğrenme Liderlerini Yetiştirmek İçin Yapılacaklar…
ROSAMSUN ROMANİAN TURKİSH TOURİSM AGENCY. BASINDA OKULUMUZ.
Hazırlayan: Ufuk ŞENSOY ZAİM Giresun Mimar Sinan Anadolu Lisesi Rehber Öğretmeni ÖSYS SINAV S İ STEM İ (YGS – LYS)
2. TÜRK DÜNYASI BİLİM OLİMPİYATI ARALIK ESKİŞEHİR
AİLE ve DİNİ REHBERLİK BÜROSU
2. ÜNİTE ARAŞTIRMA SORULARI ÜRETME, VERİ TOPLAMA,DÜZENLEME VE GÖSTERME
SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2015/2016 BAHAR DÖNEMİ PROGRAMLARI.
ANNE-KIZ BABA-OĞUL KÜTÜPHANEDEYİZ
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI FARABİ GİDEN - GELEN ÖĞRENCİ VE ANLAŞMA SORUMLUSU BİL. İŞL. GÖKHAN ÖZDEMİR.
MEZ İ TL İ KIZ ANADOLU İ MAM HAT İ P L İ SES İ Adres Yeni Mah. Bahar Cad. No 6 Mezitli / MERSİN Telefon Web
Erasmus + KA1 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği
Okul Tanıtım Bilgileri girilecek İSTATİSTİKLER Öğretmen Sayısı : 18 Öğrenci Sayısı : 358 KURUM BİLGİLERİ Derslik Sayısı : 24 Fen Laboratuarı Sayısı :3.
VAAZDA MENKIBE VE ŞİİRLERDEN YARARLANMA ESASLARI
ÖDÜLLÜ KİTAP OKUMA YARIŞMASI
İSTANBULKARİYER PROGRAMI
LKS (Liselere Kayıt Sistemi)
LİSELERE GEÇİŞTE YENİ UYGULAMA
ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMA SÜRECİNİN TANITIMI
LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ Eğitim Bölgesi ve Sınavsız Mahalli Yerleştirme
Peygamber ve İlahi Kitap İnancı
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)
MERKEZİ SINAV.
Sunum transkripti:

1436 | 2015 - 3 - il Organizatörleri:

Siyer Yarışmasının Amacı Nedir? Toplumun her kesimini, Son Peygamber’in (SAS) mesajları ile buluşturarak Allah’ın rızasını kazanmak Toplumda Son Peygamber (sav) algısı oluşturmak , Son Peygamber (sav) in bakış açısını topluma kazandırmak, H.1436 / M.2015 yılı içerisinde Peygamber Efendimizin (SAS) hayatının okunmasını ve kendi hayatlarımıza tatbik edilmesini teşvik etmek.

Neden Peygamberimiz’in (SAS) Hayatı? Bu bölümün cevabını merhum Prof. Dr. M. Es’ad Coşan Hocaefendi’den okuyalım; “Allah’ın en sevgili kulları peygamberleridir. Çünkü onları kendisine elçi olarak seçmiş, vahyine mazhar kılmış, insanlara onlar vasıtası ile emirlerini göndermiştir. İnsanların en şerefli tabakası peygamberlerdir. Peygamberlerin eşrefi, eşrefü’l-mürselîn, seyyidü’l-evvelîn vel’âhirîn, imâmü’l-müttakîn, Peygamber Efendimiz’dir. Bir müslümanın önce Peygamber sallallahu aleyhi  ve sellem Efendimiz’i iyice tanıması lazım! Allah’ın emirlerini tutan bir  müslüman olarak yaşamak isteyen ne yapmalı? Peygamber sallallahu aleyhi  ve sellem Efendimiz’i kendisine örnek almalı, sünnetini, hayatını, zihniyetini, hayatı hakkındaki görüşleri öğrenmeli, kendisini ona göre ayarlamalı. Çünkü Kur’an’ı ondan daha iyi anlayabilmiş, Allah’a güzel kulluk yapabilmiş kimse  yok. En güzel kulluğu yapan, Kur’an’ı en iyi anlayan o. En iyi müslümanın nasıl  olması gerektiğini düşündüğümüz zaman karşımızdaki en güzel numune,  örnek insan, parmakla gösterilecek, ibret alınacak, uyulacak insan Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem Efendimiz…” (1 Haziran 1996, istanbul)

Kaynak Kitaplar  Türkçe dilinde: “Kur’an-ı Kerim’e Göre Peygamberler ve Tevhid Mücadelesi / Prof.Dr. İsmail Lütfi Çakan, N.Mehmet Solmaz” kitabından, İngilizce dilinde: “Muhammad (SAS) / Martin Lings” kitabından yapılacaktır.

Neden Bu Kitap? Geleneksel hale getirdiğimiz ve katılımın her yıl artarak devam ettiği Ufka Yolculuk Kültür Yarışmalarımız vesilesiyle bu kitabın bizlere örnek bir hayat modeli sunacağını düşünüyoruz. Bu vesile ile öğrendiğimiz bilgilerin, işleyeceğimiz amellerin dünya ve ahiret saadetimize vesile olmasını arzu ediyoruz

Kategoriler Ufka Yolculuk Siyer Bilgi Yarışması A,B,C,D,E,F olmak üzere 6 kategoride yapılacaktır. A kategorisi 80 soru B,C,D,E,F kategorileri’den 100 soru sorulacaktır. A Kategorisi: 14 yaş ve altı (Sayfa Aralığı 248 – 704) - ( 1 Ocak 2001 sonrası doğanlar) B Kategorisi: 14-19 yaş arası (Sayfa Aralığı 248 – 704) – ( 1 Ocak 1996 – 31 Aralık 2000 arası doğanlar ) C Kategorisi: 19 yaş ve üzeri  (Tüm Kitap) - ( 31 Aralık 1995 tarihi ve önce doğanlar ) D Kategorisi: İhtisas Kategorisi (Tüm Kitap) E Kategorisi: Online Katılımcılar (Tüm Kitap) F Kategorisi: Online Katılımcılar – İngilizce (Martin Lings – Tüm Kitap)

D Kategorisi/İhtisas Kategorisi Din görevlileri (imamlar, müezzinler, Kur’an kursu hocaları, vaizler…), ilahiyat mezunları, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenleri bu kategoride yarışacaklardır. Bu meslek dallarında şu anda çalışan, belirli bir süre çalışmış olan veya emekli olanların tamamı için geçerlidir. Ayrıca kendini bu alanda yeterli gören diğer yarışmacılarımızda bu alanda sınava girebilirler. NOT: 2 yıllık İlahiyat ön lisans öğrencileri, 2 yıllık İlahiyat ön lisans mezunları, 4 yıllık İlahiyat öğrencileri ve 4 yıllık Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğrencileri bu kategoriye dahil değildir. Bu sınıftakiler yaşlarına göre uygun kategorilerde yer alacaklardır.

F Kategorisi:  Yarışmaya İngilizce dilinde online (internet üzerinden) katılacak olanlar. Bu kategoride yaş sınırı gözetilmemektedir. Sorumlu Olduğu Kitap; Muhammad (SAS): His Life Based on the Earliest Sources / Martin Lings Sorumlu Olduğu Bölüm; Kitabın tamamı Dileyen bu kategoride de sınava dahil olabilir.

Adresinden online başvuru formu ile... Yarışmaya Katılım www.UfkaYolculuk.com  Adresinden online başvuru formu ile... Sınava katılım ücretsiz olmakla beraber yarışmacılar kitaplarını kendileri temin edecektir.

ÖDÜLLER İL ÖDÜLLERİMİZ:

YARIŞMANIN YAPILACAĞI YERLER Kayıt yeter sayısına ulaşılan ve Organizatör gönüllülerin olduğu il ve ilçelerde, MEB okulları veya Üniversitelerde Online Türkçe ve Online İngilizce: www.ufkayolculuk.com web sitemizde Yeterli kayıtların alındığı Cezaevlerinde, sadece hükümlülere.

Danışma Kurulu: Prof. Dr. Hür Mahmut Yücer Prof. Dr. İsmail L. Çakan N. Mehmed Solmaz İsmail Paydar Süleyman Çakmak

BİLGİ – İLETİŞİM İl Yarışma Organizatörümüz; Adres       : Bulgurlu Mah. Bulgurlu Cad. Market Sokak No:1/3 Üsküdar/İSTANBUL Web         : www.ufkayolculuk.com E-posta    : bilgi@ufkayolculuk.com İl Yarışma Organizatörümüz; Adres: Tel:

UY TANITIM VE KAYIT SEFERBERLİĞİ İÇİN YAPILABİLECEGİMİZ İŞLER 1- Ziyaret edilmeyen “okul, kurs, yurt (özel, devlet), valilik, belediye, müftülük, cezaevi” kalmasın kampanyası, 2- Afis asılmayan önemli nokta kalmamalı.., (okul yakınları, camiler, işlek çarsı esnafı vb..) 3- Yerel tüm radyo, TV’lerde yayına çıkılmalı, ve gazetelerde haberlerimiz yayınlanmalı. Ayrıca merkezden gönderilen reklam cıngılları ücretli/ücretsiz yayınlatılmalı. 4- İmamlar ve din dersi öğretmenleri başta tüm duyarlı öğretmenleri için ayrı ayrı özel toplantı yapılabilir. Veriler en etkili kaydın yüz yüze tanıtımla olduğunu gösteriyor. Bu konuda en etkili kesim öğretmenler. 5- İldeki tüm STK’lar ziyaret edilip yarışmaya davet edilmeli. Özellikle öğretmen sendikalarından özel destek istenmeli. 6- Ziyaret edilmeyen, organize olunmayan ilçe kalmasın kampanyası, 7- Bay bayan tüm sohbet gruplarında yarışma kitabından bir bölüm işlenmesi sağlanabilir. Böylece yarışma gündemimizde kalır. Ayrıca, ev içi aile okuması kampanyası başlatabiliriz.. (Akşam yemeğinden sonra 20 dk. kitap okuması gibi)..

www.ufkayolculuk.com Kıymetli Vaktinizi Ayırdığınız ve Bu Khayra Ortak Olduğunuz için Teşekkür ederiz...