TÜBİTAK Bilimsel Araştırma Projelerini Hazırlama Eğitimi Şubat 2014

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Bozok Üniversitesi Bologna Süreci Uyum Çalışmaları
Advertisements

TÜBİTAK KAMU PROJELERİNİ HAZIRLAMANIN TAM ZAMANI
Yrd. Doç. Dr. İsmail SEZER ÖYP KURUM KOORDİNATÖRÜ
İstanbul Aydın Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi
1 T.C. Yükseköğretim Kurulu Projenin ülkemizdeki; • Akademik Organizasyonu için Yükseköğretim Kurulu’na, • Finansal Destekleri için Avrupa Komisyonu’na.
1 MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YILI PERSONEL HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYON TOPLANTISI DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEHMET AKİF ERSOY.
BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR PROJELER KOORDİNATÖRLÜĞÜ
T.C SANAYİ VE TİCARET BAKANLIĞI
T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Tekin VARLIK Sanayi ve Teknoloji Uzman Yrd. San-Tez Proje Grubu SAN-TEZ ______________12.
Lisansüstü Öğrenim ve Akademik Kariyer Üzerine
TÜBİTAK Yurt İçi Bilimsel Etkinlikleri Destekleme Programı
BİLİM İNSANI DESTEKLEME
IV. MEME KANSERİ HEMŞİRELİĞİ KURSU HAZİRAN 2014
Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu
T.C. BOZOK ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI OFİS BAŞKANLIĞI
AB 7. Çerçeve Programı “People Alt Programı” Başlangıç düzeyindeki araştırmacılar için eğitim ağları.
LOGO TÜBİTAK Lindau Bilimsel Etkinliklere Katılma Desteği P. Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc. Gülşah ÇELİK Proje.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL BARIŞ ÇALIŞMALARI ve UYGULAMALI ETİK ENSTİTÜSÜ KURULUŞ ÖNERİSİ Doç. Dr. Havva Kök Arslan.
DOKTORA SONRASI ARAŞTIRMA PROGRAMI (DOSAP)
Farabi Değişim Programı Tanıtım Toplantısı Öğrenci Değişimi Prof. Dr. Ş aban ÇALI Ş ’ın tarihli sunumundan alınmı ş tır.
Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu
Türkiye'de Büyük Kentler Dışında Kurulan Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümlerinin Özellikleri ve Kurulmakta Olan Bölümlere Öneriler 50.Kütüphane Haftası Doç.
Lisans Öğrencileri için Proje Destekleri
Erasmus Bölüm Koordinatörleri Toplantısı
KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ
IN VITRO KOŞULLARDA HASTALIKSIZ BİTKİ MATERYALİ ÜRETİMİ
Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu
LOGO TÜBİTAK Proje Eğitimi Etkinliklerini Destekleme Programı Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc. Gülşah ÇELİK Proje.
NÜKLEER TIP TRAKYA BÖLGE TOPLANTILARI-6
Elektrik Elektronik Teknoloji Platformu Oluşturma Çalıştayı Sinan Tandoğan TÜBİTAK-TEYDEB 23 Şubat 2007, TÜSSİDE.
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Sanayi Araştırma ve Geliştirme
Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Proje Ekibi
Proje Ofisi Koordinatörü
TÜBİTAK 1000 PROJESİ BİLGİLERİ
TÜBİTAK 2209-A ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ YURT İÇİ ARAŞTIRMA PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI İbrahim YILDIRIM.
TEST – 1.
KOBİ’lere Yönelik Destek ve Teşvik Programları
GAZİ ÜNİVERSİTESİ PATENT DESTEK BİRİMİ İstanbul, 07 Haziran 2010.
Prof. Dr. İlkay KUŞCU Doç. Dr. Tuğba UÇMA UYSAL
AKADEMİK AR-GE DESTEKLERİ TÜBİTAK Akademik Ar-Ge Destekleri Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) öncülüğünde yürütülmektedir. ARAŞTIRMA DESTEK.
Mayıs 2013 GAZİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO)
ULUSAL KİMYA MÜHENDİSLİĞİ ÖĞRENCİ PLATFORMUNA HOŞGELDİNİZ
TÜBİTAK 1001 PROJELERİNİ HAZIRLAMANIN TAM ZAMANI Hazırlayan: Proje Destek Ofisi Son Başvuru Tarihi: 09 EYLÜL 2011.
TÜBİTAK KAMU PROJELERİNİ HAZIRLAMANIN TAM ZAMANI
Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu
TÜBİTAK Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışmaları Programı
SANAYİ ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
SANAYİ TEZLERİ (SAN-TEZ)
TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ KADIN HEKİMLİK ve KADIN SAĞLIĞI KOLU II. KADIN SAĞLIĞI KONGRESİ 2010.
MDK ALT YAPI KIYASLAMA ÇALIŞMA GRUBU
Koordinatörler Toplantısı - 29 Kasım 2007 Yerleştirme (Staj) Hareketliliği Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus Öğrenci Sorumlusu
BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON OFİSİ BİRİMİ
SEÇMELİ YÖNETİM BİLİMİ DERSİ
Koordinatörler Toplantısı - 29 Kasım 2007 Öğrenci Hareketliliğinde Erasmus Koordinatörlerinin İzlemeleri Gereken Yol Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus.
BİDEB Fonlarının genel tanıtımı
ARDEB FONLARI I & II Doç. Dr. Ülkan Kılıç
Hacettepe Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi
İNOVASYONDA KADIN TÜBİTAK MARMARA TEKNOKENT VE KADEM İŞBİRLİĞİNDE KADIN GİRİŞİMCİLİK KAMPI 31 Ağustos – 4 Eylül 2015.
TÜBİTAK 47. ORTAÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ PROJE YARIŞMASI
BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ
BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR PROJELER KOORDİNATÖRLÜĞÜ
Erasmus Programı Personel Hareketliliği Faaliyeti Bilgilendirme Toplantısı Dış İlişkiler Ofisi.
TBMM’YE BİREYSEL BAŞVURU YOLLARININ TANITILMASI VE DESTEKLENMESİ PROJESİ 1 Mayıs Mayıs 2016.
BAP OTOMASYON SİSTEMİNDE PROJE BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?
2013 YILI TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ BİRİMİNİN YIL SONU FAALİYET RAPORU 2013 YILI TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ.
TÜBİTAK BİLİMSEL DESTEKLEME PROGRAMLARI
Proje Tabanlı Uluslararası Mevlana Değişim Programı Bilgilendirme Toplantısı 10 Ocak 2018 Doç. Dr. Ülkü ÖZBEY Kurum Koordinatörü.
ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMA SÜRECİNİN TANITIMI
ANKARA ÜNİVERSİTESİ 6550 Sayılı Kanun Kapsamında
Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı Bilgilendirme Toplantısı
Sunum transkripti:

TÜBİTAK Bilimsel Araştırma Projelerini Hazırlama Eğitimi 12-14 Şubat 2014 Etkinlik Koordinatörü:  Doç. Dr. Nalan A.AKGÜN  Bursa Teknik Üniversitesi-Proje Destek Ofisi Koordinatörü Tel: 05546160895 e-mail: pdo@btu.edu.tr ; nalan.akgun@btu.edu.tr Bu eğitim, TÜBİTAK-BİDEB “2237-Proje Eğitimi Etkinliklerini Destekleme Programı” tarafından desteklenmektedir

Bursa Teknik Üniversitesi Proje Destek Ofisi tarafından ağırlıklı olarak Mühendislik alanında çalışan Üniversitemiz doktora öğrencilerine ve araştırmacılara BİDEB-2237 Proje Eğitimi Etkinliklerini Destekleme Programı kapsamında teorik ve uygulamalı “TÜBİTAK-Bilimsel Araştırma Projelerini Hazırlama Eğitimi” verilecektir. Eğitim süresince; proje yazma ve değerlendirme aşamasında göz önünde bulundurulması gereken hususlar anlatılacak ve katılımcıların aktif olarak yer aldığı uygulamalı eğitimler ile araştırma projesi hazırlama teknikleri verilecektir.

Eğitimin Amacı Eğitimin amacı; mühendislik alanında üniversitemizde/üniversitelerde görev yapan araştırmacıların ve doktora öğrencilerinin, akademik düzeyde “Bilimsel Araştırma Projesi” hazırlama ve yürütebilme becerilerinin geliştirilmesine katkı sağlamaktır. Bu nedenle, özelikle, 1001, 1003, 1007 ve 3501 projeleri gibi araştırma projelerinin hazırlama yöntemleri teorik olarak anlatılacak, ardından katılımcıların hazırlamış oldukları taslak projeler üzerinde uygulama yapılacaktır. Böylece, doktorasını yeni bitirmiş ya da doktora tez aşamasındaki araştırmacılara hem proje odaklı düşünme yeteneği kazandırılacak hem de hâlihazırda sahip oldukları fikirlerini nasıl proje haline getirebilecekleri uygulamalı olarak gösterilmiş olacaktır.

Eğitimin Özellikleri Eğitim ücretsizdir. Program sonunda katılımcılara katılım sertifikası verilecektir. Şehir dışından gelen katılımcıların yol masrafları ve günlük konaklama ücreti belli limitler dahilinde BİDEB 2237-Proje Eğitimi Etkinliklerini Destekleme Programı tarafından (http://www.tubitak.gov.tr/bideb/2237) karşılanacaktır.

Katılımcılarda Aranılan Özellikler Herhangi bir kamu kurumunda çalışan araştırmacı veya tezinin son aşamasındaki bir doktora öğrencisi olmak, Eğitime, en az bir araştırma proje önerisi ile katılmak (katılımcıların kişisel bilgisayarları ile gelmeleri önerilir) Tercihen, sunduğu TÜBİTAK 1001 Programı Araştırma Projesi önerisi “olumsuz” sonuçlanmış olmak, Daha önce bu program kapsamında desteklenen bir eğitim etkinliğine katılmamış olmak, İntihalden ceza almamış olmak.

Yükümlülükler Projede görev alan bütün iştirakçiler (koordinatör/yürütücü, eğitmenler ve katılımcılar) TÜBİTAK tarafından öngörülen yükümlülükleri kabul eder. Katılımcılar, eğitim programında yer alan tüm etkinliklere katılırlar.   TÜBİTAK ve Proje Destek Ofisi Koordinatörlüğü, gerektiğinde, eğitim mekânını, zamanını ve eğitmeni değiştirme hakkını saklı tutmaktadır.

Son başvuru tarihi: 13 Ocak 2014 (17.00) Başvuruda bulunmak için, pdo@btu.edu.tr adresine 13 Ocak 2014 tarihine kadar ekte sunulan formun doldurularak e-mail ile gönderilmesi gerekmektedir. Proje Eğitim Yeri : Bursa Teknik Üniversitesi Proje Eğitimi Etkinlik Tarihi : 12-14 Şubat 2014, 09.00:17.30 Desteklenen Katılımcıların İlanı : 17 Ocak 2014 BAŞVURU FORMU Son başvuru tarihi: 13 Ocak 2014 (17.00)

Etkinlik Ekibi Koordinatör : Doç.Dr.Nalan A.AKGÜN Bursa Teknik Üniversitesi, Proje Destek Ofisi Koordinatörü Prof.Dr.Güzide Çalık GARCIA Ankara Üniversitesi, Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr.Sait Eren SAN Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr.Mustafa BÖYÜKATA Bozok Üniversitesi, Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr.Yavuz SALT Yıldız Teknik Üniversitesi, Kimya Müh. Bölümü Öğretim Üyesi

Eğitim Programı 1. GÜN 2. GÜN 3. GÜN 08:45-09:00 Açılış konuşması (Koordinatör) 1.günün değerlendirilmesi (Koordinatör) 2.günün değerlendirilmesi (Koordinatör) 09:00-9:30 TÜBİTAK Proje Destek Programlarının Tanıtımı (Yrd.Doç.Dr.Yavuz SALT) Araştırmanın Planlanması (Doç.Dr.Mustafa BÖYÜKATA Prof.Dr.Sait Eren SAN) Uygulama-4 (Prof.Dr.Güzide Çalık GARCIA/ Prof.Dr.Sait Eren SAN) 9:30-10:30 Temel Kavramlar-1 (Doç.Dr.Mustafa BÖYÜKATA) Uygulama-2 (Doç.Dr.Mustafa BÖYÜKATA/Prof.Dr.Sait Eren SAN) 10:30-10:40 KAHVE MOLASI 10:40-12:00 Temel Kavramlar-1 (devamı) Uygulama-2 (devamı) Uygulama-4 (devamı) 12:00-12:30 YEMEK MOLASI 12:30-13:30 Temel Kavramlar-2 B planı (Prof.Dr.Güzide Çalık GARCIA) Proje sonuçlarının katkıları 13:30-13:40 13:40-15:00 Temel Kavramlar-2 (devamı) Uygulama-3 (Prof.Dr.Güzide Çalık GARCIA/Prof.Dr.Sait Eren SAN) Uygulama-5 15:00-15:10 15:10-16:50 Uygulama-1 Bütçe ve takip sistemi Fikri Hak Sahipliği ve Proje Sonuç Raporunun Yazılması 16:50-17:00 17:00-17:30 Uygulama-1 (devamı) Projelerde teklif/satın alma süreçleri Kapanış Değerlendirme ve Sertifika Dağıtımı