ÇANAKKALE ZAFER İ Sultan AKSOY 9/B #549. Sava ş Oncesi Yirminci yüzyılın başlarında Avrupa sınırlarından taşıyordu. Ekonomik rekabet, sömürgecilik ve.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÇANAKKALE SAVAŞI
Advertisements

Tarafından yayınlanmaktadır.
İSTİKLAL MARŞI KAHRAMAN ORDUMUZA.
ÇANAKKALE SAVAŞI.
HAZIRLAYANLAR: ÖZLEM AÇIKGÖZ, NEVİN BAYRAK
ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ KUTLU OLSUN ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ KUTLU OLSUN
I.DÜNYA SAVAŞI.
ÇANAKKALE ZAFERİ 18 MART 1915.
Tunç onaran a Not:itina ile hazırlanmıştır...
ÇANAKKALE ZAFERİ SAVAŞIN NEDENLERİ.
ÇANAKKALE ZAFERİ ÇANAKKALE GEÇİLMEZ.
CANAKKALE Sezen Paksoy 636 9B.
I.DÜNYA SAVAŞI ( ). Genel Nedenler:  Milliyetçilik akımı  Silahlanma  Sanayi inkılabı sonucunda doğan hammadde ve pazar arayışı,  sömürgecilik.
KURTULUŞTAN KURULUŞA MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ ÜN GİTTİĞİ OKULLAR
Atatürk’ün Katıldığı Savaşlar
Birinci Dünya Savaşı.
I.DÜNYA SAVAŞI( ).
ÜLkeLer Arası KöprüLer
1.DÜNYA SAVAŞI.
Sanatsız kalan bir ulusun hayat damarlarından biri kopmuş demektir.
Çanakkale Zaferi 18 Mart 1915.
ÇANAKKALE SAVAŞI
sandıklı imam hatip lisesi
ÇANAKKALE.
Çanakkale Cephesi 1915 yılına dek hiç bir
I. DÜNYA SAVAŞI’NIN NEDENLERİ SAVAŞIN BAŞLAMASI
1. Dünya savaşI.
ÇANAKKALE ZAFERİ.
Çanakkale Şehitleri.
ATATÜRK’Ü ETKİLEYEN OLAYLAR
18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ HAZIRLAYANLAR: MEVLÜDİYE AVŞAR EMİNE YENİSAN.
ÇANAKKALE SAVAŞI.

OSMANLI İMPARATORLUĞU’NUN I. DÜNYA SAVAŞINA GİRİŞİ
I.DÜNYA SAVAŞI ( ). SAVAŞTA BLOKLAR: İtilaf Devletleri :(Savaş başlamadan önce) İngiltere, Fransa, Rusya, İttifak Devletleri :(Savaş başlamadan.
Çanakkale Savaşı.
ŞEHİT VE GAZİLERİMİZİN ANISINA..
Canakkale savaslari Yaprak yurdakul. Yirminci yüzyılın başlarında Avrupa sınırlarından taşıyordu. Ekonomik rekabet, sömürgecilik ve milliyetçilik akımları.
Hazırlayan:Baran Özpaksoy
DÜNYA SAVAŞI BAŞLIYOR 1.Dünya Savaşı
ÇANAKKALE MERVE UYSAL 9-B 668.
FATİH İLK/ORTAOKULU ÇANAKKALE ZAFERİ VE 18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ.
ÇANAKKALE SAVA Ş I Çanakkale Cephesi I. Dünya Sava ş ı’nda İ tilaf Devletleri’nin saldırısı sonucu açılmı ş bir cephedir. Dünya tarihinin en kanlı sava.
I.DÜNYA SAVAŞI
20. YÜZYIL BAŞLARI OSMANLI DEVLETİ
İÇİNDEKİLER 1.DÜNYA SAVAŞI ÇANAKKALE SAVAŞLARI CEPHELER Çanakkale SavaşI’nIn Nedenlerİ DENİZ SAVAŞLARI KARA SAVAŞLARI Çanakkale SavaşI’nIn Önemİ ve SonuçlarI.
SANAYİ DEVRİMİ VE EMPERYALİST YARIŞ
AMERİKA’NIN BAĞIMSIZLIĞI VE FRANSIZ DEVRİMİ
18 MART ZAFERİMİZ Şehri Sönmez Gülsüm AYHAN. ŞEHİTLER ÖLDÜ KALDI VATAN YAR ALAN BİLİNMEDİ ŞEHİTLER ĞÖĞE BAKTI İNLEDİ…
ÇANAKKALE SAVAŞI.
20 Maddede 1.Dünya Savaşı Berat Köse.
20 Maddede 1.Dünya Savaşı Berat Köse.
MİLLİ MÜCADELE.
10 Ağustos 1920  10 AĞUSTOS 1920  I. Dünya SavaşıI. Dünya Savaşı sonrasında İtilâf Devletleri ile Osmanlı İmparatorluğu hükümeti arasında 10 Ağustos.
20. YY. BAŞLARINDA DÜNYA   I.Dünya Savaşı ( )
KEMAL ATATÜRK ( ) Milli mücadelenin önderi. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, çağdaş Türkiye'nin yaratıcısı, askeri ve siyasi.
I.DÜNYA SAVAŞI ( 1914 – 1918 ).
1.DÜNYA SAVAŞI.
T.C. İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK KAZANIMLAR 1.DÜNYA SAVAŞ’INDA OSMANLI DEVLETİ’NİN DURUMUNU,TOPRAKLARININ PAYLAŞILMASI VE İŞGALİ AÇISINDAN DEĞERLENDİRİR.
ÇANAKKALE Çanakkale Savaşı, I. Dünya Savaşı sırasında yılları arasında Gelibolu Yarımadası'nda Osmanlı Devleti ile İtilaf Devletleri arasında.
FATİH İLK/ORTAOKULU ÇANAKKALE ZAFERİ VE 18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ.
1. DÜNYA SAVAŞI VE SONUÇLARI
1. DÜNYA SAVAŞI. 1.DÜNYA SAVAŞI’NIN TARİHLERİ I. Dünya Savaşı, 28 Temmuz 1914'te başlayan ve 11 Kasım 1918'de sona eren Avrupa merkezli küresel savaş.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
II. Dünya Savaşı büyük bir yıkıma sebep oldu. 80 milyondan fazla insanın hayatını kaybettiği bu savaş dünya genelinde ekonomik krizlere, ülke sınırlarının.
Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın Bu toprak, bir devrin battığı yerdir.
I.DÜNYA SAVAŞI Sebepleri: a-Almanya’nın siyasi birliğini tamamlayarak, sömürgecilikte İngiltere’ye rakip olması b -Fransa ve Almanya arasındaki Alsas-Loren.
1914 I. DÜNYA SAVAŞI 1918.
Sunum transkripti:

ÇANAKKALE ZAFER İ Sultan AKSOY 9/B #549

Sava ş Oncesi Yirminci yüzyılın başlarında Avrupa sınırlarından taşıyordu. Ekonomik rekabet, sömürgecilik ve milliyetçilik akımları Avrupa’yı ikiye bölüyordu. Almanya-Fransa ve Rusya- Avusturya arasındaki çekişmeler gerginliğe dönüşüyordu. 28 Haziran 1914’te Avusturya- Macaristan İmparatorluğu Veliahdı Arşidük Ferdinand’ın bir Sırp milliyetçisi tarafından öldürülmesi bu gerginliğe son noktayı koydu. Avusturya’nın 28 Temmuz 1914’te Sırbistan’a seferberlik ilanının ardından 1. Dünya Savaşı başlamış oluyordu. Bir yandan Almanya, Avusturya-Macaristan ve İtalya’dan oluşan üçlü İttifak Devletleri, bir yanda da İngiltere, Fransa ve Rusya’dan oluşan Üçlü İtilaf Devletleri sonunda Avrupa’yı ikiye bölmüşlerdi.Arşidük Ferdinand Savaş ilanlarının ardından İtalya tarafsızlığını ilan ettiyse de bir yıl sonra İtilaf Devletleri’ne katıldı.

ÇANAKKALE ZAFERİNİN ÖNEMİ VE SONUÇLARI Çanakkale Cephesi’nin deniz harekatı (Bo ğ az’ın zorlanması), ku ş kusuz sıradan bir askeri harekat, ya da muharebe olayı de ğ ildir. Bo ğ azlar, konumu ve tarihi önemi itibariyle, İ stanbul Karadeniz kapısı, Çanakkale de Ege Denizi kapısı olarak, geçmi ş te ta ş ıdıkları ve ça ğ ımızda ta ş ımakta oldukları stratejik önem ve de ğ er açısından daima birlikte mütalaa edilmi ş ve edilmektedir

Gazilerimiz Bu bölümde, hem Çanakkaleli olup, hem de Çanakkale Cephesi'nde savaşmış gazilerimizin anılarını bulacaksınız yılında yayınlanan ve "Yaşayan Çanakkaleli Muharipler" adını taşıyan bu kitapta yer alan, Cahit Önder tarafından mülakat yapılan ve fotoğrafları çekilen gazilerimizden hiçbiri bugün hayatta değillerdir

Türk sehitlikleri Yabancı mezarlıktan

. BİR YOLCUYA ( Bu şiir Gelibolu yamaçlarında yazıldı.). Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın, Bu toprak, bir devrin battığı yerdir. Eğil de kulak ver, bu sessiz yığın, Bir vatan kalbinin attığı yerdir. Bu ıssız, gölgesiz yolun sonunda, Gördüğüm bu tümsek, Anadolu’nda, İstiklal uğrunda, namus yolunda, Can veren Mehmed’in yattığı yerdir. Bu tümsek, koparken büyük zelzele, Son vatan parçası geçerken ele, Mehmed’in düşmanı boğuldu sele, Mübarek kanını kattığı yerdir. Düşün ki, hasrolan kan, kemik, etin Yaptığı bu tümsek, amansız, çetin, Bir harbin sonunda, bütün milletin, Hürriyet zevkini tattığı yerdir. NECMETTİN HALİL ONAN