AkçanSA Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Mutluköy İlköğretim Okulu
Advertisements

MAİ VE SİYAH.
Gözün kısımlarını yerleştirme oyunu
DENİZLİ YAŞAR SANİYE GEMİCİ ANADOLU LİSESİ
Evde Olumlu Öğrenme Ortamı Oluşturmak
REİS BEY ÜNİTE TANITIM SUNUMU
ÜNİTE PLANI ÖZETİ Öğrencilerin, Denizli ve çevresindeki tarihi yerleri, coğrafi özelliklerini ve bugünkü durumlarını öğrenerek; tarihi ve doğal çevrelere.
YAYA TEMASI.
Ünite Portfolyo Sunumu Zeynep Üzümcü
KARMAŞIK SAYILAR.
ÖĞRETİM PROGRAMLARINDA ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
Öğrenci Merkezli Eğitim
IŞIL ÖNCEL EBRU YETİM SERAP DAĞLAR YASEMİN ARSLAN NURGÜL KABAR
Newton’un Hareket Kanunları
ÖRNEK OLAY.
AğAraştırması'nın Uygulanması. Hazırladığınız AğAraştırması'nı uygulamadan önce sınıftan başka bir grup tarafından AğAraştırması Değerlendirme Rubric'ini.
İLETİŞİM & HASTA MEMNUNİYETİ
MADDENİN HAL DEĞİŞİMİ.
BİLİM ADAMI OLMAK İSTERMİSİNİZ?
1 Okul Kültüründe Değişim. 2 Küresel Ekonominin Gerçekleri Problemler ve sistemler karmaşıktır. Problemler ve sistemler karmaşıktır.  Büyük resmi kavramsallaştırabilme;
TOPLUMSAL YAPI VE TOPLUMSAL İLİŞKİLER
TURGUT OĞUZ MATEMATİK ÖĞRETMENİ
ANLATIM TÜRLERİ DENİZLİ LİSESİ (ANADOLU STATÜSÜ)
Erkan Evrensel, Seval Ergün, Tuğba Günay, Çisem Aytin
Ünite Ürün Dosyası Sunumu
Sinan KESKİN Murat ERGEN 1 Gazi ÜNİVERSİTESİ 2008.
Ünite Planı Özeti: Bu ünitede temel soru ile çevremizdeki cisimlerin disiplinler arası bağlantı kurularak öğrencilerin aklına gelebilecek her şekilde.
TÖMÜK SİNAN SUVERİR İLKÖĞRETİM OKULU MERSİN - Erdemli Ferda ÇELİK
ÇOCUKLARIMIZIN EVDEKİ ÇELIŞMALARINA NASIL YARDIMCI OLABİLİRİZ ?
Ünite Portfolyo Sunumu
MÜZİKSEL/RİTMİK ZEKÂ.
1.DÜNYA SAVAŞI. Ünite Özeti  Bir çok dünya devletinin biraraya gelerek yaptığı 1.dünya savaşının nedenleri,savaşın ortaya çıkardığı sonuçlar incelenecek.
Ünite Portfolyö Sunumu
Telif Hakkı  2008 Intel Firması. Tüm hakları saklıdır. Intel, Intel logosu (the Intel Logo), Intel Eğitim Girişimi (Intel Education Initiative) ve Intel.
Programs of the Intel Education Initiative are funded by the Intel Foundation and Intel Corporation. Copyright © 2007 Intel Corporation. All rights reserved.
HAZIRLAYAN: DİLEK BEZGAL
EĞİTİM SİSTEMİ VE ÖLÇMENİN SİSTEMDEKİ YERİ
Atatürk ilke ve İnkılapları Ünite Tanıtım Sunusu
KLASİK DÖNEM BESTECİLERİ
ÜNİTE ÖZETİ Öğrenciler çevrelerinde gördükleri teknolojik araçlar hakkında bilgi edinecekler. Yeni teknolojik araçlar tanıyacaklar. Tanıdıkları araçların.
ÜNİTE ÜRÜN DOSYASI SUNUMU
İLETİŞİM - DİL VE KÜLTÜR İLİŞKİSİ
HAVA DURUMU VE MEVSİMLER
Gelişimi FarklI Olan Çocuklar
Ünite Portfolyo Sunumu Serap Karaman
ÜNİTE PLANI MESLEKLER.
Erken Çocukluk Dönemi Öğretmen!n!n Özell!kler!.
Okul Öncesi Eğitimden İlköğretime Geçiş.
DÜN BUGÜN YARIN Ünite Portfolyo Sunumu Fatma KIYMAZ Asuman İŞLER.
" Nasıl Başarılı Oldum ?”.
ÜNİTE PORTFOLYO SUNUMU HAYRİYE UTKU
ÇEVRE DOSTU POŞET TASARLAYALIM
EKONOMİK MUCİZENİN ÜLKESİ JAPONYA
Mentör Öğretmenlik.
ÜNİTE TANITIM SUNUSU HAZIRLAYAN SEDEN HACISÜLEYMAN.
ÖLÇME DEĞERLENDİRME Yard. Doç.Dr. Deniz Özcan.
Mehmet ŞAHİN Toprak Sanayi İ.Ö.O./ÇORUM
VERİMLİ VE PLANLI DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ NİHAT HASPOLATB.MUSTAFA YAĞMUR Rehb.ve Psi.Dan. Rehb.ve Psi.Dan.
ÖLÇME VE DEĞERLENDİRMEDE HATA Mehmet ŞAHİN Toprak Sanayi İ.Ö.O./ÇORUM.
Üretim, Tüketim ve Karar Verme: Ekonomi BÖLÜM 9 EKONOMİ OKURYAZARLIĞI Küçük çocuklar, her gün karşılaştıkları için ekonomik kavramların farkındadır.
FAHRİ KİRT ORTAOKULU ÖĞRENCİ KOÇLUĞU PROJESİ.
“Ders Kitabı İnceleme” … Yayınları Numara İsim Soyisim.
KIZ KARDEŞİM MOMMO.
SEMINER 1 : MERHABA SıNAV ÇALIŞMAYI SEVMEK. TEOG sistemini dikkate alarak çalışmalarımızı nasıl yapılandırmalıyız, verimli ders çalışma tekniklerini nasıl.
Mutluköy İlköğretim Okulu
Anlatım yöntemi kullanan öğretmen;  Dersine iyi hazırlanır.  Düzenli bir öğrenim planı hazırlar.  Bu planında sunu sürelerini sınırlar.  Konuyu öğrencilere.
Ünite Portfolyo Sunumu Penny Archer
21. YY BECERİLERİ.
Sunum transkripti:

AkçanSA Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu “Benim Bestem” Sınıf 6-8

Ünite Planı Özeti: Her öğrenci kendi bestesini yapıp, içinde bulunduğu duygu ve düşüncesini ifade edecektir. Bir beste oluşturmak için aşamaları belirleyecektir. Bu çalışmanın sonunda da bestesini seslendirecektir.

Neden Müzik Dinliyoruz? Temel Soru Neden Müzik Dinliyoruz?

Ünite SorularI İçerik Soruları Herkesin dinleyebileceği bir besteyi nasıl yapabilirim? Bestelerim hakkında nasıl iyi geribildirim alabilirim ve ben sınıf arkadaşlarıma nasıl onların bestelerine yönelik iyi geribildirim verebilirim? İçerik Soruları İyi besteciler bestelerini nasıl yaparlar? Besteciler ezgilerinin iyi olduğundan nasıl emin olurlar? Beste yapmak için neleri bilmem gerekir?

Beste yapma aşamaları için akranlarıyla iş birliği yaparlar. Ünitemde Proje Yaklaşımı, Sürekli Ölçme ve ÖTPS’leri Kullanmanın Faydaları Öğrenciler duygularını ifade etme becerilerini kendileri için önemli olan bir konuda (müzik) kullanırlar. Bestelerinin gerçek bir dinleyici kitlesi vardır—sınıf arkadaşları,öğretmenler,aileler. Beste yapma aşamaları için akranlarıyla iş birliği yaparlar. Proje üzerinde çalışırken duygu, düşünce ve hislerini yönlendirmeyi öğrenirler. Proje boyunca çalışmaları hakkında geribildirim verir ve alırlar.

Proje Yaklaşımı, Sürekli Ölçme ve ÖTPS’leri Kullanarak Öğrencilerim: Gerçek bir dinleyici kitlesi için besteleyecek ve öğrenmelerini zenginleştirmek amacıyla teknolojiyi kullanacaklar Tüm yıl boyunca kullanabilecekleri öz değerlendirme ve öz yönelim becerilerini kazanacaklar

Öğrenci Gereksinimlerini Ölçme Temel Sorular ve Ünite Sorularını aşağıdaki amaçlarla kullanacağım: Öğrencilerin beste yapmayı ve iyi bestecilerin nasıl çalıştıklarını öğrenmesi Akranlarıylaiş birliği yaparak bestesini daha iyi hale nasıl getireceğini öğrenmesi Üst düzey düşünme becerileri ve 21. yüzyıl becerilerine yönelik bilgi toplama: İyi bestecilerin nasıl bestelediklerine ilişkin bir yazıyla, öğrenciler kendi beste yöntemlerine ilişkin farkındalıklarını sergileyecekler Öğrenciler farklı bakış açılarını ve ihtiyaçları öğrenerek, insanların ne tür müzik dinlemek isteyeceklerini tahmin edecekler

Öğrenci Gereksinimlerini Ölçme Ölçme sonucunda ne öğreneceğim Öğrencilerimin iyi beste hakkında düşüncelerini ve dolayısıyla benim onlara ne öğretmem gerektiğini Öğrencilerimin besteleme sürecinde neler yaptıklarını takip edeceğim Öğrencilerim ölçme sonucunda ne elde edecek İyi bestenin ne olduğunu Daha iyi bir besteyi nasıl yapacaklarını

Öğrencileri Değerlendirme Öğrencileri bu ünite sırasında en az üç aşamada değerlendireceğim. ÖN DEĞERLENDİRME: Üniteye başlamadan önce değerlendirme araçları (K-W-L şeması) yardımı ile öğrencinin ders hakkında hazır bulunuşluğu, ne öğrenmek istediği gibi ihtiyaçları belirlemek.

Hedeflerim Öğrencilerimi güdüleyecek farklı teknolojiler hakkında bilgi sahibi olma Öğrencilerimin daha fazla üst düzey düşünme becerisi kullanmalarını sağlayacak yollar bulma Öğrencilerimin 21.yüzyıl becerilerini daha iyi kullanmalarını sağlamak için yollar bulma Öğrencilerimin projeleri gerçekleştirebilmelerine yardım edebilmem için diğer öğretmenlerden çeşitli stratejiler öğrenme

ÜNİTE SONU DEĞERLENDİRME Ünite sonunda ise üniteye başlamadan önce yaptığımız değerlendirme yardımı ile hedeflere ne kadar ulaşabildiğim.

Harika bir yIl geçirmemiz dileğiyle!