1 V İ Z Y O N TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ (TKY) UYGULAMALARINDA ÖNEMLİ VE VAZGEÇİLMEZ BİR KAVRAMDIR. TARİHTE LİDER, KAHRAMAN, BÜYÜK ÖNDER OLARAK ANILAN İNSANLARIN.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Hazırlayan :İ.Durak Sınıf Öğretmeni
Advertisements

İŞGALLER BAŞLIYOR Reyyan İLCİ 4/C 2643
SLAYT GEÇİŞLERİ OTOMATİKTİR… LÜTFEN TIKLAMAYINIZ…
Atatürk İlkelerinin Ortak Özellikleri
KAZANIMLAR 25. Onuncu Yıl Nutku'ndan hareketle yapılan inkılapları, Atatürk'ün geleceğe yönelik hedeflerini ve Türk milletinin özelliklerini değerlendirir.
ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI TARİHİ
BAYRAMLARIMIZ Biz Türk’üz.Geleneklerimize bağlı bir milletiz.
Selman ALBAY Din Kül. ve Ahl. Bil.
19 MAYIS’I DİNLEMEK 19 MAYIS’I DİNLEMEK Aslı DİNÇMAN 19 Mayıs 2008 (Ulus Gazetesi) Aslı DİNÇMAN 19 Mayıs 2008 (Ulus Gazetesi)
CUMHURİYET BAYRAMI HAZIRLAYAN VE SUNAN TALAT TANJU ŞENTÜRK
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN HAYATI
SÜRE BİTTİ
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük MİLLİYETÇİLİK
BAĞIMSIZLIK BAĞIMSIZLIK Büyük ÖNDER, Seninle, asırları bir hamlede aştık. Tehdit altındaki bir milletin, kurtuluşa böylesine inanabilmesinin sırrı, bağımsızlık.
BAYRAMLARIMIZ.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük İNKILAPLARIN TEMEL KAYNAĞI
GENCLER! CUMHURİYETİ BİZ KURDUK,
Atatürk’ün Ankara’ya Gelişi (27 Aralık 1919) Birinci Dünya savaşının bitmesiyle birlikte yurdumuz savaşta yenik sayıldı. Sevr Antlaşmasıyla ülkemizi.
MİLLİ MÜCADELE (KURTULUŞ SAVAŞI).
CUMHURİYET DÖNEMİ EĞİTİM ANLAYIŞI
Cumhuriyete Nasıl Kavuştuk?
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
Hazırlayan: Şenel Akbaş
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
Mondros Ateşkesinden Sonra Kurulan Yararlı Cemiyetler
Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nı nasıl başlattığını anlatalım
DEMOKRATİK YÖNETİM Demokrasi halk idaresi anlamına gelmektedir. Demokrasinin olmadığı toplumlarda insan hakları, eşitlik, özgürlük gibi değerler korunamaz.demokratik.
EGEMENLİK ANLAYIŞI. EGEMENLİK ANLAYIŞI Millî Egemenliğin en kısa tanımı şudur; “Egemenliğin tek meşru kaynağı ve sahibi Millettir.” Millet iradesi,
MUSTAFA KEMAL’ E SUİKAST GİRİŞİMİ BİR DEVRİN ANALİZİ: NUTUK
SALTANATIN KALDIRILMASI
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
HAVZA GENELGESİ 29 Mayıs 1919 M.Kemal, 15 Mayıs 1919 ’da İzmir ’in Yunanlılar tarafından işgal edilmesinden sonra 16 Mayıs 1919 ’da Bandırma Vapuru ‘yla.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük TÜRK ÇAĞDAŞLAŞMASI
İNKILAP PERFORMANS ÖDEVİ
FAT İ H KOLEJ İ 1982 AVCILAR FAT İ H İ LKÖ Ğ RET İ M OKULU
MEHMET TAŞ KIRIKKALE MEM SPE
MİLLİ BAYRAMLARIMIZ.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük MAZLUM MİLLETLER
Öğretmenler Günü.
GENELGE VE KONGRELERİN ÖNEMLERİ
2 3 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI
ATATÜRKÇÜLÜK.
TERCAN M.KUTSİ BEĞDEŞ İLKOKULU
ATATÜRK İLKELERİ Atatürkçülük, Türkiye’nin gerçeklerinden doğmuş bir düşünce sistemidir. Türk milletinin iradesiyle oluşmuş, tarihi bir gelişmenin ürünüdür.
GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI
MİLLİ (ULUSAL ) BAYRAMLARIMIZ
LİDER KİM?.
  Egemenlik yönetme yetkisidir. Ulusal egemenlik; yönetme yetkisinin ulusta olmasıdır. Osmanlı imparatorluğu döneminde egemenlik padişahta idi. Padişah.
Özgür GÜVERCİN. KISA KISA BAŞARI ANAHTARLARI - Konu eksiğiniz olmasın. - Mutlaka düzenli tekrar yapın. - Günlük 100 soru ile başlayıp toplamda 200 soruya.
PLAN NEDİR ? PLANLAMA NEDİR ?
KUVAYIMİLLİYE ?? Türk milletinin bağımsız yaşama isteğinin ve vatanseverlik duygusunun eseri olarak ortaya çıkan bu direniş azmine denir. Milletimizin.
MİLLİ BAYRAMLARIMIZ Milli bayramlarımız, ulusça kutladığımız, birlik beraberliğimizi pekiştiren sevinçli günlerimizdir.
100. YIL MAŞI VE ANADOLUNUN SESİ
HEPİMİZİN BİR AİLESİ VAR. AİLEMİZ BİZİM GEÇMİŞE TANIKLIK YAPMAMIZDA EN ÖNEMLİ ETKENDİR… AİLEMİZ BİZİM GEÇMİŞE TANIKLIK YAPMAMIZDA EN ÖNEMLİ ETKENDİR…
Ait Ders çalışma soruları.
Niçin Bayram Yapıyoruz ? Cumhuriyet ilan edilmeden önce devletimizin adı Osmanlı Devleti’ydi. Osmanlı Devleti padişahlar tarafından yönetiliyordu. Bazı.
TOPRAKLARIMIZIN PAYLAŞILMASI
4-D Sınıfı Atatürk Müzesine Gezi Nursel Karagül Demir Çelik.
MİLLİ BAYRAMLARIMIZ YUNUS EMRE ÇAY YUNUS EMRE ORTAOKULU ESRA KABADAYI Yunus Emre ÇAY1.
IĞDIR ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ TARİH BÖLÜMÜ
ÇAĞDAŞ TÜRKİYE YOLUNDA ADIMLAR / Büyük Nutuk
EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR.
ATATÜRK’ÜN YAPTIĞI HİZMETLER
ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE SİSTEMİ
ATAM İZİNDEYİZ! 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI.
Cumhuriyetimizin Kurucusu… Mustafa Kemal ATATÜRK.
1914 yılında Dünya üzerinde bir çok devletin katıldığı 1. Dünya Savaşı başladı.Osmanlı Devleti istemese de Almanya ile birlikte katılmak zorunda.
Fatih Sultan Mehmet ve İlimseverliği. Osmanlı’da Bilim 1.Bölü Türk tarihinin en büyük dönüm noktası olan, 3 kıtada hüküm süren cihan imparatorluğu Osmanlı.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı. Cumhuriyete Nasıl Kavuştuk?  Eskiden devletimizin adı OSMANLI devletiydi.  Osmanlı devleti zamanın en güçlü devletiydi.
Sunum transkripti:

1 V İ Z Y O N TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ (TKY) UYGULAMALARINDA ÖNEMLİ VE VAZGEÇİLMEZ BİR KAVRAMDIR. TARİHTE LİDER, KAHRAMAN, BÜYÜK ÖNDER OLARAK ANILAN İNSANLARIN İYİ BELİRLENMİŞ VİZYONA SAHİP OLDUKLARI GÖRÜLMÜŞTÜR.

2 V İ Z Y O N YIL 1919 OSMANLI İMPARATORLUĞU İŞGAL ALTINDA MAYIS 1919 ATATÜRK SAMSUN’DAN ULUSAL KURTULUŞ SAVAŞINI BAŞLATIYOR. VİZYONU : ULUS EĞEMENLİĞİNE DAYANAN, TAM BAĞIMSIZ YENİ BİR TÜRK DEVLETİ KURMAK.

3 V İ Z Y O N ULUS EĞEMENLİĞİNE DAYANAN, TAM BAĞIMSIZ YENİ BİR TÜRK DEVLETİ KURMAK. BU VİZYON CÜMLESİ : * KEHANET Mİ ? HAYIR * DOĞRU YA DA YANLIŞ MI ? HAYIR * GERÇEKLEŞECEĞİ KESİN Mİ ? HAYIR * VERİLMİŞ BİR GÖREV Mİ ? HAYIR

4 V İ Z Y O N ULUS EĞEMENLİĞİNE DAYANAN, TAM BAĞIMSIZ YENİ BİR TÜRK DEVLETİ KURMAK. BU VİZYON CÜMLESİ : * HAYALCİ Mİ ?EVET * KOLAY ANLAŞILIYOR MU ?EVET * LİDER Mİ BELİRLEMİŞ ?EVET * HERKESLE PAYLAŞMIŞ MI ?EVET

5 V İ Z Y O N ULUS EĞEMENLİĞİNE DAYANAN, TAM BAĞIMSIZ YENİ BİR TÜRK DEVLETİ KURMAK. BU VİZYON CÜMLESİ : * HERKESİ KAPSIYOR MU?EVET * DEĞERLER İÇERİYOR MU?EVET *DEĞİŞİMİ TEŞFİK EDİYOR MU?EVET

6 V İ Z Y O N BU ÖRNEĞİ DE DİKKATE ALARAK VİZYON KAVRAMININ TANIMINI HATIRLAYALIM VİZYON : GELECEKTE ULAŞILMAK İSTENİLEN YER, DURUM VE İLERLENECEK YÖNÜ GÖSTERİR.

7 V İ Z Y O N ÖYLEYSE, BİREYLERİN, AİLELERİN, KURUMLARIN, TOPLUMLARIN, MİLLETLERİN VİZYONLARI OLMALIDIR. VİZYONSUZLUK DİNAZORLAŞMAYI, GERİ KALMIŞLIĞI, HANTALLAŞMAYI VE YOK OLUŞU GETİRİR.

8 V İ Z Y O N O HALDE KENDİMİZİN, AİLEMİZİN, BİRİMİMİZİN VE KURUMUMUZUN DİNAZORLAŞMAMASI İÇİN : ‘ÇAĞDAŞ MEDENİYET SEVİYESİNİN ÜZERİNE ÇIKMAK’ OLAN ÜLKEMİZ VİZYONUNUN GERÇEKLEŞMESİNE KATKI SAĞLAYACAK VİZYONLAR BELİRLEMELİYİZ. TEŞEKÜR EDERİM