DENETİMDE ZAMAN EYLEM PLANI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
AİLELERİN EĞİTİM SÜRECİNE KATILIM ÇALIŞMALARI
Advertisements

EĞİTİM DENETİMİ VE SORUNLARI
EĞİTİM YÖNETİMİNE KATILIM
REHBERLİK Yıldız KOCADAĞ.
SINIF ORTAMININ FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ Fiziksel ortamın önemi nedir?
Okulumuzda kurulacak olan Fatih projesi ile ilgili bilgi sahibi olmak.
2007 / 30 SAYILI MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMDE TANITIM VE YÖNELTME ÇALIŞMALARI GENELGESİ DOĞRULTUSUNDA İLÇEMİZ İLKÖĞRETİM VE ORTAÖĞRETİM KURUMLARINDA YAPILMASI.
Öğretim Etkinliklerini Planlama
PERSONEL GELISTIRME Butun ulkelerde personel gelistirme gorevi ulkelerin egitim sistemi ve sistemde gorev yapan insan kaynaklari bolumune baglidir. Insan.
Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aydın BAŞAR Denetmen Rolleri.
Tam Öğrenme Modeli (Mastery Learning)
PATLAYICI ORTAM BULUNAN TESİSLERDE PROJELENDİRME ve RUHSAT İŞLEMLERİ
Eğitim İhtiyaçları Değerlendirmesi (TNA)
MERHABA.
İZLEMEİZLEME Defterdarlıklar İç Kontrol Eğitimi 10 Mart-27 Nisan 2013 Strateji Geliştirme Başkanlığı 1.
A.K.Ü. Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü
Avcılar Mehmetçik İlkokulu
Okul Deneyimi Dersi Eser Çeker (Uz.). Okul Deneyimi Dersi Kaynakça: Aday Öğretmenler İçin Okul Deneyimi ve Öğretmenlik Uygulaması Editör: Yrd.Doç.Dr.
(EDS462) OKUL DENEYİMİ – II
Öğretmenlik Uygulaması
Sunuyu Hazırlayan:Belgin Topal
İZMİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2014 – 2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEKLİ ÖĞRENCİLERİN TANILAMA SÜRECİ ŞUBAT 2014.
TSM Çalışanlarına Yönelik Sağlığın Geliştirilmesi Eğitimi
YARIN SİZDEYİZ PROJESİ
REHBER ÖĞRETMEN/PSİKOLOJİK DANIŞMANLARIN EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BOYUNCA OKULLARDA YAPMASI GEREKEN ÇALIŞMALAR
PROGRAM TASARIMI
OKUL ÖNCESİ DÖNEM: İnsan hayatının her döneminde olduğu gibi
Okul Deneyimi Dersi Eser Çeker (Uz.).
MERHABA.
Yard. Doç. Dr. Talip Can Başkent Üniversitesi Eğitim Fakültesi
YENİ BİR DÖNEME BAŞLANGIÇ
ÖDEV VERME VE DEĞERLENDİRME Meral KOCABAY
OKUL GELİŞİMİ YÖNETİM EKİBİ (OGYE) TOPLANTISI
1.Adım: Yukarıdaki araç çubuğundan kayıt ekle sekmesine basılır.
OKUL KURALLARIMIZ.  Okul işleyişi,eğitimin kesintiye uğramaması,çocuğumuzun grubuna ve öğretmenine daha kolay ve çabuk uyum sağlaması açısından aşağıda.
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Okul Deneyimi Dersi Eser Çeker (Uz.).
EĞİTİMDE FATİH PROJESİ
FAALİYET/PROJE EYLEM PLANLARI
EĞİTİM ORTAMLARINDA ŞİDDETİN ÖNLENMESİ VE AZALTILMASI
BEP GELİŞTİRME BİRİMİNİN GÖREVLERİ
Okul Deneyimi Dersi Eser Çeker (Uz.).
Kaynaştırma ve bep bilgilendirme toplantısı
BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI (BEP)
METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRÜLÜĞÜ
Ş AH İ NBEY REHBERL İ K VE ARA Ş TIRMA MERKEZ İ. KAYNAŞTIRMA Kaynaştırma yoluyla eğitim nedir? Kaynaştırma yoluyla eğitim; özel eğitime ihtiyacı olan.
DİYARBAKIR MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ BİRİMLERİ KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARINA UYUM EYLEM PLANININ HAZIRLANMASI BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ BİRİMLERİ KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARINA.
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı
Eğitim Sisteminde Öğretmenin Rolü
Kurullar, Meslekî Çalışmalar ve Komisyonlar
EĞİTİM / ÖĞRETİM DURUMLARI (ÖĞRETME)
Programlı Öğretim Yrd. Doç. Dr. Cenk Akbıyık.
KAYNAŞTIRMA/BÜTÜNLEŞTİRME UYGULAMALARI VE BEP SEMİNERİ
OTMG KAPSAMINDA YAPTIĞIMIZ ETKİNLİKLER GELİŞİM ALANLARI EYLÜLEKİMKASIMARALIKOCAKŞUBATMARTNİSAN MESLEKİ GELİŞİM KİŞİSEL VE MESLEKİ GELİŞM Öğrencilerin.
KAMU YÖNETİMİNDE İÇ KONTROL SİSTEMİ ve İÇ KONTROL EYLEM PLANININ UYGULANMASI KAMU YÖNETİMİNDE İÇ KONTROL SİSTEMİ ve İÇ KONTROL EYLEM PLANININ UYGULANMASI.
AKREDİTASYON SÜRECİ: ANA KONULAR VE İŞLEYİŞ
CGL 310 OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMLARI II DERSİ
TÜRK EĞİTİM SİSTEMİ VE OKUL YÖNETİMİ Ders Notları
KOCASİNAN REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
Okul Deneyimi Dersi Eser Çeker (Uz.).
REHBER ÖĞRETMEN YOL HARİTASI
Okul Deneyimi Dersi Eser Çeker (MSc., MEd.).
BİLİM Sanat Merkezine Öğrenci Seçimi
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ROGRAMLARI-I
BİLİM SANAT MERKEZİ TANILAMA SÜRECİ
BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI (BEP)
Eylem planlarının geliştirilmesi
BİLİM SANAT MERKEZİ TANILAMA SÜRECİ
Öğretim Etkinliklerini Planlama
Sunum transkripti:

DENETİMDE ZAMAN EYLEM PLANI

Denetimde Zaman Eylem Planı A) DENETİM ÖNCESİ a) Denetimin İlk Aşaması (15–30 gün önce) b) Denetim Öncesi (1-3 gün önce) B) DENETİM AŞAMASI C. DENETİM SONRASI

Denetimde Zaman Eylem Planı A) DENETİM ÖNCESİ a) Denetimin İlk Aşaması (15–30 gün önce) * Okula haber verilmesi * Okul hakkında bilgi toplanması * Okul yönetiminden alınacak bilgiler (Branşlara göre öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, öğretim türü, şube sayısı, aday öğretmen sayısı, yerleşim yeri hakkından bilgiler, ulaşım bilgileri barınma ve beslenme olanakları) * Belge evrak ve benzeri kaynaklardan alınacak bilgiler (Bir önceki dönem raporları, düzeltme ve geliştirme öneri ve istekleri )

Denetimde Zaman Eylem Planı A) DENETİM ÖNCESİ a) Denetimin İlk Aşaması (15–30 gün önce) b) Denetim Öncesi (1-3 gün önce) * Denetçi grubun görev paylaşımı * Ulaşım biçim ve zamanının belirlenmesi * Beraberimizde götürülecek özel eşyaların, uygun giysilerin hazırlanması * Öğretmenlere götürmeyi düşündüğümüz ya da daha önceden getireceğimizi söylediğimiz kaynak kitap vb. varsa hazırlanması

Denetimde Zaman Eylem Planı B) DENETİM AŞAMASI 1. Tanışma ve bilgilendirme toplantısı 2. Denetleme hakkında bilgi verilmesi 3. Dersine girilecek öğretmenle tanışılması, istek ve beklentilerimizin açıklanması 4. Derse birlikte girilmesi 5. Öğrencilerden izin alınması ve açıklama yapılması 6. Ders düzenini bozmayacak uygun bir yere oturulması 7. Ders işleyişini bozacak, rahatsız edici şekilde not alınmaması

Denetimde Zaman Eylem Planı B) DENETİM AŞAMASI 8. Ders gözlemi ve incelemeler * Dikkat çekme * Amaçtan haberdar etme * Güdüleme * Amaca uygun yöntem ve teknikleri kullanma * Amaca uygun araç gereç seçme ve kullanma; okul ve çevre olanaklarından etkili biçimde yararlanma * Sınıf fiziksel ortamı (öğretmen amaca uygun sınıf ortamı alıyor mu?)

Denetimde Zaman Eylem Planı B) DENETİM AŞAMASI 8. Ders gözlemi ve incelemeler * İpucu, pekiştireç, düzeltme, dönüt öğeleri kullanılıyor mu? * Öğrenci katılımı sağlanıyor mu? * Bireysel farklılıklar dikkate alınıyor mu? * Sınıf iklimi ve ilişkilerin niteliği * Öğrenci davranışlarının niteliği * Öğrenci başarısının değerlendirilmesi * Öğrenci davranışlarını yönetme gücü

Denetimde Zaman Eylem Planı B) DENETİM AŞAMASI 9. Öğretmen plan, rapor, portfolyo dosyalarını incelenmesi 10. Öğretmenin başarılarının incelenmesi 11. Değerlendirme yapılması 12. Değerlendirmenin öğretmenle paylaşılması ve öğretmenin kendini değerlendirmesi: 13. Düzetme ve geliştirme öneri ve isteklerinin ortaya koyulması Kısa sürede yapılacak düzeltme ve geliştirmeler Uzun sürede yapılacak düzeltme ve geliştirmeler

Denetimde Zaman Eylem Planı B) DENETİM AŞAMASI 14. Öğretmenin diğer öğretmenler ve okul yönetimi ile iletişimi 15. Öğretmenin çevre ve velilerle iletişimi ve işbirliği 16. Genel toplantı yapılması

Denetimde Zaman Eylem Planı B) DENETİM SONRASI 1. Yapılan öneri ve geliştirme çalışmalarının izlenmesi 2. Uzaktan öğretmen çalışmalarının izlenmesi