Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SAVUNMA SANAYİİNE YAPILAN TEŞVİKLER

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SAVUNMA SANAYİİNE YAPILAN TEŞVİKLER"— Sunum transkripti:

1 SAVUNMA SANAYİİNE YAPILAN TEŞVİKLER

2 SAVUNMA SANAYİİ NEDİR ?  Savunma sanayisi hem karadan, hem denizden hem de havadan araç ve mühimmat anlamında, silah anlamında ve askeri birliklerin eğitilmesinde kullanılan ekipmanlar anlamında gelişme gösteren mühim bir hadisedir

3 Savunma Sanayiine Yönelik Diğer AR- GE Destekleri ve Teşvikler
1.Türkiye Bilimsel Ve Teknolojik Araştırma kurumu 2.Bilim, Sanayi Ve Teknoloji Bakanlığı 3.Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanlığı 4.Kalkınma Bakanlığı 5.Küçük Ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme Ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) 6.Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı

4 HORİZON 2020: Avrupa’nın bilim, teknoloji politika ve uygulamalarının uyumlaştırılması amacıyla oluşturulan Topluluk Programı’dır.

5 Horizon 2020 Programı kapsamındaki proje türleri ve destek oranları aşağıda yer almaktadır
Ar-Ge Hibeleri projeleri : %100 Yenilik Hibeleri projeleri : %70 (Kar amacı gütmeyen kuruluşlar için : %100) Destek ve Koordinasyon Eylemleri projeleri : %100 Ortak Fonlama Eylemleri projeleri ise %70 KOBİ Fonlama Aracı 3 Faz’dan oluşmaktadır. Faz 1: Sabit Destek : Avro Faz 2: %70 Faz 3: Doğrudan destek yok

6 SAVUNMA SANAYİİNİN DURUMU
TÜRK SAVUNMA SANAYİİNİN 2013 YILI PERFORMANSI 2013 yılı sonu itibariyle, savunma firmalarımızın tüm savunma ve havacılık satışlarını içeren ve sektörün büyüklüğünü gösteren Toplam Savunma ve Havacılık Sektör Cirosu 5,076 milyar $’a ulaşmıştır.

7 Sektörün sürdürülebilirliği açısından kritik önem taşıyan savunma ürünleri ihracatı 1,391 milyar $ olarak gerçekleşmiştir.

8 Ülkemizin savunma ihracat ve ithalatına ilişkin dünya sıralaması ve aradaki makası tarafsız bir gözle takip etmek mümkündür.

9 Son olarak savunma sanayiinin ulaştığı tasarım yetkinliği seviyesinin itici gücü olan Ar-Ge harcamalarının verileri grafikte görülmektedir.

10 KAYNAKÇA: http://www.ekonomi.gov.tr/ http://www.h2020.org.tr/

11 Bizi dinlediğiniz için teşekkür ederiz..
Dursun ÖCAL Ceyhun ARDIÇ Gülizar AKDAĞ Bizi dinlediğiniz için teşekkür ederiz..


"SAVUNMA SANAYİİNE YAPILAN TEŞVİKLER" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları