HİZMETİÇİ EĞİTİM PROGRAMI Kasım 2012 Antalya

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TEHLİKELİ ATIK BEYAN SİSTEMİ (TABS)
Advertisements

8. SINIF 3. ÜNİTE BİLGİ YARIŞMASI
ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ İZİN ve DENETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
PLN.444 Mesleki Uygulama Esasları Sunum :Fadime Ballı
6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KANUNU
ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI
NOKTA, DOĞRU, DOĞRU PARÇASI, IŞIN, DÜZLEMDEKİ DOĞRULAR
Eğitim Programı Kurulum Aşamaları E. Savaş Başcı ASO 1. ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ AVRUPA BİLGİSAYAR YERKİNLİĞİ SERTİFİKASI EĞİTİM PROJESİ (OBİYEP)
SAĞLIK KURULUŞLARINDA ATIK YÖNETİMİ
ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ÇALIŞMALARI
DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI MÜSTEŞARLIĞI
TÜRKİYE ve AVRUPA BİRLİĞİ İLİŞKİLERİ ÇEVRE SEKTÖRÜ Sedat KADIOĞLU Dış İlişkiler ve AB Dairesi Başkanı Tel: Faks: e-posta:
ÇEVRE İZİN VE LİSANSLARI
BRİFİNG DOSYASI AĞUSTOS 2012
Denetim Planının Hazırlanması
AB MÜZAKERE SÜRECİNDE SON GELİŞMELER
ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ, İZİN ve DENETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Yapılan Çalışmaların Tesis Kadastrosu ile Karşılaştırılması
ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI ÇED, İZİN VE DENETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMETİÇİ EĞİTİM PROGRAMI YETERLİK BELGESİ TEBLİĞİ UYGULAMALARI Erdal SARAÇOĞLU.
Çölleşme ile Mücadele Dairesi Toplantısı
ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ
KÜTÜPHANELERDE HALKLA İLİŞKİLER ve PAZARLAMA ANKARA ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANESİ ÖRNEĞİ Tuna CAN & E.Erdal AYDIN
ATIK YÖNETİMİNDE ENVANTER VE ONLINE UYGULAMALAR ATIK YÖNETİMİ UYGULAMASI (TABS, MOTAT, KDS) Arzu NURAY Şube Md. V.
Yönetim Bilgi Sistemleri Şubat TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ.
HASTA ODAKLI KALİTE YÖNETİM STANDARTLARI VE HİZMET KALİTE STANDARTLARI İLİŞKİSİ Yrd. Doç. Dr. Ufuk Cebeci İTÜ Sağlık İşletmeleri Sertifika Program Koordinatörü.
ARALARINDA ASAL SAYILAR
Gün Kitabın Adı ve Yazarı Okuduğu sayfa sayısı
İL KOORDİNASYON KURULU I.NCİ DÖNEM TOPLANTISI
HAVZA İLE İLGİLİ HEDEFLENEN ÇALIŞMA (YANSI 13) HAVZA TEŞKİLATLANMASI YOLUYLA YENİDEN YAPILANMA 1.1. HAVZA TEŞKİLATI 2.2. HAVZA YÖNETİM HUKUKU 3.3. HAVZA.
TSK TIBBİ KBRN SAVUNMASI Dr.Hv.Tbp.Bnb.Sermet SEZİGEN
BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İNSAN KAYNAKLARI
Matematik 2 Örüntü Alıştırmaları.
22 Eylül 2006 TBB BANKACILIK ALT ÇALIŞMA GRUBU Nurhan Aydoğdu
TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU İzmir Bölge Müdürlüğü 1/25.
İZLEMEİZLEME Defterdarlıklar İç Kontrol Eğitimi 10 Mart-27 Nisan 2013 Strateji Geliştirme Başkanlığı 1.
İstanbul-25 Nisan 2008 “Hayata Artı” GENÇLİK PROGRAMI.
TEDAŞ TARAFINDAN YAPILAN KABUL İŞLEMLERİ
ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI SU YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
HABTEKUS' HABTEKUS'08 3.
ÇED İZİN VE DENETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
ATIK YÖNETİMİ. Elvan Bilge MENTEŞE. COMPONENTA Dökümcülük
ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ
BAZI TEHLİKELİ MADDELERİN, MÜSTAHZARLARIN, EŞYALARIN ÜRETİMİNE, PİYASAYA ARZINA VE KULLANIMINA İLİŞKİN KISITLAMALAR HAKKINDA YÖNETMELİK Müfide DEMİRURAL.
T. C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ÇED VE PLANLAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Y
Hizmetiçi Eğitim Programı Kasım 2012, Antalya
TEKİRDAĞ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ ÇEVRE DENETİMİ UYGULAMALARI
06 Nisan Nisan 2015 (2) Devre Elemanlarının Sembollerle Gösterimi ve Devre Şemaları ile ilgili olarak öğrenciler; Bir elektrik.
STRATEJİK PLANLAMA SÜRECİ 2.1. Durum Analizi -Bahçe Ziraatı Programında halen 1. Sınıfta 43 öğrenci; 2. Sınıfta 60 öğrenci olmak.
Büyük endüstriyel kaza riski taşıyan işyerleri, güvenlik raporu veya kaza önleme politika belgesi olmadan işe başlayamayacak. İşyerleri işletmelerini güvenlik.
PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLIK SÜRECİ Nisan, Yeni Kamu Yönetimi Anlayışı Üzerine Genel Bir Değerlendirme Ana Hatlarıyla Performans Programı Performans.
TÜRKİYE’NİN ÇEVRESEL PERFORMANSI
Modül 2: Su Bütçesi, Baskılar ve Etkiler, Önemli Su Yönetimi Konuları, İzleme, Karakterizasyon Raporu Yüzey suları izleme Biyolojik boyut Yannick Pochon.
1 (2009 OCAK-ARALIK) TAHAKKUK ARTIŞ ORANLARI. 2 VERGİ GELİRLERİ TOPLAMIDA TAHAKKUK ARTIŞ ORANLARI ( OCAK-ARLIK/2009 )
MARDİN ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ
Toplama Yapalım Hikmet Sırma 1-A sınıfı.
TÜRKİYE EKONOMİSİNE GENEL BAKIŞ VE SON GELİŞMELER KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 15 Ekim 2008 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
Modül 2: Su Bütçesi, Baskılar ve Etkiler, Önemli Su Yönetimi Konuları, İzleme, Karakterizasyon Raporu Karakterizasyon Raporu Senad Ploco.
ÖĞR. GRV. Ş.ENGIN ŞAHİN BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ.
ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ
ATIK YÖNETİMİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI
TÜRKİYE’DE ATIK YÖNETİMİ İLE GERİ DÖNÜŞÜM
SU ÇERÇEVE DİREKTİFİNİN UYGULANMASI VE NEHİR HAVZA
Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü
S U Ç ERÇEVE D IREKTIFI KAPSAMINDA ÇEVRESEL HEDEFLER VE ÖNLEMLER PROGRAMI Özge Hande SAHTİYANCI ÖZDEMİR Uluslararası 3. Su Kongresi Havza Yönetimi.
VERİ DEĞERLENDİRME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
YASALARDA ve YASA YAPIMINDA İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ 1. İklim değişikliğine uyum (negatif/pozitif uyum) Yasa içeriklerinde iklim değişikliği Milletvekilleri.
Veysi GÜMÜŞ Jeoteknik Hizmetler ve Yeraltısuları Dairesi Başkanlığı Etüd ve Değerlendirme Şube Müdürü 09 – 11 Şubat /21 T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Müdürü
Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi
Sunum transkripti:

HİZMETİÇİ EĞİTİM PROGRAMI 22-24 Kasım 2012 Antalya ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI ÇED, İZİN VE DENETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İL ÇEVRE DURUM RAPORU YENİ FORMATI ÇEVRE ENVANTERİ VE BİLGİ YÖNETİMİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI Çevre Durum Raporları Şube Müdürlüğü HİZMETİÇİ EĞİTİM PROGRAMI 22-24 Kasım 2012 Antalya

KAPSAM Genel Rapor İçeriği TEIEN

GENEL

644 Sayılı KHK Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü - MADDE 9 (…) “Çevre envanterini ve çevre durum raporlarını hazırlamak ve Avrupa Çevre Ajansı ile ilişkileri yürütmek”

İL ÇEVRE DURUM RAPORLARI Ülkemizde/ilimizde çevreyi korumak, çevre kirliliğini önlemek ve çevre sorunlarını ortaya çıkartmak için öncelikle çevre değerlerinin mevcut durumunun nicelik ve niteliklerinin tespit edilmesi gereklidir. Bu kapsamda çevreye ilişkin bilgi, belge ve her türlü verilerin toplanması, sınıflandırılması, anlamlandırılması (metin, tablo, liste, şekil, şema, grafik, harita, resim vb.) gerekmektedir.

İL ÇEVRE DURUM RAPORLARI Çevre konusunda eksik bilgilerin belirlenmesinde, Çevreyi kirleten kurum, kuruluş ve tesislerin veya ortamların belirlenmesinde, ÇED Raporlarının hazırlanmasında, Yıllar ilerledikçe çevre durumunun değişiminin saptanmasında, Sürekli ve dengeli kalkınmayı hedeflerken korunmasına özen gösterdiğimiz ekosistemlerin devamlılığının sağlanmasında, Araştırmacılara temel bilgi sunarken araştırmaların yön ve hedeflerinin belirlenmesinde, Kullanılabilir.

RAPOR İÇERİĞİ

İÇERİK OO. GİRİŞ A. Hava B. İklim Değişikliği C. Su ve Su Kaynakları D. Atık E. Kimyasalların Yönetimi F. Doğa Koruma ve Biyolojik Çeşitlilik G. Arazi Kullanımı H. ÇED, Çevre İzin ve Lisans İşlemleri I. Çevre Denetimleri ve İdari Yaptırım Uygulamaları İ. Çevre Sorunları ve Öncelikleri Envanteri J. Çevre Eğitimleri

OO. GİRİŞ İle ve ildeki çevre durumuna ilişkin genel bilgiler, İl Müdürlüğünün çevre kısmının yapılanması ve personel durumuna ilişkin genel bilgiler Verilebilir.

A. HAVA A.1. Hava Kalitesi A.2. Hava Kalitesi Üzerine Etki Eden Unsurlar A.3. Hava Kalitesinin Kontrolü Konusundaki Çalışmalar (Bölgesel Temiz Hava Merkezleri) A.4. Ölçüm İstasyonları A.5. Egsoz Gazı Emisyon Kontrolü A.6. Gürültü A.7. Sonuç ve Değerlendirme Kaynaklar

B. İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ B.1. İklim Değişikliği Eylem Planı Çerçevesinde Yapılan Çalışmalar

C. SU VE SU KAYNAKLARI C.1. İlin Su Kaynakları ve Potansiyeli C.2. Su Kaynaklarının Kalitesi C.3. Su Kaynaklarının Kirlilik Durumu C.4. Sektörel Su Kullanımları ve Yapılan Su Tahsisleri C.5. Çevresel Alt Yapı C.6. Toprak Kirliliği ve Kontrolü C.7. Sonuç ve Değerlendirme Kaynaklar

D. ATIK D.1. Belediye Atıkları (Katı Atık Bertaraf Tesisleri) D.2. Hafriyat Toprağı, İnşaat Ve Yıkıntı Atıkları D.3. Ambalaj Atıkları D.4. Tehlikeli Atıklar D.5. Atık Madeni Yağlar D.6. Atık Pil ve Akümülatörler D.7. Bitkisel Atık Yağlar D.8. Poliklorlu Bifeniller ve Poliklorlu Terfeniller D.9. Ömrünü Tamamlamış Lastikler (ÖTL)

D. ATIK D.10. Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyalar D.11. Ömrünü Tamamlamış (Hurda) Araçlar D.12. Tehlikesiz Atıklar D.12.1. Demir ve Çelik Sektörü ve Cüruf Atıkları D.12.2. Kömürle Çalışan Termik Santraller ve Kül D.12.3. Atıksu Arıtma Tesisi Çamurları D.13. Tıbbi Atıklar D.14. Maden Atıkları D.15. Sonuç ve Değerlendirme Kaynaklar

E. KİMYASALLARIN YÖNETİMİ E.1. Büyük Endüstriyel Kazalar Acil Durum Planları E.2. Sonuç ve Değerlendirme Kaynaklar

F. DOĞA KORUMA VE BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİK F.1. Ormanlar F.2. Çayır ve Mera F.3. Sulak Alanlar F.4. Flora F.5. Fauna F.6. Milli Parklar, Tabiat Parkları, Tabiat Anıtı, Tabiatı Koruma Alanları ve Diğer Hassas Yöreler F.7. Biyolojik Çeşitliliği Koruma Çalışmaları F.8. Sonuç ve Değerlendirme Kaynaklar

G. ARAZİ KULLANIMI G.1. Arazi Kullanımı G.2. Arazi Kullanım Verileri G.3. Mekansal Planlama G.3.1. Çevre düzeni planı G.4. Sonuç ve Değerlendirme Kaynaklar

H. ÇED, ÇEVRE İZİN VE LİSANSI İŞLEMLERİ H.1. ÇED İşlemleri H.2. Çevre İzin ve Lisans İşlemleri H.3. Sonuç ve Değerlendirme Kaynaklar

I. ÇEVRE DENETİMLERİ VE İDARİ YAPTIRIM UYGULAMALARI I.1. Çevre Denetimleri I.2. Şikâyetlerin Değerlendirilmesi I.3. İdari Yaptırımlar I.4. Çevre Kanunu Uyarınca Durdurma Cezası Uygulamaları I.5. Sonuç ve Değerlendirme Kaynaklar

İ. Çevre Sorunları ve Öncelikleri Envanteri a) Hava kirliliği b) Su kirliliği c) Toprak kirliliği d) Atıklar e) Gürültü kirliliği f) Erozyon g) Doğal çevrenin tahribatı (orman, mera, sulak alan, kıyı, biyolojik çeşitlilik ve habitat kaybı) II. ÖNCELİKLİ ÇEVRE SORUNU III. ÖNCELİKLİ ÇEVRE SORUNU

J. Çevre Eğitimleri Bu kısımda; İl müdürlüğünün veya diğer kamu kurum ve kuruluşlarının gerçekleştirdiği çevre eğitimi faaliyetlerinden, Çevre ile ilgili eğitim projelerinden, Çevre ödüllü yarışmalardan, 5 Haziran Çevre günü etkinliklerinden bahsedilebilir.

ÇEVRE DURUM RAPORU MODÜLÜ TEIEN ÇEVRE DURUM RAPORU MODÜLÜ

ÇEVRE DURUM RAPORU MODÜLÜNÜN AMACI Çevre durum raporlarının elektronik ortamda hazırlanıp saklanmasını ve yayımlanmasını sağlamak, Türkiye genelinde çeşitli kurumsal paydaşlardan sağlanan veri ve bilgilere erişim sağlanarak raporların daha kolay hazırlanmasını sağlamak, Raporda yapılan hatalar varsa bunlara anında müdahale edilerek raporun düzeltilmesini sağlamak gibi amaçları vardır.

Çevre Durum Raporlaması ÇEVRE DURUM RAPORU MODÜLÜ Farklı şablonlarda çevre durum raporlarının hazırlanmasına Raporların karşılaştırılmasına Tematik raporlar hazırlanabilmesine Çevre Durum Raporlaması Olanak Sağlar

ÇEVRE DURUM RAPORU MODÜLÜ Şablon Ekleme Arama Raporlara ulaşılmasına olanak sağlar Rapor Oluşturulmasına Kaydedilmiş Raporların ulaşılmasına olanak sağlar. Rapora eklenmek istenen JPEG türünde ki belgelerin eklenmesini sağlar. Türkiye Cumhuriyeti Haritası üzerinden şehirlere ait durum raporu alınmasına olanak sağlar Şablon İşlemleri Rapor Durum Rapor Haritası Resim Ekleme

Şablonları Listelemek ÇEVRE DURUM RAPORU MODÜLÜ Şablon İşlemleri Arama Yapmak Yeni Kayıt Oluşturmak Şablonları Listelemek

ÇEVRE DURUM RAPORU MODÜLÜ Rapor İşlemleri Rapor arama işlemlerinin yapıldığı ekrandır. Sistemdeki raporlar güncellenebilir. Yeni rapor girişi yapılır

ÇEVRE DURUM RAPORU MODÜLÜ Rapor İşlemleri

ÇEVRE DURUM RAPORU MODÜLÜ Rapor İşlemleri İçerik Ekleme

Resim Yükleme İşlemleri ÇEVRE DURUM RAPORU MODÜLÜ Resim Yükleme İşlemleri Rapor içeriklerine ek olarak resimlerin rapora eklenmesini sağlar.

ÇEVRE DURUM RAPORU MODÜLÜ Durum Raporu Haritası Türkiye haritası üzerinden illere bağlı raporların alınmasını sağlar.

Tel: 0 (312) 410 17 75 e-posta: fatih.erkal@csb.gov.tr İlginiz için teşekkürler… Fatih ERKAL Çevre Durum Raporları Şube Müdür V. Tel: 0 (312) 410 17 75 e-posta: fatih.erkal@csb.gov.tr