HAYAT ve ŞİİR. HAYAT ve ŞİİR Yaşamın şekillenmemiş adıdır. ŞİİR Yaşamın şekillenmemiş adıdır.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
‘Bana hayranlıkla baktığının farkındayım…Ama bilmelisin ki,ben hep böyle değildim..Beni çektiğim sıkıntılar bu hale getirdi. Kadın şimdi hayret içindeydi.
Advertisements

ARALIK 2007 SEVDİĞİN KADARDIR ÖMRÜN.
YÜZÜNDE BİR TEBESSÜMLE GÜNAYDIN DE TÜM DÜNYAYA
Her şey sende gizli: Yerin seni çektiği kadar ağırsın
HAYAT Nedret Türer Müzik Brave Heard Film Müziği.
Hayat ertelenemez… Ümit Aydemir.
AŞK YARASI SESLİDİR.
Boş ver be yaşı başı. gönlün ne kadar şık sen ondan haber ver
SON NEFESİME KADAR SEN…
20 Kasım 2011 Pazar Pınarbaşı-Aytepe/AYDIN
C A N A N Halit Ertuğrul.
ŞİMDİ SEN YOKSUN YA…?! Sesli İzleyin..
1- İki kanadı , birde küçük gagası var . Cik cik deyip durmadan uçar..
P a z a r S a b a h l a r ı.
Mesaj Veren Kuşlar Güzel sözler konuşmayı kısaltır ve kolaylaştırır. Zira asla unutulmazlar !
Biraz moral bulalım.
Daha az seviyorum seni Giderek daha az Unutur gibi seviyorum Aramızdaki uzaklığın karanlığında Geceler kısalıp,gündüzler uzuyor böyle olunca Daha az seviyorum.
Bu PPS, ‘’bahaŞAH’’ tasarımıdır
YÜZÜNDE BİR TEBESSÜMLE GÜNAYDIN DE TÜM DÜNYAYA
Daha az seviyorum seni.. Giderek daha az.. Unutur gibi seviyorum..
KaDıN.
Seni anarım sevdayla Seni düşünürüm ürpermeyle Çok mısra dökülür dudaklarımdan Çok şiir geçer yüreğimden.
Dostlar, çeşitli renklerde olur
Dostlar, çeşitli renklerde olur
ş i i r : T ü l i n H a t i p o ğ l u Aşk'a Sitem (I)
MASAL KAHRAMANLARI Oyhan Hasan BILDIRKİ SEVGİYE SUSAMAK.
dünyanın “NEHİR”lerindeki her damla su...
♫ Sesi açıp tıklayınız! ♫ Sesi açıp tıklayınız! diye sordum Yunan Kültür ve Tarih profesörü olan yaşlı hocama. Her zamanki gibi salonda kahkahalar yükseldi.
Tlg
TEST – 1.
Zıt Anlamlı Kelimeler Kelime(Sözcük)
AĞıTLaR YaKMaLıYıM Ağıtlar yakmalıyım,acılarımın üstüne Kokun gelmeli,puslu havalardan Bir nefes olmalı,şiirlerime Keder dolu bakışlarıma,yüzüme Siyahın.
SENI SEVIYORUM HATICEM
Cemal Şimşek HÜZÜN YAĞMURLARI Venüs'ten GELİYORDU.
Aşk: Ölüm kadar masum değil !!!
ŞİMDİ SEN YOKSUN YA…?! Şiir..; Alişan Yılmaz
DEMLİDİR SEVDAM MARVAN OĞUZ
Sonbaharımsın Artık
Seni seviyorum, Çünkü, Her sabah kalktigimda
Yalnızlık Çemberi Ruhumu Sardı
ERİŞEMİYORUM NE KADAR İSTESEM, UZANDIKÇA KAÇIYORSUN. GELMEK BİLMİYOR,
Yaşa aşkını Yaşa aşkını ondan Ne kadar kaçarsan kaç Nafile Aşk gelip Aşk gelip Yerleşir yüreğine Yerleşir yüreğine.
Sevgiye hasret kalmış,zavallı sürgün yüreğim o gecelerin karanlığında kavrulur da kimseler bilmez. Sevdayı alıp ta mahvedenlere.
HASRETİM SANA ....
Zamansızdır hep ayrılık.... Yalnız hayat bin işkence, Kim demiş ki bahtiyarlık? Can bedenden gitmeyince, Zamansızdır hep ayrılık.
CÜMLEDE ANLAM 1.SORU: Aşağıdaki cümlelerin hangisinde küçümseme anlamı vardır? A.Bütün gün uğraştım ,ödevlerimi hala bitiremedim B.İnsanlara zor zamanlarında.
MATEMATİK BU SLAYT GÖSTERİSİNDE YUVARLA İLE İLGİLİ SORULAR ÇÖZECEĞİZ.
Ve avuçlarımdan dökülüyordu şehir ve avuçlarımdan dökülüyordu şehir ve ben gidiyordum. ve ben gidiyordum. Bir Pollyanna isyanı kadar küçük yüreklere Bir.
Psikolog Şenel KARAMAN Bedeninizin yaşam tarzına cevap veriş şeklidir. Büyük ölçüde fiziksel kaynaklıdır. Hepimiz stresle birlikte.

ALLAH’IN SORMAYACAKLARI
DOST DOSTUN   Dost, dostun sözlerinden değil, gözlerinden anlamalı susuzluğunu, açlığını-tokluğunu, varlığını-yokluğunu, derdini-sevincini…. Dost, dostun.
SEN İSTANBUL GİBİSİN Şiir: Müslüm KIZIL GÜFTE: Necdet Rüştü Efe TARA
Hazırlayan:Görkem TOPAL Hazırlık-B
KAVGAYI ağacın yaprağına yaz; Sonbahar gelsin yaprak KURUSUN diye.
Seni Sevdiğimi Söyleyeceğim Sen bilmiyorsun Bugün ben, Bende olan seni anlatacağım sana! Bazen sevgiyle Bazen acıyla harmanlayacağım sözcüklerimi Ama.
Annelerin en güzeli, Sensin, benim güzel annem Annelerin en güzeli, Sensin, benim güzel annem. Ilık esen bahar yeli, Sensin, benim güzel annem.
Zıt Anlamlı Kelimeleri Tahmin Edelim
Bekle beni… hazırlayan : levent karakaş yazı:alıntı
EŞ ANLAMLI KELİMELER.
Şiir: Duygu, hayal ve düşüncelerin bir düzene bağlı olarak, çekici/etkileyici bir dil ve ahenkli mısralar içinde aktarılmasıdır. EdebiyatEdebiyat türlerinin.
Müzik Ağrı Dağı Efsanesi Dost, dostun sözlerinden değil, gözlerinden anlamalı susuzluğunu, açlığını-tokluğunu, varlığını-yokluğunu, derdini-sevincini….
Dostlarıma sunu: gülay.
görme duyumuzda bıraktığı etkiye renk denir.
HTML HTML Stilleri.
BiR ŞiiRSiN DuDaKLaRıMDa
ŞİMDİ SEN YOKSUN YA…?! Şiir..; Alişan Yılmaz
GÖRSEL SANATLAR DERSİ.
HAYAT Nedret Türer Müzik Brave Heard Film Müziği.
Sunum transkripti:

HAYAT ve ŞİİR

Yaşamın şekillenmemiş adıdır. ŞİİR Yaşamın şekillenmemiş adıdır.

Bir kuşun kanadına konup ta ona bile hissettirmeden Hayat; Gerçekleri sırtlayıp taşıyamayacak kadar ağır. Bir kuşun kanadına konup ta ona bile hissettirmeden uçabilecek kadar hafif!

çalışmak için nefes nefese koşturmayı göze alacak kadar dolu, ŞİİR; Her mısrasını yaşamaya çalışmak için nefes nefese koşturmayı göze alacak kadar dolu, Bütün yaşayışların sadece bir hayal olduğunu hissettirecek kadar boştur.!

şu saatler nasıl bitecek“ diye şikayet edebilecek kadar muamma! Hayat; Koskoca ömürde "bir yalnız gün daha nasıl geçecek, şu saatler nasıl bitecek“ diye şikayet edebilecek kadar muamma! Göz açıp kapayıncaya kadar geçen sürede nihayete erebilecek kadar da basit!

ŞİİR; Kendini oluşturan her büyüyü, her cazibeyi, her rengi, yürekleri hoplatacak, kanlarımızı kaynatacak kadar parlak ve güzel! HAYAT Gözlerimizi acılarla, hüzünlerle, ayrılıklarla, ölümlerle buluşturduğumuzda, sadece iki renk! Gri ve siyah!

Hayat; Her anını tuvallere, yazılara, şiirlere, gösterilere döküp sergileyebileceğin kadar sanat! Tek bir uyanışta, görevinin tek bir oyundan ibaret tek bir rol olduğunu fark edebileceğin kadar da kısır ve monoton!

hayret verici ve cömert! Hayat; Senin tek bir "evet" inle başkalarına bölüştürüp sunabileceğin, nefes alıp verişlerinle "paylaştırabileceğin" kadar hayret verici ve cömert! Tek bir "hayır" ınla     herşeyi mahvedebileceğin,     yok edebileceğin kadar da cimri ve densiz!

Gerçek yaşam öykülerine katlanabilecek gücü bulup, daha da ŞİİR; Gerçek yaşam öykülerine katlanabilecek gücü bulup, daha da GÜZELE koşmanın adıdır.

çoğaltabilecek kadar anlam'lı... Hayat; Sevmeyi bilecek, bilmiyorsa öğrenecek tadacak, sunacak, paylaşacak ..ve böyle sevgilerle, bütün sevgileri çoğaltabilecek kadar anlam'lı...

Gerçek yaşam öykülerine katlanmaya değecek kadar "Yaşanmaya değer" Hayat; Gerçek yaşam öykülerine katlanmaya değecek kadar "Yaşanmaya değer" onu kısaltmanın haksızlık olduğunu anlatacak kadar öğretici, Bir daha bulunmayacak, yaşanmayacak kadar "tek"...

Sadece senin dilediğin kadar uzun! Sadece Senin dilediğin kadar kısa! Hayat     Sadece senin dilediğin kadar uzun! Sadece Senin dilediğin kadar kısa! şiirse ”HAYATIN" öteki adıdır. Emre Tırtır seyyah5@hotmail.com