H1 RÖGAR KOKU GİDERİCİ BİLGİLENDİRME SUNUMU TARU LTD ŞTİ - OCAK 2012.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ARKETİP I EVLERİ SİTESİ
Advertisements

KİMYASAL TEHLİKE İŞARETLERİ
Profesyonel ve teknolojik hayvancılığa açılan pencereniz olalım.
İKLİM VE ATMOSFER.
Çevre kİmyasi.
CO2 ve CO Ölçme Yöntemleri
ALBİYOBİR – ALTERNATİF ENERJİ ve BİYODİZEL ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ DERNEĞİ
SULARDA BULUNAN NİTRATIN ADSORPSİYON YOLUYLA UZAKLAŞTIRILMASI
ELEMENTLER VE SEMBOLLERİ
KAPALI ALANLARDA ÇALIŞMA
Yağmursuyu Ağızlıkları
DEPREMLER Yeryüzünde titreşimler biçiminde algılanan,kökeni doğal nedenlere dayanan ani ve kısa süreli sarsıntılardır.
Bileşikler ve Formülleri
KAPALI ALANLARDA ÇALIŞMA
HAVUZ SUYU KİMYASI KİMYA Y. MÜH. ERDİNÇ İKİZOĞLU
SULANAN ALANLARIN DRENAJI
Çevre Sağlığı Tesislerinin sınıflandırılması
9.Sınıf Meslek Esasları ve Tekniği
BİLFEN OKULLARI SU ARITMA SİSTEMİ DOÇ.DR.YAŞAR KESKİN
Damla sulama yöntemi.
SU KİMYASI ve SUYUN SERTLİĞİ
Küresel Isınma Nedir?.
Akarsu ve Göllerde İyileştirme Çalışmaları
ONÜÇÜNCÜ HAFTA Böcek öldürücüler, havuz kimyasalları. 1.
ONİKİNCİ HAFTA Doğal gaz, motor yağı, karbonun önemi.
Kanalizasyon sistemlerinde, yağmur suları ve arıtılmış atıksular, liman bölgelerine ve uygun alıcı ortamlara deşarj edilebilirler. Ayrıca çeşitli endüstrilerde.
YAKITLAR VE YANMA OKTAN benzin içinde bulunur. Tutuşma sıcaklığı heptandan yüksek setandan düşüktür. (BENZİNLİ MOTORLAR) SETAN motorin içinde bulunur.
Deney No: 8 Bazı Tuzların Asitlerle Reaksiyonu SEKİZİNCİ HAFTA.
AKIŞ ÖLÇÜMÜ.
İZOLATÖR VE PARAFUDR.
Sigara ve sigara dumanı çok miktarda ve değişik özellikte zararlı madde içermektedir.
GİRİŞ. YENİLENEBİLİR ENERJİ ÜRETİM PROJESİ KOFERMENTE, ANEOROB, BİYOGAZ ÜRETİM SİSTEMİ.
Basit Tepkime ve Denkleştirme
Adı ve Soyadı: EMRE BALCI Konu: TRAVERTENLER VE MAKET YAPIMI
AQUA HİDROSAN KD; Hidrojen peroksit ve kolloidal gümüş içeren bir dezenfektandır. Konsantre dezenfektandır. Ekonomiktir. Renksiz; tatsız ve kokusuzdur.
ELEMENT Kimyasal çözümlemeyle ayrıştırılamayan veya bireşim yoluyla elde edilemeyen maddeye Element denir. Elementler aynı cins atomlardan meydana.
KOKU FİLTRE SİSTEMİ.
PETROL NASIL OLUŞUR ?.
Damla sulama yöntemi.
ENDÜSTRİYEL MUTFAK VE ÇAMAŞIRHANE E-KİTAP
TOPRAK KİRLİLİĞİ Toprağın bir doğal kaynak olarak öneminin
TOPRAK KİRLİLİĞİ CANSU ILGIN 5/H 1330.
TEMEL PRENSİPLER. TEMEL PRENSİPLER Reaktörler Ulusal Tarihi Simge Haline Gelmiş Sloss Fırınları, Alabama Adalar Körfezi, Büyük Okyanus Yolu, Avustralya.
AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞIMIZ.
UYGULAMALAR. UYGULAMALAR Atıksuların Arıtılması Parktaki Tuvaletler, Illinois Somon Balığı, Kuzey Pasifik.
BÖLÜM 19 KANALİZASYON SİSTEMLERİNİN TASARIMI. BÖLÜM 19 KANALİZASYON SİSTEMLERİNİN TASARIMI.
BÖLÜM 3 SU ALMA YAPILARI. BÖLÜM 3 SU ALMA YAPILARI.
BÖLÜM 15 SU ARITIMI ESNASINDA ORTAYA ÇIKAN ATIKLARIN YÖNETİMİ.
BÖLÜM 14 SPESİFİK KİRLETİCİLERİN GİDERİLMESİ. BÖLÜM 14 SPESİFİK KİRLETİCİLERİN GİDERİLMESİ.
BÖLÜM 11 GRANÜLER FİLTRASYON. BÖLÜM 11 GRANÜLER FİLTRASYON.
BÖLÜM 26 ÜÇÜNCÜL ARITMA. BÖLÜM 26 ÜÇÜNCÜL ARITMA.
MİKORİZALAR (Mycorrhiza)
Atık su Toplama ve Taşıma sistemleri
ÖĞR.ÜYESİ:HAKAN VARÇİN
METEOROLOJİ DERSİ GİRİŞ ATMOSFERİN YAPISI VE ÖZELLİKLERİ Furkan soysal.
Evaporatif Klima Erdinç Klima Düşük Maliyet Enerji Tasarrufu Çevre Dostu Çok Kolay Montaj Tüm hakları saklıdır © Erdinç Klima 2009.
İçme Suyunda Dezenfeksiyon Muhammed HAS y
Toprak kirliliği. Toprak kirliliği nedir Toprak kirliliği, katı, sıvı ve radyoaktif artık ve kirleticiler tarafından toprağın fiziksel ve kimyasal özelliklerinin.
KAPALI ALANLAR. Tamamen veya kısmen kapatılmış sınırlı bir hacmi olan, içerisinde sınırlı miktarda hava bulunan, Sürekli çalışmaya göre tasarlanmamış.
PERİYODİK KONTROL ÇALIŞTAYI
BİRİKTİRME.
Logar Açma - Logar Tıkanıklığı Açma
Kanal Temizleme - Kanalizasyon Temizleme - Lağım Temizliği
Soba Ve Doğalgaz Zehirlenmelerini n Nedenleri Isınma amaçlı kullanılan fosil yakıtlarından kömürün yanması ile olu ş an karbon monoksit gazının ortama.
ÖZLEM TÜRKMEN MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ TIBBİ MİKROBİYOLOJİ ANABİLİM DALI STERİLİZASYON VE OTOKLAVLARIN ETKİ MEKANİZMASI.
HAZIRLAYAN:TUĞÇE AYBEK
METAN GAZI. İÇİNDEKİLER 1-Metan gazı nedir ? 2-Metan gazı nasıl oluşur ? 3-Metan gazının tehlikeleri. 4-Metan gazının patlama tehlikesi varmı ? Nasıl.
BÖLÜM 5: Hidroloji (Yeraltı Suyu) / Prof. Dr. Osman YILDIZ (Kırıkkale Üniversitesi)
DOĞAL AFETLERLE İLGİLİ SUNUM.  Doğal Afet Nedir  Doğal afet kendiliğinden oluşan ve yeryüzünde aniden meydana gelen olayların tamamına denir. Doğal.
Sunum transkripti:

H1 RÖGAR KOKU GİDERİCİ BİLGİLENDİRME SUNUMU TARU LTD ŞTİ - OCAK 2012

Rögar Nedir ? 1) Kanalizasyonlarda çeşitli amaçlarla açılan ve zemin düzeyinde bir kapağı bulunan kuyu. 2) Su şebekesinde boruların denetimini kolaylaştırmak veya dağıtım muslukları yerleştirmek amacıyla açılan kuyu. 3) Bir lağım çukurunun üst bölümünde bırakılan bir kapak veya bir metal levhayla kapatılan açıklık. 4) Yeraltı telefon hattı tesisatında içinde en az iki kişinin çalışabileceği büyüklükte yapılmış kuyu biçiminde boşluk

Rögar Tipleri

Rögarın fonksiyonları : Yağmur gibi yüzey sularının drenajı Atık sularının nakli Kanalizasyonların nakli Atık sularda oluşan gazların kanaldan uzaklaştırılması

Rögar kapaklarından girenler: Yağmur suları Kar suları Yüzey atık suları (Araba yıkama v.b.) Bahçe sulama suyu fazlalıkları

Rögar kapaklarından çıkanlar: Gazlar Hidrojensülfür (H 2 S) Renksiz, çürük yumurta kokusunda fakat çok zehirli bir gazdır. Metan (CH 4 ) Renksiz, kokusuz, zehirsiz fakat boğucu ve patlayıcı bir gazdır Karbondioksit (CO 2 ) Renksiz, asit kokulu, %10 konsantrasyonda komaya, %20’de ölüme sebep verir. Karbonmonoksit (CO) Renksiz, kokusuz, tatsız, zehirli ve %13 konsantrasyondan itibaren patlayıcı bir gazdır.

Zehirli Toksik Patlayıcı Kötü kokuludur Bu sebeple bu gazların çıkışına engel olmamak lazımdır. Rögar kapaklarından çıkan gazlar :

Rögar Koku Giderici Özellikleri Koku problemini giderirken Zararlı gazları tutmalı Zararlı maddelere doyduğu zaman zararlı gazları dışa atabilmeli. Su girişine izin vermeli Tıkanması durumunda ek su girişleri olmalıdır.

H1 RÖGAR KOKU GİDERİCİ 3 Ana parçadan oluşur :

Rögar kapağının altında koku gidericiyi taşır Tıkanma durumunda suyu aşağıya gönderir. Tıkanma durumunda sıkışan gazı blöf eder H1 RÖGAR KOKU GİDERİCİ YANAK :

H1 RÖGAR KOKU GİDERİCİ SEPET ve KAPAĞI Malzemeyi bünyesinde bulundurur Gaz geçişini yapar Suyu aşağıya geçirir Malzemenin aşağıya ve yukarıya çıkmasını engeller

H1 koku giderici malzemesi: MİSKOKA ® HR 1 rögar koku gidericiler, rögar kapaklarında yaz aylarındaki kötü kokuları gidererek çevreyi rahatlatmak amacıyla geliştirilmiştir. Kanalizasyondaki kokulu gazlarının olduğu doğal çalışma koşullarında yüksek kapasitede oksidasyon sağlayarak kokuların giderilmesini sağlar. HR 1, içinde bulunan özel karışım malzeme ( faydalı model başvurusu yapılmıştır) ile yağmurlardan sonra dahi giderlerde oluşan gazlardan adsorpsiyon yolu ile yok eder. Gazların yanı sıra, giderlerde ciddi oranlarda bakteri birikmektedir ve bu birikim özellikle sıcak yaz günlerinde çevreye tehdit oluşturmaktadır. HR 1 gaz, koku ve bakteri yok edici özelliği ile çevre sağlığı için son derece etkili bir üründür.

MİSKOKA ® malzemenin özellikleri Özellikle yaz aylarındaki kötü kokuların ve gazların giderilmesi amacını güder. Zararlı gazları adsorpsiyon ve buna bağlı oksidasyon etkisi ile elimine eder. Yüksek adsorpsiyon özelliğinde 3 maddeden oluşmuştur. - Aktif Karbon - Moleküler sieve - Dezenfektan elementler

MİSKOKA ® malzemenin avantajları: Hem koku giderimini, hem de bakteri giderimini tek filtrede çözer Yüksek debide koku giderimi ve bakteri dezenfeksiyonu sağlar Basınç kaybı düşüktür. Toksik değildir Atık maddemiz çöplüğe gönderilebilir

MİSKOKA ® malzemenin ömrü: H1 Rögar koku giderici H2S konsantrasyonuna göre 4 ila 26 kurak aya kadar etkilidir. Bu süre tüm yıla yayılırsa yaklaşık 1 yıl ile 5 sene arasında etkilidir.

MİSKOKA ® malzemenin uygulama şartları HR 1, aşağıda belirtilen şartlarda maksimum verimle çalışır. SICAKLIK: -21 ÷ 510C NEMLİLİK: % 10 - % 95 RH GAZ DEBİSİ: HR 1, 85 m3/saat e kadar gaz debisindeki kokuları rahatlıkla temizlemektedir.

H1 KOKU GİDERİCİ MONTAJI Çabuk ve kolay montaj

H1 RÖGAR KOKU GİDERİCİ BAKIM : Yılın belirli zamanlarında blöften gaz ölçümü gereklidir. Blöften gaz çıkışında sepetin değişimi gelmiştir. Sepet değişimi gerçekleştirilir.

Hizmetlerimiz Yerinde montaj Montaj esnasında bölgesel fotoğrafla kayıt

İlginiz ve sabrınız için teşekkür ederiz