K RPUZ Yaz sıcağında en lezzetli serinleme yollarından biri olan karpuzun faydaları Kanser türlerine karşı etkisinin yanısıra kalp fonksiyonlarının ve kan basıncının düzenlenmesine de yardımcı olur. Vücuttaki toksinleri temizler ve böbrekteki kumları eriterek sıhhat ve zindelik kazandırır. Ayrıca kemik gelişimine de yardımcı olur. Prof.Dr.Semih ÖTLEŞ
ARPUZ Karpuzun, bol miktarda C vitamini içerir. Antioksidan özelliği vardır. Çeşitli kanser türlerine karşı etkili olan Beta karoten içerir. İçerdiği yüksek potasyum ile kalp fonksiyonlarının ve kan basıncının düzenlenmesine yardımcı olur. Prof.Dr.Semih ÖTLEŞ
ARPUZ İyi bir lif kaynağı olduğundan bağırsak hareketlerini düzenleyen ve bağırsak kanserini önlemede rol oynar. Karpuzun çekirdeklerin de, bulunan Cucurbocitrin adlı madde kan basıncını düşürmeye ve böbrek fonksiyonlarının düzenlenmesine yardımcı olur. Prof.Dr.Semih ÖTLEŞ
A U Kavun, B , C vitamini, brom ve iyot içerir. Endişe ve uykusuzluğa iyi gelir . Sinirleri yatıştırır, kanı temizler ve kolay bir uyku sağlar. Damar tıkanıklığı, kansızlık için de önerilir. Ama karpuza göre hazmı daha güç , şeker oranı daha fazladir. Bu nedenle ölçüyü kaçırmadan tüketmek gerekir. Prof.Dr.Semih ÖTLEŞ
A U Açık renkli ve düz kabuklu "bal kavunu" iyi bir C, A vitamini, potasyum ve çinko kaynağı olarak en değerliler arasında yer alıyor. Cildi kuru olanlar için 1 ölçü süt, 1 ölçü kavun suyu ve 1 ölçü su ile hazırlanan karışım, iyi sonuç vermektedir. Meyve salataları, pasta ve tatlılarda bol bol kullanarak, hem lezzetinden hem de besin değerinden yararlanılmaktadır. Prof.Dr.Semih ÖTLEŞ