Çalışma Konusu: Binalar ev Aletleri

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Çalışma Konusu: Akıllı Çöp
Advertisements

ARAŞTIRMA SORUSU : İNŞA EDİLEN APARTMAN VEYA EVİ GÜNEŞ ENERJİSİ İLE ÇALIŞTIRMAK İÇİN GEREKLİ SİSTEMİN KURULUMU VE ANALİZİ. HAZIRLAYAN : TURHAN KURT.
ENERJİ HAREKETİ Sınıftan çıkarken, ışıkları kapatmayı unutmayalım.
YENİ DÜNYA KESİNTİSİZ GÜÇ TEKNOLOJİ SİSTEMLERİ
YENİLENEBİLİR ENERJİLER
IPEKLER ENERJi İpekler Enerji, İpekler Elektrik firması bünyesinde Enerji Tasarrufu ve Yenilenebilir Enerji alanında 2007 yılında çalışmalara başlamıştır.
ENERJİ KAYNAKLARI.
ANADOLU TEKNİK ELEMANLAR DERNEĞİ Solar PV ÇATI UYGULAMASI 2,5kWp
İKTİSAT Enerji Tasarrufu - Enerji Kaynakları -.
Yenilenebilir Enerji Kaynakları
Sıradışı Bir Liderlik Okulu Okul Adı: 80. Yıl İ.Ö.O. Grup No: 3 Çalışma Konusu: Güneş Enerjisi.
ENERJİ TASARRUFU Yaşantımızın en önemli unsurlarından biri enerjidir. Enerji, iş yapabilme gücüne denir. Günlük yaşantımızda kullandığımız başlıca enerji.
Sıradışı Bir Liderlik Okulu Okul Adı: 80. Yıl İ.Ö.O. Grup No: 2 Çalışma Konusu: Toprak Enerjisi.
YENİLENEBİLİR ENERJİLER. TEKNOLOJİNİN İKİ LOKOMOTİFİ.
Sıradışı Bir Liderlik Okulu
GAIA YEŞİL İSTANBUL PROJESİ İ STANBUL´UN SORUNLARI Hava kirliliği Su Elektrik üretimi Betonlaşma ve yeşil alanların neredeyse hiç kalmaması.
iPEKLER ENERJi İpekler Enerji, İpekler Elektrik firması bünyesinde Enerji Tasarrufu ve Yenilenebilir Enerji alanında 2007 yılında çalışmalara başlamıştır.
MADDENİN HALLERİ ve ISI
EKOLOJİK BİNA.
ALTERNATİF ENERJİ KAYNAKLARI TEKNOLOJİSİ
YENİLEBİLİR VE YENİLENEMEZ ENERJİ KAYMAKLARI
Ev , okul ve iş yerlerini ısıtma ve aydınlatmada enerjiye ihtiyaç duyarız. Aynı şekilde arabaların çalıştırılmasında, fabrikalarda üretim yapılmasında.
Elektrik-Elektronik Mühendisliği için Malzeme Bilgisi
Güneş Enerjisi Rüzgar Enerjisi Hidrojen Enerjisi Nükleer Enerji
Sıradışı Bir Liderlik Okulu Okul Adı: Lions İlköğretim Okulu Grup No: 2 (Abdullah YÜKSEL,Sema SÖNMEZ, Zehra AKIN) Çalışma Konusu: SU.
DÜNYANIN BA Ş I BELADA. KÜRESEL ISINMA DddddddSera Sera gazlarının atmosferde birikmesi ile yeryüzü ve yeryüzüne yakın atmosfer tabakalarında tabakalarında.
TÜRKİYENİN ENERJİ KAYNAKLARI VE MALİYETİ
YENİLENEBİLİR ve YENİLENEMEZ ENERJİ KAYNAKLARI
GÜNEŞ ENERJİSİ İLE ÇALIŞAN ARABA
Rüzgar Nedir? ► Rüzgar, dünya yüzeyine yakın ve atmosfer içerisinde olan hava akımıdır ►Rüzgar, alçak basınç ve yüksek basınç bölgesi arasında yer.
YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI
HAZIRLAYAN: AD: EREN SOYAD: TAŞTEPE SINIF: 6-A
GÖRSEL SANATLAR DERSİ Hazırlayanlar: Şüheda Yılmaz
Sıradışı Bir Liderlik Okulu Okul Adı: Namık Kemal İlköğretim Okulu Grup No: 1 Çalışma Konusu: Sanayi/Ticaret.
Ericsson Tüp Kule SAHAYI BAŞTAN YARATMAK. Top right corner for field-mark, customer or partner logotypes. See Best practice for example. Slide title 40.
GÜNEŞ PANELLERİNİN OLUŞUMU
Bardaklara aynı sıcaklıkta çay koymamıza rağmen,bir süre sonra bardaklardaki çayların sıcaklıklarının aynı olmadığını fark ediyoruz. Çünkü bazı bardaklar.
GÜNEŞ BİZE ÇALIŞIR.
ELDER Ar-Ge Çalıştayı 27 Nisan 2015
GÜNEŞ ENERJİSİ SİSTEMİ (GES) SUNUMU
SU HALDEN HALE GİRER SU HALDEN HALE GİRER.
ADANA HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ
Karbon Ayak İzini Azaltmanın Yolları 1
ELEKTRİK KAYNAKLARI.
Sahte Çürütme. Çürütme, bir önerinin do ğ ru olmadı ğ ını ortaya koymaktır. Ancak bazı durumlarda insanlar önerinin yanlışlı ğ ını ispatlama yerine öneriyi.
ELEKTRİK. ELEKTRİK KAYNAKLARI 1.AKÜ 2.PİL 3.BATAYA 4. Şehir Cereyanı.
IPARD II YENİLENEBİLİR ENERJİ YATIRIMLARI DESTEKLERİ TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ IPARD YÖNETİM OTORİTESİ İstanbul 07 Nisan
SEDA USLU G TU Ğ ÇE MEM İŞ G ÖZGE CEREN TOPÇU B GÜNEŞ ENERJİSİ UYGULAMALARI.
Tarıma verilen destek 90'lı yıllara kadar o zamanki Avrupa Ekonomik Topluluğu'nun yıllık bütçesinin %60'ı kadardır. Tarım desteği bugünkü Avrupa Birliği'nin.
ISI POMPASI HAZIRLAYAN : Birkan KÖK.
FOTOVOLTAİK ERASMUS+.
GÜNEŞ ENERJİSİ.
Depolanabilinen yenilenebilir enerji
OKUL ADI ADI: SOYADI: SINIFI: NO: DERS: Ö Ğ RETMEN: KONU.
T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ EEM449 AYDINLATMA TEKNİĞİ YÜKSEK ELEKTRİK MÜH. KÖKSAL BAYRAKTAR.
FOTOVOLTAİK GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİ. GÜNEŞ ENERJİSİ Tükenmeyen tek enerji kaynağı güneştir. Güneş, hiçbir atığı olmayan temiz bir enerji kaynağıdır. İhtiyaç.
DENİZDEKİ YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI
YENİLENEBİLİR ve YENİLENEMEZ ENERJİ KAYNAKLARI
Güneş Enerjisi Elektrik Üretimi
YENİLENEBİLİR ENERJİLER. HİÇ ELEKTRİKSİZ BİR DÜNYA DÜŞÜNDÜNÜZMÜ?
 Enerji kaynakları, herhangi bir yolla enerji üretilmesini sağlayan kaynaklardır. Gelin bu kaynakları daha yakından tanıyalım.
YENİLENEBİLİR YENİLENEMEZ ENERJİ KAYNAKLARI ENERJİ ÇEŞİTLERİ.
YENİLENEBİLİR YENİLENEMEZ ENERJİ KAYNAKLARI ENERJİ ÇEŞİTLERİ HAZIRLAYAN:KAĞAN ÖZKAN 6/C.
Konu:YEŞİL PİL. Son zamanların en popüler konuları arasında yer alan yeşil enerji ve yeşil ürünler gün geçtikçe biraz daha hayatımıza girmeye başladı.
GÜNEŞ ENERJ İ S İ. GÜNEŞ ENERJ İ S İ NED İ R? Güneş enerjisi herhangi bir zararlı gaz salınımının olmadı ğ ı, do ğ rudan güneş ışı ğ ından üretilen temiz.
Güneş enerjisini kullanan ilk bilim insanı Bernard flored belidor olmuştur 1728 yılında güneş enerjisiyle çalışan pompa üretmiştir. Güneş dünyamızı aydınlatması.
Güneş Enerji Santralleri için Otonom Fotovoltaik Panel
YENİLENEBİLİR VE YENİLENEMEZ ENERJİ KAYNAKLARI Adı: Muhammed Ali Soyadı: BAYSOY Sınıfı: 6/C No: 93 Adı: Muhammed Ali Soyadı: BAYSOY Sınıfı: 6/C No: 93.
ELEKTİRİK NASIL DAHA VERİMLİ ELDE EDİLİR. Enerji kaynaklarının hepsi bize yaşantımızı devam ettirmek için gerek duyduğumuz enerjiyi sağlarlar.Enerji kaynakları:
Sunum transkripti:

Çalışma Konusu: Binalar ev Aletleri Sıradışı Bir Liderlik Okulu Okul Adı: 80. Yıl İ.Ö.O. Grup No: 1 Çalışma Konusu: Binalar ev Aletleri

Ajanda Projenin Amacı Yeşil Enerji Projesi Proje İçeriği

Yeşil Enerji Grup Üyeleri Neslihan BAYRAM Naife GÜLSEVER Sevda TAN

Güneş Panelli ve Rüzgar Enerjili Ev Aletleri Projenin Amacı Güneş Panelli ve Rüzgar Enerjili Ev Aletleri Bu projenin amacı yenilenebilir enerji kaynakları yardımı ile doğaya zarar vermeden elektrik enerjisi elde etmek ve daha yaşanabilir bir dünya yaratmaktır.

Güneş Panelli ve Rüzgar Enerjili Ev Aletleri Projenin Amacı Güneş Panelli ve Rüzgar Enerjili Ev Aletleri Bu projede en önemli yenilenebilir enerji kaynaklarından olan Güneş ve Rüzgar aynı anda kullanılabilecek ve aynı zamanda iklim koşullarına bağlı olarak güneşin ya da rüzgarın olmadığı zamanlarda birbirlerine ikame edebilecek, bu sayede enerji kaybı minimum seviyede olacaktır.

Güneş Panelli ve Rüzgar Enerjili Ev Aletleri Yeşil Enerji Projesi Güneş Panelli ve Rüzgar Enerjili Ev Aletleri Projemiz ile ev, işyeri, yazlık gibi ev aletlerinin sıklıkla kullanıldığı yerlerde dam ya da çatılara rüzgar gülleri ile güneş panellerinin birlikte çalışacak şekilde monte edilmesi amaçlanmaktadır. Elektrik enerjisinin gideceği yerlere kablo yardımı ile bir hat çekilir ve çekilen bu hat ev aletlerine bağlanır.

Güneş Panelli ve Rüzgar Enerjili Ev Aletleri Yeşil Enerji Projesi Güneş Panelli ve Rüzgar Enerjili Ev Aletleri Bu proje ile iklim koşullarının elverişli, güneşli günlerde paneller devreye girecek ve elektrik enerjisi elde edilecektir. Güneşin olmadığı ve dolayısıyla panellerden enerji elde edemediğimiz zamanlarda ise enerji açığını Rüzgar Gülleri giderecek, rüzgarın yardımı ile enerji elde edilecektir.

Güneş Panelli ve Rüzgar Enerjili Yeşil Enerji Projesi Güneş Panelli ve Rüzgar Enerjili Ev Aletleri Bu sistem ile sadece küçük ev aletleri değil bulaşık makinesi, buzdolabı ve çamaşır makinesi gibi büyük ev aletleri de çalıştırılacaktır. Böylece tüketici bütçesinde oldukça büyük yer kaplayan elektrik faturalarında tasarruf sağlanabilecektir.

80. Yıl İ.Ö.O. ODP Kütüphanesi Teşekkür Ederiz 80. Yıl İ.Ö.O. ODP Kütüphanesi