Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Cemal Şimşek HÜZÜN YAĞMURLARI Venüs'ten GELİYORDU.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Cemal Şimşek HÜZÜN YAĞMURLARI Venüs'ten GELİYORDU."— Sunum transkripti:

1 Cemal Şimşek HÜZÜN YAĞMURLARI Venüs'ten GELİYORDU

2 Ağır bir hüzün var havada, Yıldızlar birer birer kayboluyor Simsiyah bulutlarla kaplı,gökyüzü Ay artık yok ortalıkta. Uzaklarda şimşekler çakıyor Gök gürültüsü geliyor,ardından Hüzün dolu gökyüzü Göz gözü görmüyor. Biliyorum, hissediyorum Bu gece uzun olacak Yine hicran Yine hüsran Yine acı dolacak. Kötümser olmak istemiyorum,bu gecede Bir umut ışığı yakıyorum gönlümde Bir mum ışığı titrekliğinde....

3 Uzanıyorum yatağıma Her gece gibi Umutlarım mum ışığı alevinde Beklemek,ölümü bekler gibi Yari beklemek Gelmeyeceğini bile bile. Şimşekler daha parlak,yanıp sönüyor Gök gürlemesi daha da yakınlarda İçime boşalacak hüzün yağmurları Yüreğim bana dar geliyor.. Sağanak yağmur bu başlayan Şakır, şakır sesler geliyor Çatılardan, damlardan İçim eziliyor, korkuyorum Duygularım mı bu, sırıl sıklam Çırıl çıplak yağmur altında kalan.

4 Geceler uzun, Geceler acımasız Geceler hüzün dolu Geceler karanlık Geceler bitmek bilmiyor. Umutlarım aydınlatamıyor yüreğimi Dışardan yağmur sesleri geliyor

5 Başımı dayayıp pencerenin camına Saatlerdir bakıyorum,yağan yağmura Işıklar yanıp sönüyor Beyaz perdelerin ardında. Bazen gölgeler Geliyor,gidiyor, Eğiliyor kalkıyor, Bir çift sarılmış birbirine, belli ki sevişiyor. Çeviriyorum başımı, utanıyorum kendimden Ne hakkım var diyorum Mahremiyetlerine girmeme Bir sigara yakıyorum Çekerken dumanını içime Göz bu durmuyor ki, gidiyor pencereye Gölgeler yer değiştiriyor,alt alta, üst üste. Çekiyorum perdeleri iyice.. Dalıp gidiyorum geçmişe İlk öpüştüğüm gün geliyor, gözlerimin önüne Yine bir eylül akşamında Bir yanda yar, bir yanda ben, Aramızda açık bir pencere Elleri ellerimde, yüreği yüreğimde Avuçlarından başlamıştım öpmeye Yaşanmışlığın en güzel günlerinde..

6 Dışarı da şimşekler çakıyor, gök gürlüyor Hüzün yağmurları yüreğimde Şimdi yatağımda yalnızlığımla baş başa Hala umut'larım var, mum ışığı parlaklığında

7 Kim bilir..belki de kapı açılacak İçime sevgi yağmurları dolacak Yar gelecek yar, uzanacak yanıma Saracağım bir ahtapot gibi kollarımla... Bitecek hasretim, bitecek acılar Yeniden başlayacağız, ölümsüz aşkımıza Ne isterim ki dünyadan, yar'dan başka... Dışarı da karışıyor yağmur sesleri rüzgara İçimde umut'larım, mum ışığı parlaklığında Dünya yıkılmış, yıkılmamış, umurum da değil Yeter ki bitsin, şu hüzün yağmurları Yüreğime yağmaktan.

8 Bastırdı bütün sesleri, bir bülbül sesi Bu ses, Bastırdı bütün sesleri bir bülbül sesi Bu ses bizim kapının zili Gecenin bu saatinde, kim,neyin nesi Fırladım yerimden, koştum kapıya Bir Venüs heykeli gibi, yar Duruyor tam karşımda.

9 Sırıl sıklam ıslanmış yağmur altında Saçlarından yağmur damlaları Süzülerek akarken omuzlarına Yapışmış elbiseler,çıkmış tüm güzelliği ortaya Uzandı dudağıma, titreyen dudaklarıyla.

10 Kapattım tüm lambaları, uzanırken yatağıma Sevgi ışığı doldu bir anda odaya Kurularken tek, tek saçlarını, parmaklarımla Yar uyuyup kalmış, dayanmış' da omuz'uma. 


"Cemal Şimşek HÜZÜN YAĞMURLARI Venüs'ten GELİYORDU." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları