Kurban Edilecek Hayvanlar Kurban Çeşitleri

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Selçuk Dini Yüksek İhtisas Mrk. Öğrt. Gör.
Advertisements

Selman ALBAY Din Kül. ve Ahl. Bil.
RAMAZAN AYI VE ORUÇ İslam dininde ramazan ayına niçin önem verilmektedir? İmsak, İftar, Sahur, Mukabele, Teravih namazı ve Fitre kavramlarının anlamlarını.
KURBAN DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETİMİ HÜLYA SARIÇİÇEK.
KURBAN HİZMETLERİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISINA
4. Sınıf 1. Ünite 1.2. Allah’a Şükür
Oruç İbadeti Gülcan YILDIRIM Gülcan Yıldırım
PAYLAŞMA VE YARDIMLAŞMA İBADETİ OLARAK ZEKAT
1 - Hac İbadeti Hac ve Umre İle İlgili Mekânlar  Mikat Sınırları  Kâbe (Beytullah)  Makam-ı İbrahim  Safa ve Merve Tepeleri  Zemzem Kuyusu  Arafat.
HAC.
Hazırlayan: Bekir Salih KORKMAZ
ALLAH İLE İLETİŞİM YOLLARI
KURBAN ABDULLAH DEMİR DİYARBAKIR CEZAEVİ VAİZİ
PAYLAŞMA VE YARDIMLAŞMA İBADETİ OLARAK ZEKAT VE SADAKA
İlköğretim DKAB Dersi 4. Sınıf 5. Ünite Sunusu
Sevgi, Dostluk ve Kardeşlik
KURBAN.
10. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ
Kurban Nedir Ve Niçin Kesilir?
İSLAM ESASLARI (İSLAMIN ŞARTLARI)
8.SINIF II. ÜNİTE ZEKAT ,HAC VE KURBAN
5.SINIF 5.ÜNİTE pedagojiformasyon.com.
Zekat, Hac ve Kurban ibadeti
Bu Slayt gösterisi www. varolmak. com sitesi tarafından hazırlanmıştır
HAC İBADETİ.
İSLAM'DA İBADETLERDE İLKELER VE İBADETLERİN FAYDALARI
Rahman ve Rahim Olan Allah’ın Adıyla
ZEKAT.
usûlüne göre Allah rızası için kesmek demektir.
AKLIN DİNİ SORUMLULUKTAKİ YERİ VE ÖNEMİ
Haccın İnsan Davranışları Üzerindeki Etkisi
Sadakanın Miktarı, Zamanı ve Şartları Fıtır Sadakası (Fitre)
İSLAMDA BAŞLICA İBADETLER
DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ
HAC İBADETİ.
NAMAZ NEDİR? GÜNDE BEŞ VAKİT YERİNE GETİRİLMESİ ALLAH TARAFINDAN EMREDİLEN BİR İBADETTİR. NAMAZ KUR’AN-I KERİM’DE NAMAZ YERİNE “SALAT” KELİMESİ KULLANILIR.
Sadakanın Miktarı-Zamanı ve Şartları Fıtır Sadakası (Fitre)
Malların Zekât Miktarları Kimlere Zekât Verilmez?
Hac İbadeti Hac Nedir? Hac Niçin Yapılır? Hac Kimlere Farzdır?
İBADET KONUSUNDA BİLGİLENELİM
Hac ve Umre İle İlgili Mekânlar
ORUÇ İBADETİNİN KİŞİYE VE TOPLUMA KAZANDIRDIKLARI
Sorumluluk Bilinci.
. . ..
4. İbadetlere Devamlılığı
Arkadaşlar Allah’ın (c.c) bizlere günde beş defa yapmamızı emrettiği ibadetin adı nedir? Sene de bir defa yapmak suretiyle Rabbimize yaklaşmak amacıyla.
HAC VE UMRE.
4. Küçükleri Sevmek, Büyükleri Saymak
KURBAN.
KURBAN NEDİR & NİÇİN KESİLİR. KURBAN NEDİR & NİÇİN KESİLİR.
İBADET: ORUÇ İBADETİ.
ÜNİTENİN İÇERİĞİ 1. Dua ve namaz 2. Oruç 3. Hac 4. Sadaka 5. Kurban
MEHMET AKİF ERSOY İMAM HATİP ORTAOKULU AHMET ARSLAN KURBAN İBADETİ.
KİMLER KURBAN KESMEKLE YÜKÜMLÜDÜR?
KURBAN “Rabbin için namaz kıl ve kurban kes.” (Kevser Suresi /2)
HAC.
ZEKAT FITIR SADAKASI SADAKA HÜKMÜ FARZ ŞARTI VACİP SÜNNET NİSAP MİKTARI MALA SAHİP OLMAK VE ÜZERİNDEN BİR YIL GEÇMİŞ OLMASILAZIM NİSAP MİKTARI MALA.
ZEKAT. Paylaşma ve Yardımlaşma İbadeti Olarak Zekat Zekatın terim anlamı: Zengin Müslümanların yılda bir kez malının veya parasının belli bir miktarını.
DİN KÜLTÜRÜ ve AHLAK BİLGİSİ : HAC NEDİR? VE NİÇİN YAPILIR? HAC NEDİR? Hac, yılın belirli günlerinde dinimizce önemli sayılan Kâbe, Arafat ve çevresindeki.
8.SINIF II. ÜNİTE ZEKAT ,HAC VE KURBAN
Bugün neler öğreneceğiz?
Yardımlaşma ve Dayanışma Yolu Olarak Sadaka Zekât ve Sadaka Verecek Duruma Gelmeye Çalışmalıyız Yardımlaşma Kurumlarımız.
2.ÜNİTE: ZEKAT,HAC,KURBAN
ZEKÂT; Kelime anlamı: ‘Artma, çoğalma, arınma ve bereket’
2.ÜNİTE: ZEKAT,HAC,KURBAN
Oruç ; 1.Ergenlik çağına gelmiş 2.Akıllı 3.Sağlıklı 4.Müslümanlara farzdır.
8. SINIF 2. ÜNİTE ZEKÂT VE SADAKA.
2. ÜNİTE ZEKAT ve SADAKA Zekat ve Sadaka ibadetini ayet ve hadislerle açıklar.
HAC İBADETİ.
2.ÜNİTE: ZEKAT,HAC,KURBAN
Sunum transkripti:

Kurban Edilecek Hayvanlar Kurban Çeşitleri - Kurban İbadeti Kurban İbadeti Kurban Nedir? Kurban Niçin Kesilir? Kurbanı Kimler Keser? Kurban Edilecek Hayvanlar Kurban Çeşitleri Kurban Tığlama (Kesme) Duası

Kurban Nedir? Kelime olarak yakın olmak, yakınlaşmak demektir. - Kurban İbadeti Kurban Nedir? Kelime olarak yakın olmak, yakınlaşmak demektir. Allah’a yaklaşmak ve O’nun rızasını kazanmak amacıyla belli zamanda belli nitelikteki hayvanı kesmektir. Ayrıca kesilen bu hayvana da “kurban” denir.

Kurban İbadeti; Mal ile yapılan vacip bir ibadettir. Kurban Bayramı Zilhicce ayının 10-11-12-13. günleridir. Ancak bayramın 1. gününden 3. günün akşamına kadar kurban kesilir. Kurban kesim işlemleri başkasına vekalet verilerek yaptırılabilir. Kurbanlık hayvan, kıbleye doğru yatırılır ve “Bismillâhi Allahuekber.” denilerek kesilir.

Kurban İbadeti; Kurbanın hiçbir parçası satılamaz ancak bağışlanabilir. Kurban etinin bir bölümü fakirlere verilir, bir bölümü ev halkı için ayrılır, bir bölümü de gelen misafirlere ikram edilir. Kurbanın derisi ise hayır kurumlarına veya fakirlere verilebilir. İsteyenler kesilen kurbanın tamamını da fakirlere bağışlayabilirler.

Kurban Niçin Kesilir? Kurban Allah rızası için kesilir. - Kurban İbadeti Kurban Niçin Kesilir? Kurban Allah rızası için kesilir. Müslümanlar arasında sevgi, dostluk, kardeşlik, yardımlaşma duygularını geliştirir. Zenginle fakir arasında bir gönül köprüsünün temellerini atar. Kurban kesen kişinin Allah’a bağlılığı artar. O’na yakın olmanın huzurunu yaşar.

Niçin Kesilir? Kurban kesen kişi, Hz. İbrahim ve İsmail - Kurban İbadeti Niçin Kesilir? Kurban kesen kişi, Hz. İbrahim ve İsmail gibi Allah’ın emirlerine uymaya hazır olduğunu sembolik bir davranışla göstermiş olur. Ayrıca kurban, insanın sevdiği şeyi Allah için feda etmesi demektir. Kurban kesen kişi, Allah’ın rızasını kazanmak için sevdiği şeyleri başkalarıyla paylaşarak bu amacı gerçekleştirmiş olur.

Kimler Kurban Keser? Akıl sağlığı yerinde olan Ergenlik çağına girmiş - Kurban İbadeti Kimler Kurban Keser? Akıl sağlığı yerinde olan Ergenlik çağına girmiş Zekât verebilecek seviyede zengin olan Müslümanlar, kurban kesmekle yükümlüdürler.

Kurban Edilecek Hayvanlar - Kurban İbadeti Kurban Edilecek Hayvanlar

Kurban Çeşitleri A. Vacip Kurban: Kurban Bayramında kesilen kurbandır. - Kurban İbadeti Kurban Çeşitleri A. Vacip Kurban: Kurban Bayramında kesilen kurbandır. B. Adak Kurbanı: Bir duanın gerçekleşmesi için Allah’a adanan kurbandır. C. Şükür Kurbanı: Bir işimizin gerçekleşmesi sonucu Allah’a teşekkür için kesilen kurbandır D. Akika Kurbanı: Yeni dünyaya gelen çocuktan dolayı Allah’a teşekkür için kesilen kurbandır.

Kurban Tığlama (Kesme) Duası - Kurban İbadeti Kurban Tığlama (Kesme) Duası Alevi-Bektaşiler, Kurban Bayramı başta olmak üzere, yılın belli mevsimlerinde çeşitli nedenlerle kurban keserler. Adak kurbanı, Ziyaret yerlerine giderken kestikleri ziyaret kurbanı, Muharrem ayında kesilen şükür kurbanı, Hakk’a yürüyen (ölen) kişinin affı için kestikleri dâr kurbanı,

Kurban Tığlama (Kesme) Duası - Kurban İbadeti Kurban Tığlama (Kesme) Duası Yol kardeşliği (musahiplik) sözü verilirken kesilen musahiplik kurbanı bunlardan bazılarıdır. Kurbanlarının etini, ihtiyaç sahiplerine, akraba ve komşulara dağıtırlar. Cemlerde kesilen kurbanların etleri dualandıktan sonra “rıza lokması” olarak dağıtılır. Kurban kesilirken Kurban tığlama (kesme) duası yapılır.

Kurban Edilecek Hayvanlar Kurban Çeşitleri - Kurban İbadeti Kurban İbadeti Kurban Nedir? Kurban Niçin Kesilir? Kurbanı Kimler Keser? Kurban Edilecek Hayvanlar Kurban Çeşitleri Kurban Tığlama (Kesme) Duası