SBEP www.sosyalbilgievi.tr.cx. ÜLKEMİZİN KAYNAKLARI Türkiye’de değişik iklim tipleri ve Yeryüzü şekillerinin farklılığına bağlı olarak farklı farklı hayvancılık.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
NEREDE VE NASIL YAŞIYORUZ
Advertisements

BÖLGEMİZİ TANIYALIM 3.ÜNİTE.
Köy altı yerleşmeleri.
TÜRKİYE’DE YERLEŞMELER
Yeryüzünde Yaşam
NECDET YILMAZ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENİ 2008 ISPARTA
SBEP ÜLKEMİZİN KAYNAKLARI SULARIMIZ
Türkiye’nin Coğrafi Bölgeleri
TÜRKİYE’DE TARIM.
KIRŞEHİR’DE TARIM VE HAYVANCILIK
Doğu Anadolu Bölgesi.
ÜLKEMİZDEKİ TARIM ÜRÜNLERİ
Aşağıda bazı tarım ürünleri ile bunların en çok yetiştirildiği bölgeler eşleştirilmiştir. Bunların hangisi doğrudur? A-) Pamuk - Güneydoğu Anadolu Bölgesi.
Danimarka.
5. SINIF SOSYAL BİLGİLER 3. ÜNİTE: Bölgemizi Tanıyalım (Akdeniz)
MARMARA BÖLGESİ YERYÜZÜ ŞEKİLLERİ:
DOĞU ANADOLU BÖLGESİ.
Ülkemizin Kaynakları Ünitesi 1. Kazanıma uygun olarak hazırlanmıştır.
TÜRKİYE DE NÜFUSUN VE YERLEŞMENİN DAGILIŞINI ETKİYELEN FAKTÖRLER
TÜRKİYE EKONOMİSİNİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER
COĞRAFYA PERFORMANS ÖDEVİ
TÜRKİYE'DE TARIM İnsanların  toprağı işleyerek ekme ve dikme yoluyla ondan ürün elde etmesi faaliyetine  tarım denir. Türkiye Topraklarından Yaralanma.
Türkiye’de Hayvancılığın Gelişmesi İçin:
TÜRKİYE’DE HAYVANCILIK
SBEP ÜLKEMİZİN KAYNAKLARI TARIM
ÜRETTİKLERİMİZ.
KARADENİZ BÖLGESİ.
EGE BÖLGESİ.
MARMARA BÖLGESİ Marmara Bölgesi yurdumuzun kuzey batısında bulunur.
ÖĞRETMENİM: ÜMİT OĞUZHAN
Hazırlayan: Hüseyin CEYHAN Cengiz Topel İ.Ö.O. 5/B Sınıf Öğretmeni
TÜRKİYE’NİN BİTKİ ÖRTÜSÜ
Konu : türkiye’de iklim bölgeleri
İklimler Nasıl Oluşur? İklimler; sıcaklık, basınç - rüzgarlar ve nem - yağış özelliklerinin bir araya gelmesiyle belirir. İklimi oluşturan bu elemanlardan.
Coğrafi Bölgeler.
TÜRKİYE İKLİM BÖLGELERİNDE AYIRT EDİLEBİLEN BAŞLICA YÖRELER
5.SINIF SOSYAL BİLGİLER BÖLGEMİZİ TANIYALIM “AKDENİZ BÖLGESİ”
TÜRKİYE’DE HAYVANCILIK
No Konu Ürettiklerimiz
5.sınıf 3. ünite Bölgemizi Tanıyalım
BÖLGEMİZİ TANIYALIM.
7. Sınıf Sosyal Bilgiler Dersi
TÜRKİYE EKONOMİSİNİN SEKTÖREL DAĞILIMI
İKLİM TİPLERİNİ ÜÇ BÖLÜMDE İNCELEYEBİLİRİZ:
TÜRKİYE’DE TARIM.
Norveç.
Türkİye’de görülen İklİm tİplerİ
Karadeniz Bölgesinde Hayvancılık
TÜRKİYE’NİN PLATOLARI
Coğrafya Konuları Türkiye’de İklim İç Anadolu Bölgesi İç Kuvvetler
Büyük baş hayvancılık hayvancılık faaliyetleri özellikle da ğ lık bir araziye sahip kırsal kesimlerde ön plana geçerek, birinci derecede etkili ekonomik.
Türkiye’de İklimler Adı: İsmail Soyadı: Akyol No:
TÜRKİYE’DE GÖRÜLEN BAŞLICA İKLİM TİPLERİ
MARMARA BÖLGESİ.
TÜRKİYE BÖLGELER COĞRAFYASI Hazırlayan: Esra ARTUÇ.
Ege Bölgesi turizm potansiyeli olarak Türkiye'de Akdeniz Bölgesinden sonra gelmektedir. Birçok tarihi eser, yapıt, kalıntı.
YAŞADIĞIMIZ BÖLGE.
6.Sınıf Ülkemizin Kaynakları Ünitesi Soru Cevap Etkinliği
Marmara Bölgesini Tanıyalım
Sosyal Bilgiler Bölgemizi Tanıyalım.
FOTOĞRAFLARLA GÜZEL TÜRKİYE'MİZ.
Sosyal Bilgiler Bölgemizi Tanıyalım.
TÜRKİYENİN SU VARLIĞI.
4. ÜNİTE : ÜRETTİKLERİMİZ
4. ÜNİTE : ÜRETTİKLERİMİZ
Hollanda Yüz ölçümü: km 2 Nüfusu: İdare şekli:Meşruti Krallık Başkenti:Amsterdam Önemli şehirleri :Rotterdam, Groningen, Eindhoven Dili:Hollandaca.
4. ÜNİTE : ÜRETTİKLERİMİZ
Hazırlayan: Hüseyin CEYHAN Cengiz Topel İ.Ö.O. 5/B Sınıf Öğretmeni
TÜRKİYE’DE TOPRAK KULLANIMI COĞRAFYA MEHMET ORAL 10\D 1845.
Yeryüzünün herhangi bir yerinde hava olaylarının ortalamasına
Sunum transkripti:

SBEP

ÜLKEMİZİN KAYNAKLARI Türkiye’de değişik iklim tipleri ve Yeryüzü şekillerinin farklılığına bağlı olarak farklı farklı hayvancılık faaliyetleri ortaya çıkmıştır

ÜLKEMİZİN KAYNAKLARI Kısa boylu otların yaygın olduğu bozkırlara uyum sağlamış bir hayvandır. Ülkemizde en çok beslenen küçükbaş hayvandır. İç Anadolu Bölgesi İle Güney Doğu Anadolu Bölgesi’nde bulunan koyun sayısı ülke genelinin yarısına yakındır Kıvırcık,dağlıç,sakız,merinos gibi türleri vardır.

ÜLKEMİZİN KAYNAKLARI Koyuna göre daha dayanıklı,süt üretimi iyi olan küçük baş hayvan türüdür. İki türlü keçi vardır.Bunlar; a) Kıl Keçisi: Doğu Anadolu Bölgesi ve Akdeniz Bölgesi’nde yaygındır. b) Tiftik Keçisi: İç Anadolu Bölgesi ve Güney Doğu Anadolu Bölgesi’nde yaygındır.

ÜLKEMİZİN KAYNAKLARI Ülkemizin doğal koşulları büyük baş hayvana çok uygun değildir.Ancak et ve süt veriminin daha fazla olmasından dolayı son yıllarda daha fazla üretimi yapılmaktadır. Ülkemizde en fazla Erzurum-Kars Bölümü ile Doğu Karadeniz Bölümü’nde yaygındır.Bu alanlarda yaz yağışla- rından dolayı gür çayırlar yetişir.Bunun sonucunda da sığır yetiştiriciliği kolaylaşır.Manda ise Karadeniz Bölgesi’nde daha yaygındır. Türkiye’de Sığır ve Manda’nın coğrafi dağılışı

ÜLKEMİZİN KAYNAKLARI Kent nüfusunun artması ve sağlığa daha yararlı olmasından dolayı beyaz et tüketimi artmıştır En çok Marmara Bölgesi’nde yapılır. Türkiye’de Kümes Hayvancılığın coğrafi dağılışı

ÜLKEMİZİN KAYNAKLARI Ülkemiz iklimi son derece elverişlidir Ege Bölgesi,Akdeniz Bölgesi,Erzurum-Kars Bölümü,Doğu Karadeniz Bölümü ve Hakkari Bölümü Arıcılığın Geliştiği Yerlerdir. Özellikle Hakkari,Ardahan,Kars,Erzurum ve Muğla’da, Türkiye’de arıcılığın en fazla yapıldığı yörelerdir. Türkiye’de Arıcılığın coğrafi dağılışı

ÜLKEMİZİN KAYNAKLARI İpek Böcekleri dut yaprakları ile beslenir En çok Güney Marmara Bölümü’nde (Bursa,Gemlik, Balıkesir ve Bilecek) yapılır Dut Ağacı ve Dutlar Türkiye’de İpekböcekçiliğin coğrafi dağılışı

ÜLKEMİZİN KAYNAKLARI Üç tarafı denizlerle çevrili olan ülkemiz de balıkçılık potansiyeli yüksek olmasına rağmen seviyesi oldukça düşüktür. Ülkemizde kıyı balıkçılığının yaygın olması ve açık deniz balıkçılığının yaygın olmaması bunun temel nedenlerindendir ÜLKEMİZDE BALIKÇILIĞIN GELİŞMESİ İÇİN; Açık deniz balıkçılığı yapılmalıdır Tatlı su balıkçılığı teklif edilmelidir Zararlı balık avlama yöntemleri önlenmelidir Kıyı kirlenmesi önlenmelidir Modern balıkçılık yöntemleri uygulanmalıdır Depolama ve soğutucu araçlarla taşıma olanakları artırılmalıdır Kültür balıkçılığı geliştirilmelidir

ÜLKEMİZİN KAYNAKLARI Ülkemizdeki su ürünlerinin %67’si Karadeniz, %11’i Marmara Denizi, %13’ünü Ege Denizi ve %9’unu ise Akdeniz karşılar. KARADENİZ’DE BALIKÇILIĞIN YAYGIN OLMASINDA; Kıyıda tarım alanlarının dar olması, Karadeniz’e bol akarsu dökülmesi, Tuzluluk Oranı’nın düşük olması, AÇIKLAMA: Ancak Karadeniz de 200 metre derinlikten sonra zehirli gazlardan ötürü balıklar yaşayamazlar…

son SBEP