ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİNİN DESTEKLENMESİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SAĞLIK TURİZMİ DEVLET DESTEKLERİ
Advertisements

İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı
DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET TİCARETİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ
Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi
YATIRIM TEŞVİK BELGESİ
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı M. Emrah SAZAK Daire Başkanı Haziran 2012 Ankara.
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı M. Emrah SOĞANCI Dış Ticaret Uzmanı Haziran 2014.
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı Şubat.
Tematik Proje Destek Programı
Tülay SÖZERİ AR-GE ve Devlet Yardımları Şubesi Tel: / İHRACATA YÖNELİK DEVLET YARDIMLARI
AR-GE ve Devlet Yardımları Şubesi
PAZAR ARAŞTIRMASI PROJELERİNİN DESTEKLENMESİ Destek oran ve limitleri Destek kalemleri % $ (proje başına) ŞİRKETLER % $ (proje başına)
2012/4 SAYILI DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET TİCARETİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ.
İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı
Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin (URG) Desteklenmesi Hakkında Tebliğ.
YURT DIŞI B İ R İ M,MARKA VE TANITIM FAAL İ YETLER İ N İ N DESTEKLENMES İ Tebliğ no 2010/6 Hitaş ymm ltd.
İhracata Yönelik Devlet Yardımları Kapsamında
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı Kasım.
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı Kasım.
“Kümelenme ve Uluslararasılaşma”
Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Dairesi 3 Aralık 2010 GEBZE T.C.
ULUSLAR ARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ (UR-GE) PROGRAMI
AR-GE, İNOVASYON ve ENDÜSTRİYEL UYGULAMA
YURTDIŞINDA OFİS-MAĞAZA AÇMA, İŞLETME VE MARKA TANITIM FAALİYETLERİNİN DESTEKLENMESİ (Tebliğ No: 2005/4)
Tülay SÖZERİ AR-GE ve Devlet Yardımları Şubesi Tel: / İHRACATA YÖNELİK DEVLET YARDIMLARI
TÜRKİYE’NİN İLK, EN BÜYÜK VE EN YENİLİKÇİ TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ;
ULUSLAR ARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ (UR-GE) PROGRAMI
YURTDIŞINDA FİRMALARIMIZA SAĞLANAN DESTEKLER. İÇERİK 1. Ekonomi Bakanlığı Destekleri 1.1. Yurt Dışında Gerçekleştirilen Fuar Katılımı Desteği 1.2.Yurt.
2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİNE YÖNELİK URGE PROJE YÖNETİMİ EĞİTİM PROĞRAMI T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü.
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI.
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI.
İhracatta Devlet Yardımları -Uluslar arası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (2010/8 sayılı Tebliğ) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği.
TSÜAB ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ PROGRAMI
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı 30.
YENİ İHRACAT DESTEKLERİ - Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği İhracat Genel.
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI DEVLET DESTEKLERİ.
Tülay SÖZERİ AR-GE ve Devlet Yardımları Şubesi Tel: / İHRACATA YÖNELİK DEVLET YARDIMLARI
97/5 SAYILI ÇEVRE MALİYETLERİ DESTEĞİ. İhracat Genel Müdürlüğü | KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Çevre Desteği Amacı: Çevre, kalite, gıda.
2023 HEDEFİ YOLUNDA İHRACATA YÖNELİK DEVLET YARDIMLARI Dr. Yasemin GÖRÜM T.C. Ekonomi Bakanlığı Marmara Bölge Müdür Yrd.
Firma Adı: Kişi Adı: İSTANBUL SANAYİ ODASI.
1 Yeni bir destek programı İŞBİRLİĞİ - GÜÇBİRLİĞİ DESTEK PROGRAMI 3 yılda 121 adet proje başlatılmış, TL destek sağlanmıştır. 27/08/2013.
ULUSLARARASI İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ. MÜDÜRLÜĞÜMÜZ FAALİYETLERİ Danışmanlık Niteliğindeki Hizmetler Operasyonel Hizmetler Maddi Destekler.
İHRACAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı.
ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİNİN DESTEKLENMESİ (UR-GE DESTEĞİ) “DOĞU KARADENİZ MOBİLYA SEKTÖRÜNÜN ULUSLARARASI PLATFORMDA BİLİNÇLİ REKABETİNİN.
Teknik Müşavirlik Sektörünün Desteklenmesi 2014/10 sayılı Karar Kapsamlı müteahhitlik projelerinin yurtdışında üstlenilmesi; projelerin teknik şartnamesinin.
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü 2010/6 SAYILI YURT DIŞI BİRİM, MARKA ve TANITIM FAALİYETLERİNİN DESTEKLENMESİ.
İHRACATA YÖNELİK DEVLET DESTEKLERİ ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ 2010/8 sayılı Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi.
KOSGEB ve Kuruluş Amacı KOSGEB, 1990 yılında 3624 sayılı Kanun ile kuruldu. Düzce’de 2012 yılında faaliyete başlamıştır. Amacı; ülkenin ekonomik ve sosyal.
İHRACATA YÖNELİK DEVLET YARDIMLARI. GİRİŞ Bakanlar Kurulu'nun 27/12/1994 tarihli ve 94/6401 sayılı Kararı'nın 4'üncü maddesinin verdiği yetkiye dayanılarak.
TEKNOPAZARDESTEĞİ HAZİRAN 2016 ANKARA. Teknolojik Ürün, Tanıtım ve Pazarlama (TEKNOPAZAR) Destek Programı Bakanlığımıza bağlı Bilim ve Teknoloji Genel.
HİZMET SEKTÖRLERİNE SAĞLANAN DEVLET DESTEKLERİ
2016 Kayseri Ticaret Odası.
KOBİ VE KÜMELENME DESTEKLERİ DAİRESİ
DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET TİCARETİNİN DESTEKLENMESİ
Güncel Teşvik Bilgilendirme Sunumu İHRACAT DESTEKLERİ
ULUSLAR ARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ (UR-GE) PROGRAMI
KOBİ VE KÜMELENME DESTEKLERİ DAİRESİ
HİZMET SEKTÖRLERİNE YÖNELİK MEVCUT DESTEKLER ve UYGULAMAYA KONULAN
Güncel Teşvik Bilgilendirme Sunumu SAĞLIK TURİZMİ
İHRACATA YÖNELİK DEVLET DESTEKLERİ.
FUAR ORGANİZASYONU.
EKONOMİ BAKANLIĞINDAN 2010/8 SAYILI TEBLİĞ
Kaynak göstererek kullanabilirsiniz.
DESTEK AMAÇ & KORDİNASYON & UYGULAMACI KURULUŞLAR
HİZMET SEKTÖRLERİNE YÖNELİK MEVCUT DESTEKLER ve UYGULAMAYA KONULAN
2008/2 Sayılı Tasarım Desteği Hakkında Tebliğ
DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET SEKTÖRLERİNE YÖNELİK DESTEKLER VE ÇALIŞMALAR
HİZMET SEKTÖRLERİNE SAĞLANAN DEVLET DESTEKLERİ
Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği Devlet Yardımları Şube Müdürlüğü 2019.
Sunum transkripti:

ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİNİN DESTEKLENMESİ Kimler Yararlanabilir? Ticari ve/veya sinai şirketler Yazılım Şirketleri İşbirliği Kuruluşları Amaç: Şirketlerin uluslararası pazarlarda rekabet gücünü artırmaya yönelik eğitim danışmanlık giderleri ile İşbirliği kuruluşlarının proje bazlı giderlerinin desteklenmesi Başvuru Mercii: İGEME

DESTEĞİN KAPSAMI EĞİTİMCİLERİN DÜZENLEYECEĞİ EĞİTİM PROGRAMLARI Tebliğ’de belirtilen konularda, İGEME tarafından yetkilendirilmiş eğitimcilerden alınacak eğitim programları PROJE BAZLI PROGRAMLAR Eğitim ve/veya Danışmanlık Yurt Dışı Pazarlama Alım Heyetleri Bireysel Danışmanlık İstihdam

DESTEK KAPSAMINDAKİ EĞİTİM KONULARI Avrupa Birliği ve Dünya Ticaret Örgütü Mevzuatı, Dış Ticarette Anlaşmazlıkların Çözümü ve Uluslararası Tahkim, Dış Ticaretin Finansmanı ve Dış Ticaret Muhasebesi, Dış Ticarette Fiyatlandırma, Dış Ticaret, Gümrük ve Kambiyo Mevzuatı, Dış Ticarette Kullanılan Belgeler ve Ödeme Şekilleri, Dış Ticarette Sözleşmeler ve Teslim Şekilleri, Tedarik Zinciri Yönetimi ve Lojistik, Uluslararası Pazarlama ve Elektronik Ticaret, Yenilikçilik ve Kümelenme Müsteşarlıkça uygun görülen diğer konular

DESTEK ORAN VE LİMİTİ Şirketlerin eğitim harcamaları yıllık toplam 20.000 $’a kadar %70 oranında desteklenir. Her bir eğitim programına bir şirketten en çok 4 kişi katılabilir. Eğitimci Listesi için: http://www.igeme.org.tr/fa/egit-kurumlar.cfm?sec=egit

BAŞVURU BELGELERİ Ödeme Talep Formu (EK G-1) Taahhütname (EK G-2) Eğitim programına katılan şirketin, eğitim programı ücretinin tamamını bankacılık kanalıyla ödediğine ilişkin ödeme belgesi Güncel Ticaret Sicili Gazetesi Eğitimci tarafından eğitim programına katılan şirket için düzenlenen fatura Eğitim programına; şirket ortağının katılması durumunda, kişinin şirkete ortaklığını gösterir güncel Ticaret Sicili Gazetesi’nin örneği, şirket çalışanının katılması durumunda, söz konusu şahsa ait SGK bildirgesi (eğitim programının başlangıç ve bitiş aylarına ait) Eğitim programına işe yeni başlayan bir şirket çalışanının katılması halinde, söz konusu çalışana ilişkin “İşe Giriş Belgesi” İmza sirküleri İGEME tarafından talep edilebilecek diğer bilgi ve belgeler

PROJE BAZLI PROGRAMLAR Hedefler: Proje kapsamında farklı illerde yerleşik farklı sektörlerde faaliyet gösteren Potansiyel ihracatçıların ortaya çıkarılması Üretici firmaların ihracat yapma kapasitelerinin geliştirilmesi Firmaların hedef pazarlara yönlendirilmesi Bu firmaların düzenli ihracat yapmalarının sağlanması

PROGRAMIN İŞLEYİŞİ Eğitim ve/veya Danışmanlık İşbirliği Kuruluşu Proje Sunumu Eğitim ve/veya Danışmanlık İhtiyacının Tespiti 1.aşama 2.aşama Eğitim ve/veya Danışmanlık Programı İstihdam Desteği 3.aşama Yurtdışı Pazarlama ve/veya Alım Heyeti Programları Bireysel Danışmanlık Programı 4.aşama

PROJE BAZLI FAALİYETLERDE DESTEK ORANI VE LİMİTLER Eğitim ve/veya Danışmanlık %75 Proje bazında 400.000 $ Yurt Dışı Pazarlama veya Alım Heyeti Pazar Araştırmaları program bazında 150.000 $ Alım heyeti programları 100.000 $ Bireysel Danışmanlık %70 Yıllık 50.000 $ 3 yıl İstihdam %75 Proje süresince ve toplamda 3 yıl En az 4 yıllık üniversite mezunu KPDS B seviyesi En az 3 yıl iş tecrübesi

PROJE BAZLI EĞİTİM VE DANIŞMANLIK PROGRAMLARI DESTEK KONULARI: Eğitim ve/veya danışmanlık ihtiyacının analizi, İş planı ve ihracat stratejilerinin hazırlanması, izlenmesi, İhracat potansiyelinin belirlenmesi Süreç iyileştirme ve yönetimi, Bilgi ve iletişim teknolojileri danışmanlığı, Aynı değer zincirinde yer alan, birbirleriyle ilişki içinde olan ve coğrafi yakınlık içinde bulunan şirketlerin uluslararası rekabetçilik yönünde yol haritalarının hazırlanması, Müsteşarlıkça uygun görülen diğer konular DESTEK MİKTARI: PROJE BAŞINA 400.000 $

PROJE BAZLI YURT DIŞI PAZARLAMA VEYA ALIM HEYETİ PROGRAMLARI DESTEK KAPSAMINDA YER ALAN PROGRAMLAR: Yurtdışı Pazarlama Programları (Max. 5 adet) Program başına 150.000 $ Ortak pazar araştırmaları Pazar ziyaretleri Ticaret heyetleri Yurtdışı fuar ziyaretleri Eşleştirme Küme tanıtım faaliyetleri Alım Heyeti Programları (Max. 10 adet) Program başına 100.000 $ Alım heyetleri

PROJE BAZLI YURT DIŞI PAZARLAMA VEYA ALIM HEYETİ PROGRAMLARI Destek Kalemleri Ulaşım Uluslararası ve şehirler arası ulaşımda kullanılan ekonomi sınıfı uçak, tren, gemi, ve otobüs bileti ücretleri Konaklama Oda+kahvaltı gideri Tanıtım ve Organizasyon Tercümanlık Seminer, konferans, toplantı ve ikili görüşmelerin yapıldığı yerlerin kiralama giderleri, Görsel ve yazılı tanıtım giderleri, Halkla ilişkiler hizmeti gideri,

Proje Değerlendirme Komisyonu İŞBİRLİĞİ KURULUŞU İGEME Proje Başvuru Formu Katılımcı Şirket Bilgi Formu KABUL RED İGEME Faaliyet Bilgi Formu Faaliyet başlamadan en az 7 gün önce PROJE Ödeme talimatı İGEME ÖDEME BELGELERİ Faaliyet bitimini takiben en geç 6 ay içinde TCMB BİLGİ YAZISI İGEME Proje Sonuç Raporu Proje bitimini takiben en geç 2 ay içinde İŞBİRLİĞİ KURULUŞU

PROJE BAZLI PROGRAM DESTEKLERİ ($) DESTEK ORANI %75 EĞİTİM VE DANIŞMANLIK PROGRAMLARI YURTDIŞI PAZARLAMA PROGRAMLARI YURTDIŞI ALIM HEYETİ PROGRAMLARI DESTEK MİKTARI 400.000 150.000 100.000 PROGRAM LİMİTİ - 5 program 10 program TOPLAM 750.000 1.000.000