İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
POWEPOINT KISIM I
Advertisements

İnternet Tarayıcı Programlar
Hazırlayan Ebru SIRMACI
İNTERNET.
ÖZEL MARMARA İLKOKULU 1. SINIFLAR MESLEKLER ÜNİTESİ.
REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ ETKİNLİKLERİ
ÖZEL ANTALYA ENVAR İLKÖĞRETİM OKULU
KAZANIMLAR 4 Bilimsel araştırma basamaklarını kullanarak araştırma yapma.
Çağın Gidişine Göre Öğretmen Nasıl Olmalı?
ARAŞTIRMA RAPORUNUN HAZIRLANMASI
E-İçerik Arama, Bulma ve Seçme
BAŞARIYA GİDEN YOLDA “VERİMLİ ÇALIŞMA”
PROJE HAZIRLAMADA ALANA ÖZGÜ KONU SEÇİMİ
TÜBİTAK BİLİM PROJELERİ
İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK MATEMATİK ve FEN BİLİMLERİ
ARAMA MOTORU KULLANIMI
Bilimsel Metinler Nasıl Okunur ve Anlaşılır?
BİLİM ADAMI OLMAK İSTERMİSİNİZ?
PROJE TABANLI ÖĞRENME.
BİLGİSAYAR VE ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ EĞİTİMİ ÖZEL ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ
SORULARLA MERAK ETTİKLERİMİZ
Yrd. Doç. Dr. Emre SÜMER Aralık-2011
TEKNİK RAPOR YAZIMI Önemli Noktalar Kurtuluş Küllü
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YOLLARI
İNTERNET PROGRAMLAMA - 1
Bizde Hyde Park vardı da biz mi konuşmadık diyen Martılar’ın yeri MARTILAR’A FORUM KULLANMA DERSLERİ Ders 2. Kullanıcı adım var, şifreyi de biliyorum
ETKİLİ ÇALIŞMA VE ETKİN DİNLEME
DERECELİ PUANLAMA ANAHTARLARININ HAZIRLANMASI
Neden Proje Yönetimi - PROBLEMLERİN KARMAŞIKLIĞI - TEK BİR KİŞİNİN ÇÖZÜME ULAŞMA GÜÇLÜĞÜ - DİSİPLİNLER ARASI İLİŞKİLERİN SAĞLANMASI - MADDE VE İNSAN KAYNAKLARININ.
Bilgisayar Destekli Eğitim
PROJE TABANLI ÖĞRENME.
Oturum aç butonuna tıklayın.
ARAMA MOTORLARI Öğreneceklerimiz 1-Arama motoru nedir?
BİT’İNİ KULLANARAK BİLGİYE ULAŞMA VE BİÇİMLENDİRME
OKULLARIN INTERNETE TAŞINMASINDA BÖTEB’ LERİN (BİLGİSAYAR ve ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ EĞİTİMİ BÖLÜMÜ) ROLÜ.
Brifing ve Sunum Hazırlama Teknikleri
Arama Motorlarını Kullanmanın Püf Noktaları
Melek YILMAZ.   Bilgi ve teknoloji çağını yaşadığımız günümüzde öğrencilerin bilgiye ulaşma ve problem çözme becerilerini kazanmaları önemlidir.  Bunun.
ÖĞRETİMDE STRATEJİ Ali ÇELiK (Biyoloji).
Yapılandırmacılığa Dayalı Öğrenme Modelleri
KEŞFEDEREK ÖĞRENME (BULUŞ YOLUYLA ÖĞRENME)
Web Tarayıcıları ve Arama Motorları
Bilim İnsanı Olmak İster misiniz ?
Probleme Dayalı Öğrenme
Probleme Dayalı Öğrenme
Bilimsel düşünme becerileri
ETwinning Avrupa okullar için topluluk Öğretmenler için Avrupa’da işbirlikçi projeler geliştirebilecekleri ve fikir paylaşabilecekleri, güvenli ve ücretsiz.
Probleme Dayalı Öğrenme
PROJELER-1 Öğrencilerin istedikleri bir konuda inceleme, araştırma ve yorum yapma, yeni bilgilere ulaşma ve sonuç çıkarma amacıyla öğretmen rehberliğinde.
İnternet Nedir Bilgisayar Ağları Ağ Çeşitleri Çağlar Gülcek.
MED 167. Frekanslı Serilerde Standart Sapma Örnek XfX.fX-Xbarf.(X-Xbar) ,1259, ,1171, ,1510, ,1453, ,184,05.
KOMPOZİSYON TANIMI:  Farklı parçaları, uyumlu ve düzenli şekilde bir araya getirmeye Kompozisyon denir.
KARİYER YÖNETİMİ DERSİ EGZERSİZLERİ Prof. Dr. Serkan Bayraktaroğlu
Alaşehir Selahattin Zuhal Barutçuoğlu Rehberlik Servisi.
BAŞARIYA GİDEN YOLDA “VERİMLİ ÇALIŞMA”. Verimli ders çalışma amaç doğrultusunda planlı ve programlı çalışmaktır. Verimli ders çalışmak sadece ders.
ARAŞTIRMA NASIL YAPILIR Araştırma Sürecindeki Aşamalar
   .         «Sisteme Giriş» alanı «Dil Seçeneği» alanı.
BİLİMSEL ARAŞTIRMA YAPIYORUZ
Eğitimde Teknoloji Kullanımı
VERİMLİ VE ETKİLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ CUMHURİYET İLKOKULU REHBERLİK SERVİSİ.
BAŞARIYA GİDEN YOLDA “VERİMLİ ÇALIŞMA”. Verimli ders çalışma amaç doğrultusunda planlı ve programlı çalışmaktır. Verimli ders çalışmak sadece ders.
Görev 2 7 Aralık a kadar Görev 2’i tamamlayıp ye göndermeniz gerekiyor. İkinci görev 30 puan Şablonda Görev 2 ’de belirtilen.
Fen Öğretiminin Genel Amaçları Prof. Dr. Fitnat KAPTAN Arş. Gör. Dr
BAŞARIYA GİDEN YOLDA “VERİMLİ ÇALIŞMA”
(İki başlıktan birisini seçiniz) ya da sizin belirlediğiniz
BAŞARIYA GİDEN YOLDA “VERİMLİ ÇALIŞMA”
ARGÜMANTASYON.
Yazı Tahtası Hem öğrencinin hem de öğretmenin aynı anda aynı konu üzerinde çalışabilmesine olanak sağlayan en etkili sınıf içi iletişim aracıdır. Her öğretmen,
SUNUM BAŞLIĞI (Proje Adı)
Sunum transkripti:

İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK MATEMATİK ve FEN BİLİMLERİ “BU BENİM ESERİM” PROJE YARIŞMASI

Proje Nedir ve Nasıl Hazırlanır?

Proje Çalışan Bir Öğrencinin Hayattaki Kazanımları Nelerdir?

1. Zamanı Planlama «İki kere yıkanamazsın aynı ırmakta; üzerinde akan sular, şimdi yeni sulardır.» Heraklet

2. İnterneti Doğru Kullanma

3. Araştırmayı Öğrenme

4. Okuldaki Kazanımları Hayata Geçirme

5. Problemlere Çözüm Bulma

6. Ekip Halinde Çalışabilme

7. Organize Çalışabilme

8. Muhataplarını İkna Edebilme

9. Kendini İfade Edebilme

10. Bilgisayar ve Teknoloji Kullanabilme

11. Farklı Bölgelerdeki İnsanlarla Tanışma

Proje Nasıl Olmalıdır? Öğrenci Merkezli olmalıdır. Rehber öğretmen, öğrencisini sırtında taşıyan kişi değil; öğrenciye doğru yolları gösteren işaret levhası olmalıdır. Öğrenciye internet ve araştırma ortamı sağlanmalıdır. Akademik destek alınmalıdır. Projenin her safhası öğrenci tarafında yapılmalıdır.

Proje Basamakları Genel Konu tespiti Öğrenci Seçimi Araştırma-Kaynak-Üniversite Rapor Yazma Verim ve Faydalılık Pano Çalışması Sunum

Genel Konu Testi Projemizi hangi konu ve branştan seçelim. Örneğin geometri olsun. Onun bir alt başlığı düzgün çokgenlerin çemberleri olsun. Düzgün çokgenin iç teğet çemberinin yarıçapının, çevrel çemberin yarıçapına oranı incelenebilir.ve bu oranların trigonometrik karşılıkları yazılabilir.

Öğrenci Seçimi Sınıf öğretmeni olduğumuz sınıftan, Proje çalışmasında merkezde öğrenci olacağı için, esas olan da öğrencinin eğitimine katkıda bulunmak olduğu için öğrenci seçimine dikkat etmek ve proje çalışmasında verimli bir süreç geçirmek faydalı olacaktır. Öğrencileri; Sınıf öğretmeni olduğumuz sınıftan, Dersine girdiğimiz öğrencilerden, Kulüp çalışmalarında çok aktif olmayan öğrencilerden, seçmemiz öğrenciyi ve projeyi takip etmede bize yardımcı olacaktır.

Araştırma – Kaynak - Üniversite Proje çalışmasının öğrenciye kattığı en önemli değerlerden birisi araştırmayı öğretmektir. Çağımızın insan profili çok bilen değil bilgiye ulaşmasını bileni tercih etmektedir. Artık internet elimizin altında istediğimiz bilgiye ulaşabiliriz ifadesi tam olarak doğru değil. İnterneti de kullanmayı öğrenmek gerekiyor. Hangi bilgiye hangi adresten ulaşacağımızı veya arama motorlarına hangi kelimeleri gireceğimizi bilmemiz gerekiyor.

İlk önce doğru aramayı öğreneceğimize göre, Google’ın arama çubuğuna internette doğru arama nasıl yapılır diye yazalım ve aratalım. Önümüze 1.490.000 sonuç çıkacaktır . Arayacağınız konuyla ilgili anahtar kelimeler seçin. İki veya daha fazla anahtar kelime bağlarken arasına ^+^ koyun. Anahtar kelimeleri tekil yazmaya dikkat ediniz. GOOGLE AKADEMİK(Google scholar) http://scholar.google.com.tr Akademik yayınlar arasında arama yapmanızı sağlar.

Rapor Yazma Rapor yazmak aslında bir nevi bilimsel makale yazmaktır. Projemize başlamadan önce proje raporumuz uygulama bölümüne kadar hazır olmalı.

Elinizdeki malzemeleri proje içinde nasıl kullanacaksınız? Proje içinde bilimsel bir çalışmanın bütün özellikleri görülmelidir. Projenizde grafik, tablo ve şekil kullanmaktan çekinmemelisiniz

Proje Raporu Bölümleri Proje’nin adı Proje amacı Giriş Yöntem Sonuç ve tartışma

Proje Adı Projemizi bilimsel olarak ifade edebilecek bir isim çok önemlidir. Çok uzun ve kavram karmaşası ortaya çıkaran, anlam bütünlüğünü bozan isimlerden kaçınılmalıdır.

Proje problemi ilginç olmalı ve çözme isteği uyandırmalıdır. Ortaya atılan problemin, öğrencinin kendisini geliştirebileceği ve çalışmaktan zevk alacağı bir konu veya modelden seçmesi esastır.

Proje Amacı Proje amacı net ifade edilmelidir. Amaçlar kısmına projenin hedefleri eklenebilir. Bir proje çalışırken ne amaçladığı çok önemlidir. Projenin savunması da amaç doğrultusunda olmalıdır. Projenin amacı, iyi tanımlanmış bir problem ifadesinde saklıdır. Problemin anlaşılması kolay olmalıdır.

Fikir nereden aklınıza geldi? Projenin ne hakkında olduğu ve hangi özelikleri sağladığı, fikrin nereden ve hangi olaydan ÖĞRENCİNİN aklına geldiği detaylı bir şekilde açıklanmalıdır. Proje çalışırken amaç sadece katkı sağlamak olduğunu, sıfırdan dünyayı keşfetmeyeceğimizi bilerek, proje amacımızı ifade etmeliyiz.

Verim ve Faydalılık Sonuçları Yaptığımız proje verim itibariyle aynı konuda daha önce çalışılmış projeler varsa, onlardan daha verimli, daha ucuz ve daha faydalı olmalıdır. Projemiz daha az enerjiyle çalışabilir ve çevreye daha az zarar verebilir.

Pano Çalışması Pano, proje sergisi zamanında projemizi anlatmakta bize yardımcı olacak argümandır. Genelde 120x100 cm civarında bir afiş hazırlanması tavsiye edilir.

Panomuzda istediğimiz verimi alabilmek için; Pano dizaynı projemizi rahat anlatabilmeli. Proje raporumuzun anahatları olmalı Çalışmalarımıza ait fotoğraflar olmalı Tablo ve grafikler yeterli büyüklükte olmalı

SUNUM Powerpoint sunum; projeyi jüriye sunarken bize yardımcı olacaktır. İyi bir sunum için: Rahat okunabilir font ve punto olmalıdır. Proje raporumuzu sunuma yansıtmak. 10-15 dakika arasında bitmesine dikkat etmek. 2-3 sayfa civarı olmasına dikkat etmek. Vurucu noktaları sunumda belirtmek Sayfayı fazla doldurmaktan kaçınmak.

Dinlediğiniz İçin Teşekkürler CELAL ERSOY 05056915097