Icerik Biyografi Japonya hakkinda Calismalarimiz hakkinda

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
UZAKTAN EĞİTİM.
Advertisements

AKDENİZ AR-GE KASABASI MEDITERRANEAN R&D COUNTY İş+Ev+Sağlıklı Yaşam+Yaratıcılık=AKDENİZ Business+House+Wellness+Innovation=MEDITERRAIEN 1 Ekim 2007 Sadık.
1507 KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı.
İNŞAAT SEKTÖRÜ: MAKRO BAKIŞ
BİLGİSAYAR ve ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ ÖĞRETMENLİĞİ
CHICAGO POS for TURKISH HOME TEXTILE TÜRK EV TEKSTİLİ SEKTÖRÜ İÇİN ŞİKAGO SATIŞ NOKTASI 444 CENTER Inc.
Bilişim Sistemleri Mühendisliği Bölümü
ÜLKE SUNUMU TC BAŞBAKANLIK DTM ANKARA-TÜRKİYE 10 HAZİRAN 2008
Guzel yolculuk KANADA KÜLTÜR MERKEZİ
“ Dünyada herşey için, medeniyet için, hayat için, başarı için en gerçek yol gösterici ilimdir, fendir. İlim ve fennin dışında yol gösterici aramak gaflettir,
JAPONYA EKONOMİSİ SUNUMU
Ders: Uluslararası İktisat ve Dış Ticaret Politikası
Serdar GÜNİZİ TBD İstanbul Finansal Şirketlerde Teknoloji Nereye Gidiyor ?
Neler Var ? Şimdi Neredeyiz? 2020’ de Neler Olacak?
%50 Yurtdışı Google Adwords Reklamlarında %50 Tanıtım Desteği Yurtdışı Tanıtım Desteği.
Prof. Dr. Habip ASAN, TPE Başkanı 31 Ekim2013, İZMİR Türkiye’de Yenilikçi Üretim Yapısına Geçişte Sınai Mülkiyet Alanında Yaşanan Gelişmeler.
Modüler, Akıllı Elektrik Sayacı
Atatürk Üniversitesi KKEF BÖTE-2
TÜRKİYE’NİN İLK, EN BÜYÜK VE EN YENİLİKÇİ TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ;
EKONOMİK MÜCİZENİN ÜLKESİ JAPONYA
1 ÜNİVERSİTE – SANAYİ İŞBİRLİĞİNDE KOSGEB DESTEKLERİ (Serhan EKER – 2008 Aralık)
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Sanayi Araştırma ve Geliştirme
TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER FAKÜLTESİ
MEDİKAL SEKTÖRÜ ÜRETİM YAPMAK İÇİN NE BEKLİYOR?
T-TTO İstanbul ticaret üniversitesi ve TTO yapılanması
1 Arjantin Ülke Sohbet Toplantısı (M.Serhan Kara) Ankara, 28 Mayıs 2007 T.C. BAŞBAKANLIK DIŞ TİCARET MÜSTEŞARLIĞI T.C. BAŞBAKANLIK DIŞ TİCARET MÜSTEŞARLIĞI.
DÜŞLE,YAP,OLSUN…. KURUCUSU 17 Ocak 1925 tarihinde Rodos'ta doğan Selçuk Yaşar, orta ve lise tahsilini İstanbul'daki Fransız Saint Joseph Lisesi'nde yapmış,
Yeni Medya Turgut Gürsoy TÜBİSAD Bilişim Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı.
TÜRKİYE ORGANİZE PERAKENDE SEKTÖRÜ. TÜRKİYE’DE PERAKENDE  ENERJİ, EĞİTİM VE SAĞLIKTAN SONRA DÖRDÜNCÜ BÜYÜK SEKTÖR  2006 YILI TOPLAM CİROSU MİLYAR.
7. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri 21 – 24 Mart 2009 Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi Büyükçekmece, İstanbul.
Bilgi ve İletişim Teknolojileri
E-Ticaret (Rakamlarla Giriş) Sunu İçerik Kaynağı: İyiler, Z. (2009). Elektronik Ticaret ve Pazarlama, T.C. BAŞBAKANLIK Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı.
İHRACATA YÖNELİK DEVLET YARDIMLARI PAZAR ARAŞTIRMASI VE PAZARLAMA FAALİYETLERİ - İBGS 2009/5 YURTDIŞINDA DÜZENLENEN FUARLARA KATILIM - İBGS 97/5.
Bilişim Sistemleri Mühendisliği nedir? Neden ihtiyaç vardır?
BOSCH ‘’ Yaşam İçin Teknoloji ‘’. Dünyanın üçüncü büyük beyaz eşya üreticisi ve Avrupa’da beyaz eşya pazarı lideri olan BSH Grubu, 700 milyon Euro yatırımla.
LOGO TÜBİTAK Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Programı Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc. Gülşah.
Japon Üniversitelerinde İngilizce Eğitim İmkanı
Bilişim Teknolojileri Alanı
7. büyük tekstil ve hammaddeleri 6. büyük hazır giyim ve konfeksiyon
Dİjİtal oyun tabanlI öğrenme
JAPONYA 2008 ERKAN ÇAKIROĞLU DAİRE BAŞKANI T (ESKİ TOKYO TİCARET BAŞMÜŞAVİRİ)
TÜBİTAK ULAKBİM Cahit Arf Bilgi Merkezi Araştırma Faaliyetleri ve Bilimsel İçeriğe Erişimde Cahit Arf Bilgi Merkezi & Dünden Bugüne TÜBİTAK EKUAL.
HO Ş GELD İ N İ Z… 20 Mayıs 2004 ÜS İ SUNUMU HO Ş GELD İ N İ Z… 20 Mayıs 2004 ÜS İ SUNUMU Vestel Şirketler Grubu AR-GE Koordinatörü İHSANER ALKIM.
KOSGEB’TEN VERİLECEK OLAN YENİ DESTEKLER. GERİ ÖDEMESİZ VERİLİYOR Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGB) bugüne kadar.
ELDER AR-GE ÇALIŞTAYI Nisan-2015 Hasan ÇELİK
PATENT ARAŞTIRMASI VE ÖNEMİ A. Bülent DALOĞLU Patent Uzmanı İstanbul, 26 Ekim 2010.
Fatih Üniversitesi Burak Yener
SANAYİNİN 2023 STRATEJİSİ” ESO Yönetim Kurulu Başkanı
TELEKOMÜNİKASYON SEKTÖRÜ
Yükseköğretim Sisteminin Uluslararasılaşması Çerçevesinde Türk Üniversitelerinin Uluslararası Öğrenciler İçin Çekim Merkezi Haline Getirilmesi Araştırma.
Hacettepe Teknoloji Transfer Merkezi (HT-TTM) Girişimcilik Ofisi
KOSGEB ve KOBİ’ler. KOSGEB KOSGEB, 1990 yılında 3624 sayılı Kanun ile kuruldu. Amacı; ülkenin ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanmasında küçük.
Soru 7 Gümrük Birliğinin Türkiye’nin ekonomisi üzerinde etkilerini Türkiye’nin beklentileri ve gerçekleşenler üzerinden tartışınız?
KÜRESELLEŞMENİN BEYİN GÖÇÜNE ETKİSİ VE TÜRKİYE
Soru 8 AB ve ABD arasında imzalanması beklenen Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığının Türkiye üzerindeki muhtemel etkileri neler olabilir?
BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR PROJELER KOORDİNATÖRLÜĞÜ
PROJE KONULARI KOBİ’lerde Kurumsallaşmanın Geliştirilmesi KOBİ’lerde Markalaşmaya Geçiş.
Yazılım Sektöründe Kariyer Olanakları & Destek – Hibe – Teşvikler Yücel Doğan CENG ’03 IE ’13
2016 YILI TÜRK SAVUNMA SANAYİİ SEKTÖR ÖDÜLLERİ Sanayileşme Daire Başkanlığı Hüseyin KILIÇ Sektörel Strateji ve Yatırım Planlama Şube Müdürü.
Bölüm 8: KKP Proje Yönetimi Kurumsal Kaynak Planlaması Prof. Mary Sumner Çeviren Sinan Berkdemir Şubat
HONDA Ürün : Motorsiklet Model : CBR 600 RR Değişiklik : Frenleri Değiştirdik. Yenilik : ABS fren sistemi getirdik.
1501 TÜBİTAK Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı.
İÇ SINAVI.
Bilgi ve İletişim Teknolojileri
Ares Bilişim Sistemleri
Prof. Dr. Ahmet Çamsarı Mersin Üniversitesi
SAVUNMA SANAYİİNE YAPILAN TEŞVİKLER
KOCAELİ SANAYİ ODASI VE SANAYİ GELİŞİMİ
Medicaltourism.com.tr Nedir ?
Bilişim Teknolojileri Meslek Seçimi ve Ücretler (2019)
Sunum transkripti:

TURKIYE VE JAPONYA ARASINDA ORTAK ARGE Subat 27, 2010 Sadi Vural Ayonix Corp.

Icerik Biyografi Japonya hakkinda Calismalarimiz hakkinda Japonya ve ARGE ARGE de Universitelerin Rolu Basarili bir ARGE icin Japonya SWOT analizi Japonya ile isbirligi icin Japonya da Savunma sanayii Hangi firmalarla hangi ARGE konulari yapilabilir Bizim yapabileceklerimiz

Biyografi Adi Soyadi: SADI VURAL Dogum yeri: CORUM Konustugu diller: Turkce, Ingilizce, Japonca Egitim gecmisi Istanbul Universitesi, Elektronik Muhendisligi(Bs.C) Ritsumeikan Universitesi, Bilisim Muhendisligi(Master) Osaka Universitesi, Graduate School of Science(Doktora) Calisma hayati: Sony Corp.(Tokyo) LSI Dept. AIBO Robot gelistirme Rohm Corp.(Kyoto) LSI Dept. Otomatik Chip Gelistirme Toshiba Corp.(Kawasaki) LSI Dept. Cep telefon Ekran Gelistirme Fujitsu Corp.(Kobe) Driver.Dept. Cep Telefonu Ekran Gelistirme Ayonix Corp.(Osaka) Kurucu ve Genel Muduru(CEO) Diger statuler: 2006 : Japon Vatandasligina gecis

Japonya hakkinda Baskenti Tokyo, Nufusu 125milyon(Turkiyenin iki kati) Turkiyeden ucakla 12 saat uzaklikta, Turkiye ile 7 saat fark var Yuzolcumu 377000m2 (Turkiyenin yarisi) (Yillik 775Milyar Dolar Ihracatina sahip)

Ayonix firma profili Ana ofisi Osaka Calisma alanlari, Biyometrik Guvenlik, Goruntu analizi ve otomatik nesne tanima Bir turk tarafindan Japonyada kurulmus ilk IT firmasi Japonya da kendi Yuz tanima teknolojisini gelistiren tek firma. Yabanci kokenli olarak Japon hukumetinden En iyi teknoloji odulunu almis ilk firma

Ayonix Urunleri Yuz tanima Yazilimi Resim/Canli kamera goruntusunden gelen yuzleri veritabani ile eslestirir. Yuz bulma yazilimi Resimler icinde insan yuzunu bulur. Cinsiyet ve Yas Tespit Yazilimi Insanlarin cinsiyet ve yasini tespit eder. Kalabalik Mekan Yuz tanima . Havalimanlari . Yeralti, Metrolar . Kalabalik mekanlar . Alisveris merkezleri . Sinir Kapilari gibi yerlerde Yuz tanima Kisi/Arac sayimi Giren cikan kisileri sayar, analiz eder, raporlar. Supheli Paket Uyarisi Unutulmus paketleri tespit eder, alarm verir

Japonya ve ARGE Japonyada ARGE, cok gelismis ve gelismeyede devam eden bir ulke. Firmalar arasi Lisans kullandirma(Cross-licensing) ile birbirleri icin calisan ve ic piyasasi gitgide kuvvetlenen bir ulke. Yillik ARGE butcesi: 120milyar Dolar Yillik Patent basvurusu: 400bin(Amerikanin 2 kati)

ARGE de Universitelerin Rolu Yaklasik 790 Japon Universitesi, 1000 i askin Arastirma Gelistirme merkezi var. Universiteler, Firmalarin ARGE bolumleri olarak calisiyorlar. Avantajlari: 1. Universite-Sanayi isbirligi 2. Insan Gucunun dogru kullanimi 3. Amaca yonelik ARGE 4. Dusuk maliyet, Yuksek sonuc

Basarili bir ARGE icin Japonya ile yapilacak basarili bir ARGE icin: ARGE ile Urunun sinirlarini iyi ayir (ARGE: bilimsel teori, Urun: performansi garanti edilen mal) ARGE yi ufak bolumlere bol ve urunlestir ARGE merkezleri ve Ticari firmalarla surekli konus Her zaman 5 sene ilerisine calis Bol bol Patent basvurusu yap Medya, Fuar, Konferanslara katil Devlet Tesvikleri ve Ortak Projeleri kovala Alamazsan bile en azindan insan iliskin gelisir. Tum bunlari yaparken cok dikkat cekme! Unutmayin, Dikkat cekmek Japonyada hic iyi karsilanmaz!

JAPONYA SWOT Analizi Positif nokta Kuvvetli Zayif Tehditler Urunlestirme Hardware Maddi guc Urun Knowhow i Zayif Yaraticilik Dil problemi Yazilim Tehditler Insan gucu Uretim gider artis Positif nokta Market boyutu

Japonya ile isbirligi icin Japonlar dil problemi vardir. Dogrudan isbirligine girmezler. Ortak bir ARGE, bir Japon firmasi uzerinden yapilir. Sadece ARGE de limitli kalmayarak, urun hakkinda fikir uretebilen firmalarla isbirligine girerler. Japonya, urun anlayisi kendilerine uyan insanlarla calisir. Ozveri, Sabir ve sadakat isterler. Esinizle degil firma ile evlenirsiniz. Yurtdisi ARGE Firmasi ARACI FIRMA JAPON ARGE Firmasi

Japonya ve savunma sanayi Japon hukumeti Ikinci Dunya savasi sonrasi Amerika ile yaptigi anlasmaya gore askeri savunmasini Amerikaya birakmistir Ama Radar ile fuze imha ARGE sine 18milyon dolar, Teror onleme icin 1Milyar dolar, Felaket lere karsi 700Milyon dolar, Deniz koruma icin Yaklasik 2milyar dolar, Uydu yu kullanan savunma ARGE si icin 512Milyon dolar ayirmistir.

Hangi firma ile ne yapilir URUN BAZINDA Helikopter: NEC, Fuze: NEC, Mitsubishi, Toshiba Tank: Mitsubishi, Hitachi Savas Ucagi: Nakanoshima, Kawasaki Aircraft YAN TEKNOLOJILER Sharp, Sanyo, Panasonic, Sony, Hitachi, Fujitsu

Turk firmalara Teknolojik urunlerin onerilmesi Biz ne yapabiliriz? Japonyadan Turkiyeye Projelerin Turkiyede yaptirilmasi ve bunun koordinasyonu Yuz tanima, Video analiz gibi yazilimlarla Turk firmalarini desteklemek Turk firmalara Teknolojik urunlerin onerilmesi Turk firmalarina Japon dusunce sistemini vermek Turkiyeden Japonyaya Var olan teknolojiyi Japon firmalarina tanitmak Ortak ARGE icin devlet tesvikine basvurmak

Son olarak kisa birkac nokta… Temel sekilde Japonya ile her alanda isbirligi mumkun Sadece dogru firmayi bulmak onemli. Verdiginiz calismanin arkasinda durun, teslim tarihlerine ve istenilenlere uyun. Japon hukumeti savunma konusunda onemli yatirimlar yapiyor. Bu pastadan pay alma zamani biz turkleri bekliyor! Japon is yapma mentalitesi cok basit: Sadece isinizi yapin.

ARIGATOU GOZAIMASU TEMASLARINIZ ICIN: SADI VURAL (Tel) +81-6-6809-1520, (Mob) +81-90-1958-8949 Turkiye Iletisim: 0530-505-0080 Email: sadi@ayonix.com