SBEP
ÜLKEMİZİN KAYNAKLARI Türkiye’de değişik iklim tipleri ve Yeryüzü şekillerinin farklılığına bağlı olarak farklı farklı hayvancılık faaliyetleri ortaya çıkmıştır
ÜLKEMİZİN KAYNAKLARI Kısa boylu otların yaygın olduğu bozkırlara uyum sağlamış bir hayvandır. Ülkemizde en çok beslenen küçükbaş hayvandır. İç Anadolu Bölgesi İle Güney Doğu Anadolu Bölgesi’nde bulunan koyun sayısı ülke genelinin yarısına yakındır Kıvırcık,dağlıç,sakız,merinos gibi türleri vardır.
ÜLKEMİZİN KAYNAKLARI Koyuna göre daha dayanıklı,süt üretimi iyi olan küçük baş hayvan türüdür. İki türlü keçi vardır.Bunlar; a) Kıl Keçisi: Doğu Anadolu Bölgesi ve Akdeniz Bölgesi’nde yaygındır. b) Tiftik Keçisi: İç Anadolu Bölgesi ve Güney Doğu Anadolu Bölgesi’nde yaygındır.
ÜLKEMİZİN KAYNAKLARI Ülkemizin doğal koşulları büyük baş hayvana çok uygun değildir.Ancak et ve süt veriminin daha fazla olmasından dolayı son yıllarda daha fazla üretimi yapılmaktadır. Ülkemizde en fazla Erzurum-Kars Bölümü ile Doğu Karadeniz Bölümü’nde yaygındır.Bu alanlarda yaz yağışla- rından dolayı gür çayırlar yetişir.Bunun sonucunda da sığır yetiştiriciliği kolaylaşır.Manda ise Karadeniz Bölgesi’nde daha yaygındır. Türkiye’de Sığır ve Manda’nın coğrafi dağılışı
ÜLKEMİZİN KAYNAKLARI Kent nüfusunun artması ve sağlığa daha yararlı olmasından dolayı beyaz et tüketimi artmıştır En çok Marmara Bölgesi’nde yapılır. Türkiye’de Kümes Hayvancılığın coğrafi dağılışı
ÜLKEMİZİN KAYNAKLARI Ülkemiz iklimi son derece elverişlidir Ege Bölgesi,Akdeniz Bölgesi,Erzurum-Kars Bölümü,Doğu Karadeniz Bölümü ve Hakkari Bölümü Arıcılığın Geliştiği Yerlerdir. Özellikle Hakkari,Ardahan,Kars,Erzurum ve Muğla’da, Türkiye’de arıcılığın en fazla yapıldığı yörelerdir. Türkiye’de Arıcılığın coğrafi dağılışı
ÜLKEMİZİN KAYNAKLARI İpek Böcekleri dut yaprakları ile beslenir En çok Güney Marmara Bölümü’nde (Bursa,Gemlik, Balıkesir ve Bilecek) yapılır Dut Ağacı ve Dutlar Türkiye’de İpekböcekçiliğin coğrafi dağılışı
ÜLKEMİZİN KAYNAKLARI Üç tarafı denizlerle çevrili olan ülkemiz de balıkçılık potansiyeli yüksek olmasına rağmen seviyesi oldukça düşüktür. Ülkemizde kıyı balıkçılığının yaygın olması ve açık deniz balıkçılığının yaygın olmaması bunun temel nedenlerindendir ÜLKEMİZDE BALIKÇILIĞIN GELİŞMESİ İÇİN; Açık deniz balıkçılığı yapılmalıdır Tatlı su balıkçılığı teklif edilmelidir Zararlı balık avlama yöntemleri önlenmelidir Kıyı kirlenmesi önlenmelidir Modern balıkçılık yöntemleri uygulanmalıdır Depolama ve soğutucu araçlarla taşıma olanakları artırılmalıdır Kültür balıkçılığı geliştirilmelidir
ÜLKEMİZİN KAYNAKLARI Ülkemizdeki su ürünlerinin %67’si Karadeniz, %11’i Marmara Denizi, %13’ünü Ege Denizi ve %9’unu ise Akdeniz karşılar. KARADENİZ’DE BALIKÇILIĞIN YAYGIN OLMASINDA; Kıyıda tarım alanlarının dar olması, Karadeniz’e bol akarsu dökülmesi, Tuzluluk Oranı’nın düşük olması, AÇIKLAMA: Ancak Karadeniz de 200 metre derinlikten sonra zehirli gazlardan ötürü balıklar yaşayamazlar…
son SBEP