Company name UZAKTAN E Ğİ T İ M. İ Ç İ NDEK İ LER Uzaktan Eğitimde Öğretmen Rolleri Uzaktan Eğitimin Kullanım Alanları? Uzaktan Eğitim Nasıl Yapılır?

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
EĞİTİMDE FATİH PROJESİ
Advertisements

UZAKTAN EĞİTİM.
ÖĞRETİM MATERYALLERİNİN SEÇİMİ ve GELİŞTİRİLMESİ
Açık ve Uzaktan Öğretim Modelleri
Dünyada Açık ve Uzaktan Eğitimin Durumu
ÖĞRETİM TEKNİKLERİ MİKRO ÖĞRETİM ASLIHAN AKBAĞ
UZAKTAN EĞİTİME GİRİŞ VE KAVRAMSAL ÇERÇEVE
Eğitimde Bilişim Teknolojisi Kullanımı ve Temel Kavramlar
Atatürk Üniversitesi KKEF BÖTE-2
İlköğretim Fen Bilimleri Dersi Öğretim Programı
KAVRAKOĞLU Eğitim Yönetim Sistemi (LMS) eduGate. eduGate-Uni Akademik kurumların eğitim süreçlerinin yönetilmesi için geliştirilmiş ve Uzaktan eğitim.
Yeni alınan deneyimsiz personelin yetiştirilmesi veya
Uzaktan Eğitimin Temelleri
Uzaktan Eğitimin Temelleri
Mobil Öğrenme m-öğrenme
EĞİTİM TEKNOLOJİLERİNDE TEMEL KAVRAMLAR
İlköğretim Okul Müdürlerinin Teknoloji Liderliği Davranışları Bu çalışmanın amacı, ilköğretim okul müdürlerinin okullarında eğitim teknolojilerinin sağlanması.
E-Öğrenme Nedir?
Öğretim Tasarımı
Sosyal Ağların Eğitim Amaçlı Kullanımı
Uzaktan Eğitimde Öğretmen ve Öğrenci Rolleri
UZAKTAN EĞİTİM Prof.Dr.Petek Aşkar
PROGRAM GELİŞTİRME MODELLERİ
3.
Yüz yüze Akademik Danışmanlık Hizmetleri Öğrenme-öğretme süreçlerinin ve uygulamalarının öğretmen ve öğrencilerle bir arada yürütülmesi.
UZAKTAN EĞİTİMDE AKADEMİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK
Öğretimde Teknoloji Kullanımı Bilgisayar ve İnternet
ARAÇ GEREÇLERİN EĞİTİMDEKİ YERİ VE ÖNEMİ
U ZAKTAN E ĞITIMDE A KADEMIK D ANıŞMANLıK V E R EHBERLIK.
UZAKTAN EĞİTİM Uz. Fezile ÖZDAMLI.
UZAKTAN EĞİTİM Uzaktan Eğitim Nedir? Uzaktan Eğitim Etkili mi?
UZAKTAN EĞİTİM KAVRAMSAL ÇERÇEVE
Uzaktan Eğitimde Kavramsal Çerçeve
EĞİTİMDE FATİH PROJESİ
Bünyamin AĞGÜRBÜZ Mustafa AY Muhammed ALTINTAŞ Ahmet ZENCİRLİ
OKULLARIN INTERNETE TAŞINMASINDA BÖTEB’ LERİN (BİLGİSAYAR ve ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ EĞİTİMİ BÖLÜMÜ) ROLÜ.
Uzaktan Eğitim Çalışmaları ve Başlanan e-Eğitim Projesinin İçeriği
EBA nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
Öğretim İlke ve Yöntemleri Yrd. Doç. Dr. Cenk Akbıyık
Akademik Bilişim Muğla Üniversitesi
Uzaktan Eğitimde Öğretmen Ve Öğrenci Rolleri Ve Akademik Danışmanlık
Çukurova Üniversitesi Uzaktan Eğitim Sistemi
TÜRKİYE’DE UZAKTAN EĞİTİM
DERSİMİZİN ADI NEDİR?.
UZAKTAN EĞİTİM.
KAVRAM ÖĞRETİMİNDE ÇALIŞMA YAPRAKLARININ KULLANILMASI
Uzaktan Eğitim Yrd. Doç. Dr. Cenk Akbıyık. Uzaktan eğitim, öğrenme ve öğretme süreçlerinin farklı yerlerde gerçekleştiği, öğrenenle öğretenin çoğu zaman.
BİLGİSAYAR DESTEKLİ EĞİTİM İÇİN ÖĞRETİM TASARIMI
HAZIRLAYANLAR: Nida GÖNÜLAL Seda BENLİ
WEB TEMELLİ EĞİTİMDE EĞİTMEN
MORE ENSTİTÜ UZAKTAN EĞİTİM
EĞİTİM TEKNOLOJİSİ.
Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi
MÜZE BİLİNCİ VE MÜZELERLE EĞİTİM
Öğretimde Materyal Kullanımı
BÖLÜM 10 UZAKTAN EĞİTİM √ Uzaktan Eğitim Nedir? √ Uzaktan Eğitim Etkili mi? √ Uzaktan Eğitim Teknolojileri Nelerdir? √ En İyi Uzaktan Eğitim Teknolojisi.
Ders Yazılımlarının Geliştirilmesi ve Bilgisayar Destekli Öğretim Programları.
BASAMAKLI ÖĞRETİM PLANI
Özel Gereksinimli Öğrenciler ve Fen Öğretimi
UZAKTAN EĞİTİM Uzaktan Eğitim Nedir? Uzaktan Eğitim Etkili mi?
UZAKTAN EĞİTİM.
ARAÇ - GEREÇLERİNİN SEÇİMİ ve HAZIRLANMASI
EĞİTİMDE BİLİŞİM TEKNOLOJİSİNİN ETKİSİ
ARAÇ GEREÇLERİN EĞİTİMDEKİ YERİ VE ÖNEMİ
BİLGİSAYAR DESTEKLİ EĞİTİM İÇİN ÖĞRETİM TASARIMI
ARAÇ GEREÇLERİN EĞİTİMDEKİ YERİ VE ÖNEMİ
GÖRSEL-İŞİTSEL ARAÇLAR.
Eğitim ve Öğretim Teknolojisi İletişim Süreci
Sunum transkripti:

Company name UZAKTAN E Ğİ T İ M

İ Ç İ NDEK İ LER Uzaktan Eğitimde Öğretmen Rolleri Uzaktan Eğitimin Kullanım Alanları? Uzaktan Eğitim Nasıl Yapılır? Neden Uzaktan Eğitim? Uzaktan Eğitim Nedir?

UZAKTAN E Ğİ T İ M NED İ R? Uzaktan eğitim farklı mekanlarda bulunan öğrenci, öğretmen ve öğretim materyallerinin çeşitli teknolojiler aracılığıyla bir araya getirildiği kurumsal eğitim faaliyetidir.

UZAKTAN E Ğİ T İ M NED İ R?

Neden Uzaktan E Ğİ t İ m  Fırsat eşitliği,  Yaşam Boyu Öğrenme,  Ekonomik,  Öğrenci merkezli olması,  Görsel ve eğitsel materyal destekli

UZAKTAN E Ğİ T İ M NASIL YAPILIR? ASENKRONSENKRON

UZAKTAN E Ğİ T İ M NASIL YAPILIR?

Bilginin önceden üretildiği ve depolandığı, daha sonra öğrencilerin dilediği zaman ve dilediği tekrarda erişebildiği bir uzaktan eğitim şeklidir. ASENKRON

UZAKTAN E Ğİ T İ M NASIL YAPILIR?  E- öğrenme içerikleri  Animasyonlar  Video dersler  Forumlar, Bloglar ASENKRON

UZAKTAN E Ğİ T İ M NASIL YAPILIR?  E- öğrenme İçerikleri E-öğrenme içerikleri, öğrencinin pratik yapmasına, etkileşime girmesine, bilgisini ölçmesine olanak sağlayan bir yapıda tasarlanmış olmalıdır. ASENKRON

UZAKTAN E Ğİ T İ M NASIL YAPILIR?  Animasyonlar E-öğrenme içeriklerinde etkililik ve kalıcılığı sağlamak için çeşitli görseller ve animasyonlar kullanılır. ASENKRON

UZAKTAN E Ğİ T İ M NASIL YAPILIR?  Video Dersler Ders hocası tarafından anlatılan konunun video halinde kaydedilip, öğrencilerin istediği zaman erişimine sunulmasıdır. ASENKRON

UZAKTAN E Ğİ T İ M NASIL YAPILIR? ASENKRON  Forumlar Forum aracılığıyla tüm uzaktan eğitim katılımcıları bir arada bulunup, görüşlerini bildirerek tartışmalarını bu platform üzerinden yapabilirler.

UZAKTAN E Ğİ T İ M NASIL YAPILIR?  Blog Uzaktan eğitimde kullanılacak olan ders materyallerinin, sunumlarının, e-öğrenme içeriklerinin ve animasyonlarının kullanıcıyla buluşturulduğu bir platformdur. ASENKRON

UZAKTAN E Ğİ T İ M NASIL YAPILIR? Uzaktan eğitimde eğitmen ve öğrencinin aynı zamanda etkileşime girmesi haline senkron uzaktan eğitim denir. SENKRON

UZAKTAN E Ğİ T İ M NASIL YAPILIR?  Canlı Sınıf Uygulamaları  Video Konferanslar SENKRON

UZAKTAN E Ğİ T İ M NASIL YAPILIR? SENKRON  Canlı Sınıf Uygulamaları Öğretmenlerin canlı olarak ders anlattıkları, öğrencilerin anında soru sorup cevap alabildikleri, kendi aralarında tartışmalar yapabildikleri, sesli ve görüntülü konuşma imkanı sunan ortamdır.

UZAKTAN E Ğİ T İ M NASIL YAPILIR? SENKRON  Video konferans Sadece kişilerle konuştuğunuz ya da kişileri dinlediğiniz değil aynı zamanda onları görebildiğiniz görüşmeler için tahsis edilmiş, ses-görüntü iletişim teknolojisidir.

UZAKTAN E Ğİ T İ M İ N KULLANIM ALANLARI Uzaktan eğitim, hemen hemen her alanda kullanılmaktadır. Özellikle okul çağı geçmiş ve kendini geliştirmek isteyen ya da çalışan kişilerin eğitimleri için kaçınılmaz bir gereksinimdir.

UZAKTAN E Ğİ T İ M ProgramlarI Uzaktan Eğitim Kurumlarında;  Ön Lisans Programları  Lisans Programları  Yüksek Lisans Programları  Karma Eğitim Lisans Programları  Sertifika ve Diğer Eğitim Programları yapılmaktadır.

UZAKTAN E Ğİ T İ Mde ö Ğ retmen rolü  Öğretim tasarımcısı: Öğretim amaçlarının belirlenmesi, teknoloji ve ortamların seçimi, değerlendirme sisteminin oluşturulması gibi tüm öğrenme-öğretme etkinliklerinin ve sürecin planlanması.  Süreç kolaylaştırıcısı: Planlanan öğretim etkinliklerinin (öğrencilerin motive edilmesi, toplumsal ortamın oluşturulması, sürekli etkileşimin sağlanması vb.) gerçekleştirilmesi.

UZAKTAN E Ğİ T İ Mde ö Ğ retmen rolü  Teknoloji uzmanı : Öğrenenlerin etkinliklerde kullanılan teknolojilerden kaynaklanan sorunları çözmede yardımcı olunmalı.  Değerlendirme Uzmanı: Öğrenenlerin başarılarının, içeriğe, yönteme, ortama ilişkin tutumlarının, öğrenenler üzerindeki kalıcı etkilerinin ölçülmesine yönelik uygun araçların seçilmesi ya da geliştirilmesi, bu tür araçlarla ölçümlerin yapılması ve sonuçları değerlendirilerek raporlaştırılması.

UZAKTAN E Ğİ T İ Mde ö Ğ retmen rolü  Rehber: Öğrenenlerle birebir ilgilenmesi, onların derse daha fazla katılmalarını sağlama yönünde önerilerde bulunması ve yön gösterilmesi.  Materyal geliştirmeci: Planlanan etkinliklerde kullanılacak materyallerin tasarlanması, geliştirilmesinin sağlanması ve basit olanlarının geliştirilmesi.

UZAKTAN E Ğİ T İ Mde ö Ğ retmen rolü  Yönetici: Kayıt tutma duyuruları iletme, notları duyurma, öğrenci şifre ve kodlarını verme gibi yönetsel işlemlerin elektronik ortamda yürütülmesi ve bu konuda öğrencilere yardımcı olunması.  Araştırmacı: WDE’in sağladığı olanakların, öğretimin konusu olan alanın öğretiminde daha etkili, verimli ve çekici nasıl kullanılabileceğini sorgulanası ve deneyimlerin paylaşılması.

UZAKTAN E Ğİ T İ Mde ö Ğ retmen rolü  Konu Uzmanı: içeriğin yapılandırılması ve geliştirilmesi, konu alanındaki güncel kaynakların izlenmesi. Öte yandan bu rollerin yerine getirebilmesi için WDE eğitimcilerinin; teknoloji, iletişim, zaman, uzaktan eğitim ve içerik alanı vb. çeşitli bilgilere, becerilere, tutumlara ve kaynaklara sahip olmaları gerekir.

Özet  Öğrenci ile öğretmenin fiziksel olarak aynı ortamda olmaması durumunda kullanılan eğitim teknolojilerindendir.  Senkron(eş zamanlı) ve Asenkron (eş zamansız) şeklinde yapılır.  Uzaktan eğitimde öğretmen öğrencilerini tanımaya çalışmalı ve çoklu zeka kuramına uygun ders işlemelidir.