DÖRT ŞEHİR VE MUSTAFA KEMAL MUSTAFA KEMAL LİDERLİK YOLUNDA

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ATATÜRK’ÜN OKUDUGU OKULLAR
Advertisements

1881’de Selanik’te doğdu. Annesi Zübeyde Hanım, babası Ali Rıza Efendi’dir. Sırasıyla, Mahalle Mektebi, Şemsi Efendi Okulu, Selanik Mülkiye Rüştiyesi,
İŞGALLER BAŞLIYOR Reyyan İLCİ 4/C 2643
Tarihte hiçbir zaman mutlak gerçek yoktur...
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük 19 Mayıs 1919 Samsun’a Çıkış
ATATÜRK HAFTASI (10 KASIM)
Kazanım 3: Atatürk’ün askerlik hayatı ile ilgili olay ve olguları kavrar. Kazanım 4: Örnek olaylardan yola çıkarak Atatürk’ün çeşitli cephelerdeki başarılarıyla.
Kazanım: 5. Atatürk’ün fikir hayatının oluşumunda etki eden Selanik Manastır,Sofya İstanbul şehirlerindeki ortamın rolünü fark eder.
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN HAYATI
Özboyacı İlköğretim Okulu
Atatürk’ün Hayatı Atatürk’ün Soyağacı.
ATATÜRK'ün HAYATI
MERKEZİ SİSTEM ORTAK SINAVI
Manastır Selanik Şam 1907'de kolağası olarak Şam 5. Ordu Komutanlığında, oradan da aynı yıl içerisinde Manastır 3. Ordu Komutanlığına bağlı Selanik’e görevlendirildi.
BİR KAHRAMAN DOĞUYOR.
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ATAMIZI TANIYALIM .
KURTULUŞTAN KURULUŞA MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ ÜN GİTTİĞİ OKULLAR
“BİR KAHRAMAN DOĞUYOR” BATIYA ERKEN AÇILAN KENT SELANİK
Mustafa Kemal ATATÜRK.
ÇANAKKALE DESTANI bilgidagi.com.
BÜYÜK ASKERİ DEHA: MUSTAFA KEMAL.
RESİM Her gün, Enginlerden engin, Yücelerden yüce
VATANSEVERLİĞİ Vatan sevgisi Atatürk’ün en önemli özelliğidir. Vatanın savunulması için hiçbir fedakârlıktan kaçınmamıştır. Vatan savunmasını her şeyden.
KUVAYIMİLLİYE VE DÜZENLİ ORDU
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Sevr Anlaşması
Sofya Manastır İstanbul Selanik Mustafa Kemal’in hayatının ve düşüncelerinin şekillenmesinde dört şehir etkili olmuştur. Bu şehirler.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük 19 Mayıs 1919 Samsun’a Çıkış
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük LOZAN BARIŞ ANLAŞMASI
MONDROS ATEŞKES ANTLAŞMASI
T.C İnkılap Tarihi Ve Atatürkçülük
Atatürk’ün Hayatı 1881’de Selanik’te doğdu.
ATATÜRK’Ü ETKİLEYEN OLAYLAR
BAĞIMSIZLIK SAVAŞI.
1905 yılında Harp Akademisin-den Kurmay Yüzbaşı olarak mezun oldu.

GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
ATATÜRK ( ).
1.ÜNİTE BİR KAHRAMAN DOĞUYOR ÖZET
1.ÜNİTE 1881’DEN 1919’A MUSTAFA KEMAL
BİR KAHRAMAN DOĞUYOR.
BİR KAHRAMAN DOĞUYOR.
ATATÜRK'ÜN HAYATI.
Sosyal alan sorular.
TC İNKİLAP TARİH.
ATATÜRK'ÜN ÖĞRENİM HAYATI
MUSTAFA KEMAL LİDERLİK YOLUNDA
ATATÜRK VE MİLLİ MÜCADELE CEPHELER
ATATÜRKÜN ÖĞRENİM HAYATI
ATATÜRK VE CUMHURİYET. BEN İLYAS ÖZTÜRK SİLKAR İLKÖĞRETİM OKULU 3.SINIF ÖĞRENCİSİYİM.
T.C İNKILAP TARİHİ ve ATATÜRKÇÜLÜK TEST-1
SELANİK Mustafa Kemal Osmanlı devletinin iç karışıklıklar içinde bulunduğu ve çöküşünün hızlandığı bir dönemde 1881 de Selanikte doğdu babası alirıza efendi.
Atatürk’ün öğrenim hayatı ile ilgili olay ve olguları kavrar.
YASEMİN ŞİRAZ 2016 – 2017 EĞİTİM – ÖĞRETİM YILI T.C İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK DERSİ.
Atatürk'ün Geometriye Verdiği Önem: Atatürk Selanik Askeri Rüşdiyesinde iken Matematik dersindeki başarısı ile öğretmeni Yüzbaşı Mustafa Efendi'nin gözüne.
BİR KAHRAMAN DOĞUYOR / Mustafa Kemal’in Şehirleri
DÖRT ŞEHİR VE MUSTAFA KEMAL
BİR KAHRAMAN DOĞUYOR / Mustafa Kemal Atatürk’ün Öğrenim Hayatı
ATATÜRK’ÜN OKUDUĞU OKULLAR
T.C İnkılap Tarihi Ve Atatürkçülük
19-25 EYLÜL 2016 TEOG DERS ÇALIŞMA PROGRAMI
BİR KAHRAMAN DOĞUYOR.
ATATÜRK’ÜN ÖĞRENİM HAYATI
T.C İnkılap Tarihi Ve Atatürkçülük
Mustafa, 1881 yılında Selanik'te dünyaya geldi.
ataturkun hayatı slayt
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK  Mustafa Kemal Atatürk, 1881’de Selanik’te dünyaya geldi. Annesinin adı  Zübeyde Hanım, babasının adı ise  Ali Rıza Efendi’dir. İlkokulu,
Atatürk’ün Hayatı ∞  Rahmetle Anıyoruz..
Albüm çalışması devam etmektedir.
KAZANIMLAR 6. Atatürk’ün 1919’a kadar bulunduğu görevler ve yaptığı hizmetleri üstlendiği Milli Mücadele liderliği açısından değerlendirir.
Sunum transkripti:

DÖRT ŞEHİR VE MUSTAFA KEMAL MUSTAFA KEMAL LİDERLİK YOLUNDA Bir Kahraman Doğuyor T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük DÖRT ŞEHİR VE MUSTAFA KEMAL MUSTAFA KEMAL LİDERLİK YOLUNDA

Bir Kahraman Doğuyor T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük

! SELANİK Bir Kahraman Doğuyor T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Mustafa Kemal 1907 yılında askeri bir görevle geldiği Selanik’te İttihat ve Terakki Cemiyeti’ne katıldı.

Manastır çeşitli konsoloslukların Bir Kahraman Doğuyor T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük MANASTIR Manastır çeşitli konsoloslukların olduğu, ticaretin geliştiği ve bu sayede Selanik gibi batıya açılan bir kapı niteliğindeydi.

İSTANBUL Bir Kahraman Doğuyor T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük M. Kemal İstanbul’a hem öğrenci olarak hem de asker olarak çeşitli zamanlarda gelmiştir.

SOFYA Bir Kahraman Doğuyor T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Kurmay Binbaşı Mustafa Kemal, 1913'te Sofya Askeri Ataşeliği’ne tayin edilmişti; Sofya Ataşesi iken, verilen kostümlü baloya yeniçeri kıyafeti ile gitmiş ve etrafında derin bir hayranlık uyandırmıştır .

MUSTAFA KEMAL LİDERLİK YOLUNDA Bir Kahraman Doğuyor T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük MUSTAFA KEMAL LİDERLİK YOLUNDA Selanik Mülkiye Rüştiyesi’nde okurken komşusunun çocuğundan etkilenen M. Kemal kendi kişilik özelliğine de uyan askerliği, meslek olarak seçmiştir. Sırası ile Selanik Askeri Rüştiyesi, Manastır Askeri İdadisi, İstanbul Harp Okulu ve İstanbul Harp Akademisi’ni bitiren M. Kemal 1905’de orduya girmiştir.

SURİYE’DE 5. ORDUDA GÖREV YAPARKEN Bir Kahraman Doğuyor T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük SURİYE’DE 5. ORDUDA GÖREV YAPARKEN

MUSTAFA KEMAL LİDERLİK YOLUNDA Bir Kahraman Doğuyor T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük MUSTAFA KEMAL LİDERLİK YOLUNDA Mustafa Kemal, 30 Ekim 1918’de Mondros Ateşkes Anlaşması imzalanınca 13 Kasım 1918’de İstanbul’a geldi. Ne üzücüdür ki; aynı gün İtilaf Devletleri’nin donanması da boğaza demir attı.

T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Bir Kahraman Doğuyor T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük MUSTAFA KEMAL, ŞİŞLİ’DEKİ EVİNDE, ÜLKENİN GELECEĞİ HAKKINDA ALİ FUAT CEBESOY, RAUF ORBAY VE İSMET İNÖNÜ İLE SIK SIK TOPLANTI YAPTI.

! Mustafa Kemal’in fikir hayatını, askeri yaşantısını, Bir Kahraman Doğuyor T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ! Mustafa Kemal’in fikir hayatını, askeri yaşantısını, dünyaya bakışını etkileyen şehirler, bir dönem yaşadığı, görev yaptığı, öğrencilik hayatının geçtiği şehirlerdir. Bu şehirler; Selanik, Manastır, İstanbul ve Sofya’dır.