Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sahte Çürütme. Çürütme, bir önerinin do ğ ru olmadı ğ ını ortaya koymaktır. Ancak bazı durumlarda insanlar önerinin yanlışlı ğ ını ispatlama yerine öneriyi.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Sahte Çürütme. Çürütme, bir önerinin do ğ ru olmadı ğ ını ortaya koymaktır. Ancak bazı durumlarda insanlar önerinin yanlışlı ğ ını ispatlama yerine öneriyi."— Sunum transkripti:

1 Sahte Çürütme

2 Çürütme, bir önerinin do ğ ru olmadı ğ ını ortaya koymaktır. Ancak bazı durumlarda insanlar önerinin yanlışlı ğ ını ispatlama yerine öneriyi dile getirenle ilgili bir durumu öne sürerek onun önerisini çürütmeye çalışırlar. Aslında öneriyle ilgili olmayan bu çürütme biçimine sahte çürütme denmektedir.

3 Örne ğ in aşa ğ ıdaki konuşmalar bir sahte çürütme içermektedir: -Güzelim koylardaki a ğ açları keserek bina yapıyorlar. Böyle giderse kıyı şeridinde hiç yeşil alan kalmayacak. -Geçen yıl deniz kenarında bir yazlık almamış mıydın? -Doktorum bana zayıflamam gerekti ğ ini söylüyor. Sa ğ lı ğ ım için bu gerekliymiş. Önce kendi kilosuna baksa ya!

4 Sahte çürütmeler aslında çürütülmek istenen önerme ile ilgili olmamasına karşın oda ğ ı de ğ iştirdi ğ inden, tez sahibinin bir açı ğ ını ortaya koydu ğ undan, tez sahibini zor duruma düşürebildi ğ inden tartışmalarda sıklıkla kullanılmaktadır.

5

6


"Sahte Çürütme. Çürütme, bir önerinin do ğ ru olmadı ğ ını ortaya koymaktır. Ancak bazı durumlarda insanlar önerinin yanlışlı ğ ını ispatlama yerine öneriyi." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları