 Pamukkale: Denizli’nin en çok turist çeken yeridir. Turistik tesisleri mevcuttur. Pamukkale Kaplıcasında “radon gazı” vardır. Bu su insanı dinlendirici.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TEKİRDAĞ & YALOVA SEMA ATİLA.
Advertisements

Ömer DENİZ İZMİR,DENİZLİ.
Ukrayna Ukrayna.
REHA NECLA MİDİLLİ İLKÖĞRETİM OKULU TÜRKÇE PERFORMANS ÖDEVİ
PAMUKKALE’ NİN İŞGALİ ANTİK ÇAĞ’ DA BAŞLADI.
•Ayder, Çamlıhemşin ilçesinin 19 km. güneydoğusunda 1350 m. yükseklikte çam ormanları ile kaplı daha ziyade yayla niteliğinde bir yerdir. •Fırtına.
Yer Kabuğunun Doğal Anıtları
TÜRKİYE’DE GÖRÜLEN TOPRAK ÇEŞİTLERİ ve ÖZELLİKLERİ
TURİZM DEĞERLERİMİZ.
Nerede, Nasıl Yaşıyoruz?
GENEL BİLGİLER  Yüzölçümü km² dir.  2013 nüfus sayımına göre:  Toplam :  Kır :  Merkez :  Rakım : 6 metre (20ft) 
KARABÜK KASTAMONU RİZE NALAN GÜR
TERMAL YATIRIM POTANSİYELİ
YERKABUĞU NELERDEN OLUŞUR?
Doğu Anadolu Bölgesi.
Yerkürenin bize armağanı
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
TURİZM COĞRAFYASI.
5. SINIF SOSYAL BİLGİLER 3. ÜNİTE: Bölgemizi Tanıyalım (Akdeniz)
GEZEGENİMİZ DÜNYA.
YAMAÇTAKİ MANASTIR SÜMELA MANASTIRI.
EDA PEKCAN HATAY.
UZUNGÖL PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar : Cem Yurtsev Müzik: Enstrümantal
BURSA.
Yard.Doç.Dr.Ü.Seçil BABAOĞLU FTR AD
TÜRKİYE’NİN KIYI OVALARI
EDA PEKCAN ISPARTA.
Kaplıcalarda Tıbbi Uygulamalar
Ülkemin Cennet Köşeleri (I) AYANCIK Hazırlayan: Fazlı KÖKSAL Müzik: Memleketim/Ayten ALPMAN.
BAŞLICA YERYÜZÜ ŞEKİLLERİ.
EGE BÖLGESİ.
DENİZLİ’NİN COĞRAFİ KONUMU
Konu : türkiye’de iklim bölgeleri
İZMİR COĞRAFYASI Genel Bilgiler Yüzölçümü: km²
TÜRKİYE’NİN BİTKİ ÖRTÜSÜ
DÜNYAMIZI TANIYALIM.
OSMANİYE.
İsveç.
FAYDALI BESİNLER.
BÖLGEMİZİ TANIYALIM.
Dogal ANITLAR.
Şehit ve Gazi aileleri ile Kuzuluk’ta Adapazarı Rotary Kulübü 16/05/2009.
Adı ve Soyadı: EMRE BALCI Konu: TRAVERTENLER VE MAKET YAPIMI
ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI
Ülkemizin Doğal ve Tarihi Güzellikleri
Baransel KUMBUL ve Tuna EDİZ
Ülkemizin Doğal Ve Tarihi Güzellikleri
Türkiye’nin doğal güzellikleri
Ülkemizdeki Doğal ve Tarihi Güzellikler
GÜLNUR BEBEK 4/E SINIFI HANGİ İLİN NESİ MEŞHUR?.
Yüzey şekilleri Yeryüzüne bakıldığında her yerin aynı yükseklikte olmadığını görürüz. Bu farklılıklar yüzey şekillerini meydana getirir.
DÜNYAMIZIN KATMANLARI
TÜRKİYE’NİN KARSTİK ŞEKİLLERİ
DÜNYAMIZIN KATMANLARI
FINDIKLI-RİZE-TÜRKİYE.  Fındıklı, Rize İlinin 60 Km doğusunda yer alan bir sahil ilçesidir. Yüzölçümü 409 Km2 olan ilçenin doğusunda Arhavi, batısında.
Ege Bölgesini Tanıyalım
YAŞADIĞIMIZ BÖLGE.
GEZİP GÖRÜLMEYE DEĞER ŞEHİRLERİN YERLERİ
TÜRKİYE’DEKİ YERYÜZÜ ŞEKİLLERİ. Yeryüzü Şekilleri.
BAŞLICA YERYÜZÜ ŞEKİLLERİ.
Türkiye’nin Volkanik Dağları
Ankara Ankara Güzel Ankara
BALNEOTERAPİ YÖNTEMLERİ
KAYSERİ YAHYALI GEZİLECEK YERLERİ
HANGİ İLİN NESİ MEŞHUR?.
ATATÜRK CUMHURİYETİMİZİN KURUCUSU ULU ÖNDER ATATÜRK’ÜN İSTİRAHATINI YAPTIĞI YER.
5. SINIF SOSYAL BİLGİLER 3. ÜNİTE: Bölgemizi Tanıyalım
KONU:FEN Hierapolis kazıları nerede gerçekleştiriliyor? Kazılar, Denizli Pamukkale'de (Batı Frigya) bulunan Lykos Vadisi’nin önemli kentleri arasında.
1.GİRİŞ- DOĞU ANADOLU BÖLGESİ 2.FIRAT NEHRİ 3.AĞRI DAĞI 4.VAN GÖLÜ 5.MUŞ OVASI 6.HAZAR GÖLÜ 7.TORTUM ŞELALESİ 8.ÇIR ŞELALESİ 9.SARI KAMIŞ ORMANI 10.MERCAN.
Sunum transkripti:

 Pamukkale: Denizli’nin en çok turist çeken yeridir. Turistik tesisleri mevcuttur. Pamukkale Kaplıcasında “radon gazı” vardır. Bu su insanı dinlendirici özelliğe sâhiptir. Bu suda hem banyo edilebilir hem de içilebilir. 35°C sıcaklıkta ve lezzetlidir. Topraktan fışkıran ve küçük bir göl meydana getiren karbondioksitli ve kireçli sıcak su derin kanallarla ovaya akar ve sonra soğur. Pamukkale, dünyâda eşi bulunmayan bir tabiat hâdisesidir. Binlerce seneden beri kireçli sıcak su kaynaktan uzaklaşınca soğuyup katılaşmış ve katlar, basamaklar hâlinde pamuktaşlarını (travertenleri)meydana getirmiştir.

 Denizli’ye 20 km uzaklıktadır. Az ilerisinde İyonların kaplıca şehri olan “Hierapolis”in harâbeleri vardır. Dünyâda bir benzeri bulunmayan Pamukkale aynı zamanda şifâlı bir kaplıcadır. Damar, kalp, romatizma ve sinir hastalığına iyi gelir. Mesîre yerleri: Orman içinde ve göl kenarlarında çok güzel mesîre yerleri vardır. İncilipınar: Denizli’ye iki km uzaklıktadır. Gökpınar: Denizli’ye 10 km uzaklıkta olup, Acıpayam-Denizli arasındadır. Büyük çınar ağaçlarıyla kaplıdır. Orman, göl ve akarsular bir aradadır. Honaz ve Karcı dağlarının birleştiği vâdidir.

 Çamlık: Denizli yakınında 1000 kişinin dinleneceği orman içi mesîre yeridir. Güney Çağlayan: Güney ilçesinin 10 km uzaklığında, 10 m yükseklikten akan bir çağlayandır. Çevresi ağaçlık ve güzel manzaralıdır. Diğer mesîre yerleri ise, Kocapınar, Işıklı, Gümüşsu, Evkara çamlığı, Hisar değirmenleri, Alacain, Çambaşı, Kadılar, Iğdır çamlığı, Gürpınar ve Kestane Deresidir. Kaplıcaları: Denizli ili şifâlı su kaynakları bakımından oldukça zengindir. Fakat bunların çoğunda tesis yoktur. Bâzıları şunlardır:

 Karahayıt Ilıcası: İl merkezine 25 km uzaklıktadır. İçme kürleri sindirim sistemi hastalıklarına, banyo kürleri ise astım, damar sertliği ve romatizma rahatsızlıklarına iyi gelir. Tekkeköy Kaplıcası: Sarayköy ilçesine 20 km uzaklıkta Tekkeköy yakınlarındadır. Oteli olan bu kaplıcanın suyu romatizma, idrar yolları, deri ve kadın hastalıklarına iyi gelir. Kaplıca yakınında kükürtlü bir çamur da bulunmaktadır. Ortakçı Ilıcası: Sarayköy ilçesi yakınlarındadır. Ilıcanın yanında bir hamam ve otel bulunmaktadır. İçme ve banyo kürleri sindirim sistemi ve romatizma hastalıklarına faydalıdır.