Hazırlayan: Firdevs KELEŞ 2415624 PROJE TABANLI ÖĞRENME.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Hazırlayan: Yeliz YORMAZ ÇITIRGI
Advertisements

KANIN VÜCUTTA DOLAŞIMI DARICA HALİDE EDİP İLKÖĞRETİM OKULU
DOLAŞIM SİSTEMİ İÇERİK Dolaşım sisteminin elemanları - Kan - Kalp
ÜNİTE PLANI ÖZETİ Öğrencilerin, Denizli ve çevresindeki tarihi yerleri, coğrafi özelliklerini ve bugünkü durumlarını öğrenerek; tarihi ve doğal çevrelere.
Vücudumuz Bilmecesini Çözelim 3.
BASKETBOL Hazırlayan Ayşegül YILDIZ.
İnsanda Dolaşım Sistemi & Kan Dolaşımı ve Lenf Dolaşımı
SAĞLIK Sağlık Okuryazarlığı - Dolaşım Sistemi -.
Ortak Öğrenme Nasıl Gerçekleşir? Türk Otomotiv Sektöründen Örnekler TÜSİAD – UİG Rekabet Öncesi İşbirlikleri Başarı Hikayeleri Semineri Dr. Umut EKMEKÇİ.
MADDENİN HAL DEĞİŞİMİ.
Elektrik Akımı Hazırlayan: Mustafa Arbay.
DOLAŞIM SİSTEMİ.
TOPLUMSAL YAPI VE TOPLUMSAL İLİŞKİLER
CANLILARIN ORTAK ÖZELLİKLERİ Dersimiz.com
Ünite Tasarım Sunusu Hazırlayan : Ebru GİRGİN.
Dolaşım Sistemi
KANIN VÜCUTTA DOLAŞIMI
ANADOLU MEDENİYETLERİ ÜNİTE TANITIM SUNUSU
MİLLİ EDEBİYAT HAZIRLAYANLAR  Gülcan Diribaş  Elif Er  Aylin Köseler.
Z.Aycan TUNCER 4/B Sınıf Öğretmeni
İSLAMDA YORUM FARKLILIKLARI
DOLAŞIM SİSTEMİ.
Ünite Portfolyo Sunumu
DOLAŞIM SİSTEMİ.
HAZIRLAYAN: DİLEK BEZGAL
SOLUK ALIP VERMEDE GÖREVLİ ORGANLAR:
SOLUNUM SİSTEMLERİ.
KANIN VÜCUTDA DOLAŞIMI KALBİN GÖREVLERİ
10-14/02/2014 HÜCRE KONUSU. HÜCRE NEDİR ? ○ Görev ve yapı bakımından canlılığın bütün özelliklerini gösteren en küçük birime HÜCRE denir. 3.
Hazırlayan: GRUP PAPATYA KARGIPINARI ÇIKACAK İLKÖĞRETİM OKULU
CANLILARI OLUŞTURAN TEMEL BİLEŞENLER KARBONHİDRATLAR
SEVGİ ÜNİTE TANITIM SUNUSU
ÜNİTE ÖZETİ Öğrenciler çevrelerinde gördükleri teknolojik araçlar hakkında bilgi edinecekler. Yeni teknolojik araçlar tanıyacaklar. Tanıdıkları araçların.
Sistemlerimiz Destek ve hareket sistemi Dolaşım sistemi
KANIN VÜCUTTA DOLAŞIMI-6.sınıf
Atatürk ortaokulu 6/b sınıfı.
İnsan Vücudu.
İLETİŞİM - DİL VE KÜLTÜR İLİŞKİSİ
Trabzon Bölge 9. Sınıf Anketleri
VÜCUDUMUZ BİLMECESİNİ ÇÖZELİM TANITIM SUNUMU
S OLUNUM SISTEMI ŞEHİT POLİS İSMAİL ÖZBEK ORTA OKULU GÜRKAN AKKAŞ 6/C MEHMET YAZICI ÖMER GÜNEŞ.
6.SINIF: VÜCUDUMUZDAKİ SİSTEMLER DOLAŞIM SİSTEMİ
ÜNİTE PORTFOLYO SUNUMU HAYRİYE UTKU
FİZYOLOJİ BİLİMİNE GİRİŞ
ÇEVRE DOSTU POŞET TASARLAYALIM
DOLAŞIM SİSTEMİ.
VÜCUDUMUZ BİLMECESİNİ ÇÖZELİM
DOLAŞIM SİSTEMİ 6. SINIF.
ÜNİTE TANITIM SUNUSU HAZIRLAYAN SEDEN HACISÜLEYMAN.
GİRİŞ Hayat Bilgisi Öğretim Programı yoluyla çocuklar, kendilerini tanıyarak değişen toplum yaşamına hazırlanmaktadır. Bu bölümde, Millî Eğitim.
4.SINIF VÜCUDUMUZUN BİLMECESİNİ ÇÖZELİM KANIN VÜCUTTA DOLAŞIMI  Kanın vücutta dolaşımını sağlayan yapı ve organları tanır ve model üzerinde gösterir.
Hücrelere gerekli olan besin ve oksijenin götürülmesini, hücrelerde oluşan atık maddelerin ve karbondioksitin uzaklaştırılmasını sağlar. Hücrelere gerekli.
BURAYA TIKLAYINIZ Vücudumuz neden sıcaktır?
Dolaşım Sistemi ve Hastalıkları
DOLAŞIM SİSTEMİ  .
Program Geliştirmenin Felsefi Temelleri
DOLAŞIM SİSTEMİ
Ünite Portfolyo Sunumu Penny Archer
İNSAN VÜCUDU.
FİZYOLOJİ BİLİMİNE GİRİŞ
DAMARLAR ATAR DAMARLAR Sağlık Slayt
Free template from Kişisel Rehberlik Yaşamayı öğrenme 1/12/2019 Free template from
DOLAŞIM SİSTEMİ.
VÜCUDUMUZ BİLMECESİNİ ÇÖZELİM
SAĞLIK Sağlık Okuryazarlığı - Dolaşım Sistemi -. Dolaşım Sistemi Sağlık Okuryazarlığı – Dolaşım Sistemi Dolaşım sistemi kalp, kan ve kan damarlarından.
DEDİKODU TEKNİĞİ VE ARKASI YARIN TEKNİĞİ. DEDİKODU TEKNİĞİ Öğrencilerin konuyu kavramaya çalışmasını o konuda düşünmelerini ve konu hakkında çeşitli fikirleri.
KALP Üstte iki kulakçık alltta iki karıncık olmak üzere dört odacıktan oluşmuştur. Sağ kulakçık ile sağ karıncık arasında üçlü (triküspit), sol kulakçık.
DOLAŞIM SİSTEMİ.
Emir Şaşmaz 6/B 431. Canlılık için gerekli besin ve oksijenin tüm hücrelere taşınmasını, metabolik faaliyetler sonucu ortaya çıkan zararlı maddelerin.
SAĞLIK Sağlık Okuryazarlığı - Dolaşım Sistemi -. Dolaşım Sistemi Sağlık Okuryazarlığı – Dolaşım Sistemi Dolaşım sistemi kalp, kan ve kan damarlarından.
Sunum transkripti:

Hazırlayan: Firdevs KELEŞ PROJE TABANLI ÖĞRENME

İÇİNDEKİLER Temel Soru Ünite Soruları İçerik Soruları Ünite Vizyonu Proje Yaklaşımı 21.yy. Becerileri Etkinlik Süreci Beklentiler Kazanımlar Değerlendirme Ürün Değerlendirme

Temel soru: Vücudumuzun en önemli yaşam kaynağı nedir?

Ünite Soruları: Dolaşım sistemi ile hücrelerin ve dolayısıyle canlı hayatının sürdürülmesi arasında nasıl bir ilişki vardır? Dolaşım sistemi ile hücrelerin ve dolayısıyle canlı hayatının sürdürülmesi arasında nasıl bir ilişki vardır? Dolaşım sisteminin diğer sistemlerle ilişkisi nasıldır? Dolaşım sisteminin diğer sistemlerle ilişkisi nasıldır? Hücrelerin ihtiyaç duyduğu maddeler nelerdir? Hücrelere nasıl ulaştırılır? Hücrelerin ihtiyaç duyduğu maddeler nelerdir? Hücrelere nasıl ulaştırılır? Dokularda oluşan artıklar dokulardan ve vücuttan nasıl uzaklaştırılırlar? Dokularda oluşan artıklar dokulardan ve vücuttan nasıl uzaklaştırılırlar?

1- Dolaşım sistemi ile hücrelerin ve dolayısıyle canlı hayatının sürdürülmesi arasında nasıl bir ilişki vardır? 1- Dolaşım sistemi ile hücrelerin ve dolayısıyle canlı hayatının sürdürülmesi arasında nasıl bir ilişki vardır? 2- Dolaşım sisteminin diğer sistemlerle ilişkisi nasıldır? 2- Dolaşım sisteminin diğer sistemlerle ilişkisi nasıldır? 3-Hücrelerin ihtiyaç duyduğu maddeler nelerdir? Hücrelere nasıl ulaştırılır? 3-Hücrelerin ihtiyaç duyduğu maddeler nelerdir? Hücrelere nasıl ulaştırılır? 4- Dokularda oluşan artıklar dokulardan ve vücuttan nasıl uzaklaştırılırlar? 4- Dokularda oluşan artıklar dokulardan ve vücuttan nasıl uzaklaştırılırlar? 5- Kan niçin dolaşır? 5- Kan niçin dolaşır? 6- Egzersizin nabza etkisini anlatınız. 6- Egzersizin nabza etkisini anlatınız. 7-Kalbe kan getiren ve kalpten kan götüren damarlar hangileridir. 7-Kalbe kan getiren ve kalpten kan götüren damarlar hangileridir. 8-Kalbin yapısında içten dışa doğru hangi tabakalar bulunur? 8-Kalbin yapısında içten dışa doğru hangi tabakalar bulunur? 9-Kalbin çalışmasını açıklayınız 9-Kalbin çalışmasını açıklayınız 10-Büyük kan dolaşımında kanın izlediği yolları belirtiniz. 10-Büyük kan dolaşımında kanın izlediği yolları belirtiniz. 11-Büyük kan dolaşımının amacı nedir? Açıklayınız. 11-Büyük kan dolaşımının amacı nedir? Açıklayınız. 12-Kalbe kan getiren damarları ve getirdikleri kalp bölgesini yazınız. 12-Kalbe kan getiren damarları ve getirdikleri kalp bölgesini yazınız. 13-Kalpten kan götüren damarları ve götürdükleri kanı kalbin hangi bölgesinden nereye götürdüklerini yazınız. 13-Kalpten kan götüren damarları ve götürdükleri kanı kalbin hangi bölgesinden nereye götürdüklerini yazınız. 14-Atar damarlarla toplar damarları karşılaştırınız. 14-Atar damarlarla toplar damarları karşılaştırınız. 15-Kılcal damarlar boyunca kan basıncı sabit olsaydı ne olurdu? 15-Kılcal damarlar boyunca kan basıncı sabit olsaydı ne olurdu?

 Canlılar, büyüme, hareket, beslenme, solunum, boşaltım gibi hayatsal olaylarını sürdürebilmek için, yaşadıkları ortamdan besin ve oksijen alırlar.  ÜNİTE VİZYONU

a) Kişisel Sorumluluk: Kişinin kendi vücudunu tanıması b) Kişilerarası ve işbirliği becerileri: Başkaları ile verimli bir şekilde çalışarak ve farklılıklara saygı göstererek işbirliğini geliştirme. c) Yaratıcılık ve entelektüel Merak: Araştırma becerisine sahip olarak farklı perspektiflere açık olma. 21. YY. BECERİLERİ

PROJE YAKLAŞIMI Öğrencilerin, paylaşım ve etkileşim konusunda kendilerini geliştirmelerini sağlamak Öğrendiklerini ve ürettiklerini başkalarıyla da paylaşmayı öğrenmelerini sağlamak

Temel soru ile derse başlanır. Öğrencilerin verdikleri cevaplar ile konunun açılımına geçilir. Dolaşım sistemimizde bir hastalık olsaydı,nasıl bir hayata sahip olacağımızı sorgulamaları istenir. Dolaşım sistemleri hakkında araştırma yapmaları ve eserlerini tanıtmaları istenir. ETKİNLİK SÜRECİ

BEKLENTİLER Öğrencilerin dünyaya daha bilinçli bakmaları. Hayat ve bilim alanında yaşanan değişim sürecini kavramaları Bu değişimlerin toplum sağlığına katkılarını kavramaları Proje üretebilmeleri.

Analiz yapabilmesi Neden sonuç bağlantısı kurabilmesi Geçmişten günümüze değişimleri fark ederek geleceğe bilinçli bakması. KAZANIMLAR

DEĞERLENDİRME Dolaşım sistemi ve sağlığı derken neyi kastettikleri sorulur. Dolaşım sisteminin diğer sistemlerle iletişimin anlayışının neler olabileceği sorulur Bilgi çağına ulaşırken yaşanan süreçte önemli kilometre taşlarının neler olduğu sorulur Böylece ulaştıkları bilinç seviyesi tespit edilebilir.

1-Kalbe kan getiren ve kalpten kan götüren damarlar hangileridir. 2-Kalbin yapısında içten dışa doğru hangi tabakalar bulunur? 3-Kalbin çalışmasını açıklayınız. 4-Büyük kan dolaşımında kanın izlediği yolları belirtiniz. 5-Büyük kan dolaşımının amacı nedir? Açıklayınız. ÜRÜN DEĞERLENDİRME

TEŞEKKÜRLER