Hasta Bakıcı Görev Yetki Ve Sorumlulukları

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
EVDE BAKIM HİZMETLERİ SUNUMU HAKKINDA TEBLİĞ
Advertisements

HASTANE BİLGİ İŞLEM SİSTEMLERİ
HASTA TRANSFERİ: AMERİKAN HASTANESİ ÖRNEĞİ
HASTA KABUL VE TABURCULUK SÜRECİ
BÖLÜM YÖNETİCİ VE ÇALIŞANLARI
SAĞLIK Sağlık Okuryazarlığı - Sağlık Çalışanları -
Yataklı Tedavi Kurumları Enfeksiyon Kontrol Yönetmeliği
EVDE SAĞLIK HİZMETİNDEN FAYDALANMAK İÇİN KİM NEREYE BAŞVURUR?
Temizlik Personeli Görev Yetki ve Sorumlulukları
HASTANE ENFEKSİYONLARI VE DEZENFEKSİYON
Hasta Taşıma ve Transferi
KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANELERİ
20. Sağlık insangücü planlaması
BAŞHEKİMLİK TIBBİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ.  Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yayımlanan ve belli aralıklarda güncellenen Sağlık Uygulama Tebliğindeki değişiklikleri.
HASTANIN TRANSFERİ Giriş : Acil Serviste ilk müdahalesi yapılan ve acil servisten, hastane içindeki bir başka birime veya hastane dışında bir sağlık kurumuna.
HAZIRLAYAN BEYZA NUR GÖGEN
Ankara İl Sağlık Müdürlüğü
KÜTAHYA HALK SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
TIBBİ MALZEME YÖNETİMİ
Dr.Leman KARAAĞAÇ ENFEKSİYON KONTROL KOMİTESİ
İzolasyon Odalarının Temizliği
Acil Servis Temizliği.
BİLGİ GÜVENLİĞİ.
BERGAMA 70.YIL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
Sağlık Bakanlığı Hastanelerinin Yönetim ve Organizasyonu
KOMİTELER VE TOPLANTI KAYITLARI
HASTANE BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ
Sağlık Görevlisi Tanım Görevleri Kulanılan Alet ve Malzemeler
İ.Ü. İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ NÖROLOJİ ANABİLİM DALI HEMŞİRELİK HİZMETLERİ FAALİYETLERİ
D.E.Ü. Uygulama ve Araştırma Hastanesi
HEMŞİRE NE YAPAR?.
İ.Ü. İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ BEYİN VE SİNİR CERRAHİSİ ANABİLİM DALI HEMŞİRELİK HİZMETLERİ FAALİYETLERİ
İ.Ü.CERRAHPAŞA TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ FİZİKSEL TIP VE REHABİLİTASYON AD HEMŞİRELİK HİZMETLERİ FAALİYETLERİ
OKUL HEMŞİRESİNİN GÖREV YETKİ SORUMLULUKLARI
İ.Ü. İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ GÖZ HASTALIKLARI ANABİLİM DALI
KÜTAHYA HALK SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
OKULUMUZA HOŞ GELDİNİZ
Okulumuz Nallıhan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 6 Kasım 1989 tarihinde 2 şube olarak Hemşirelik Bölümü ile eğitim öğretime başlamıştır.
T.C. MEZİTLİ KAYMAKAMLIĞI DAVULTEPE MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ 
22 Mayıs 2014 Tarih ve resmi gazeteye göre.
ARABAN İLÇE DEVLET HASTANESİ
İŞYERİ HEMŞİRESİNİN GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI
Okulumuzda 1 2 Müdür Yardımcısı, 7 Meslek Dersleri Öğretmeni, 4 Kültür Dersleri Öğretmeni, 1 Rehber Öğretmen ve 4 Hizmetli çalışmaktadır.
ÇEVREMİZDEKİ RESMİ KURUMLAR
PS İ KOLOJ İ K DANI Ş MAN VE REHBER Ö Ğ RETMEN ZEYNEP KOCAMAN.
ATATÜRK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ.  ATATÜRK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİNDE  Türk Milli Eğitiminin genel amaçlarına ve temel ilkelerine bağlı,
İ.Ü.CERRAHPAŞA TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ RUH SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI ANABİLİM DALI HEMŞİRELİK HİZMETLERİ FAALİYETLERİ Anabilim Dalı ismi eklenecektir.
MİSYONUMUZ İNSANİ VE TOPLUMSAL DEĞERLERİ ÖZÜMSEMİŞ, ÖZ GÜVENİ YÜKSEK, SORUMLULUK SAHİBİ, SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERE KATILAN, DONANIMLI ÖĞRENCİLER.
SAĞLIK HİZMETLERİ ALANI Hastanın beslenmesini sağlama, bilgisayar ofis programlarını kullanma, sağlık hizmetlerinde etkili iletişim kurma, insan vücudunun.
DİSPANSERLER
FARABİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
Depo Elleçleme Personel Eğitimi
BİNBAŞI DÜNDAR TAŞER MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
Hastaneler ve Bina Yönetimi
PERSONEL YÖNETİMİ Personel işlevi, işletme işlevleri içinde yer alan kolaylaştırıcı bir işlevdir. Nasıl ki, bir işletmede üretim yönetiminin konusu mal.
ÇOCUK YOĞUN BAKIMIN YAPILANDIRILMASI
HASTA HAKLARI.
HASTA KİMLİKLENDİRME VE KİMLİK DOĞRULAMA
DOĞUBEYAZIT GEVHER NESİBE MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
Öz Değerlendirme (İç Tetkik) ve Bina Turu Eğitimi
Mezunlarımızın İş İmkanları Nelerdir?
Acil Servis Temizliği. ACİL SERVİS BİRİMLERİ a) Alçı Odası b) Acil Müdahale Odası c) Acil Gözlem Odası d) Nöbetçi Doktor Odası.
1. Hasta kimlik bilgilerinin tanımlanması ve doğrulanması 2. Hastanın rızasının alınması 3. İletişim güvenliğinin sağlanması 4. İlaç güvenliğinin sağlanması.
KULLANILMIŞ ALETLERİN STERİLİZASYONA HAZIRLANMASI: Aletlerin sterilizasyon öncesi yıkanması, sterilizasyonun en önemli aşamasıdır. Temizlenemeyen hiçbir.
AMELİYATHANE HEMŞİRELİĞİ GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLAR
İzolasyon Odalarının Temizliği
ECZANEDE İLAÇ VE İTRİYAT SİPARİŞİ
HASTA GÜVENLİĞİ KOMİTESİ
HASTA KİMLİK BİLGİLERİNİN TANIMLANMASI VE DOĞRULANMASI FATİH KARAYİĞİT EĞİTİM HEMŞİRESİ.
Hemşirelik Kayıtları Planlama aşamasında hemşirelik girişimleri saptanırken, bunlardan kimlerin, hangi işlevlerden sorumlu olacağı ve ne zaman yerine.
Sunum transkripti:

Hasta Bakıcı Görev Yetki Ve Sorumlulukları

Hasta Bakıcı Görev Yetki Ve Sorumlulukları Hastabakıcı ve temizlik personeli vardiyalı olarak 7/24 kesintisiz çalışır. Serviste yatan hastaların hijyenik bakım, mobilizasyon vb. ihtiyaçlarını yerine getirmek.

Hasta Bakıcı Görev Yetki Ve Sorumlulukları Serviste yatan hastaları talimatlar doğrultusunda laboratuvar, röntgen, konsültasyon vb. yerlerine götürüp getirmek.

Hasta Bakıcı Görev Yetki Ve Sorumlulukları Serviste kullanılan fakat doğrudan hasta üzerine ücretlendirilemeyen tıbbi sarf malzemeleri hastane ambarından Sorumlu hemşire nezaretinde teslim alarak servise taşımak ve servis ara deposuna düzenli bir şekilde yerleştirmek.

Hasta Bakıcı Görev Yetki Ve Sorumlulukları Servisteki kirli çamaşırları sayarak serviste çamaşırhane personeline imza karşılığında teslim etmek ve çamaşırhaneden gelen temiz çamaşırları imza karşılığında teslim alarak servis sorumlu hemşiresi nezaretinde depoya yerleştirmek.

Hasta Bakıcı Görev Yetki Ve Sorumlulukları Gün içerisinde tetkik için hastalardan alınan kan, idrar, gaita ve doku örneklerini laboratuvarlara iletmek.

Hasta Bakıcı Görev Yetki Ve Sorumlulukları Sterilizasyon işlemine tabi tutulacak malzemeleri imza karşılığı ilgili birime teslim etmek ve steril olmuş malzemeleri teslim alarak servis sorumlu hemşiresine teslim etmek.

Hasta Bakıcı Görev Yetki Ve Sorumlulukları Vardiya sonu görev teslim işlemlerini kurallara uygun olarak zamanında yapmak. Görevi ile ilgili tüm işlemleri hijyen kurallara uygun olarak yapmak.

Hasta Bakıcı Görev Yetki Ve Sorumlulukları Gerektiğinde servis faaliyetleri ile ilgili hizmet içi eğitim çalışmalarına ve bilgilendirme toplantılarına katılmak

Hasta Bakıcı Görev Yetki Ve Sorumlulukları Hekim tarafından hastaya verilmesine karar verilen ilaçları eczaneden Sorumlu Hemşire nezaretinde taşıyarak servis deposuna yerleştirmek.

Hasta Bakıcı Görev Yetki Ve Sorumlulukları Servisin ihtiyacı olan gerekli sarf malzeme çeşit ve miktarını ilgili depodan Sorumlu Hemşire nezaretinde taşıyarak servis deposuna yerleştirmek.

Hasta Bakıcı Görev Yetki Ve Sorumlulukları Gün hastanesinde ameliyat olacak hastaların transferini yapmak. Oksijen flovmetrelerinin temizliğini ve distile suyunun yeterliliğini her vardiyada kontrol etmek.

Hasta Bakıcı Görev Yetki Ve Sorumlulukları Hastaların yatak takımlarını temiz ve düzenli olacak şekilde hazırlamak, gerektiğinde değişimini yapmak.

Hasta Bakıcı Görev Yetki Ve Sorumlulukları Çalıştığı servis ile hastanenin diğer birimleri arasındaki yazışmalarında posta görevini yapmak.

Hasta Bakıcı Görev Yetki Ve Sorumlulukları Serviste kullanılan servis sorumlu hemşiresi tarafından talep miktarı ve niteliği belirtilen tetkik kâğıtlarının ambardan veya matbaadan teminini sağlamak.

Hasta Bakıcı Görev Yetki Ve Sorumlulukları Servisteki tüm tıbbi cihaz ve aletlerin günlük ya da kullanım sonrası temizliğinden ve düzeninden sorumlu olmak.

Hasta Bakıcı Görev Yetki Ve Sorumlulukları Servisteki müdahale odası ve tedavi odasındaki malzemeleri (pamuk,, alkol, enjektör, spanç, serum vs.)günlük olarak takip etmek ve eksiklerin yerine konmasını sağlamak.

Hasta Bakıcı Görev Yetki Ve Sorumlulukları Ex olan hastaların hazırlanmasında hemşireye yardım etmek, Exi morga götürmek ve Ex ile ilgili evrakları ilgili birimlere teslim etmek.

Hasta Bakıcı Görev Yetki Ve Sorumlulukları Hareket güçlülüğü olan hastaların mobilizasyonun da hemşire gözetiminde hastaya yardımcı olmak.

Hasta Bakıcı Görev Yetki Ve Sorumlulukları Hemşirenin sorumluluğu altında boşaltım ihtiyacı olan hastaya gerekli malzemeyi sağlamak ve sonrasında (hastanın gereksinimi doğrultusunda) temizliğini yapmak.

Hasta Bakıcı Görev Yetki Ve Sorumlulukları Taburcu edilecek veya başka servise nakledilecek hastaların hazırlığında hemşireye yardım etmek ve naklini yapmak. Amiri tarafından görev konusu ile ilgili verilen diğer görevleri yerine getirmek.