(Terracotta Army).

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
1. Destan, yazıt ve diğer belgelerden yararlanarak, Orta Asya ilk Türk toplumlarının siyasal, ekonomik ve kültürel özelliklerine ilişkin çıkarımlarda bulunur.
Advertisements

Benim Dozerim Nerede ? Bu niye oldu ? ne zaman bu hale geldi ? Onlar döndüler ve benim dozerim kayboldu bu ani hadiseyi hiç beklemiyordum.
Benim Dozerim Nerede ? Bu niye oldu ? ne zaman bu hale geldi ? Onlar döndüler ve benim dozerim kayboldu bu ani hadiseyi hiç beklemiyordum.
ADIM ADIM TÜRKİYE Yurdumuzu Dolaşırken.
OBEZİTE İSTATİSTİKLERİ
Uzay mekiğinin yakıt tankının genişliği neden 1,5 metre?
SATRANÇ SEMİNERİNE HOŞGELDİNİZ
EKONOMİ VE SOSYAL HAYAT
Karahanlılar Gazneliler
NE KADAR OKUYORUZ?.
Karanlık Çağ İlk Çağ Orta Çağ Yeni Çağ Yakın Çağ
Malazgirt savaşından sonra Türklerin Anadolu’ya
HAZIRLAYAN:Bengisu Kuzey Ceren Arım
Dünyanın en gizemli şehri MACCU PICCHU. İ n k a l a r ı n k a y ı p ş e h r i İ n k a l a r ı n k a y ı p ş e h r i.
Tarih Boyunca Avrupa’da Savaş ve Barış
COĞRAFİ BÖLGELER.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük HER ŞEY GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE İÇİN
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN HAYATI
GÖKTÜRK DEVLETİ VE EĞİTİM.
Uzunluk Ölçüleri Metrenin Askatları.
Uzunluk Ölçüleri Metrenin Askatları.
Göktürklerde Eğitim.
Işık kirliliği ve deniz kaplumbağaları
1/20 ÖLÇÜLER (Uzunluk) 4 metre kaç santimetredir? A B C D.
Su için(de) : ALLIANOI Allianoi, İ. Ö. 2
YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN SATRANÇ
Adı:tamer soyadı:marap Sınıfı:6-b No:58.
NÜANS TURİZM HAC "İlk defa kayıt yaptıranlar 294 bin 567 kişi. Kayıt yeniletenler 1 milyon 76 bin 664. Türkiye geneli toplam müracaat 1 milyon 372.
Safranbolu
1. Daha önceden cenaze defni yapılmış bir kabre tekrar üzerine yeni bir cenaze defni yapmak için Katolik mezhebine göre 5 yıl geçmesi gerekmektedir.
Değerli Dostlar, 2008 tatilimi Doğu Anadoluyu gezerek değerlendirmiştim. Bu sunumun konusu Ahlat, Van Gölünün batı kıyısında Bitlis.
Bilgidagi.com.
GÖKTÜRK KİTABELERİ (ORHUN ÂBİDELERİ)
TÜRKİYE’ DE MÜZECİLİK VE MÜZECİLİK TARİHİ
PAMUK TASNİF ODASININ ÖZELLİKLERİ
TÜRK TARİHİNE YOLCULUK…
NÜFUSUN GELİŞİMİ DAĞILIŞI ve NİTELİKLERİ
TARİHSEL SÜREÇTE ŞEHİRLER
Zeus Heykeli Yapan:Al İ DANI Ş MAZ Ö Ğ RETMEN:Y.Z İ YA KICNACI Yapan:Al İ DANI Ş MAZ Ö Ğ RETMEN:Y.Z İ YA KICNACI.
Dönemlere Ayrılma Her dönüm noktası, hem yeni bir gelişmenin başlangıç noktası, hem de bir önceki gelişmenin doruk noktası olmaktadır.
USLE P FAKTÖRÜ DR. GÜNAY ERPUL.
ALACAHÖYÜK.
Dünyanın Yedi Harikası
TOPKAPI SARAYI. TOPKAPI SARAYI Osmanlı sultanlarının ikametgahı, devletin yönetim ve eğitim merkezidir. Fatih Sultan Mehmed Han tarafından
En önemli arkeolojik olaylardan birinden esinlenilmiştir….
ÇİN MEDENİYETİ.
ÇİN HALK CUMHURİYETİ.
ÜLKEMİZİN TARİHİ ESERLERİ
BİZİM GÖZÜMÜZLE İSTANBUL
19 MAYIS ŞEHRİ SAMSUN.
İSTANBUL’ UN FETHİ.
18. YY OSMANLI DEVLETİ’NDEKİ YENİLİK HAREKETLERİ
XIX. yüzyılın ikinci yarısına kadar derebeylik (feodal) düzenin hâkim olduğu Japonya, dış dünyaya kapalı bir ülkeydi. Şogun adı verilen ordu komutanı bu.
TÜRKLERİN MÜSLÜMAN OLUŞU
KAVİMLER GÖÇÜ (375).
SU KAPLARI TAŞIMACILIKTA VE EVLERDE.
ESK İ MISIR SANATI KONU: KRALLAR VAD İ S İ (VALLEY OF THE K İ NGS)
ASYA HUN DEVLETİ.
ÜNİTE: TÜRK TARİHİNDE YOLCULUK KONU: OSMANLIDA BİR MERKEZ
UZAKDOĞU’DA YENİ BİR GÜÇ: JAPONYA
Ülkemizde yıllardan beri “Ilısu baraj yapımı” için
KAZANIMLAR 1.Destan, yazıt ve diğer belgelerden yararlanarak, Orta Asya ilk Türk toplumlarının siyasal, ekonomik ve kültürel özelliklerine ilişkin çıkarımlarda.
ÇİN İlk yaşam MÖ 3000 yıllarında başlamıştır.
PAGODA EVLERI ÇIN’IN FEODAL TOPLUMUNUN EKONOMIK VE KÜLTÜREL GELIŞIMININ TANG HANEDANı DÖNEMINDE DORUĞA ÇıKMASıNıN YANı SıRA MIMARLıK TEKNIĞI VE SANAT.
Büyük Selçuklu Devleti. Büyük Selçuklu Devleti 1037 yılında Devlet haline gelerek bağımsızlığını ilan etmiş, Bağdat kentini başkent yaparak önce Mezopotamya,
Osmanlı devleti ordu teşkilatında kendinden önce kurulmuş olan Türk-islam devletlerini örnek almıştır. osmanlı devleti fetih politikası üzerine kurulmuş.
DÜNYANIN YEDİ HARİKASI Mahir Kılıç 8/a 334. TAÇ MAHAL Babür İmparatoru Şah Cihan tarafından yaptırılan Taç Mahal, Hindistan’ın Agra şehrindedir. Şah Cihan’ın.
XIX. yüzyılın ikinci yarısına kadar derebeylik (feodal) düzenin hâkim olduğu Japonya, dış dünyaya kapalı bir ülkeydi. Şogun adı verilen ordu komutanı bu.
ÇİN HALK CUMHURİYETİ. Başkenti: Pekin Çin Halk Cumhuriyeti, yüzölçümü itibariyle dünyanın üçüncü, nüfus itibariyle en büyük ülke. Güney Doğu Asya'da.
ASYA HUN DEVLETİ. Asya Hun Devleti Tarih bilgilerimize göre Orta Asya'da kurulan ilk Türk devleti Büyük Hun Devleti'dir. Hunlar'ın bilinen ilk hükümdarı.
Sunum transkripti:

(Terracotta Army)

Dünyanın en ilgi çekici imparator mezarı olarak kabul edilen, yaklaşık 2 bin yıl önce Çin tarihinin en önemli kişiliklerinden biri olan İmparator Qin Shihuang tarafından inşa ettirilmiş olan ve dünyanın 8. Harikası olarak tanımlanan müzenin diğer adı imparatorun ismini taşıyan Qin Shihuang Mezarlığıdır. Mezarı yaptıran Qin (M.Ö 259-M.Ö 210), Çin feodal toplumunun ilk imparatoruydu. Çin'i birleştiren ilk hükümdar olan Shihuang döneminde Çin siyasal güçlenme aşamasına başlamıştır.

O zamanlar imparatorlar kendileri için lüks mezarlar hazırladıklarından, Qing Shi huang da daha 13 yaşındayken, tahta çıkar çıkmaz hemen mezarını hazırlamaya başladı. Başlangıçta yüksekliği 120 metre, genişliği de 500 metre olan bu mezarın günümüzdeki yüksekliği 76 metre genişliği de 100 metreye kadar indi. Tarihi kayıtlara göre, yaklaşık 20 milyon nüfuslu Qing İmparatorluğu'nda 700 bin kişi bu mezarın inşasında çalıştı.

Mezar hem dev bir imparator sarayı gibi, hem de bir savunma kenti gibi görünmektedir. Qing Shihuang, hayatı boyunca kullandığı her şeyi bu yeraltı mezarına taşımıştır. Çocuk doğurmayan cariyeler ve mezarı inşa eden ustalar bile onunla birlikte toprağa gömülmüştür. Bunun amacı cariyelerin başkalarıyla evlenmesini ve mezarın bilgilerinin dışa sızmasını önlemekti.

Qing Shihuang, önceleri 4000 çocukla birlikte toprağa gömülmek istiyordu ve vezirine böyle emir verdi. Vezir de halkın isyan etmesi önlemek için Qing Shihuang'a gerçek gibi görünen asker ve at heykelleri yaptırılmasını önerdi. Qing Shihuang, bu öneriyi beğendi ve yeniden emir verdi. Terra Cotta askerleri ve atları 20.yüzyılda ortaya çıkarılan en önemli ve en görkemli arkeolojik kazıdır. Çalışmalara hala devam edilmektedir. Şu ana kadar 500 asker heykeli, tahtadan yapılmış savaş 18 arabası, 100’den fazla at heykeli çıkarılmıştır.

Müzede sergilenen asker ve at heykelleri toplam 3 dev çukurda bulunmaktadır. Tahminlere göre, bu 3 çukurdan 8000'den fazla heykel çıkarılacaktır. Heykellerin hiç biri birbirine benzememektedir ve canlı gibi görünmektedir. Heykellerin hepsi, Çin'in ilk imparatoru Qing Shihuang'ın koruma birliğindeki askerlere göre yapıldı. Asker heykellerine dikkatli bakılınca, nereli oldukları da anlaşılmaktadır. Çünkü Çin'in doğu ve batısında yaşayanların görünüşleri farklıdır.

Heykellerden en ağır olanı 300 kilo, en hafif olanı ise 100 kilo kadardır. Bu heykel askerlerin ortalama boyu, 1 metre 80 santimetre civarındadır. Qin Shihuang Mezarı’nın büyük tarihi değer taşımasından dolayı, Qin Shihuang Mezarı ve Yeraltı Heykel Ordusu, 1987 yılında UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirasları Listesi’ne alınmıştır.