Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Özboyacı İlköğretim Okulu

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Özboyacı İlköğretim Okulu"— Sunum transkripti:

1 Özboyacı İlköğretim Okulu
Hazırlayan Faruk YAVUZ

2 CUMHURİYET BAYRAMI VE ATATÜRK

3 KURTULUŞ SAVAŞI Yurdumuza düşmanların girmesi,
Atatürk’ün Samsun’a çıkması, T.B.M.M ’ nin kuruluşu, Yurdun düşmanlardan temizlenmesi ve Lozan Barışı.

4 CUMHURİYET: Halkın kendi kendini yönetmesidir.
CUMHURİYET’İN İLANI Mutlakiyet Meşrutiyet Cumhuriyet YÖNETİM BİÇİMLERİ MUTLAKİYET: Devleti tek kişi yönetir. MEŞRUTİYET: Yönetimde tek kişinin baş-kanlığında birde meclis vardır. CUMHURİYET: Halkın kendi kendini yönetmesidir.

5 Cumhuriyet yönetiminin özellikleri:
Seçim belli süreler içinde yapılır. Halkın seçtiği milletvekilleri meclisioluşturur. Meclis yasalar yapar. Hükümet , meclisin çıkardığı yasalara göre ülkeyi yönetir.

6 Dini bayramlar BAYRAMLARIMIZ Milli bayramlar Cumhuriyet Bayramı
Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Zafer Bayramı Dini bayramlar *Ramazan Bayramı *Kurban Bayramı

7 Cumhuriyet İdaresinin yurdumuza kazandırdıkları:
Halifeliğinin kaldırılması Laiklik Hukuk inkılabı Giyim inkılabı Harf inkılabı Ölçü inkılabı Ekonomi alanında inkılap

8 ATATÜRK İLKELERİ 1-LAİKLİK 2-MİLLİYETÇİLİK 3-DEVLETÇİLİK
4-CUMHURİYETÇİLİK 5-HALKÇILIK 6-İNKILAPÇILIK

9 Atatürk’ün doğumu ve çocukluğu:
ATATÜRK’ÜN HAYATI Atatürk’ün doğumu ve çocukluğu: Atatürk 1881 yılında Selanik’te doğdu. Babası Ali Rıza bey; annesi Zübey de Hanım’dır.

10 Mustafa önce mahalle mektebine daha sonra oradan ayrılarak Şemsi Efendi İlkokuluna gitti. Babasının ölümü üzerine öğrenime ara vererek köyde oturan dayısının çiftliğine gittiler. Mustafa,çiftlik işlerinde dayısına yardım ediyordu.

11 Bu duruma üzülen annesi oğlunu okutmak için tekrar Selanik’e geldi
Bu duruma üzülen annesi oğlunu okutmak için tekrar Selanik’e geldi. İlkokulu bitiren Mustafa’yı Selanik Askeri Ortaokula yazdırdı. Kemal adını matematik öğretmeni verdi. Askeri ortaokulu bitiren Mustafa Kemal askeri liseyi de başarı ile bitirerek Harp Okuluna girdi yılında Harp Akedemisini de başarı ilebitirerek kurmay yüzbaşı olarak orduya katıldı Birinci Dünya Savaşı’nda ÇANAKKALE’de Anafartalar Kahramanı ünvanını alan Mustafa Kemal,albaylığa sonra da genarelliğe yükseldi Sakarya Savaşın’da GAZİ ünvanını aldı.

12 Atatürk Türk Milleti ile birlikte Kurtuluş Savaşını yaptı
Atatürk Türk Milleti ile birlikte Kurtuluş Savaşını yaptı. Düşmanları yurdumuzdan kovdu. Türkiye Cumhuriyet’ini kurdu ATATÜRK,milleti için çok çalıştı yoruldu ve hastalandı.

13 ATATÜRK, milleti için çok çalıştı,yoruldu
ATATÜRK, milleti için çok çalıştı,yoruldu Kasım 1938’de 57 yaşındayken, İstanbul’da Dolmabahçe Sarayı’nda saat 9:05 geçe öldü Cenazesi geçici olarak Ankara’da Etnografya Müzesi’ne kondu.15 yıl sonra10 Kasım1953’de kendisi için yaptırılan ANITKABİR’e nakledildi.


"Özboyacı İlköğretim Okulu" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları