CEIT 418 TEACHERTUBE. HAZIRLAYAN FATOŞ BORANSU 2006 03 87.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
 Teachertube.com sitesinin ana sayfa görüntüsünu sol taraftaki resimden görebiliyoruz. Teachertube.com slideshare.com ‘a benzer bir sosyal paylaşım sitesidir.
Advertisements

SHAREPOİNT HAKKINDA KISA BİLGİ.

Kullanım Amacı Eğitsel içerikli dosyaların paylaşıldığı bir platformdur. Bu paylaşımlar sayesinde, öğrenciler derslere girmeden.
WORDPRESS İLE BLOG HAZIRLAMA REHBERİ
TeacherTube User's Guide
Google Talk Kurulumu-Kullanımı
LEYLA BALIK TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 2.SINIF (İ.Ö.)
Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Wordpress 2. Not
OGM SİTESİNDEN GİRİLEREK E-POSTA HESAP ŞİFRESİ DEĞİŞTİRME
Weebly Web Sitesi Kurmak
1. ADIM(SUNUDA TIKLAYARAK İLERLEYİNİZ)
EasyChair KULLANIM KILAVUZU Ulusal Meslek Yüksekokulları Çalıştayı ve Öğrenci Sempozyumu Haziran 2012.
Hazırlayan: Kübra AYAN
S CREENCAST - O - MATIC NEDIR ?  İnternet üzerinden ve bilgisayarınıza kurabileceğiniz oldukça pratik bir ekran kaydetme uygulamasıdır.  Windows, Mac.
MERSİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
WORDPRESS İLE BLOG HAZIRLAMA REHBERİ
WordPress ile iTEC Öğretmen Bloğu
YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ BÖTE CEİT HAKKINDA BİL Hazırlayan : Birol ÖZUYANIK.
Birol Akıner Teachertube’ın amacı öğretmenlerin eğitsel videoları paylaşacakları bir platform oluşturmaktır. Siteye eklenmiş.
Teachertube.com Hazırlayan: Orkun Güren. Teachertube.com nedir? Teachertube eğitim videoları,dökümanları,fotoğrafları ve seslerinin yüklendiği eğitim.
ETwinning Twinspace Kullanımı Nisan 2014.
YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ BÖTE CEİT 418 KENAN KILIÇ
TEFBİS ÖZEL OKULLAR MODÜLÜ KULLANICI EĞİTİMİ TEFBİS ÖZEL OKULLAR MODÜLÜ KULLANICI EĞİTİMİ.
ANİMASYON EKLEME SELDA GARGULİ
Web 2.0 araçlarI MERYEM KAYA AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
Bilgi Paylaşımı için Araçlar
Dyned eba şifre güncelleme işlemleri için
Modül 5 FACEBOOK.
Modül 5 FACEBOOK. DURUM Zaman Tüneli Zaman tüneli her Facebook kullanıcısının tüm içeriğini düzenleyebildiği ve gösterebildiği bir sanal alandır. Zaman.
VLC MEDİA PLAYER.
Web Tarayıcıları ve Arama Motorları
Yrd. Doç. Dr. Doğan AYDOĞAN
WİNDOWS LİVE MOVİE MAKER
MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ
E ĞITIMDE W EB 2.0 ARAÇLARı Eyyüp CAN Türkçe öğretmenliği örgün öğretim
MÜRŞİDE EREN TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ (İ.Ö.) BİLGİSAYAR 2.
Outlook 2007 ile sık görüşülen kişiler için gruplar oluşturabiliriz. Bunun için sol ana menüde “Kişiler” butonunu tıklayıp sol üstteki “Yeni” menüsünün.
-Genel sayfa düzeni. -Duyuru Ekleme -Fakülte-Myo Sayfa düzenleri eğitimi.
Modül 5 FACEBOOK. Profil ve gizlilik Gizlilik ayarları Şimdi de Facebook hesabınızın gizliliğini koruma yollarını öğrenelim. Daha önce “Ben kimim” modülünde.
LUCA Bilgisayarlı muhasebe programı
Sevgililer Günü – Proje Önerileri
Modül 5 FACEBOOK. Arkadaşlık ilişkilerinin yönetimi.
BETÜL COŞAR. Web 2.0 araçları:  Google DocsGoogle Docs  BloggerBlogger  EdmodoEdmodo  YoutubeYoutube  PreziPrezi.
ANLIK HABERLEŞME PROGRAMLARI. Anlık Haberleşme Nedir? Bir bilgisayar programı sayesinde, üye olarak, listenize eklediğiniz kişilerle gerçek zamanlı görüşme.
Sisteme Kendi Hesabımızla Giriş Yapabilmek İçin Giriş Butonuna Tıklanır.
Prof. Dr. Hamit ACEMOĞLU Tıp Eğitimi AD 2015
EBA BİLİŞİM AĞI TANITIMI VE KULLANIMI
1- İnternet Sağlayıcınızdan adresine giriniz. 2- Sitemizdeki sayfalardan Arşiv butonuna tıklayınız.
ANA GİRİŞ SAYFASI. AŞAMA 1 Alan adı “burakreisilkokulu” olarak yazılacak.
EĞİTİM BİLİŞİM AĞI (EBA)
Okuyunca güzelle ş iyoruz... bilgiyle ke ş fet! e-uzum.com Kullanıcı Rehberi.
LOGMEIN İLK OLARAK, “REMOTE CONTROL” ILE BAŞKA BIR BILGISAYARA BAĞLANMAYı VE ERIŞILEN BILGISAYAR ÜZERINDEN KOLAYCA IŞLEM YAPMAYı ANLATACAĞıM. ”
Windows Live Movie Maker Nedir? Movie Maker ile, bilgisayarınızda yer alan fotoğraf ve videolarınızı kullanarak, bunlar üzerinde düzenlemeler, değişiklikler.
MİCROSOFT WİNDOWS 8 I.WİNDOWS 8’İ NASIL YÜKLEYEBİLİRİM ?
Mesut Doruk Atışkan Tuba Keskin Sevde Şişman Şen Levent Altınkaynak Ümit Altınkaynak.
Web Tarayıcıları ve Arama Motorları
   .         «Sisteme Giriş» alanı «Dil Seçeneği» alanı.
Mailinize gelen şifre aktive edilecek.
XPEECH S Serisi IVR Yükleme ve Tanımlama
Dosya Yönetimi.
Web Tarayıcıları ve Arama Motorları
okuyunca güzelleşiyoruz... bilgiyle keşfet!
E Twinning Eğitimi-1 Muğla e-Twinning İl Koordinatörü BETÜL ŞOHOĞLU.
Tikveşli Android Tablet Kurulum
Sunum transkripti:

CEIT 418 TEACHERTUBE

HAZIRLAYAN FATOŞ BORANSU

TEACHERTUBE NEDİR? ► Eğitimle ilgili mpeg, wmv, avi, mov, mpg, flv, mp4, ram formatlarındaki videoları, doc, ppt, txt, rtf, xls, pdf, formatlarındaki dökümanları, mp3, wma, formatlarındaki ses dosyalarını ve fotoğrafları yükleyerek herkesle paylaşabileceğimiz bir multimedya paylaşım sitesidir.

TEACHERTUBE KULLANIM AMACI ► Bu site gerek öğrencilere gerekse öğretmen veya öğretim adaylarına her konuda gerek video, gerek doks, gerek audio, gerek photos, gerek channels, community ve classifieds hakkında genel kapsam da bir bilgi sunumunu sağlayan bir sitedir. ► Bu site gerek öğrencilere gerekse öğretmen veya öğretim adaylarına her konuda gerek video, gerek doks, gerek audio, gerek photos, gerek channels, community ve classifieds hakkında genel kapsam da bir bilgi sunumunu sağlayan bir sitedir.

TEACHERTUBE KULLANIM AMACI ► Bu sitede genellikle öğretmenler veya öğretim elemanları öğrencilerine ders anlatacaklarında veya anlattıkları konuları doks veya fotolarını ekleyerek öğrencilerine buradan ders notlarını verebilirler, bu amaçla öğrenciler notlarını derse gelmeden önce alıp çalışıp sınıfına o şekil gidiyor ve öğretmenler de dersi yaparken öğrencilerle birlikte çok iyi etkileşim kura biliyorlar.

TEACHERTUBE  Yandaki sayfada un ana sayfasını görüyoruz burada da görüldüğü gibi kolayca üye olup istediğimiz alanda aradığımız bilgileri rahatlıkla bulabiliyoruz.

TEACHERTUBE YARARLARI ► Ücretsiz abone olunabilir. ► Birçok dosya formatını destekler. ► Sitede paylaşılan dosyaları facebook gibi sosyal paylaşım sitelerinde de paylaşabiliriz. ► Site içinde kendi profilimizi ve arkadaş grubumuzu oluşturabiliriz.

TEACHERTUBE EKSİLERİ ► Sitede ingiizceden baska bir dil seçeneğinin olmaması. ► Boyutu 100mb’tan büyük video, 50mb’tan büyük ses klibi ve 50mb’tan büyük doküman yüklememize izin vermiyor.

İLERDE BİZE NE YARARI OLUR? ► İleriki yaşantımızda öğrencilerimizle bigi paylaşımı yapmamızı sağlayacak. ► Tanımadığımız insanlara bilgilerimizi ulaştırmamızda yardımcı olacak yani hem öğrencilerimizle hem de başkalarıyla bilgilerimizi paylaşmamızı sağlayacak.

İLERDE BİZE NE YARARI OLUR? ► TEACHERTUBE ve buna benzeyen siteler sayensinde eğitim çok daha iyi bir düzeye sahip olacak.

TECAHERTUBE’A ÜYE OLMAK ► Siteye üye olmak için; 1- Anasayfanın sağ üst köşesindeki kırmızı okla gösterilen free sign up ‘ a tıklıyoruz

TECAHERTUBE’A ÜYE OLMAK 2- Karşımıza gelen ekranda bizden istenilen bilgileri yazıp aşağıda kırmızı okla gösterilen SUBMİT’e tıklayıp devam ediyoruz.

TECAHERTUBE’A ÜYE OLMAK 3-Üçüncü adımda karşımıza çıkan bu sayfada googlesearch’ü yüklemek istiyorsak AddGoogleSearch ü tıklıyoruz istemiyorsak no thanks’e tıklayıp devam ediyoruz

TECAHERTUBE’A ÜYE OLMAK 4-dördüncü adımda kayıtta girdiğimiz kullanıcı adı ve şifreyi tekrar yazıp SUBMİT’e tıklayıp siteye giriş yapıyoruz

TECAHERTUBE’A ÜYE OLMAK 5- Beşinci adımda Açılan sayfa bizim profil sayfamızdır buradan kişisel ayarları yapabiliriz.

TEACHERTUBE’A DOSYA EKLEME ► Dosya eklemek için; ► 1-Profilimizden kırımızı ile gösterilen home’un üzerine gidiyoruz ve oradan dosya türünü seçiyoruz.

TEACHERTUBE’A DOSYA EKLEME 2- Dosyamızın türünü seçtikten sonra karşımıza gelen bu ekrandan dosyamızın türüne göre bilgileri yazıp ‘Continue Uploding’ e tıklıyoruz.

TEACHERTUBE’A DOSYA EKLEME ► Yükleme işlemi bittikten sonra istersek belgemizi facebook’ta paylaşabiliriz. Bunun için belgenin sağ tarafındaki facebook işaretine tıklamak yeterlidir. ► Çıkış yapmak için ekranın sağ köşesindeki logout butonuna tıklıyoruz.