HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL BARIŞ ÇALIŞMALARI ve UYGULAMALI ETİK ENSTİTÜSÜ KURULUŞ ÖNERİSİ Doç. Dr. Havva Kök Arslan.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI
Advertisements

 1. Giden Öğrenci: Bu sene itibariyle 30 olan Erasmus giden öğrenci sayısını, akademik yılı sonunda 45’e çıkarmayı, önümüzdeki 4 yılda da yapılacak.
Erhan AKKAŞ Araştırma Görevlisi
1 T.C. Yükseköğretim Kurulu Projenin ülkemizdeki; • Akademik Organizasyonu için Yükseköğretim Kurulu’na, • Finansal Destekleri için Avrupa Komisyonu’na.
Eğitim Bilimleri Bölümü

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ
ÖYP SÜREÇ. AMAÇ Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı kapsamında, lisansüstü eğitim verme imkânına sahip olan yükseköğretim kurumlarında, öğretim üyesi ihtiyacı.
(OFMAE) Fizik Eğitimi Anabilim Dalı
İLAHİYAT FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ AKADEMİK GENEL KURUL.
S.Ü. MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ KİMYA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
TÜBİTAK Bilimsel Araştırma Projelerini Hazırlama Eğitimi Şubat 2014
MERSİN ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK MESLEK YÜKSEKOKULU AKADEMİK DEĞERLENDİRME ve KALİTE GELİŞTİRME TOPLANTISI NİSAN 2010.
2547 SAYILI YÜKSEKÖĞRETİM KANUNU
TÜSİAD – Sabancı Üniversitesi Rekabet Forumu Ar-Ge’de İşbirlikleri Doç. Dr. Cemil Arıkan Sabancı Üniversitesi Ulusal İnovasyon Girişimi 6 Ocak 2009 İstanbul.
KOÜ HUKUK FAKÜLTESİ «Adalet gücü bağımsız olmayan bir milletin, devlet halinde varlığı kabul olunmaz.»
Yenİ kurulan Ünİversİtelerdekİ
H.Ü. ONKOLOJİ ENSTİTÜSÜ 1.Ocak – 15.Şubat 2012
T.C. TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI ZİRAİ ÜRETİM İŞLETMESİ PERSONEL VE MAKİNE EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ SAFER 2009 AÇILIŞ TOPLANTISI.
Kilis 7 Aralık Üniversitesi
İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı
18 Mart Yalova.  22 Mayıs 2008 tarih ve 5765 sayılı kanun ile kurulmuş olan Yalova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Öğretim.
Erzurum Teknik Üniversitesi Erzurum Teknik Üniversitesi’nin Misyonu Prof. Dr. Muammer YAYLALI Erzurum Teknik Üniversitei Rektörü.
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Prof.Dr.Tufan Gündüz.
Yöntem, Proje Ekibi, Araştırma Olanakları, Yaygın Etki/Katma Değer
KOÜ TIP FAKÜLTESİ ÇOCUK CERRAHİSİ ANABİLİM DALI STRATEJİK PLAN TASLAĞI
M.Ü. Yabancı Diller Yüksekokulu.  Tablo: 7 - M.Ü. Yabancı Diller Yüksekokulu-2011 Mali Yılı Faaliyet Raporu AKADEMİK PERSONEL Kadroların Doluluk Oranına.
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Stratejik Planı Misyon
MERSİN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ANATOMİ ANABİLİM DALI
İkinci Dil Olarak Türkçe Öğretimi
Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Şubat, 2012
ORTAÖĞRETİM KURUMLARI. 1 - Öğretim Şekli 2- Tahsis Durumu 3- Bina Durumu 4- Lojman Durumu 5- Bina Kullanımı (Özellikle derslik sayıları) E-OKUL MODÜLÜNE.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ HALK SAĞLIĞI ENSTİTÜSÜ
AĞAPINAR İLKÖĞRETİM OKULU Resmi açılış tarihi: Eğitim Öğretim yılı ilk defa eğitim öğretime başlamıştır.
OKUL MÜDÜRÜ 31 ÖĞRETMEN1 MEMUR 4 YARDIMCI PERSONEL BULUNMAKTADIR. 3 MÜDÜR YARDIMCISI.
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
MEBBİS Veri Girişi BİLGİLENDİRME TOPLANTISI ERZURUM VALİLİĞİ
Okulumuz tarihinde Kırıkhan Cumhuriyet Ortaokulunun 3 ve 4. Katında öğretime başladı. Aralık 2013’den itibaren Kırıkhan Anadolu İmam Hatip.
İLİMİZ DİĞER KÜLTÜR KAYNAKLARINDA OLDUĞU GİBİ KÜTÜPHANELER YÖNÜNDEN DE ZENGİN BİR GEÇMİŞE SAHİPTİR. HALK KÜTÜPHANESİ İLK DEFA ‘MİLLİ KÜTÜPHANE’ ADI İLE.
AKADEMİK KURUL TOPLANTISI
Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu Abdullah Gül Üniversitesi Gelen Öğrenciler ve Uluslararasılaşma 23 Ekim 2015.
 yılında Akarçay İlkokulu olarak eğitim öğretime başlayan okulumuz,  1985 yılında şu anki yerine kurulmuş olup,  1998 yılında Pansiyonlu.
AĞAPINAR İLKOKULU /ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ Resmi açılış tarihi: Eğitim Öğretim yılı ilk defa eğitim öğretime başlamıştır.
ENGELLİLER UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ. Kuruluş: 2003 Özürlüler Araştırma ve Uygulama Merkezi 2014 yılından itibaren Engelliler Uygulama ve Araştırma.
Görev ve Sorumluluklar PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI 1-Üniversitelere Akademik Kadro Tahsis Edilmesi YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI.
Eğitim-Öğretim yılında Sağlık Kurumları İşletmeciliği Programı (Sağlık Yönetimi) için öğrenci alımı planlanmış olsa da; Eğitim.
BATMAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ( )
ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ VE BELGE YÖNETİMİ BÖLÜMÜ
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ
IĞDIR ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ
MİMARLIK BÖLÜMÜNE HOŞGELDİNİZ
AKADEMİK KADRO VE YAZIŞMAŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ YETKİ VE GÖREVLERİ
Engellilik Araştırmaları Tezli Yüksek Lisans Programı
SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ TEMMUZ 2017
EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI
SAYILI KANUNUN 40/B MADDESİ KAPSAMINDA GÖREVLENDİRME
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ
T.C. ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ SİLOPİ MESLEK YÜKSEKOKULU
Sosyal Bilimler Enstitüsü Eylül- 2017
TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU
URAL, A. ve KELEŞ, Y. (2011). Türkiye’deki Üniversitelerde Çalışan Öğretim Elemanlarının Akademik Özgürlüklerine İlişkin Görüşleri. V. Lisansüstü Eğitim.
TOKAT SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU
2547 SAYILI KANUNUN EK 38. MADDESİ
ANKARA ÜNİVERSİTESİ 6550 Sayılı Kanun Kapsamında
2547 SAYILI KANUNUN EK 38. MADDESİ
EĞİTİM FAKÜLTESİ Akademik Yılı Genel Kurul
ÜNİVERSİTE ORGANLARI Öğr. Gör
Sunum transkripti:

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL BARIŞ ÇALIŞMALARI ve UYGULAMALI ETİK ENSTİTÜSÜ KURULUŞ ÖNERİSİ Doç. Dr. Havva Kök Arslan

NEDEN İSTANBUL ? Kurulması düşünülen enstitü, İngilizce ve Türkçe dillerinde eğitim verecek olup, bünyesindeki uluslararası programlar, ağırlıklı olarak Türkiye dışından gelecek yabancı öğrenci ve konularında uzman konuk yabancı öğretim üyelerince sürdürülecektir. Bu açıdan ulaşım kolaylığı ve turizm cazibesi dikkate alınarak enstitü’nün İstanbul’da faaliyet göstermesi planlanmıştır.

ENSTİTÜNÜN ADI 1 Barış çalışmaları yapısı itibari ile uygulamalı etik çalışmalarından ayrılamayacak disiplinler arası bir çalışma alanıdır. Bu bakımdan kurulması düşünülen enstitünün hem barış ve çatışma alanında hem de diğer uygulamalı etik alanlarında örneğin uluslararası ilişkiler etiği, siyasi etik, iş etiği, bilişim etiği, iletişim etiği ve diğer meslek etiği konularında lisansüstü ve sertifika eğitimleri vermesi planlanmaktadır.

ENSTİTÜNÜN ADI 2 Barış çalışmalarının esasen etik bir konu olması ve etikle barış konularının birçok yerde kesişmesi nedeniyle, enstitüde yer alacak programların çeşitliliği açısından HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL BARIŞ ÇALIŞMALARI ve UYGULAMALI ETİK ENSTİTÜSÜ adı tercih edilmiştir.

ENSTİTÜNÜN ÖNEMİ Enstitü önerisi kabul edildiği takdirde Batı ülkelerindeki üniversitelerin büyük bir kısmında, uzun bir zamandan beri lisans ve yüksek lisans doktora düzeyinde yaygın bir şekilde (200’ün üzerinde) faaliyet göstermekte olan Barış ve Etik Çalışmaları, Enstitü olarak Türkiye’de ilk defa Hacettepe Üniversitesi’nde açılacak olup, Üniversitemizi bir alanda daha ilk haline getirerek uluslararası prestijine katkıda bulunacaktır.

ANABİLİM DALLARI ve PROGRAMLAR   Barış Çalışmaları ABD Barış ve Çatışma Çalışmaları Doktora (İNGİLİZCE) Barış ve Çatışma Çalışmaları Tezli Yüksek Lisans (İNGİLİZCE) Barış ve Çatışma Çalışmaları Tezsiz Yüksek Lisans (İNGİLİZCE) Barış ve Çatışma Çalışmaları Sertifika Programları (İNGİLİZCE, TÜRKÇE) Uzlaşma ve Arabuluculuk Tezsiz Yüksek Lisans (İNGİLİZCE) Barış Liderliği Tezsiz Yüksek Lisans (İNGİLİZCE)

ANABİLİM DALLARI ve PROGRAMLAR Uygulamalı Etik ABD Uluslararası İlişkiler ve Dış Politika Etiği Tezsiz Yüksek Lisans (İNGİLİZCE) Gazetecilik Etiği Tezsiz Yüksek Lisans (TÜRKÇE) ? Bilişim Etiği Tezsiz Yüksek Lisans (TÜRKÇE)? İş Etiği ve İnsan Kaynakları Tezsiz Yüksek Lisans (TÜRKÇE) İş Etiği ve İnsan Kaynakları Doktora (TÜRKÇE)

ARAŞTIRMA BİRİMİ Enstitü, eğitimin yanı sıra ulusal ve uluslar arası araştırma projelerini yürütmek ve saygın bir akademik dergi yayınlamak gibi araştırma faaliyetlerini de hedeflemektedir.

PERSONEL İHTİYACI Akademik Personel 1 Enstitü Müdürü (Prof. HÜ kadrolarından görevlendirme ile)) 2 Ens. Müd. Yardımcısı (en az Yrd. Doç 1 tanesi HÜ kadrolarından görevlendirme 1 tanesi açıktan atama ile) 10 Araştırma Görevlisi (50. Madde ile açıktan atama veya ÖYP kapsamında özellikle araştırma biriminde çalıştırılmak üzere) 1 Bilgi İşlem uzmanı (Açıktan atama ile sözleşmeli personel ya da hizmet alımı) Toplam 14

PERSONEL İHTİYACI İdari Personel: 1 Enstitü Sekreteri 1 Müdür Sekreteri 5 Büro memuru (Açıktan atamalı sözleşmeli personel ya da hizmet alımı) 3 kat hizmetlisi (Açıktan atamalı sözleşmeli personel ya da hizmet alımı) 2 aşçı (Açıktan atamalı sözleşmeli personel ya da hizmet alımı) 2 bulaşıkçı (Açıktan atamalı sözleşmeli personel ya da hizmet alımı) 1 bahçıvan (Açıktan atamalı sözleşmeli personel ya da hizmet alımı) 2 güvenlik görevlisi (Açıktan atamalı sözleşmeli personel ya da hizmet alımı) Toplam 17

BİNA İHTİYACI Enstitü, barış çalışmaları programını yüksek sayıda yurt dışından gelecek öğrencilerle sürdürmeyi hedeflediğinden hem dersliklere hem de konaklama birimine ihtiyacı vardır. Barış ve çatışma çalışmaları açısından değişik ülke ve kültürlerden gelen öğrencilerin bir arada kalarak ders dışı zamanlarında da birbirleriyle iletişimi sürdürmeleri programın eğitim çıktılarından birini oluşturmaktadır.

BİNA İHTİYACI Akademik Bölüm 5 adet 50 kişilik derslik 1 adet 150 kişilik konferans salonu 1 adet kütüphane ve bilgisayar salonu 1 adet toplantı salonu 10 adet akademik çalışma ofisi (5 adet araştırma görevlileri için, 5 adet misafir araştırmacılar için) 6 adet idari çalışma ofisi (Müdür ve sekreteryası, Md. Yrd.ları, Enstitü Sekreteri ve bilgi işlem uzmanı için) 1 adet 5 kişilik kübiklere bölünmüş çalışma salonu (büro memurları için) 1 adet arşiv salonu 1 adet çay odası Kadın erkek wc

BİNA İHTİYACI Konaklama Bölümü 50 adet öğrenci 10 adet misafir öğretim üyesi konaklama odası (yatak, kitaplık, çalışma masası ve banyo-wc) 1 adet yemekhane (100 kişilik) 1 adet mutfak (100 kişiye yemek çıkaracak kapasitede) 2 adet dinlenme salonu 3 adet kat hizmetleri deposu 1 adet kiler salonu 3 bay 3 bayan ortak wc 1 adet çamaşırhane ve ütü odası Bahçe ve müştemilatı

SONUÇ Kurulduğu takdirde HÜ İstanbul Barış ve Uygulamalı Etik Enstitüsü, Türkiye’nin Balkanlar, Kafkasya, Orta Asya ve Orta Doğu’da kurmaya çalıştığı barış ve işbirliği temelli ilişkilerin geliştirilmesine katkı sağlayacaktır. NOT: Konu Dışişleri Bakanlığına aktarılmış ve Bakanlığın olumlu görüşü alınmıştır.