MEB - Intel Öğretmen Programı

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Dr. Şeyda Serdar-Asan İTÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü
Advertisements

ISTE.
ISTE Standartları Uluslararası Eğitim Teknolojileri (Derneği) Birliği (The International Society for Technology in Education-ISTE) Teknolojinin eğitimde.
Eğitimde Hedefler ve Hedef Türleri
ISTE.
OKUL YÖNETİCİLERİNİN TEKNOLOJİK LİDERLİK ÖZ YETERLİLİKLERİ
ODTÜ KİŞİSEL GELİŞİM TOPLULUĞU TANIŞMA TOPLANTISI 7 Ekim 2009.
İZMİR LİDERLİK FORUMU EKİBİ İZMİR LİDERLİK FORUMU EKİBİ2 Başlarken Forumu Tanıma Temel Soru Eğitim liderleri, öğrencilerin başarılarını.
İlköğretim Fen Bilimleri Dersi Öğretim Programı
Okul Yöneticilerinin Teknoloji Liderliği Öz-Yeterlik Algilari ile Bilgi ve İletişim Teknolojilerine Yönelik Kabulleri ArasIndaki İlişkinin İncelenmesi.
Company name UZAKTAN E Ğİ T İ M. İ Ç İ NDEK İ LER Uzaktan Eğitimde Öğretmen Rolleri Uzaktan Eğitimin Kullanım Alanları? Uzaktan Eğitim Nasıl Yapılır?
Buluş Yoluyla Öğretim Stratejisi
İZLEMEİZLEME Defterdarlıklar İç Kontrol Eğitimi 10 Mart-27 Nisan 2013 Strateji Geliştirme Başkanlığı 1.
SAYGI DURUŞU ve İSTİKLAL MARŞI. SAYGI DURUŞU ve İSTİKLAL MARŞI.
1.
Özel Öğretim Yöntemleri
SOSYAL HİZMET ÇALIŞMALARI
Ünite Ürün Dosyası Sunumu
21. Yüzyıl becerileri.
1. 2 Başlarken Forumu Tanıma Temel Soru Eğitim liderleri, öğrencilerin başarılarını arttırmak amacıyla, öğretmenlerin daha etkili öğretim süreçleri yürütmelerine.
KURS SUNUSU. BÖLÜM 1 GENEL BAKIŞ FORUM? İNSAN VE BİLGİ? EĞİTİM? ÖĞRETİM?
İlköğretim Okul Müdürlerinin Teknoloji Liderliği Davranışları Bu çalışmanın amacı, ilköğretim okul müdürlerinin okullarında eğitim teknolojilerinin sağlanması.
Polonya(Kurucu)-Türkiye(Kurucu)-Makedonya(Üye)
Yetişkin Eğitimi. Yetişkin, kendi yaşamının sorumluluğunun kendisine ait olduğunu bilen kişidir.
OKUL TEMELLİ MESLEKİ GELİŞİM
MEB HİZMET İÇİ EĞİTİM SEMİNERİ
BURSA LİDERLİK FORUMU EKİBİ1. 2 Forum Gündemi  Başlarken | Forumun Tanıtımı  Modül 1 | İyi Uygulama ve Kaynakları İncelemek  Modül 2 | Web.
Telif Hakkı  2008 Intel Firması. Tüm hakları saklıdır. Intel, Intel logosu (the Intel Logo), Intel Eğitim Girişimi (Intel Education Initiative) ve Intel.
Programs of the Intel Education Initiative are funded by the Intel Foundation and Intel Corporation. Copyright © 2007 Intel Corporation. All rights reserved.
21. Yüz Yıl Eğitimi Eski Yaklaşım:  Öğretmen ve müfredat odaklılık  Pasif alıcı konunda öğrenme  Bireysel işler ve çalışmalar  Bilgi kazandırmak 
Sunum Planı İçerik Değişikliği Öngörülen Tedbirler
EĞİTİMDE TEKNOLOJİ KULLANIMI
MEHMET TUZA PAKPEN TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ
Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü
ÖĞRETMEN ÇALIŞMA(EĞİTİM) SAATLERİ DEVAM TAKİP DOSYASI
İLETİŞİM - DİL VE KÜLTÜR İLİŞKİSİ
SINIF YÖNETİMI Sınıf Yönetimi Yrd. Doç. Dr. Adnan BOYACI.
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARLARI
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ KAPASİTESİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ (MEBGEP) MEBGEP.
İNOVASYON.
Öğretmenlerin Mesleki ve Kişisel Gelişimlerine Yönelik Çalışmalar
Intel® Öğretmen Programı
VİZYONER LİDERLİK.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
PANEL.
EĞİTİMDE TEKNOLOJİ KULLANIMI. MEB Amaçları %40 %13 %6 %1 %23 TÜİK Haber Bülteni Sayı: 205, Aralık 2009 Eğitim Durumuna Göre Yoksulluk Oranları Açlık Cehalet.
Performans Değerlendirme
© 2006 Intel Corporation. All rights reserved. Intel and the Intel logo are trademarks or registered trademarks of Intel Corporation or its subsidiaries.
Harun ÇAKIR MEB - Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü EĞİTİMDE TEKNOLOJİ KULLANIMI.
Bölümün Amacı Bu bölüm, kurumsal kültür ve etik değerler ile bunların örgütlerden nasıl etkilendiğine dair görüşleri incelemektedir.
Ortaklık Kurma Kütüphan-e Türkiye Tanıtım Çalışma Grubu Ankara, Ağustos 2015.
Bölümün Amacı Bu bölüm, bilişim teknolojisinin evrimini incelemektedir. Bölüm, örgütsel işlemlere uygulanan bilişim teknolojisi sistemlerine göz atarak.
Eğitim Sisteminde Öğretmenin Rolü
Lİderlİk * Liderlik, belirli şartlar altında kişisel ve grup amaçlarını gerçekleştirmek üzere, bir kimsenin başkalarının faaliyetlerini etkilemesi ve yönlendirmesi.
TARTIŞMA *Tartışma Türleri.
2013 SBS SİSTEMİ VE SINAVLARDA NASIL BAŞARILI OLURUM SEMİNERİMİZE HOŞ GELDİNİZ Sevilay TAGTAŞ Rehber Öğretmen AKEV REHBERLİK SERVİSİ.
ETKİLİ SUNUM. SUNUM NEDİR Bir konunun, bir bildirinin, bir araştırma sonucunun dinleyicilere aktarılmasına sunum denir. Sunumda bir çalışma sonucunu açıklama,
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı
Emre Özgen Bilkent Üniversitesi Psikoloji Bölüm Başkanı
Kurumsal Kültür Yapılandırma Projesi
Öğretmenlerin Mesleki ve Kişisel Gelişimlerine Yönelik Çalışmalar
ÖZEL GEREKSİNİMLİ ÇOCUKLARIN AKADEMİK BAŞARISINDA AİLE VE PEKİŞTİREÇ
YAZ DÖNEMİ SEMİNER ÇALIŞMASI
3. ÜNİTE TÜRKİYE’DE ÖZEL GEREKSİNİMLİ ÇOCUKLARIN EĞİTİMİ İLE İLGİLİ ÖRGÜTLENME VE MEVZUAT.
ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ
TARTIŞMA Farklı görüşlerde kişilerin bir araya gelerek bir konuyu çözümlemek, kendi görüşlerini açıklamak ve kanıtlamak, karşı tarafın zayıf yanlarını.
EĞİTİMDE TEKNOLOJİ KULLANIMI
YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK MESLEĞİNİN VİZYONU
PROGRAMA SÜREKLİLİK KAZANDIRILMASI.
Sunum transkripti:

MEB - Intel Öğretmen Programı Liderlik Forumu Ömer BÜYÜKMANAV Selçuklu A.Hazım Uluşahin İlköğretim Okulu

Intel® Eğitim Programları: Küresel Bakış Status in Turkey and recognize support of Turkish MOE to the program: Intel Teach Program active since 2003. Already reached ~65,000 teachers since its launch in Turkey. Aim to reach a total of 500,000 teachers until end 2011. 2

“Intel Öğretmen Programının Liderlik Forumu, eğitimde anlamlı değişimi gerçekleştirmek için liderlere vizyon ve araçlar sağlamaktadır.“ Liderlik Forumu dünya çapında birçok ülkede başarıyla uygulanmaktadır: ABD Almanya Kore Çin Hindistan Pakistan Arjantin Mısır Türkiye

Yasal Zemin: 02 Aralık 2008 tarihinde imzalanan işbirliği protokolü

Forumun Hedefleri Teknolojinin etkili kullanımını teşvik etmek, modellemek ve desteklemek için liderlerin oynayabileceği rolün önemini incelemek; Mesleki gelişimi, eğitim uygulamalarını ve öğrencilerin daha kalıcı öğrenmesini desteklemek için gerekli kaynakları ve teknolojileri belirlemek, erişmek ve kullanmak; Teknolojinin öğrencilerin daha kalıcı öğrenmesini sağlayacak bir araç olarak kullanımını teşvik eden liderlik davranışlarının listesini hazırlamak; ISTE Temel Koşulları ve ISTE Liderler/Yöneticiler için Ulusal Eğitim Teknolojisi Standartlarını (NETS-A) incelemek, analiz etmek ve uygulamak; Okulda ya da ilde uygulanabilecek bir eylem planı geliştirmeye başlamak Katılımcılara, daha sonra forumda üzerinde çalışmaya başlayacakları aksiyon planında yer verecekleri spesifik, somut adımlar üzerinde odaklanmaları gerektiğini vurgulayın. Unutmayın, bu aksiyon planını geliştirmeye başlayacaklar, fakat tamamlamak için yeterli zamanları olmayabilir. Yerelleştirme önerisi: katılımcılara aksiyon planlarını geliştirmeleri için forumu uzatabilirsiniz. Ayrıca, aksiyon planları üzerinde çalışmak için takip eden toplantılar planlayabilirsiniz. Daha fazla yerelleştirme önerisi ve önerilen ajandalar için manual’e bakın. İl/ilçelerde uygulanan projelerede teknoloji liderliği Teknolojiye liderliği teknoloji kullanımı ile yapmak, Ürünlerin paylaşılması ve işbirliği 5

Forumun İçeriği Başlarken: Forumun Tanıtımı Modül 1: İyi Uygulama ve Kaynakları İncelemek Modül 2: Web 2.0 ve Yeni Teknolojilere Başlamak Modül 3: Liderlik Davranış ve Standartlarını İncelemek Modül 4 : Eylem Planı Geliştirmek Bugünkü ajandamız. 4 modül olduğuna dikkat edin. Yönlendirilmiş bazı grup incelemeleri, biraz araştırma ve kendi başınıza turlama yapacaksınız ve kendi aksiyon planınıza başlayacaksınız. Her modül Gözden Geçirme iv sayfasındaki içerikte sizin için detaylandırılmış aktiviteler ve adımlardan oluşuyor. Bir sonraki slayta gidin. 6

23-24 Aralık 2009 Eğitim Programı Birinci Gün: 08:30 – 10:00 Başlarken – Uyum Dönemi 10:30 – 12:00 Modül 1 13:30 – 15:00 Modül 2 İkinci Gün 08:30 – 10:00 Modül 3 10:30 – 12:00 Modül 4 13:30 – 15:00 Değerlendirme ve Kapanış

İNSAN - Bir kurumun en değerli kaynağının insan olduğunu söylemek, artık biraz klişeli olsa da doğrudur, - İnsanlarımızın, işlerinde tatmin olabilmeleri ve potansiyellerini kullanabilmeleri için (hem kendileri hem de kurumları için) yönetilmeleri gerekir, - Gelişmiş bir çok ülkede kurumun amacı insan gelişimidir, - Her kurum çalışanı yönetici gözüyle kurumun bir bireyi olduğu gözden kaçırılmaması gereken önemli bir husustur.

FORUM Bir başkanın yönetiminde, toplumu ilgilendiren bir konuda, farklı gruplardan oluşan dinleyicilerin söz sırası alarak konuşma kuralları içerisinde yaptıkları tartışmalara forum denir.

FORUMUN ÖZELLİKLERİ - Esasen forumda amaç belli kararlara varmak değil, konuyu değişik anlayışlarla, farklı boyutlarıyla ortaya koymaktır. - Forumda söz alan dinleyiciler, konuyla ilgisi olmayan özel sorunlarına değinmemelidir. - Sorular kısa, açık ve net olmalı, tartışma saygı kuralları içerisinde, kırıcılıktan uzak, samimi bir hava içerisinde yapılmalı, tartışmadan beklenen amaca yardımcı olunmalıdır.

PARADİGMA En basit tanımıyla; "BELLİ BİR ZAMAN DİLİMİ İÇİNDE BİR GRUBUN YA DA TOPLULUĞUN DÜŞÜNME BİÇİMİ VE DAVRANIŞLARINI BELİRLEYEN BİR DÜNYA GÖRÜŞÜ, BİR ALGI DAYANAĞI, BİR İZLENCELER BÜTÜNÜ, BİR PERSPEKTİF, BİR MODEL" olarak tanımlanabilir. Thomas Kuhn'a göre, bilimde değişim kesintili ve devrim şeklindedir. Belli bir dönem belli bir çalışma alanında egemen paradigma (dünya görüşü, model) zamanla gücünü yitirir ve düşme eğilimi göstermeye başlar. Daha sonra bu paradigma yenisiyle yer değiştirir. Her paradigma, bir alanda yığılmış belli sorunlar demetine yanıt olarak ortaya atılır.

PARADİGMA Bir değerin gidip yerine başka bir değerin gelmesidir. Yükselen değerdir. Mesela; Osmanlı’da ilk Türk matbaası 1727’de 28. Çelebi Mehmet’in oğlunun tavsiyeleriyle birlikte İbrahim Müteferrika tarafından getirilir. İstanbul’da 1728’de 90.000 hattat vardı. Şeyhülislam Abdullah Efendi din kitapları hariç diğer kitapların matbaada basılması fetvasını verir…

PARADİGMA Milli Eğitim Bakanlığında son yıllarda bir paradigma değişikliği vardır.

O dönem çocuklarımıza kazandırılması hedeflenen beceriler ile günümüzde kazandırılması hedeflenen beceriler arasındaki farklar nelerdir?

Materyal Kullanıcı Kullandırıcı Çocuklarımıza bir konuyu öğrenirken teknolojiden nasıl yararlanabileceklerini öğretmeliyiz.

İnternet Çağı Öğrencileri Televizyon Çağı Öğretmenleri Sanal Dünya Gerçek Dünya

Öğretmenlerin Teknolojiye Direnç Gösterme Nedenleri Nelerdir?

Öğretmenlerin Teknolojiye Direnç Gösterme Nedenleri: 1- Kendisini yeterli hissetmemesi, 2- Arızalardan çekinmesi, 3- Fazladan iş yükü olarak görmesi, 4- Teşvik ve destek görememesi.

Neler Yapabiliriz?

NELER YAPABİLİRİZ: 1- Öncelikle inandırmalıyız, 2- Desteklemeli ve yönlendirmeliyiz, 3- Teşvik etmeliyiz, 4- Dış etmenleri değerlendirmeliyiz.

Harun ÇAKIR Bey’e teşekkürlerimle Teşekkür Ederim… Harun ÇAKIR Bey’e teşekkürlerimle Ömer BÜYÜKMANAV obuyukmanav@meb.gov.tr iop.konya.ob@gmail.com