Zentralverband der Augenoptiker 1. Uluslararası Koruyucu Görme Sağlığı üzerine Eğitimsel ve Ticari Gelişim Sempozyumu 26 Mayıs 2013, Divan Otel İstanbul.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SAĞLIK TURİZMİ DEVLET DESTEKLERİ
Advertisements

SILMO Paris –Tanıtım Toplantısı İstanbul – Grand Hyatt Oteli
KAYSERİ İLİ İMALAT SANAYİ DURUM TESPİTİ ANKET ÇALIŞMASI BULGULARI KAYSO, HAZİRAN 2008.
AKDUR, Dünya Gençlik Yılı1 Uluslararası Gençlik Yılı Işığında Sağlık Programları ve GENÇLER İÇİN SAĞLIK PROGRAMI Prof. Dr. Recep AKDUR
YATIRIM TEŞVİK BELGESİ
BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİ, GRUP EMEKLİLİK PLANI VE FON İÇERİĞİ.
İNŞAAT SEKTÖRÜ: MAKRO BAKIŞ
Kültür Bilgi-Günü 2011 Kültür Programı Yapı ve Genel Prensipler Kültür Bilgi-Günü 2011.
AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR İL MÜDÜRLÜĞÜ
Dünya Ekonomisine İlişkin Göstergeler
AYŞEGÜL ÇELEBİ TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ
BAFRA OTELCİLİK VE TURİZM MESLEK LİSESİ
ÜLKE SUNUMU TC BAŞBAKANLIK DTM ANKARA-TÜRKİYE 10 HAZİRAN 2008
Bazı Ekonomilere İlişkin Büyüme Tahminleri
HER GENÇ MATEMATİK ÖĞRENEBİLİR MURAT GÜNER KELKİT
ELEKTRONİK ORTAMLARDA PAZARLAMA
AB MÜZAKERE SÜRECİNDE SON GELİŞMELER
BOLOGNA SÜRECCİNİN TÜKİYE’DE UYGULANMASI PROJESİ
TRABZON KADASTRO MÜDÜRLÜĞÜ
Küresel Büyüme Oranları (%)
Sosyal Medya Pazarlaması Sihirbuzz
4734 SAYILI KAMU İHALE KANUNU
ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİNİN MÜHENDİSLİK DÜNYASINDAKİ YERİ
SON EKONOMİK GELİŞMELER
ATAŞEHİR FİNANS MERKEZİ
BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
PAZAR RAPORLARI_2013.
Ülke Sohbet Toplantıları 5 Haziran 2009 İZMİR. GÜNEY VE KUZEY KORE ARASINDA VAKİ SAVAŞ NİHAYETLENMEMİŞ OLUP, HALEN BİR ATEŞKES ANLAŞMASI MEVCUTTUR. BU.
1 Hububat ve Çeltik Alım ve Satış Esaslarına İlişkin Uygulama Yönetmelikleri İle Gelen Yenilikler
AB SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU 13 Aralık 2012.
Krizin gelişimi 2000’li yılların başında Yunanistan Ekonomisi Avrupa Bölgesinin en hızlı gelişen ekonomilerinden biriydi yılında Küresel krizYunanistan’ı.
Üretim-Tüketim-İhracat
AB SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU 18 Temmuz 2013.
SOSYAL GÜVENLİK. Sosyal Güvenlik Sistemine Bütçeden Yapılan Transferler ve Sosyal Güvenlik Açığı (Cari Fiyatlarla, Milyar TL)
Süt Pazar Durumu Brüksel, 19 Ocak Pazar Durumu– 19 Ocak AB Üretimleri AB-27 Tedarik/Üretim Gelişmeleri Ocak-Ekim 2011 ile Ocak-Ekim 2010 kıyaslaması.
NKÜ Çorlu Mühendislik Fakültesi
KURUMSAL BANKACILIK TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. 3 MAYIS 2010.
Yrd. Doç. Dr. Arzdar KİRACI Başkent Üniversitesi
HLC GRUP A.Ş. BAYİ EĞİTİMİ.
Dijital Pazarlama İletişimi Semineri 15 Haziran 2013.
DESTEK PROGRAMLARI ve HİZMETLER 2013
YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ PROJE DESTEK OFİSİ
Öğrenci sayıları ve verilen dereceler Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesi Program Kayıtlı öğrenci sayısı Mezun sayısı Tekstil.
TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER FAKÜLTESİ
İhracatta Devlet Yardımları -Uluslar arası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (2010/8 sayılı Tebliğ) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği.
TÜRKİYE ORGANİZE PERAKENDE SEKTÖRÜ. TÜRKİYE’DE PERAKENDE  ENERJİ, EĞİTİM VE SAĞLIKTAN SONRA DÖRDÜNCÜ BÜYÜK SEKTÖR  2006 YILI TOPLAM CİROSU MİLYAR.
1. 2 TARIMDA FİNANSMAN Nisan 2008, İstanbul 3 Tarımın Önemi Tarımda İstihdam (*) okul, yurt, otel, çocuk yuvası, huzurevi, hastane, hapishane, kışla.
DIŞ EKONOMİK İLİŞKİLER
ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI SU YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
ÖZEL SEKTÖR BORÇLANMA ARACI İHRACI
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Genel Müdürlüğü
E-Ticaret (Rakamlarla Giriş) Sunu İçerik Kaynağı: İyiler, Z. (2009). Elektronik Ticaret ve Pazarlama, T.C. BAŞBAKANLIK Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı.
BOSCH ‘’ Yaşam İçin Teknoloji ‘’. Dünyanın üçüncü büyük beyaz eşya üreticisi ve Avrupa’da beyaz eşya pazarı lideri olan BSH Grubu, 700 milyon Euro yatırımla.
İNTERNETTE YENİ BİR İŞ MODELİ OLARAK GRUP ALIŞVERİŞ SİTELERİ VE TÜRKİYE’DEKİ DURUMU Kemal Şahin Mimar Sinan Üniversitesi.
AKADEMİK YILI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ’NDE AVRUPA BİRLİĞİ HAYATBOYU ÖĞRENME VE GENÇLİK PROGRAMLARI FAALİYETLERİ.
SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU 16 MAYIS AB TOPLAM SIĞIR HAYVANCILIK ARALIK ANKETİ HAYVANCILIK ARALIK ANKETİ ARALIK-TOPLAM ÇİFTLİK HAYVANLARI SIĞIR.
Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Türkiye Yetişkin Öğrenme Projesi Türkiye Yetişkin Öğrenme Profili Araştırması Sonuçları-2013 Yrd. Doç. Dr. Mustafa AKSOY.
AB SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU 22 Ekim AB TOPLAM BÜYÜKBAŞ HAYVAN VARLIĞI CANLI HAYVAN May / June SURVEY CANLI HAYVAN May / June SURVEY.
Hızlı Tüketim Ürünleri
Web 3.0 Konferansı, İstanbul 16 Nisan 2013 ‘‘KİMİN NAKİTE İHTİYACI VAR?’’ twitter.com/SonerCanko.
İlaç Sektöründe Ufuk Turu AİFD Tuncay Teksöz Pfizer,Türkiye
PİYASA GÖSTERGELERİ.
Dünya’da ve Türkiye’de zeytinyağı gündemi
Gümrük Birliği’nin Güncellenmesi Süreci
E ticaret nedir? E-ticaret, sanal ortamda yapılan ödemelerin toplamını kapsıyor. : * “E-tailer” diye adlandırılan.
Teknik Müşavirlik Sektörünün Desteklenmesi 2014/10 sayılı Karar Kapsamlı müteahhitlik projelerinin yurtdışında üstlenilmesi; projelerin teknik şartnamesinin.
TÜRK EXIMBANK İhracatın Finansmanı
TEKNOPAZARDESTEĞİ HAZİRAN 2016 ANKARA. Teknolojik Ürün, Tanıtım ve Pazarlama (TEKNOPAZAR) Destek Programı Bakanlığımıza bağlı Bilim ve Teknoloji Genel.
E ticaret nedir? E-ticaret, sanal ortamda yapılan ödemelerin toplamını kapsıyor. : * “E-tailer” diye adlandırılan.
ULUSLARARASI TURİZM PAZARLAMASI
Sunum transkripti:

Zentralverband der Augenoptiker 1. Uluslararası Koruyucu Görme Sağlığı üzerine Eğitimsel ve Ticari Gelişim Sempozyumu 26 Mayıs 2013, Divan Otel İstanbul

1 Optisyenlik Müesseselerinin Sayısı Eğitimsel ve Ticari Gelişim Sempozyumu 26 Mayıs 2013 Divan Otel Istanbul * Zanaat odaları bazen zincirleri kaydetmediklerinden tahmini değerler girilmiştir

Açıklama / Yıl Sektör Ciro (KDV dahil Avro) 4,8054,9165, Önceki yıla göre değişim oranı %+1,5%+2,3%+2,5%+2,5**+ 2,5 Gözlük sayısı (milyon cinsinden) 11,211,011,111,1*11,3 Önceki yıla göre değişim oranı %+1,5%-1,7%+1,2%+1,2**+ 2,0 Optik Sektörüne İlişkin Ticari Veriler 2 * İnternetten satışlar dahil toplam pazar ilk kez görülmektedir yılı için toplam yaklaşık 100 milyon Avroya denk gelmektedir ve optik gözlükler, kontakt lensler ve ürünlere ayrılmaktadır. ** katılım oranı, optisyenlik müesseselerinin yerel ticaretleri oranına denk gelmektedir. Eğitimsel ve Ticari Gelişim Sempozyumu 26 Mayıs 2013 Divan Otel Istanbul

Sağlık sigortası kurumlarının toplam gelir içindeki payı 3 Eğitimsel ve Ticari Gelişim Sempozyumu 26 Mayıs 2013 Divan Otel Istanbul *Tahmini değerlere dayanır

4 Sağlık sigortası kurumlarının görme gereci harcamalarındaki payı Eğitimsel ve Ticari Gelişim Sempozyumu 26 Mayıs 2013 Divan Otel Istanbul *Tahmini değerlere dayanır

Optik müesseselerin kayıtlı oldukları pazarlama grupları* 5 *tabloya alınanlar: AMA/MDA, Brillen Profi Contact, Optiker Gilde, IGA Optic, AVG 24, Opticland, Optik Plus, Optic Actuell, Optik Society, EGS-Optik Eğitimsel ve Ticari Gelişim Sempozyumu 26 Mayıs 2013 Divan Otel Istanbul

En büyük zincirler 6 Eğitimsel ve Ticari Gelişim Sempozyumu 26 Mayıs 2013 Divan Otel Istanbul En büyük 10 zincir, tüm Alman optisyenlik müesseselerinin yaklaşık %15,54’ünü oluşturmaktadır. Elde ettikleri toplam ciro ise, sektörün toplam hacmi olan net milyar Euro’nun %36,29’udur. 1)Net veriler alınamadığından tahmini değerlerdir 2)Web sitesinden alınan değerlerdir

Optik Zincirlerin Gelişimi (ilk 10) 7 Eğitimsel ve Ticari Gelişim Sempozyumu 26 Mayıs 2013 Divan Otel Istanbul

Optik sektöründe pazarlama grupları 8 Eğitimsel ve Ticari Gelişim Sempozyumu 26 Mayıs 2013 Divan Otel Istanbul 2007 Müesseseler 2008 Müesseseler 2009 Müesseseler 2010 Müesseseler 2011 Müesseseler Brillen Profi-Contact GmbH, Kaufbeuren AMA/MDA, Düsseldorf/Lorch Optic Society, Oppenheim Optik Plus Marketing Ring, Celle EGS-Optik GmbH, Wolnzach Optiker Gilde, Hagen * IGA Optic, Datteln OPTIK1 GmbH, Schorndorf Opticland, Nürnberg Optik Actuell AG, Neckarsulm Toplam Pazarlama Grupları Sektör toplam Müessese sayısı

Gözlük reçeteleri 9 Eğitimsel ve Ticari Gelişim Sempozyumu 26 Mayıs 2013 Divan Otel Istanbul

“Oftalmologlar tarafından dile getirilen, gelirlerinin azalacağına ilişkin endişeler, ne ‘mesleklerin icra edilme özgürlükleri’ kapsamında mesleki koruma kapsamına, ne de mesleğin içinde icra edildiği ticari işletmenin korunması kapsamına girmemektedir. Bu temel haklar, istenmeyen rekabete karşı bir esirgeme sağlamazlar. Doktorların ayrıcalıklı mesleki pozisyonlarına rağmen, bu alanda bir istisnai tutum söz konusu olamaz. Bahsi geçen doktorlar, non- medikal meslek mensuplarıyla ilgili kanun hükümleri üzerinde kısıtlamalara çağıramazlar, zira bu kısıtlar, oftalmologların kendi mesleki uygulamalarına yönelik menfaatlerine hizmet etmemekte, fakat yalnızca toplum sağlığının korunmasına ve dolayısıyla toplum menfaatine hizmet etmektedir.” 10 Eğitimsel ve Ticari Gelişim Sempozyumu 26 Mayıs 2013 Divan Otel Istanbul

Berliner Morgenpost Gazetesi, Eğitimsel ve Ticari Gelişim Sempozyumu 26 Mayıs 2013 Divan Otel Istanbul