Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ÖĞR.ÜYESİ:HAKAN VARÇİN

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ÖĞR.ÜYESİ:HAKAN VARÇİN"— Sunum transkripti:

1 DERS:ATIK SULAR KONU:YAĞMUR SUYU VE ATIK SU KANALLARIN HENDEKLERE DÖŞENMESİ
ÖĞR.ÜYESİ:HAKAN VARÇİN HAZIRLAYAN VE SUNAN:BİLAL BOZKURT( ) VE HÜSEYİN ÖZEN( )

2 Yağmur suyu kanallarının hendekler döşenmesi 1- Kapatılan Dere Yatakları Yerine Açılan Şehir İçi Açık veya Izgaralı Yağmur Suyu Kanalları Ve Yüzeysel yağmur Suyu Kanaletleri(girne caddesin de yapılan su kanalı)

3 2-açık kanallar:Sokak ve caddelerde biriken yağmur suyunu yönlendirmekte hızlandırmakta denize veya dereye ulaşımını sağlar(halil rıfat paşa da yağmur suyu kanalı)

4 3-Izgaralı kanal:Yağmur suyu dolgu üzerine delikli drenaj borularıyla deniz seviyesinden daha yüksekte bırkılmalıdır.Böylece yağmur suyu kanallarının deniz suyu ile dolmadan rahatça çalışması sağlanır.(Bornova Osmangazi’ de şehir içi ızgaralı yağmur suyu kanalı)

5 4-Yüzeysel yağmur su kanalı:Genellikle şehir içi yağmur yağışının az olduğu bölgelerde yapılır.

6 5-Polimer yağmur suyu kanalı:

7

8

9

10

11

12

13

14 ATIK SU KANALLARIN HENDEKLERE DÖŞENMESİ
KANALİZASYON: Kanalizasyon, atık su ve sıvıların yerleşim bölgelerinden ve sanayi bölgelerinden uzaklaştırılması için kurulan boru ve kanallar (lağım) sistemidir. Kanalizasyon sistemi, boru hatlarından oluşur. Atık su ve yağmur sularını atık su arıtma tesislerine ya da diğer su kaynaklarına iletmede kullanılır.

15 ATIK SU BACALARI

16

17 BACA YERLEŞTİRME

18 KORUGE BACA BORU DÖŞEME İŞLEMİ

19 Kanalizasyon sisteminin işleyişini, parsel bacası, muayene bacası gibi rögarların ( menhollerin ) bağlantı şeklini aşağıdaki resim üzerinden görebilirsiniz

20 Atık su beton boruları:Atık su kanallarında en çok beton boru kullanılır.Borular eklenerek yapıldığı için işçilik ve ek parçalanarı önemlidir.Boruların ağırlığı fazla olduğu için kanal içinde döşenmelidir.

21 Atık su koruge boru: Plastik kanalizasyon boruları, polipropilen (PP) ve polietilen (PE) hammaddelerinden 45 cm çapa kadar üretilir. Aynı et kalınlığında halkanın mukavemet değeri polipropilende daha yüksek çıktığından daha fazla tercih edilir.

22 Baca elemanları entegre contalı ise elle veya havalı komprasör ile conta üzerindeki kırıntılar iyice temizlenmelidir.

23 VİDANJÖR: Vidanjör, kanalizasyon olmayan yerlerdeki fosseptiklerin ve kanalların temizlenmesinde kullanılan araçtır

24

25 Atık su tesisi(Ankara merkez)

26 BACA KAPAKLARI

27 ÇALMAYIN 

28 DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER

29 SORULAR Yağmur suyu kanallarına hendekler döşenmesi konusunu maddeleyiniz. Yağmur suyu kanallarından açık kanalları açıklayınız. Yağmur suyu kanallarından ızgaralı kanalları açıklayınız. Kanalizasyon nedir? Açıklayınız. Kanalizasyon sistemini açıklayınız. Atık su bacalarını açıklayınız. Atık su beton boruları açıklayınız. Atık su koruge boru hakkında bilgi veriniz. Vidanjör nedir ? Açıklayınız. Yüzeysel yağmur su kanalı hakkında bilgi veriniz.


"ÖĞR.ÜYESİ:HAKAN VARÇİN" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları