Sivil toplum kuruluşları

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Antalya Çağdaş Eğitim ve Kültür Vakfı 1995 yılında 228 gönüllü üye ile kurulmuş bir sivil toplum örgütüdür.
Advertisements

4. Sınıf Sosyal Bilgiler Hep Birlikte İdris BASMAZ
E Y L E M 1. 2 G e n ç l i k G i r i ş i m l e r i PROGRAMI.
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI
BASIN VE TANITIM TOPLANTISI
“Tüketim Alışkanlıklarımız”
MUĞLA ÜNİVERSİTESİ VE BOSAV İŞBİRLİĞİ OLANAKLARI.
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDA ETKİLİ YÖNETİM
TÜRK MİLLİ EĞİTİMİNİN İLKELERİ
TOPLUM İÇİN ÇALIŞANLAR
OKUL AİLE İŞBİRLİĞİNİN ÖNEMİ & OKUL-AİLE BİRLİĞİ.
Erasmus+’ta Gençlik Destekleri Erasmus+ Gençlik Programı: Hedef Kitlesi:  Gençler  Kamu, sivil toplum ve özel sektör kuruluşları  En az dört.
TÜRKİYE-AB KATILIM SÜRECİ VE KADIN İSTİHDAMI I
BİR AİLE BİN UMUT VAKF HER ZAMAN YANINIZDAYIZ ( )
E.Ü. PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI
Kurum, Bir toplumda sosyal yaşamımızı birbirimize benzer şekilde gerçekleştirdiğimizi ifade eden ve sağlayan kültürel süreçlerdir.
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI
Eczacıbaşı Holding Kurumsal İletişim Direktörü
HAVZA ÖLÇEĞİNDE STRATEJİK PLANLAMA VE KALKINMA ‘Kelkit Havzası Örneği’
DERS-2: Milli Güvenlik Stratejimiz
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI
Çocuklarımız için çocukça bir okul…
Hayatımızı kolaylaştıranlar
6.Sınıf Sosyal Bilgiler Ülkemiz ve Dünya
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI
Türkiye Tabiatını Koruma Derneği
İnsan Sosyal bir varlıktır.Bu nedenle birlikte yaşama birlikte hareket etme ihtiyacı duyarlar. Sizler okulunuzda birlikte hareket ederek yaptığınız.
SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ
SOSYAL PERFORMANS ÖDEVİ
YARDIMLAŞMA KURUMLARIMIZ
SOSYAL BİLGİLER 2.DÖNEM 3. YAZILI SORULARI
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI
Doğal Mirası Koruma Mekansal Gelişme Kültürel Mirası Koruma KIRSAL KALKINMA DÜŞÜN GERÇEKLEŞME SÜRECİ VE KELKİT A.Faruk GÖKSU Çekül Vakfı Kelkit 2005.
SİVİL TOPLUM KuruluSLARIYLA İs BİRLİGİNİN ÖNEMİ
Toplumsal Sorumluluk Tüm bireylerin, içinde yaşadıkları toplumun yaşam kalitesini iyileştirmek için bütün toplumla birlikte ekonomik, çevresel, kültürel.
TEMA HAZIRLAYAN :OZAN DORUK YAVUZ. Varoluş Nedeni Toprak...Toprak...Toprak... Ülkemiz yılda 743 milyon ton toprağını erozyonla kaybediyor. Oysa yaşam.
ALTIEYLÜL İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Toplum İçin Çalışanlar
Öğrenen Bölgelerin Gelişiminde Teknoparkların Rolü A. Mete ÇAKMAKCI Altan KÜÇÜKÇINAR A. Fırat ÖZPINAR Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı Gazi Mağusa TGB.
TOPLUM VE KURUMLAR KAZANIMLAR: 1-TOPLUMUN TEMEL İHTİYAÇLARIYLA BU İ
İlköğretimde Mesleki Yönlendirme Toplantısı 25 Mart 2005, İstanbul Lisesi Yüksek Öğrenimde Rehberliği Tanıtma ve Rehber Yetiştirme Vakfı.
Ege Üniversitesi Rektörlüğü – Topluma Hızmet Projesi Koordinatörlüğü
SağlIk alAnInda çalIşan sİvİl toplum örgütlerİ
Hep Birlikte Ünitesi.
SOSYAL ÖRGÜTLER.
İlk çağlarda vahşi hayatın,günümüzde ise
YARDIMLAŞMA KURUMLARIMIZ
TOPLUM İÇİN ÇALIŞANLAR
BATUHAN YILDIRIM HAYDAR KARA. TEMA NEDİR ? TÜRKİYE EREZYONLA MÜCADELE VE AĞAÇLANDIRMA VAKFI…
Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA). AB ve Türkiye Sivil Toplum Diyaloğu IV.
SİVİL SAVUNMA NEDİR? SSSSavaşta ve afetlerde halkın can ve mal kaybını en aza indirme amacını taşıyan ve savunmanın en önemli unsurlarından biri olan.
İŞLETMENİN EKONOMİK YAPI İÇİNDEKİ YERİ VE İŞLETMENİN ÇEVRESİ
Logo nedir? ARDA KIRTASİYE. Logo ticaretin başladığı yıllardan beri ürünleri, kuruluşları ya da hizmetleri birbirinden ayırt etmeyi sağlayan bir ya da.
TOPLUM VE KURUMLAR KAZANIMLAR: 1-TOPLUMUN TEMEL İHTİYAÇLARIYLA BU İ HTİYAÇLARA HİZMET EDEN KURUMLARI İLİŞKİLENDİRİR. 2-KURUMLARIN.
SOSYAL SORUMLULUK VE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI YAPAN=TUĞÇE TÜREDİ
Yrd Doç Dr Turhan ŞALVA İş Sağlığı ve Güvenliği
T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAİRESİ BAŞKANLIĞI
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü
İŞLETMELERİN KURULUŞU
OKUL ADI ADI: SOYADI: SINIFI: NO: DERS: Ö Ğ RETMEN: KONU.
Deneyim Paylaşımı: Temiz Hava Hakkı Platformu
Karşılaştırmalı Eğitim
Resmi Kurumlar Valilik Emniyet Müdürlüğü Sosyal Kurumlar ÇEKÜL TEMA.
5.Sınıf sosyal bilgiler 6. ünite=TOPLUM İÇİN ÇALIŞANLAR.
«BİRLİKTEN PROJE DOĞAR PROJESİ» Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi 1.
Eczacıbaşı Holding Kurumsal İletişim Direktörü
SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ
KONU:SOSYAL ÖRGÜT, RESMİ KURUM ÖZEL ANTAKYA ATA KOLEJİ
Ahmetcan Beyin Tümörü İle Mücadele Derneği
Sunum transkripti:

Sivil toplum kuruluşları

Anlatım Sivil toplum kuruluşları, resmi kurumlar dışında ve bunlardan bağımsız olarak çalışan, politik, sosyal, kültürel, hukuki ve çevresel amaçları doğrultusunda lobi çalışmaları, ikna ve eylemlerle çalışan, üyelerini ve çalışanlarını gönüllülük usulüyle alan, kâr amacı gütmeyen ve gelirlerini bağışlar ve/veya üyelik ödemeleri ile sağlayan kuruluşlardır.

Sivil toplum kuruluşları oda, sendika, vakıf ve dernek adı altında faaliyet gösterir. Vakıf dernekler topluma yararlı bir hizmet geliştirmek için kurulmuş yasal topluluklardır. Sivil Toplum Kuruluşları, herhangi bir devlet organından bağımsız bir şekilde özel kişilerin girişimiyle kanuni olarak kurulmuş her türlü organizasyon için kullanılan genel bir terimdir. STK’lerın tamamen veya kısmen devlet organları tarafından desteklendiği durumlarda bile STK bünyesinde herhangi bir devlet yetkilisi bulunmadıkça kurumun STK olma özelliğinin devam ettiği kabul edilir.

Vakıf statüsünde kurulmuş sivil toplum kuruluşları Ankara Losemili Cocuklar Vakfı (LÖSEV) Beyaz Nokta Gelişim Vakfı Bilim ve Sanat Vakfı (BİSAV) Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) Çocuk Vakfı Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı (GYV) Geleceğimizin Çocukları Vakfı (GCV) ICEP Uluslararası Kültürel Değişim Programları Burs Vakfı İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) İlköğretim Okullarına Yardım Vakfı (İLKYAR) İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV) Kafkas Vakfı Nesin Vakfı

Nezih Danyal Karikatür Vakfı Osmanlı Araştırmaları Vakfı Reklamcılık Vakfı Sağlık Vakfı Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı (SSYV) Sigarayla Savaşanlar Vakfı Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEV) Su Vakfı Tarih Vakfı TEMA Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı Temiz Enerji Vakfı (TEMEV) Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG)

TSK Mehmetçik Vakfı Turkiye İnsan Hakları Vakfı Türk Demokrasi Vakfı Türk Dış Ticaret Vakfı (TDV) Türk Eğitim Vakfı (TEV) Türk Kalp Vakfı Türk Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Vakfı (TKBBV) Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı Türk Tanıtma Vakfı (TÜTAV) Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı (TAPV) Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) Türkiye Can Çocuklar Eğitim Koruma ve Yaşam Vakfı (CANEV) Türkiye Diyanet Vakfı Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV)

Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı (TESEV) Türkiye Gaziler Kültür ve Dayanışma Vakfı Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV) Türkiye Infertilite Vakfı (TİVAK) Türkiye Milli Kültür Vakfı (TMKV) Türkiye Teknik Elemanlar Vakfı (TUTEV) Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) Türkiye Zeka Vakfı (TZV) Ulusal Politika Araştırmaları Vakfı (UPAV) UM:AG Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı Umut Vakfı

Vakıflar Genel Müdürlüğü Vehbi Koç Vakfı WWF-Türkiye Doğal Hayatı Koruma Vakfı Yüksek Öğrenimde Rehberliği Tanıtma ve Rehber Yetiştirme Vakfı

Teşekkür ederim

HAZIRLAYAN ADI: SILA BAŞAK SOYADI: AKÇAL SINIF: 4/B NO: 241 OKUL: CUMHURİYET İ.Ö.O. ÖĞRETMEN: HAKKI TUFANER İL/İLÇE: YOZGAT/MERKEZ