İSTANBUL, ZEYTİNBURNU, BÜYÜKÇEKMECE, ADALAR

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ODUNPAZARI GERİ KAZANIM PROJESİ
Advertisements

Misyonumuz İstanbul’daki birçok kurum ve kuruluşun AB uyum sürecinde geleceğe yönelik hedef ve stratejilerini kolayca gerçekleştirmeleri için projeler.
“Küçükçekmece Perakende Balık Pazarı’nda AB Standartlarının Uygulanması” Projesi
STRTEJİK PLAN HAZIRLAMA TAKIMININ OLUŞTURULMASI. Hazırlık Dönemi Çalışmaları ve Takımın Oluşturulması Stratejik planlama çalışmalarının başarısı plan.
Eylem Planı Sonraki Adımlar
altyapI VE KENTSEL DÖNÜŞÜM HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ YILI ÇALIŞMALARI
Millî Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü
 Denizli İlimizde 2012 Yılı Ocak ve Şubat aylarında 18 İlçe ve İl Merkezinde Av Komisyonu toplantıları tamamlandı.  Denizli İlimizde 2012 Yılı Ocak Şubat.
UNCCD COP HAZIRLIK TOPLANTISI 8 Eylül New York Toplantısı 20 Eylül 2011 Salı günü New York’ta Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda “Sürdürülebilir.
ORTA ASYA VE KAFKASLARDAKİ DAĞ SU HAVZALARININ SÜRDÜRÜLEBİLİR YÖNETİMİ İÇİN KAPASİTE İNŞA ETME PROJESİ Erdoğan Özevren Bölgesel Proje Koordinatörü.
T.C. İZMİR VALİLİĞİ İL TARIM MÜDÜRLÜĞÜ
GENEL HEDEF İzmir ilinde üretilen taze sebze ve meyveye zarar veren hastalık zararlı ve yabancı otlara karşı kullanılan Bitki Koruma Ürünlerinin ‘’Zirai.
Eğitim Süreci ve Sonrası Çalışmaları
ÇEVKO ‘nun Sorumlulukları ve Belediyelerle Çalışma Sistemi
Bahtiyar ÇETİN Endüstri Mühendisi Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi
* Bağlı ve ilgili kuruluşlar hariç. Kamu kurum ve kuruluşlarına ait bina ve tesislerin inşa, güçlendirme, tadil ve esaslı onarımlarına ait, proje, yaklaşık.
Strateji Geliştirme Başkanlığı
TÜRK İ YE BELED İ YELER B İ RL İĞİ & İ SVEÇ BELED İ YELER B İ RL İĞİ TUSENET PROJES İ (Belediye Ortaklık A ğ ları Projesi)
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞINCA KUTLU DOĞUM HAFTASI YURT İÇİNDE VE YURT DIŞINDA ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI Kutlu Doğum Haftası açılış programı, Devlet.
OCAK 2014 OCAK T.C. GÜLYALI KAYMAKAMLIĞI T.C. GÜLYALI BELEDİYE BAŞKANLIĞI.
İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün ulusal ortağı ve temel paydaşı olduğu Kadın Dostu Kentler Programı, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu-
Çalıştay: Başbakanlık Uzmanları için DEA 13 Ekim 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR Oturum 1 DEA Projesi Bileşenleri ve Çıktılar.
İKS İLE İLGİLİ YASAL DÜZENLEMELER ROL VE SORUMLULUKLAR
KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI SİVİL SAVUNMA UZMANLIĞI 2010 YILI FAALİYETLERİ Kartal Belediyesi
KARTAL MAHALLE AFET GÖNÜLLERİ DERNEĞİ KOORDİNASYON KURULU RAPORU \ Eğitim Tekrarları OCAK-2009 Kartal Kaymakamlığı Afet Yönetim Merkezinde.
TÜRKİYE KİMYA PETROL LASTİK VE PLASTİK SANAYİ İŞVERENLERİ SENDİKASI Cem KILINÇ Çevre Mühendisi Kasım 2008 Ankara.
İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından Küresel Turizm Merkezi İstanbul Mali Destek Programı kapsamında desteklenmekte olan “İstanbul’da Turizm Merkezlerinin.
ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI SU YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
ÇED İZİN VE DENETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
1 KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ EYLEM PLANI (Yapılan Çalışmalar, Mevcut Durum ve Planlanan Çalışmalar) Ender ÇOLAK Sermaye Piyasası Kurulu Başkan Yardımcısı.
Belediye Ortaklık Ağları Projesi TUSENET – Türk –İsveç Belediye Ortaklık Ağları / Turkish – Swedish Municipal Network.
16/08/1962 yılında petrol ve petrol ürünleri ticareti yapmak amacıyla BEL-PET adıyla kurulan şirketimiz önce İGATAŞ daha sonra da İSTANBUL ENERJİ adını.
ATIK YÖNETİMİ TOPLULUĞU. AMACIMIZ Üniversitemiz bünyesinde oluşan atıkların toplanmasını, izolasyonunu ve yaşanılabilir dünya için çevreyi korumayı amaçlar.
TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ
SUSTAINABLE MANAGEMENT OF ISTANBUL LOCAL GOVERNMENTS SMILOG İSTANBUL,ZEYTİNBURNU,BÜYÜKÇEKMECE,ADALAR STOCKHOLM,NACKA.
TDMS TEK DÜZEN MUHASEBE SİSTEMİ Ali Gazi Hastane İşletmeciliği Uzmanı
Çalıştay: Başbakanlık Üst Düzey Yöneticiler için DEA Oturum 2: DEA Projesi Bileşenleri ve Çıktılar 14 Ekim 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR.
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ STRATEJİK PLANLAMA.
Projeler.meb.gov.tr Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı PROJELER KOORDİNASYON MERKEZİ BAŞKANLIĞI 2010.
Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Şubat, 2012
İ.Ü GİDEN ÖĞRENCİ ERASMUS BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Prof. Dr. Erhan GÜZEL İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı 7 Haziran 2008, İstanbul Üniversitesi.
Kamu İdareleri için Stratejik Planlama Kılavuzu (Hazırlık Çalışmaları)
İzmir İl MEM ARGE Kamu İdareleri için Stratejik Planlama Kılavuzu (Hazırlık Çalışmaları)
TOPLANTI GÜNDEMİ Açılış Sunum Soru-Cevap Kapanış.
SERTİFİKASYONA İLİŞKİN İKİNCİ DANIŞMAN GÖRÜŞMESİ EEE PRATİKTE KULLANIM FAALİYETLERİNİN EVALÜASYONU Eğitimde Etniklerarası Entegrasyon Projesi.
ÇİĞLİ BELEDİYESİ AMBALAJ ATIKLARI VE GERİ KAZANIM
İŞYERİ SAĞLIK GÜVENLİK BİRİMİ
ATIK YÖNETİMİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI
ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ EKİM TAMAMLANAN PROJELER NoProjenin AdıBütçesiSüresiAçıklama 1 Türkiye’de Hayvansal Atıkların Biyogaz Yolu.
Proje, İstanbul Kalkınma Ajansı (ISTKA)’nın Kar Amacı Gütmeyen Kuruluşlara Yönelik Bilgi Odaklı Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı çerçevesinde desteklenmektedir.
UCLG-MEWA ÇEVRE KOMİTESİ TOPLANTISI VE SÜRDÜRÜLEBİLİR KENTLER FORUMU Enerji Üretimdeki Fırsatlar ve Kaynağında Azaltma Dr. Mevlüt Fatih Peker Proje.
12/03/ / 09 / 2009 HEDEF: HEDEF: Atık Elektrik ve Elektronik Ekipmanlar (AEEE) konusunda AB ile uyum standartlarını sağlamak AMAÇ: AMAÇ: Bu.
UYGULAMALAR. UYGULAMALAR Katı Atıklar Koruma Parkında Terk Edilmiş Arabalar, Avustralya Parkta Katı Atık ve Geri Dönüşüm Konteynerleri, Illinois.
U Ş AK İ L M İ LL İ E Ğİ T İ M MÜDÜRLÜ Ğ Ü İŞ YER İ SA Ğ LIK GÜVENL İ K B İ R İ M İ.
NORM KADRO UYGULAMALARI
1. Uyuşturucuyla mücadele kapsamında eğitim
GÜLBAHAR ÖKÇE REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
Seyhan Havzası Sektörel Su Tahsis Planı Hazırlanması Projesi Seyhan Havzası Sektörel Su Tahsis Planı Hazırlanması Projesi 3. Yönlendirme Komitesi Toplantısı.
SEYHAN HAVZASI SEKTÖREL SU TAHSİS PLANI HAZIRLANMASI PROJESİ T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI SU YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Güney CAN Uzman Havza Yönetimi.
E Ş ME İ LÇE M İ LL İ E Ğİ T İ M MÜDÜRLÜ Ğ Ü İŞ YER İ SA Ğ LIK GÜVENL İ K BÜROSU.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Müdürü
Aracı Şehirler MEWA Bölgesel Forumu 22/09/2017 Nevşehir
YÖNETİMİ GÖZDEN GEÇİRME TOPLANTISI
ATIK YÖNETİMİ Çevre kirliliğinin önlenmesi ve mevcut kirliliğin giderilmesi için gerekli olan sistemli çalışmaların tamamına; ATIK YÖNETİMİ denir.
ÇEVRE EĞİTİM VE BİLİNÇLENDİRME
TIMSS (Uluslararası Matematik ve Fen Eğilimleri Araştırması)
ABİDE Akademik Becerilerin İzlenmesi ve Değerlendirilmesi.
Sunum transkripti:

İSTANBUL, ZEYTİNBURNU, BÜYÜKÇEKMECE, ADALAR TUSENET PROJESİ ÇEVRE MODÜLÜ İSTANBUL, ZEYTİNBURNU, BÜYÜKÇEKMECE, ADALAR & STOCKHOLM, NACKA

PROJENİN AMACI İstanbul geneli ve pilot ölçekte proje ilçe belediyeleri için Katı Atık Master Planının Hazırlanması, İstanbul’daki 4 belediyede çevre konusunda çalışan personelin eğitim seviyesinin artırılması, Stockholm ve Nacka Belediyelerinden alınan bilgiler ve tecrübelerin önce proje belediyelerine daha sonra ise İstanbul’daki diğer belediyelere aktarılması.

ÇEVRE MODÜLÜ PROJE GRUPLARI İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Dr. Nafiz Eyüp KORKUT İBB Atık Yönetimi Müdürü Çevre Yük. Müh. Burcu TAŞKINOĞLU Çevre Yük. Müh. Halide SAĞLAM

ÇEVRE MODÜLÜ PROJE GRUPLARI ZEYTİNBURNU BELEDİYESİ Gökhan KASAP Başkan Yardımcısı Zehra TAŞKESENLİOĞLU Başkan Danışmanı Mehmet UÇAR Çevre Mühendisi

ÇEVRE MODÜLÜ PROJE GRUPLARI BÜYÜKÇEKMECE BELEDİYESİ Sedat ÖZKAN Başkan Yardımcısı Başak SANCAR Temizlik İşleri Müdürü Sibel KÖKDEMİR Çevre Mühendisi

ÇEVRE MODÜLÜ PROJE GRUPLARI ADALAR BELEDİYESİ Meral AK Fen İşleri Müdürü Dikmen UĞUZ İnsan Kaynakları Müdürü Ahmet AKDEMİR Fen İşleri Saha Şefi

ÇEVRE MODÜLÜ PROJE GRUPLARI STOCKHOLM VE NACKA BELEDİYELERİ Carl Lennard ASTEDT (Stockholm Belediyesi) Nils LUNDKVİST (Stockholm Belediyesi) Anders LINDH (Nacka Belediyesi) Ingegard ANGSTROM (Nacka Belediyesi) Elinor NORDQUİST (Nacka Belediyesi)

ÇEVRE MODÜLÜ ÇALIŞMA KONULARI Katı Atık Master Planı Hazırlanması (İTÜ İşbirliği ile) Stockholm’de Alınan Çevresel İletişim Eğitiminin Mümkün Olduğunca Geniş Bir Kitleye Aktarılması

KATI ATIK MASTER PLANI Uygulanabilir ve gerçekçi bir plan hazırlanması, Hazırlık döneminde tüm ilçe belediyelerinin görüş ve önerilerinin alınması, Hazırlanan Master Planın Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından onaylanması, Ülke genelinde örnek bir format oluşturulması öngörülmektedir.

KATI ATIK MASTER PLANI Yürütülen Faaliyetler: Katı Atık Master Planı için zaman çizelgesi Her ayın son haftası rutin toplantılar Katı Atık Anketi tüm ilçe belediyelerine Anketlerin değerlendirilmesi

KATI ATIK MASTER PLANI Anket sonuçlarına göre; 32 ilçenin 31’inden geri dönüş olmuştur. İstanbul genelindeki atık toplama sistemi ve geri kazanımla ilgili sorunlar tespit edilmiştir. İlçe belediyelerinin Katı Atık Master Planı için önerileri alınmıştır.

ÇEVRESEL İLETİŞİM EĞİTİMİ Proje amaçları doğrultusunda İsveç grubunun hazırladığı program dahilinde 8-15 Haziran 2008 tarihleri arasında Stockholm’de eğitim alınmıştır. Eğitim grubuna 13 Haziran’da katılmak üzere İstanbul ilçe belediyeleri temizlikten sorumlu Belediye Başkan Yardımcıları ve Temizlik İşleri Müdürleri davet edilmiştir. Proje grubu hariç 45 katılımcı ile eğitim tamamlanmıştır.

ÇEVRESEL İLETİŞİM EĞİTİMİ İsveç dönüşü 19.06.2008 tarihinde Mihrabat Korusu’nda (Beykoz) bir değerlendirme toplantısı yapılmış ve toplantıya sadece İsveç’e gelen belediyeler değil tüm ilçe belediyeleri davet edilmiştir. Konu ile ilgili bilgilendirme yapılmıştır.

ÇEVRESEL İLETİŞİM EĞİTİMİ 26 Kasım 2008 tarihinde İ.B.B. Florya Sosyal Tesislerinde İ.B.B.’nin ev sahipliğinde proje amaçlarında belirtilmiş olan proje belediyelerinin projede aktif olarak yer almayan departmanlarına (Kentsel Dönüşüm Md., Zabıta Md. ve Çevre Koruma Md. gibi) çevresel iletişim eğitimine ilişkin bilgilendirme yapılmıştır.

ÇEVRESEL İLETİŞİM EĞİTİMİ İsveç Teknik Gezisi 8-15 HAZİRAN 2008

İletişim Eğitimi…

İletişim Eğitimi… Eğitmen: Agneta Setterwall Konu: İletişimin Temeli Eğitmen: Prof. Dr. Ulrich Konu: Çevresel İletişim Eğitimi Eğitmen: Lars Palm Konu: Atık Geri Kazanımı, Birey Davranışları, Belediye Görevleri ve Vatandaşlara Düşen Görevler Eğitmen:Jonas Hed Konu: Çevre Bilinci Eğitmen: Barbro Asp Konu: Stockholm’deki Öğrenci – Öğretmenler Arası İletişim Konusunda Deneyimlerin Aktarılması Eğitmen: Tord Görling Konu: Üreticilerin Sorumluluğu Kapsamında Ambalaj Atıklarının Toplanması ve Geri Dönüşümü

Okul Eğitimleri…

Konteynerler…

Nacka Doğa Okulu…

Üre Arıtımı…

Kaynağında Ayrı Toplama…

Nacka Su Kulesi…

Högdalen Yakma Tesisi

Çocuk Parkları…

Vakumlu Atık Toplama Sistemi…

Depozito Uygulaması…

Atık Getirtme Merkezi…

Biyoyakıt…

Teşekkürler…