AMERİKA’NIN KEŞFİ Amerika'nın coğrafi olarak ilk keşfi 10.yüzyılda Grönland'ın doğusunda bir koloni kuran İzlandalılar tarafından gerçekleştirilmiştir.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
1 ARALIK DÜNYA AİDS GÜNÜ.
Advertisements

AÇLI SEFERLERİ Sedat ALTAŞ.
BETT IN LONDON.
BBY 206 Bilginin Organizasyonu Uygulama II
NE KADAR OKUYORUZ?.
1 Ocak 1989 – 31 Aralık 2004 Güneş Tutulmaları (3)
Orta Doğu Teknik Üniversitesi
KOSOVA CUMHURİYETİ.
Güney Afrika Cumhuriyeti
GENÇLİK NE İSTİYOR? Ozan Keçeli.
AB Hakkında Genel Bilgiler
İNSAN HAKLARI
Ülke Sohbet Toplantıları 5 Haziran 2009 İZMİR. GÜNEY VE KUZEY KORE ARASINDA VAKİ SAVAŞ NİHAYETLENMEMİŞ OLUP, HALEN BİR ATEŞKES ANLAŞMASI MEVCUTTUR. BU.
BBY 206 Bilginin Organizasyonu Uygulama II Ders Notları
6. sınıf Sosyal Bilgiler 4. Ünite: Ülkemiz ve Dünya
Göçlerin Sebepleri ve Göç Çeşitleri
Resmi dil: İrlandaca - İngilizce Başkent: Dublin En büyük şehir: Dublin Yüzölçümü: km² Nüfusu: Para birimi: Avro.
HAZIRLAYAN GÜLÇİN ERENOĞLU
Tarafından yayınlanmaktadır.
COĞRAFİ KEŞİFLER Gülçin ERENOĞLU.
COĞRAFİ KEŞİFLER.
Nüfus Turgut Göksu. 31 Aralık %77,3 2.
1 Arjantin Ülke Sohbet Toplantısı (M.Serhan Kara) Ankara, 28 Mayıs 2007 T.C. BAŞBAKANLIK DIŞ TİCARET MÜSTEŞARLIĞI T.C. BAŞBAKANLIK DIŞ TİCARET MÜSTEŞARLIĞI.
Türkiye’de Eğitimin Kalitesi ve Eşitlik
DIŞ EKONOMİK İLİŞKİLER
…Tarih Kainatın Vicdanıdır...
TÜRK TARİHİNE YOLCULUK…
COĞRAFİ KEŞİFLER HAZIRLAYANLAR MERAL KARSU NEVZAT ALTIN MEHMET ÖNAL
NÜFUSUN GELİŞİMİ DAĞILIŞI ve NİTELİKLERİ
TÜRKİYE’NİN JEOPOLİTİĞİ
Bayrağı-Armasi Coğrafi durumu  Ülkenin toplam yüzölçümü yaklaşık 2586 kilometrekaredir.  Başkenti ülkeyle aynı adı taşıyan Lüksemburgtur.  Nüfusu.
AVUSTRALYA.
TÜRKİYE’NİN BÖLGELERİ
HİNDİSTAN.
DÜNYAMIZI TANIYALIM sunuindir.blogspot.com.
AMERİKA. AMERİKA Amerika Birleşik Devletleri, kısaca ABD, Kuzey Amerika kıtasında yer alan, 50 eyaletten oluşan federal bir devlet. ABD Anayurdunun komşuları,
LATİN AMERİKA BREZİLYA VENEZUELA.
SANAYİ DEVRİMİ Sanayi Devrimi ya da Endüstri Devrimi, Avrupa'da 18. ve 19. yüzyıllarda yeni buluşların üretime olan etkisi ve buhar gücüyle çalışan makinelerin.
COĞRAFİ KEŞİFLER HAZIRLAYANLAR MERAL KARSU NEVZAT ALTIN MEHMET ÖNAL.
NÜFUS ARTIŞI ve SORUNLAR
COĞRAFİ KEŞİFLER VE SONUÇLARI
Hazırlayan Adı: Ercan Soyadı: Aşkan No:
Avrupa Hun İmparatorluğu
KAVİMLER GÖÇÜ.
CRİSTOF KOLOMB.
Küçülen Dünya, Gelişen Yumurta Sektörü
AMERİKA’NIN BAĞIMSIZLIĞI VE FRANSIZ DEVRİMİ
Y İ RM İ LER GRUBU ( THE GROUP OF TWENTY, 20 ). G20 NED İ R ?  G-20 küresel ekonomik ve finansal gündemin en önemli konularını ele alan uluslararası.
ORTAÇAĞ’DAN RÖNESANSA
SOĞUK SAVAŞ DÖNEMİ.
 SAVAŞIN NEDENLER İ  EKONOM İ K NEDENLER  S İ YAS İ NEDENLER  SAVAŞTAK İ BLOKLAR  İ TT İ FAK VE İ T İ LAF DEVLETLER İ.
KAVİMLER GÖÇÜ (375).
COĞRAFYA PROJE ÖDEVİ:.
UZAKTAKİ ARKADAŞLARIM
Mert Son F HİNDİSTAN. Hindistan Hindistan ya da resmî adıyla Hindistan Cumhuriyeti, Güney Asya'da bulunan bir ülkedir. Dünyanın en büyük yedinci.
KÜRESEL TİCARET.
COĞRAFİ KEŞİFLER Coğrafi keşifler 15.yüzyıl ve 16.yüzyıllarda Avrupalılar tarafından yeni ticaret yollarının bulunması amacıyla başlatılan ve yeni okyanusların.
AVRUPA ‘ NIN SÖMÜRGECİLİK FAALİYETLERİ
COĞRAFİ KEŞİFLER VE SONUÇLARI
Ortaçağın Genel Özellikleri: _Devletlerin merkezi otoritesi zayıf. _Feodalite rejimi toplumları baskı altına almıştır. _Papalar hem dinsel, hem siyasal,
Küresel Rekabetin Merkezindeki Afrika Ufuk TEPEBAŞ
UZAKTAKİ ARKADAŞLARIM
ÜLKEMİZDE NÜFUS / Nedenleri ve Sonuçları İle Göç
GEZİLECEK YERLERİ CN Tower, 553 metre uzunlukta dünyanın ikinci en yüksek kulesidir. Kanada'da yer alan bina Ontario'daki Toronto şehrinde bulunmaktadır.
TAR İ HTEK İ BÜYÜK GÖÇLER. İlk insanların yeryüzüne nasıl yayıldıkları hakkında elimizde kesin bir bilgi yoktur. Tarih Öncesi çağlarda Kuzey Kutbu’ndan.
Coğrafi keşifler. KONULAR Coğrafi keşifler nedir ? Hangi ülkeler coğrafi keşifler yaptı ? Coğrafi keşiflerde neler keşfedilmiştir? Coğrafi keşiflerde.
Bu Sunu En İyi Ofis 2010 Yüklü Bilgisayarlarda Görüntülenir
Nüfus : Temel Konular 2025 Yılı Nüfus Tahmini : 8.3 Milyar
II. Dünya Savaşı büyük bir yıkıma sebep oldu. 80 milyondan fazla insanın hayatını kaybettiği bu savaş dünya genelinde ekonomik krizlere, ülke sınırlarının.
COĞRAFİ KEŞİFLER.
Sunum transkripti:

AMERİKA’NIN KEŞFİ Amerika'nın coğrafi olarak ilk keşfi 10.yüzyılda Grönland'ın doğusunda bir koloni kuran İzlandalılar tarafından gerçekleştirilmiştir. Fakat gerçek anlamda sosyal keşif 1492 yılında Kristof Kolomb'un yolculuğu sonucundadır.

O tarihlerde Asya ile ticaret yapmak isteyen Avrupalılar arada engel teşkil eden Türkler karşısında sürekli yenilgi aldıkları için Doğu'ya başka yollardan ulaşmaya çalışıyorlardı. Hindistan'a batıdan ulaşma çabasıyla yola çıkan İtalyan kaşif Kristof Kolomb, 12 Ekim 1492 yılında sadece yerlilerin yaşadığı bu kıtaya ayak bastığında bir Doğu Asya adasına vardığını zannetmişti. Aslında ayak bastığı ada Bahama Adaları'ndan biriydi.

İlk kez 1507 yılında Waldseemuller isimli amatör bir Alman coğrafyacı bir makalesinde bu yeni kıtaya Amerigo Vespucci'den esinlenerek "Amerika" dedi. Kıtanın adını "Columbia" yapma girişimlerine karşı bu isim çok tuttu ve daha sonra kuzeydeki büyük karaların da keşfedilmesiyle Kuzey ve Güney Amerika olarak ikiye ayrıldı.

AMERİKA’YA GÖÇ Amerika Kıtası'nın 1492'de Avrupalılar tarafından keşfinden sonra İspanyollar, Portekizliler, Fransızlar ve İngilizler, buradaki yerli halkların aleyhine toprak sahibi oldular. İngilizler, Amerika'daki topraklarını genişlettikten sonra, İngiltere başta olmak üzere çeşitli ülkelerden göçmenler alıp buralara yerleştirerek koloniler kurdular

GÖÇÜN NEDENLERİ Siyasi baskılardan kaçmak ve özgürlük ortamından faydalanmak. Dini inançlarını özgürce yaşayabilmek. Yeni dünyanın yeni ortamını bilmek ve maceraya katılmak. Kendi ülkelerinde bulamadıkları ekonomik ve sosyal imkanları yakalayabilmek. Doğal zenginliklerden faydalanabilmek.Yeni kaynaklar bulmak.

18. yüzyıl ortalarında, bu kolonilerin sayısı 13'e yükseldi ve bu Onüç Koloni, Amerika Birleşik Devletleri'nin temelini oluşturdu.

Amerika Kıtası, insanlar için yeni olanaklar ve yeni bir hayat sağladı Amerika Kıtası, insanlar için yeni olanaklar ve yeni bir hayat sağladı. Daha sonra, bu koloni sistemi sömürgecilik politikasına dönüştü. İngiliz kolonileri, Birleşik Krallık'a endüstri konusunda hizmet ediyordu. İngilizler kolonilerden vergi alıyordu.

Koloniler zaman içinde İngiliz devletinden farklı bir kimlik geliştirmeye başladı. Nüfus hızla büyüyor, tarıma dayalı ekonomi gelişiyor, iş adamları ticari ataklarda bulunuyordu. Dinsel yapıda da farklılık vardı. Avrupa'dan gelenler tutucu bir protestanlık geliştirmişti

ABD doğal kaynaklarının zenginliği, genç ve dinamik bir insan gücüne sahip olması nedeniyle 19. yüzyıl boyunca hızla sanayileşti. Ancak 1861-1865 yılları arasında çıkan Amerikan İç Savaşı ülkeyi parçalanma tehditi altına soktu. Savaş kuzeydeki eyaletlerin başarısıyla sonuçlandı ve ABD tekrar hızlı bir gelişme dönemine girdi. 20. yüzyıl başlarında çıkan I. Dünya Savaşı'nın İtilaf Devletleri tarafından kazanılmasında önemli bir rol oynadı. II. Dünya Savaşı'nda da Almanya, İtalya ve Japonya'ya karşı büyük bir başarı kazanan ABD artık bir süper güç haline gelmişti.

NÜFUS BİLGİLERİ Nüfus: 307,212,123 (Temmuz 2009 verileri) Nüfus Artış Oranı: %0.91 (2006 verileri) Mülteci oranı: 3.18 mülteci/1,000 nüfus (2006 tahmini) Bebek Ölüm Oranı: 6.43 ölüm/1,000 doğan bebek (2006 tahmini)

Ortalama hayat süresi: Erkeklerde: 75.02 yıl Kadınlarda: 80.82 yıl (2006 verileri) Ortalama çocuk sayısı: 2.09 çocuk/1 kadın (2001 tahmini)

HIV/AIDS – hastalıklarına yakalanan yetişkin sayısı: %0 HIV/AIDS – hastalıklarına yakalanan yetişkin sayısı: %0.6 (2003 verileri) HIV/AIDS – hastalığı olan insan sayısı: 950,000 (2003 verileri) HIV/AIDS – hastalıklarından ölenlerin sayısı: 14,000 (2003 verileri)

Nüfusun etnik dağılımı: beyaz %81. 7, zenci %12. 9, Asyalı %4 Nüfusun etnik dağılımı: beyaz %81.7, zenci %12.9, Asyalı %4.2, Kızılderili %1, Hawai ve diğer Pasifik Ada yerlileri %0.2 (2003) Din: Protestan %52, Roma Katolikleri %24, Musevi %1, diğer %12, inançsız %10 (2002)

Diller: İngilizce, İspanyolca Okur yazar oranı: 15 yaş ve üzeri için veriler Toplam nüfusta: %99 Erkekler: %99 Kadınlar: %99 (2003 verileri)

HAZIRLAYAN NAİLE ÖKSÜZ 10/B 1026