AğAraştırması'nın Uygulanması. Hazırladığınız AğAraştırması'nı uygulamadan önce sınıftan başka bir grup tarafından AğAraştırması Değerlendirme Rubric'ini.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Mutluköy İlköğretim Okulu
Advertisements

İnternetin Güvenli Kullanımı İçin Anne-Babalara Öneriler ve Uyarılar
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YOLLARI kisiselbasari.com
Evde Olumlu Öğrenme Ortamı Oluşturmak
ÖZEL ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ
DÖRDÜNCÜ DÖNEM KANITA DAYALI TIP UYGULAMALARI Dr. Zeynep İnce, 2 Ocak 2013.
İlköğretim Kurumları Standartları Yazılım Sunusu
BEP BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI.
Eğitim İhtiyaçları Değerlendirmesi (TNA)
WEBQUEST Ali ÇİMEN.
Yaşam Boyu Öğrenme Prof. Dr. Ali ŞEN.
İLETİŞİM & HASTA MEMNUNİYETİ
SORUNLARIM VE ÇÖZÜMLERİM
MADDENİN HAL DEĞİŞİMİ.
HALİL DEMİRSOY SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ
BİLİM ADAMI OLMAK İSTERMİSİNİZ?
AkçanSA Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu
6 Sınıf Düzen Kuşağı.
ÖĞRENME YÖNTEMLERİ.
TÖMÜK SİNAN SUVERİR İLKÖĞRETİM OKULU MERSİN - Erdemli Ferda ÇELİK
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ.
Öğrenme Öğretim sürecinde kullanılan stratejiler genel olarak üç grupta toplanabilir: Pasif öğretim (öğretmen merkezli) Etkileşimli öğretim Aktif öğrenme.
HOŞGELDİNİZ…. HOŞGELDİNİZ… POWERPOİNT İLE… PowerPoint genellikle iş ya da okul için sunumlar hazırken kullanılır. Ancak PowerPoint çok daha eğlenceli.
EĞİTİM SİSTEMİ VE ÖLÇMENİN SİSTEMDEKİ YERİ
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
DOĞAL AFET BTÖ–302 Internet Ortamında Yazarlık Dilleri ve Uygulamaları
YARDIM ETME Amaç : Öğrencilerin yardım etme duygularının geliştirilmesi Düzey : 1. sınıf ve üstü Materyal: Yazı tahtası,kalem,fon kağıdı Süre.
Yönetimde stres kaynakları ve başa çıkma Dr. Alper Engeler
KLASİK DÖNEM BESTECİLERİ
PAYDAŞ GÖRÜŞLERİ Yrd.Doç.Dr.Maviş Emel KULAK KAYIKCI
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
İSTASYON YÖNTEMİ.
Öğretmen Veli İşbirliği için Web Tabanlı Platform Tasarımı
Matematik Dersine Nasıl Çalışmalıyız??
Yrd. Doç Dr. Özcan PALAVAN
DERS: Sosyal Bilgiler ÜNTE: Uzaktaki Arkadaşlarım SINIF: 4/A
ÜNİTE PLANI MESLEKLER.
FESKOM AKADEMİ CANLI ONLINE EĞİTİM
" Nasıl Başarılı Oldum ?”.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YOLLARI
Fatih İlkokulu Rehberlik Servisi
ÖZEL EĞİTİM UYGULAMALARI
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
Mentör Öğretmenlik.
Çocukların Güvenli İnternet Kullanımı ile ilgili Ebeveynlere öneriler
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA.
ÖLÇME DEĞERLENDİRME Yard. Doç.Dr. Deniz Özcan.
İnternet Okur Yazarlığı
VERİMLİ VE PLANLI DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ NİHAT HASPOLATB.MUSTAFA YAĞMUR Rehb.ve Psi.Dan. Rehb.ve Psi.Dan.
Adım Adım Başarıya.... Çalıştığınız masada başka bir işle uğraşmayın Evde kendinize bir köşe, mümkünse bir oda hazırlayın. Ders çalışırken kesinlikle.
BE P BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI. BEP ; özel eğitim gereksinimi olan her birey için yazılı olarak geliştirilmiş ve özel eğitim gereksinimi olan.
KAYNAŞTIRMA/BÜTÜNLEŞTİRME UYGULAMALARI VE BEP SEMİNERİ
Üretim, Tüketim ve Karar Verme: Ekonomi BÖLÜM 9 EKONOMİ OKURYAZARLIĞI Küçük çocuklar, her gün karşılaştıkları için ekonomik kavramların farkındadır.
FAHRİ KİRT ORTAOKULU ÖĞRENCİ KOÇLUĞU PROJESİ.
YAPIM KUŞAĞI ÜRETİYORUM.
BASAMAKLI ÖĞRETİM PLANI
BÖLÜM 11 DEĞERLENDİRME. BÖLÜM 11 DEĞERLENDİRME.
AZDAVAY ANADOLU İMAM-HATİP LİSESİ
STAJ İŞLEMLERİ T.C. HİTİT ÜNİVERSİTESİ
Sorumlu Mahalleler Projesi İş Planı Eğitimi Bu proje T. C
Mutluköy İlköğretim Okulu
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA.
Eğitim Bilimleri Fakültesi
İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
Okul Psikolojik Danışmanı ve Rehber Öğretmen
Etkili Bir Seminer Nasıl daha iyi bir seminer verebiliriz?
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Geliştirme
Sunum transkripti:

AğAraştırması'nın Uygulanması

Hazırladığınız AğAraştırması'nı uygulamadan önce sınıftan başka bir grup tarafından AğAraştırması Değerlendirme Rubric'ini kullanarak değerlendirmelerini isteyin. Onlardan alacağınız görüşler doğrultusunda AğAraştrımanızı tekrar düzenleyebilirsiniz.AğAraştırması Değerlendirme Rubric

Uygulamadan Önce Yapacaklarınız 1.İlk önce AğAraştrımanızı kendi kendinize uygulayın. Sonra bir eş-dost veya arkadaşınıza uygulayın. Onlar size anlaşılmayan noktalar, kopuk bağlantılar var ise söyleyeceklerdir. Bu şekilde uygulamanın süresini de ayarlama fırsatı bulursunuz.

Uygulamadan Önce Yapacaklarınız(Devam) 2.Öğrencilerinizin bilgisayar konusunda yeterliliklerini belirleyin. Bunun için aşağıdaki soruları öğrencilerinize yöneltebilirsiniz: Kim bilgisayarı açma/kapamayı biliyor? Kimler Internet'in ne olduğunu biliyor? Bilgisayarda yaptığınız bir çalışmayı kaydetmeyi kimler biliyor? Bir İnternet sayfasına web adresi (URL) nasıl yazılır? Kes-Yapıştır nasıl yapılır?

3.Eğer öğrencilerin temel bilgisayar becerileri konusunda verilen görevleri yerine getiremeyecek düzeyde eksiklikleri varsa bunları önceden giderme yoluna gidin. Uygulamadan Önce Yapacaklarınız(Devam)

4.Uygulama grup çalışması içeriyorsa, bilgisayar becerisi üst düzeyde olan öğrenciler ile düşük düzeyde olanları birlikte çalıştırın. Öğrencilerinizin bilgisayar kullanımı konusunda hazırbulunuşluk düzeylerini belirlemek, uygulamadan önce yapcağınız ön hazırlık miktarını belirlemek için önemlidir.

Uygulamadan Önce Yapacaklarınız(Devam) 5.AğAraştırması çalışmanızı etkili yürütebilmek için gerekli bilgisayar becerilerini bu konuda eksik olan öğrencilere ya siz sınıfta öğretebilirsiniz, veya okulun bilgisaya öğretmeninden bu konuda yardım talep edebilirsiniz. Öğrencilere temel bilgisayar işlemlerinin nasıl yapıldığını anlatan yaprak yada föy vererebilir veya bunları bir link şeklinde AğAraştırmanıza ekleyebilirsiniz.

Uygulamadan Önce Yapacaklarınız(Devam) 6.AğAraştırması'na başlamadan önce öğrencilerinizi zihinsel olarak konuya hazırlamak için daha önceki konularla, başka dersler ile yada günlük yaşamla ilişkilendirerek bir beyin fırtınası estirin. Peşinden, uygulayacağınız AğAraştırması ve basamaklarından ve beklentilerinizden bahsedin. Uygulama süresinden ve karşılaşabilecekleri zorluklar karşısında nasıl davranacakları konusunda neler yapmaları gerektiği konusunda onları bilgilendirin.

Uygulama Sırasında 1.Öğrencileri planladığınız şekilde gruplara ayırın. 2.Bilgisayarların çalıştıklarından emin olun. 3.Öğrencilerin yardıma gereksinim duyduklarında karmaşa ve gürültüye mahal vermemek için onlardan ellerini kaldırmalarını veya sessizce grup arkadaşlarına sormalarını isteyebilirsiniz.

Uygulama Sonrasında Öğrenciler AğAraştırmasın başarıyla tamamladıktan sonra aşağıdaki düşünceleri göz önünde bulundurun. Sözlü sunumlar: Özellikle gruplar farklı farklı görevler üzerinde çalıştıysalar, öğrenciler öğrendiklerini sınıfa, başka sınıflara, ailelerine yada başka topluluklara sunabilirler.

Uygulama Sonrasında(Devam) 2.Kendi kendini değerlendirme/Arkadaş değerlendirmesi. Öğrenciler AğAraştırması'nda belirlenen hedeflere ulaşıp ulaşmadıklarını söyleyebilmelidirler.

3.AğAraştırması Değerlendirmesi: Öğrencilerin uyguladığınız AğAraştrıması konusundaki düşüncelerini alın. Yaptığınız çalışmayı geliştirebilmek için onların görüş ve önerilerini dikkate alın. Önceden sizin farkedemediğiniz bazı kopuk bağlantılar (linkler), yazım hataları vb. uygulama sırasında öğrenciler tarafından farkedilebilir. Uygulama Sonrasında(Devam)

4.AğAraştırması'ndaki konu ile diğer derslerde öğrencilerin gördükleri konular arasında ilişki kurmalarına olanak sağlayın. Diğer derslerde sizin konunuzla ilgili neler yaptıklarını sorarak onlardan öğreneceklerinizle AğAraştırmanızı geliştirebilirsiniz.