EUROCHAMBRES 12’nci YAZ AKADEMİSİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
YÖNETİM VE ORGANİZASYON
Advertisements

STK’LARDA GÖNÜLLÜLER İLE İŞBİRLİĞİ
Presentation of the 21 ETCF II Partnerships ETCF-II is co-funded by the European Union and the Republic of Turkey TOBB.
MODÜL 4 Organizasyon.
ULUSAL MESLEKİ YETERLİLİK SİSTEMİ (UMYS) AÇISINDAN ECVETİN ÖNEMİ
Siirt Valiliği Siirt Üniversitesi Siirt Sanayi ve Ticaret Odası Siirt İl Özel İdaresi Dicle Kalkınma Ajansı Siirt Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği.
Türk Oda ve Borsaları Akreditasyon Projesi 2009 John Lockett.
Stratejik Yönetime Yönelik
E-Twinning Avrupa Okul Ortaklıkları Eşleştirme Projesi
ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI (ORAN) ABUDYK TOPLANTISI SUNUMU
Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi VABpro KAPASİTE GELİŞTİRME FAALİYETLERİ TEKLİF ÇAĞRISI Proje Uygulama Başkanlığı 26 Haziran.
SÜLEYMAN ŞAH ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ
Eğitim İhtiyaçları Değerlendirmesi (TNA)
Eğitimde Bilişim Teknolojisi Kullanımı ve Temel Kavramlar
T.C. ANKARA KALKINMA AJANSI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEK PROGRAMI-2010 ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ ANKARA TİCARET ODASI 15 NİSAN.
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BÖLÜMÜ PROJELER KOORDİNASYON EKİBİ LdV Mesleki Eğitim Programı Ortaklık Projeleri (
PROFESYONEL GELİŞİMDE YAKIN DESTEKÇİNİZ...
Meslek Yüksekokulu Akademik Genel Kurul Toplantısı 11 Haziran 2013 Çankırı.
Support to Local Administration Reform 1 Yerel Yönetimler için Ulusal Eğitim Stratejisi.
BÖLGESEL KALKINMANIN ÜÇ TEMEL SÜTUNU Three Pillars of Regional Development.
SİVAS TİCARET VE SANAYİ ODASI. SİVAS 1901 yılında kurulmuştur. Yaklaşık 4000 aktif üyesi bulunmaktadır. 24 meslek grubundan 62 meclis üyesi ve 20 personeli.
Çalıştay: Başbakanlık Uzmanları için DEA 13 Ekim 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR Oturum 1 DEA Projesi Bileşenleri ve Çıktılar.
Ünite Ürün Dosyası Sunumu
Decision Making and Performance Management in Public Finance Kamu Maliyesinde Karar Alma ve Performans Yönetimi TR08IBFI ORGANİZASYON ve SÜREÇ.
7. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri 21 – 24 Mart 2009 Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi Büyükçekmece, İstanbul.
TOBB AB ÇALIŞMALARI : NASIL HAZIRLANIYORUZ? FAALİYETLERİMİZ 23 Şubat 2007.
Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu 29 Aralık Şubat 2012 Prof. Dr. A. Haydar Demirel.
BİR ÖZEL HASTANEDE ÇALIŞAN HEMŞİRELERİN
Öğrenme Öğretim sürecinde kullanılan stratejiler genel olarak üç grupta toplanabilir: Pasif öğretim (öğretmen merkezli) Etkileşimli öğretim Aktif öğrenme.
İstanbul Ticaret Üniversitesi 15 Nisan 2011 Ankara
Yedinci Bölüm İşletme YÖNETİMİNİN FONKSİYONLARI.
21. Yüz Yıl Eğitimi Eski Yaklaşım:  Öğretmen ve müfredat odaklılık  Pasif alıcı konunda öğrenme  Bireysel işler ve çalışmalar  Bilgi kazandırmak 
Kopenhag Kriterleri Ümit Boynukalın.
Bilgi Topluluğu Tanıtımı:
OKUL GELİŞİMİ YÖNETİM EKİBİ (OGYE) TOPLANTISI
Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. "Sofra bir kazanç ve öğrenme kuruluşudur." Hüseyin Özer.
Çalıştay: Başbakanlık Üst Düzey Yöneticiler için DEA Oturum 2: DEA Projesi Bileşenleri ve Çıktılar 14 Ekim 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR.
Koordinatörler Toplantısı - 14 Mayıs 2009 Hayatboyu Öğrenme Programı-Erasmus Desteklenen Faaliyetler: Yoğun Programlar (IP) ve Diğer Proje Faaliyetleri.
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI LdV Mesleki Eğitim Programı Ortaklık Projeleri.
TÜFAD İZMİR ŞUBESİ SERTİFİKASYON PROGRAMI – 2 GENÇLERDE YAŞ GRUPLARINA GÖRE TAKTİK ANTRENMANLAR “GENÇ MÜSABAKALARININ GELİŞİMİ” 01 Nisan 2013 – İZMİR Prof.
Comenius Okul Ortaklıkları Projesi
Meslek Odaları ve örgütlerine AB Platform, Meslek Odaları ve örgütlerine alternatif olarak kurulmamıştır alternatif olarak kurulmamıştır. Aksine.
Comenius Okul Ortaklıkları Projeleri Comenius Okul Ortaklıkları Eğitimde kaliteyi arttırmak ve Avrupa boyutunu geliştirmek amacıyla, Avrupa’nın farklı.
Akademik Danışmanı Yrd.Doç.Dr. Aslan KAPLAN Topluluk Başkanı
İnsan Kaynakları Yönetiminin
BİLGİSAYAR DESTEKLİ EĞİTİM UYGULAMALARI
BİLGİ VE DUYURU PANOSU. BİLGİ VE DUYURU PANOSU.
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI Hayatboyu Öğrenme Programı COMENIUS
Türkiye de Bir İlk “OKULUM DESTEKLENİYOR HAYALİM GERÇEKLEŞİYOR” OKUL GELİŞİM PROGRAMI Nisan 2010 Uygulama Toplantısı Mustafa YÜRÜK OGP Koordinatörü.
BBY373 İnsan Kaynakları Yönetimi
Kariyer Yönetimi Araçları
1 CONSUMER ACADEMY ‘CONSUMER ACADEMY’ TÜKETİCİ AKADEMİSİ Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü.
G ÖNÜLLÜLÜK “İsteyerek, bilerek, severek ona buna zıplama, atlamak.” “Yaşamaya devam etme sebeplerini çoğaltma ve varlığını toplumsal olarak gerçekleme.
Örgütsel Kariyer Planlaması
BÖLÜM 11 DEĞERLENDİRME. BÖLÜM 11 DEĞERLENDİRME.
KÜÇÜK GRUP EĞİTİMİ Tıp Eğitimi Anabilim Dalı Seminerleri / 151.
Erasmus + Programı Erasmus + Programı. Erasmus + Programı Avrupa’nın hem şimdi karşılaştığı hem de gelecek on yılda karşılaşacağı temel sorunların üstesinden.
KARİYER YÖNETİMİ DERSİ EGZERSİZLERİ Prof. Dr. Serkan Bayraktaroğlu
COMENİUS PROGRAMI OKUL ORTAKLIĞI PROJE BİLGİLENDİRME TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ.
KULLANIM ADIMLARI Adım 1: Okulunuzu Kaydedin Adım 2: Okul Ayarlarını Keşfedin (ThinkQuest Projects) Adım 3: Hesaplar Oluşturun (ThinkQuest Projects) Step.
Çankaya Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı
2016 Kayseri Ticaret Odası.
Kurumsal Kültür Yapılandırma Projesi
EBA (Eğitim Bilişim Ağı)
  Albany New York Eyalet Universitesi, Birleşmiş Milletler Küresel Sağlık ve Ulusal Hukuk Birliği Merkezi Bu Program Uluslarası Ögrenciler için sunulmuş.
ERASMUS
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
ORTAÖĞRETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ORTAÖĞRETİM ALMANCA DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI TANITIM SEMİNERİ
Eurocert European Academy
Sunum transkripti:

EUROCHAMBRES 12’nci YAZ AKADEMİSİ Kayseri Sanayi Odası NİHAT MOLU Genel Sekreter EUROCHAMBRES 12’nci YAZ AKADEMİSİ 15-19 Haziran 2009 Obidos- Portekiz

AB’ye Katılım Sürecinde Türkiye Ekonomisi ve Sanayi Politikası

AB Projelerine Başvuru Eğitimi

İtalya Treviso Ticaret Odası Kayseri Sanayi Odası

ABİGEM İrlanda İş Geliştirme Merkezi Londra Ticaret ve Sanayi Odası

ETCF AB EĞİTİM PROGRAMI

12’nci Yaz Akademisi Eurochambres Akademisi profesyonel bir gelişim programıdır ve özellikle Oda Yöneticileri için tasarlanmıştır. Program İçeriği Avrupa Oda Sistemi Oda Yöneticileri için yol haritaları Oda geliştirme kursları Kişisel gelişim kursları

12’nci Yaz Akademisi Akademi Programına Neden Katıldım ? Odamızda uyguladığımız yönetim faaliyetlerine değer katacağına inandığım için, Lobicilik, stratejik planlama, liderlik ve personeli motive etme konumlarındaki mevcut bilgilerimi güncelleme fırsatı bulacağım için, Diğer Odaların yapmakta olduğu çalışmaları gözlemleyebilmek ve Odamızın mevcut faaliyetleri ile diğer Odaları kıyaslama yoluyla mevcut konumumuzu tespit edebilmek için programa katıldım.

12’nci Yaz Akademisi Eğitim Materyalleri Herbir katılımcıya dosya halinde kurs materyalleri, seçilen kurslar, eğitmenlerin kısa CV’leri ile eğitmenlerin ve organizasyondan sorumlu personelin iletişim bilgilerini içeren materyaller sunulmuştur. Kursiyerler Kurslara maksimum düzeyde bireysel katılım ve karşılıklı görüş alışverişi sağlamak amacı ile katılımcı sayısı 33 katılımcı ile sınırlandırılmıştır

12’nci Yaz Akademisi KURSLAR LOBİCİLİK Kurs içerik olarak Odaların temsil ettiği işdünyasının bakış açısından; lobicilik için önemli taktikleri, tuzakları ve alternatifleri analiz etmiştir. 2. STRATEJİK PLANLAMA Kurs stratejik planlamanın hedef tanımından yürütülmesine, stratejinin etkisinden hedeflerine ulaşıp ulaşmadığına kadar birçok farklı aşamalarını analiz etmiştir.

12’nci Yaz Akademisi KURSLAR 3. LİDERLİK Tecrübeli yöneticiler öğretim teknikleri ve takım üyelerine koçluk yapmak konularını irdelemiştir. PERSONEL MOTİVASYONU Pratik bilgilerle, güncelleştirilmiş personel sorumlulukları, verimlilik artışı ve gelişime teşvik edeci konular incelenmiştir.

12’nci Yaz Akademisi Program, başlangıcından sonuna kadar olan tüm aşamalarında; kurs programı, konaklama yeri, seçilen konular, zamanlama, sosyal aktiviteler profesyonelce organize edilmiştir.

12’nci Yaz Akademisi Program; Kariyer gelişmesinde kendine yararlı olacak kişlerle ilişkiyi sürdürme ve Oda yöneticileri arasında bilgi alışverişi sağlama, Pratik araçlarla Oda uygulama ve stratejilerini gözden geçirme, Proje ortakları bulma, bencmarking ve yeni fikirlerin paylaşılması açılarından eşsiz bir fırsat sağlamıştır.

12’nci Yaz Akademisi ÖNERİLER Eğitim formatının daha etkileşimli; workshop ve alıştırma tabanlı olması, Eğitmenlerin sunum içeriklerinin dünyadaki tüm Odaları kapsayacak şekilde pratik tecrübelere ve örneklere dayandırılması, Kurs programını monoton olmaktan koruyacak ve akademi programının daha etkin olmasına katkı sağlayacaktır.

12’nci Yaz Akademisi Akademi programına katılmak benim için önemli bir tecrübeydi ve diğer Oda yöneticileri ile bilgi alışverişinde bulunmak için gerçek bir fırsattı. Halen programdaki meslektaşlarımın birçoğu ve eğitmenler ile aktif iletişim halindeyim. Akademi programı geniş bir coğrafyada yeni arkadaşlıklar kurmama imkan sağladı. Ülkemizdeki tüm Oda yöneticilerinin Eurochambers Akademi programına katılarak bu tecrübeye ortak olmasını tavsiye ediyorum.

NAZİK İLGİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM NİHAT MOLU Genel Sekreter Kayseri Sanayi Odası